Forum Machete,Modelism,Hobby: bonygy - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

bonygy's Profile User Rating: -----

Grup:
Members
Postari:
32 (0.01 pe zi)
Cel mai activ in:
Blindate (10 postari)
Inregistrat la:
26-February 16
Vizualizari:
12848
Ultimul click:
Useril este offline Nov 27 2018 03:45 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru deplin
Varsta
Varsta necunoscuta
Data nasterii
Data nasterii necunoscuta
Gender:
Not Telling Not Telling

Informatii de contact

E-mail:
Private

Topicele mele

  1. Back to the Future III HO

    02 June 2017 - 02:17 PM

    BACK TO THE FUTURE III HO
    Asa cum spune si titlul, am incercat sa recreez scena de la sfarsitul trilogiei Back to the Future, la scara HO.
    Macheta DeLorean a trecut prin clipe grele in cursul transformarii in drezina, asa cum este in film. De asemenea, am avut putin de lucru la obtinerea vagonului cu lemne din spatele locomotivei... avand in vedere ca nu am vrut sa modific tenderul original, care oricum era prea mare.
    In graba de a vedea cat mai repede ansamblul gata, am obtinut o grosolanie pe capota masinutei (cei care stiu filmul, au inteles ce reprezinta acea piesa), dar cum nimic din ceea ce se vede nu este lipit definitiv, nu va fi o problema prea mare sa le schimb.
    Sunt multe neconcordante fata de ceea ce apare in film, dar cu buget limitat, asta a iesit.
    Deocamdata atat.
    Am postat si aici acest material, intrucat locomotiva din colectie (M62) a servit ca magar de tractiune pentru "carul de filmare" al unor scene. Se poate vedea la sfarsitul clipului.
    DIn cauza ca filmul contine material protejat de drepturile de autor, este posibil ca vizionarea sa nu se poata face de pe dispozitive mobile (telefoane, tablete). Se rezolva cu un PC sau laptop.
    Vizionare placuta.

    https://www.youtube....eature=youtu.be

    Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata


  2. Roller stand HO

    28 March 2017 - 07:59 PM

    CONSTRUCTIE ROLLER STAND HO
    Intrucat nu am diorama si din cand in cand vreau sa imi mai vad si sa aud locomotivele, automotoarele, drezinele bazaind si luminand, am demarat constructia unui Stand de probe, ecartament HO, conceptie si design proprii.
    Am studiat indelung ceea ce am gasit pe net, Ebay, forumurile de modelism feroviar si am decis sa concep eu unul. In mare parte, principiul este acelasi (niste role, mai precis rulmenti, pe care rotile locomotivelor preiau curentul electric si le permit rotirea, dar fara sa se miste din loc.
    Nu mai spun ca m-am apucat prin decembrie, am schimbat planul de n’spe ori pana am ajuns la un concept ideal (sau cel putin asa il vad eu).
    Odata planurile trasate, am trecut la confectionarea/achizitionarea pieselor necesare, pentru a putea asambla “calaretii”, daca i-am denumit bine… acele piese pe care vor rula rotile.
    Asa ca, am “pictat” piesele metalice care se vad in poza (notate cu 1), le-am debitat lasercut din otel de 2mm – varianta cea mai ieftina, apoi piesele albe din plexiglass grosime 1mm (notate cu 5), cumparat rulmenti 3x8x3 de pe Ebay, 2 euro/10bucati, suruburi de 3mm, piulite, saibe.
    Pentru inceput, in piesele de plexiglass am aplicat niste gauri de 2,5mm 6-7 mm adancime (nu de la un capat in celalalt) in muchiile laterale, apoi am infiletat cate 2 suruburi (cu capul taiat) pe fiecare latura a piesei, obtinand niste “prezoane”. Pentru trainicie, in interior am aplicat cate o picatura de Poxipol. Am acordat o deosebita atentie acestei piese de plexiglass, intrucat are mai multe roluri: uneste cele doua piese metalice cu rulmenti, le mentine in echilibru una fata de cealalta, nu permite scurtcircuitul electric si asigura rezistenta ansamblului.
    Apoi am trecut la asamblarea calaretului, asa ca in poza.
    Standul inca nu este gata, voi reveni cand ma apropii de final.
    In timp ce asamblam, am avut o revelatie si am observat ca am posibilitatea de a face inca un astfel de stand, mai rudimentar, cu ajutorul unei sine HO. Avand in vedere ca piesele nu au fost concepute de la inceput pentru asa ceva, am sacrificat 2 sine, carora le-am taiat travesele laterale, ca sa nu agate la piesele metalice. Astfel, calaretul ruleaza pe sina foarte usor si preia si curentul.
    Mai adaug ca, prin interpunerea unor distantiere (piulite sau saibe) la nivelul rulmentilor, poate fi folosit si pentru locomotive scara TT sau chiar N.
    Sa vorbim putin si despre preturi:
    Un astfel de calaret, pe Ebay, pe care sa il poti pune pe sina (si sa fie prevazut cu santuri de ghidaj) este cam 15 euro (cea mai ieftina varianta). In afara de pretul cam mare (recunosc ca nu am avut de ales si am cumparat unul ca sa ma inspir), rulmentii cu care vine in dotare sunt de 3x10x4, cam mari pentru unele roti ale drezinelor.
    Cheltuielile mele, pentru un singur calaret au fost:
    - 4 rulmenti 3x8x3 – aprox 4 lei (2 euro/10 bucati). Pentru conceptul initial, folosesc 12 rulmenti, am sa va arat pentru ce sunt ceilalti.
    - 2 piese metalice lasercut – 2lei/buc = 4 lei
    - 1 piesa de Plexiglas – 1 leu/buc
    - suruburile, saibele, piulitele – 1,5-2 lei
    Total: 11-12 lei
    Eu zic ca am iesit mai bine. Am de gand sa folosesc 10 astfel de calareti, la standul concept initial. Pentru cel cu sina, vreo 6 sunt de ajuns. Am piese suficiente. Asa sunt eu: am nevoie de 10 suruburi, cumpar 20, sa fie, ca nu se stie.

    Ma apropii de final cu lucrarea. Am facut o baza pentru stand (o bucata de sina pentru perdele).
    Am facut o mica "suspensie" la fiecare modul, cu doua scopuri: Sa le tina "apasate" pe sina de contact, dar in acelasi timp sa permita si reglajul lor, in functie de distanta dintre osiile locomotivei care va sta pe stand. Pentru a le apasa pe sine, am folosit un profil U de aluminiu, de asemebea reglabil.
    Am lipit cu banda 3M un variator sa ramana acolo, ca mai am, asa ca imi permit.
    Mai am putin de lucru la partea electrica, pentru ca vreau sa il fac convertibil analog-digital si viceversa.
    Imagine postata
    Imagine postata
    Imagine postata
    Imagine postata
    Imagine postata
    Imagine postata
    Imagine postata
    Imagine postata
    Imagine postata
    Imagine postata

    Cam gata, am perfectionat legaturile electrice.
    L-am conceput cu dubla alimentare analog/digital, sa nu se incurce una pe cealalta. Este clar... daca mergi analog, digitalul nu are acces si viceversa (butonul cu mot rosu de pe carcasa neagra.
    Ma gandesc daca sa maschez cumva lateralele, am cu ce, dar nu stiu daca sa o fac sau nu. Astept pareri.

    https://www.youtube.com/watch?v=61G_KpF5Dcs&feature=youtu.be



  3. Colectia mea 1:87 HO

    24 April 2016 - 08:29 PM

    Imi prezint si eu colectia mea 1:87.

    Am inceput nu demult sa arunc cate ceva banuti pe trenulete HO. Deocamdata am inceput cu ceea ce este mai scump, adica locomotivele. Fotografiile din aceasta postare nu sunt cele ale machetelor pe care le detin, intrucat nu le-am scos la sedinta foto cu exceptia uneia, dar am sa descriu in cateva cuvinte cate ceva despre starea lor.

    Toate sunt functionale. Neavand diorama, spatial inca nu imi permite sa ma extind, limitandu-ma la un simplu oval pus din cand in cand pe masa sau pe jos, unde le alerg cand am timp, ceea ce am este analog, unele din ele avand interfata digitala. Tot din cauza spatiului, nu m-am aruncat la cumparat masini/camioane/avioane/etc, in afara cazurilor in care mi-a sarit in ochi ceva senzational si la pret bun, adica destul de rar, sau cand erau incluse in pachetul initial.

    Deci...

    1. ICE 3 PIKO (interfata digitala), lumini in functie de sens. Foarte silentios si in stare perfecta. Din cauza spatiului de depozitare deficitar, nu i-am pastrat ambalajul original, ci numai partea din polistiren in care sta trenul.

    Fisier atasat  ICE 3 PIKO 2.jpg (58.39K)
    Numar de descarcari: 343

    2. Piko Br 41 (interfata digitala). Motor in tender, lumini, ambalaj original + prospectul din interior.

    Fisier atasat  Piko Br 41.jpg (190.45K)
    Numar de descarcari: 595

    3. Piko Hobby, careia ulterior i s-a adaugat si un tender. Nimic suplimentar de mentionat.

    Fisier atasat  Piko Hobby.jpg (17.36K)
    Numar de descarcari: 346

    4. Fleischmann DB BR 212 (interfata digitala). Ambalaj original, prospect in interior, accesorii nemontate (existente in cutie), lumini, foarte silentioasa.

    Fisier atasat  Fleischmann DB BR 212.jpg (373.93K)
    Numar de descarcari: 326

    5. Roco BB 15030 SNCF. Lumini in functie de sens, foarte puternica si silentioasa. La o manevrare gresita, i-am rupt cuplele, dar am piese de schimb, asa ca nu plang. Este cea mai grea locomotiva din cate le am. Cred ca este metalica.

    Fisier atasat  Roco BB 15030 SNCF.jpg (42.75K)
    Numar de descarcari: 337

    6. Br 219 Mehano (interfata digitala). Stare impecabila, cutie originala, lumini in functie de sens, foarte silentioasa.

    Fisier atasat  Br 219 Mehano.jpg (16.38K)
    Numar de descarcari: 322

    7. Mehano CP Rail 6705, model american. Este functionala, cu o mica problema, pe care inca nu am reusit sa o identific... merge ce merge si se opreste, trebuind sa o apas putin pe boghiul de tractiune. Imi imaginez un contact imperfect pe undeva...

    Fisier atasat  Mehano CP Rail 6705.JPG (33.38K)
    Numar de descarcari: 326

    8. Lima e310, lipsa un pantograf, lumini in functie de sensul de deplasare.

    Fisier atasat  Lima e310.JPG (89.13K)
    Numar de descarcari: 313

    9. Lima E184. Lipsa ambele pantografe. La aceasta m-am jucat eu putin cu ea si i-am montat leduri albe+rosii, in functie de sens. Un pic galagioasa, dar ok.

    Fisier atasat  Lima E184.jpg (73.75K)
    Numar de descarcari: 334

    10. O locomotiva vintage electrica, nu cunosc modelul (scrie Made in FRG). A fost cumparata in scopul de a fi transformata in altceva. Nu m-a interesat aspectul, numai functionalitatea... Nu s-a potrivit planurilor, asa ca am ramas cu ea. Desi este functionala, cred ca trebuie sa ii adaug o rezistenta ceva, ca fata de celalalte, este mult prea rapida, uneori ai impresia ca isi ia zborul de pe sine.

    Fisier atasat  vintage.jpg (20.1K)
    Numar de descarcari: 340

    11. Piesa cea mai distractiva - Bachmann Gandy Dancer. Nimic de adaugat, functionare impecabila. Cred ca am sa intervin totusi asupra ei putin, ca sa vopsesc personajele care dau la pompa. Nu ca ar fi deteriorate, dar as vrea parca alta culoare. Vazand gangania asta cat este de mica si firava, m-am speriat si am cautat un ambalaj in care sa o pastrez atunci cand nu ma joc cu ea. Si am gasit... o cutiuta de la martisor, in forma de inima, capitonata cu burete, in care s-a potrivit perfect. Daca nu ai recunoaste cutiuta, ai spune ca este ambalajul original. Am facut poza (reala) cu cateva obiecte comune alaturi, pentru aprecierea dimensiunilor jucariei.

    Fisier atasat  Bachmann Gandy dancer.jpg (55.02K)
    Numar de descarcari: 320

    Fisier atasat  Bachmann Gandy dancer 3.jpg (56K)
    Numar de descarcari: 325

    *** Intr-un viitor apropiat, in dotarea "depoului" va intra un vagon automotor Piko VT 70.

    Fisier atasat  Piko VT 70.JPG (15.77K)
    Numar de descarcari: 360


    *** Urmaresc piata, pentru ca mai am 4 obiective pentru viitor, dar deocamdata preturile acestora sunt prea umflate, desi nu am cautat special cu inmatriculare CFR.

    L45H

    Fisier atasat  L45H.jpg (102.38K)
    Numar de descarcari: 344

    LDH

    Fisier atasat  LDH HO 2.JPG (104.96K)
    Numar de descarcari: 446

    060 DA

    Fisier atasat  060 DA.jpg (31.87K)
    Numar de descarcari: 680

    060 EA

    Fisier atasat  060 EA.jpg (94.34K)
    Numar de descarcari: 484

    Cam asta. Am cateva vagoane platforma, fara prea mare valoare estetica sau financiara. Cateva vagoane de pasageri din revista care apare acum la chioscuri si cam atat cu vagoanele.

    La acestea se adauga niste linii cu care as putea sa construiesc 2,5 ovaluri de 2x1m, un alimentator cu variator Piko, cateva macaze electrice si cam atat.

    Nu am o tema anume pe care o urmez. Am cautat orice mi-a placut si mi-a convenit la bani.

    Cam atat.
  4. Constructie vehicul feroviar

    16 March 2016 - 07:48 PM

    Salutare tuturor. Am nevoie de niste sfaturi in ceea ce priveste modelismul feroviar, nu atat ca modelism in sine, ci mai mult de electrica/electronica.
    Imi doresc o drezina feroviara, dar nu masini sau camioane modificate, ci una din aceea, manevrata de doua persoane (vezi imaginea). Bineinteles ca o vreau electrica si complet functionala.
    Cum cautarile pe net nu au dat prea multe rezultate, m-am hotarat sa o fac singur de la A la Z Nu de materiale duc lipsa, am deja o viziune cam ce plan voi aborda. Cu siguranta nu va iesi 1:87 (daca imi va iesi ceva), ma deranjeaza prea putin, dar va fi pe ecartament HO.
    Initial ma gandeam sa modific o locomotiva cu 2 osii, sa pastrez doar sasiul motorizat, dar nu am gasit niciuna care sa se potriveasca planului.

    Deci... am de gand sa iau 2 micromotoare... de ce 2... pentru ca nu stiu daca voi reusi sa fac transmisie de la un singur motor sa actioneze si personajele care "vor da la pompe", asa ca, merg pe 2 motorase. Roti se asemenea, gasesc.
    Problema 1: Ce turatie (relativa) sa am pe axul motorului de tractiune (prevazut cu melc), ca viteza sa fie echilibrata, nici mare, nici mica...
    Problema 2: Micromotoarele despre care spuneam mai sus, functioneaza in plaja 6-9 V. Or, in sine, stiu ca tensiunea poate urca chiar pana la 14V. Desfacand cateva locomotive, pentru a le curata, am observat ca motorul nu este alimentat direct la colectoare, ci mai exista niste piese pe traseu, banuiesc ca rezistente, dar nu stiu de care. Repet, nu sunt electronist, dar daca mi se spune "cauta piesa aia si o pui asa si asa" imi este de ajuns sa ma descurc.
    Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Prieteni

Comentarii

bonygy nu are comentarii la profil inca.