Forum Machete,Modelism,Hobby: tyco - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

tyco's Profile User Rating: -----

Grup:
Members
Postari:
16 (0 pe zi)
Cel mai activ in:
Feroviar (10 postari)
Inregistrat la:
21-April 07
Vizualizari:
3301
Ultimul click:
Useril este offline Apr 10 2012 11:41 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru deplin
Varsta
35 ani
Data nasterii
Martie 28, 1989
Gender:
Not Telling Not Telling

Informatii de contact

E-mail:
Click aici pentru a-mi trimite email

Ultimii vizitatori

  • Fotografie Ady 
    04 May 2012 - 07:01
  • Fotografie bobby 
    15 Apr 2012 - 15:08
  • Fotografie tgr 
    16 May 2010 - 16:34
  • Fotografie flo 
    28 Mar 2010 - 16:02
  • Fotografie Freighter5 
    20 Jan 2010 - 19:55

Topicele mele

  1. Magia H0m

    04 April 2012 - 12:25 AM

    Tramvaiele fac parte din viața Aradului. Īncă de cānd eram mic credeam că autobuzele sunt doar pentru curse īntre localități, pentru că transportul local īn Arad se face īn mare parte cu tramvaie. Adaugă la asta și o linie veche de tren(Săgeata Verde) și rezultă o pasiune pentru tramvaie și implicit modelele lor. Pentru mine nu există tramvaie pe ecartament normal, sunt oribile...cele pe metric au o anumită frumusețe, sunt mai suave parca...mai finuțe...Am īn colecție demult un set de T4D și T4D+B4D, care au fost transformate pentru H0m, urmānd īn viitorul apropiat sa primească si motor.
    Am zis să īmi īncerc și eu norocul cu un mic proiect de modelism, prima mea īncercare de modelare virtuală(nu am mai avut niciun contact cu softuri de proiectare). Un model la care lucrez de ceva vreme, mai trebuie cāteva detalii pe exterior, căteva extrudări &537;i interiorul făcut, iar apoi vine procesarea CAM, probabil undeva prin iunie-iulie sper să am primul model din serie(poate e gata păna la Rāșnov). A&537;tept completări legate de detalii &537;i sugestii...
    Partea mecanică īncă e īn lucru, că e spa&539;iul destul de mic(ceva idei de cum s-ar putea face?). Scara e 1:87 iar ecartamentul e H0m. Modelul e un tramvai Timi&537; 2 din Arad. Modelul a fost realizat pe baza pozelor, raportat la cāteva dimensiuni cunoscute. Cum a trebuit să vin cu multe dimensiuni "din burtă", īn unele locuri se observă mici diferen&539;e, dacă ai poza lānga model. A&537;tept sugestii unde a&537; putea intervenii cu modificări, dacă se poate exemplificat cu poze, pentru a ie&537;ii un model căt mai fidel!
    Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata
    Și poze cu modelul real(colecție proprie)...
    Imagine postata Imagine postata

    Toate cele bune!
  2. Expozitia internationala de modelism feroviar Balatonfured 2009

    29 August 2009 - 09:48 AM

    Ar-rail Club, impreuna cu Clubul feroviar Crisana, a participat pentru a 2a oara la Expozitia de modelism feroviar organizata pe malul lacului Balaton, la Balatonfured in Ungaria. Ca si anul trecut, a fost prezenta o diorama modulara uriasa, de 120 de metrii, pe care rulau trenuri respectand un mers de tren si toate regulile de circulatie existente in realitate. Am cronometrat durata aproximativa in care un tren ajunge inapoi in aceiasi gara ca fiind de vreo 1-2 ore :)
    In cele ce urmeaza va voi prezenta cateva poze cu machetele existente acolo. A fost foarte distractiv si mergand acolo mi s-a confirmat inca odata ca ungurii sunt cu mult peste noi la modelism, unele module avand si 20 de ani, la noi existand doar gara Cefa realizata de colegii mei de la clubul feroviar Crisana.
    Vitrina cu modelele Ar-rail Club Arad:
    Imagine postata
    Si machetele...
    Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata
    Colegii din Oradea au inceput sa trimita si sa primeasca trenuri in Gara Cefa, care a fost astfel inaugurata oficial...
    Imagine postata
    O vedere generala asupra expozitiei...
    Imagine postata
    Si cateva trenuri romanesti care rulau pe diorama...
    Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata

    Poze cu modulele prezente puteti gari aici
  3. T.R.R. Infra

    09 February 2009 - 01:34 PM

    Si iata ca dupa lungi asteptari si amanari am inceput si eu lucrul la o diorama.
    Timp de 2 ani tot am visat la diverse planuri, care de care mai complicate. Odata cu acumularea de experienta in domeniu, am ajuns la aceiasi concluzie la care ajung toti modelistii mai avansati: Nu totdeauna mult inseamna frumos si putin urat. De asemenea am aflat pe propria piele ca programele specializate in proiectarea de planuri sunt bune doar orientativ. Astfel cat ce am primit placa, am lasat la o parte orice program sau plan facut pana acum de mine, am pus mana pe linii si am inceput sa creez. Dupa nici jumatate de ora a iesit ceva multumitor.
    Deabia dupa ce am avut o schita bine definita pe placa, am scos programul raily si am facut o schita. Iata acea schita:
    Imagine postata
    Mai tot timpul imi doream o gara principala cu linie dubla. Insa acum mi-am dat seama ca o gara mijlocie, pe o linie simpla poate arata mult mai bine decat o gara principala.
    In spate se va afla un deal, prin care va trece linia. Pe deal se va afla o mica industrie, astfel avand posibilitatea de a se crea scenarii mult mai complexe pe viitoarea diorama.
    Iata cum arata traseul prin octombrie anul trecut.
    Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata

    Dupa mai multe zile de lucru, in decembrie anul trecut am reusit sa finalizez blatul dioramei. Pe blat am asezat un strat de polistiren, pentru ca urmeaza sa pun si un mic rau pe diorama. De asemenea am pus pluta sub linie, pentru a o inalta in vederea realizarii unui terasament cat mai corect. Fata de planul anterior, am introdus inca o linie, care va deservii reviziei de vagoane.
    Imagine postata
    Insa tot nu eram multumit de "dotarile" dioramei. Aveam in colectie 2 "aburoase" cu tender. Conform regulilor ele pot circula cu tenderul in fata cu 30 la ora cele pe osii si 50 la ora cele pe boghiuri. Acest lucru era de neacceptat la un tren inter-city. Astfel conducerea T.R.R a decis extinderea dioramei cu o consola de 30 cm, astfel putand acomoda si o placa turnanta.
    Astfel incepe partea distractiva, realizarea tuturor montajelor electrice necesare dioramei. O scheam aproximativa a dioramei, impartita pe blocuri de linie si cu semafoare este asta
    Imagine postata
    BLx Blocul de linie x
    Sx- semaforul X
    Mx- Macazul X
    Semafoarele rosii sunt de intrare, cele verzi sunt de iesire iar cele albastre sunt de manevra. Semafoarele S16,S17 si S18 sunt si ele de manevra.
    Lista dependentelor macaz/semnal/bloc de linie ocupat este prea lunga pentru a o posta.
    Oricum diorama va avea mai multe moduri de functionare:
    1 - full automat in analog
    2 - semi-automat in analog
    3 - analog/digital semi - automat
    4 - full digital semi-automat
    Voi revenii cu mai multe detalii cand voi termina automatizarile. Incepand de atunci voi avea nevoie si de sfatul avansatilor, care au experienta in domeniul detalierii reliefului, imbatranirii cladirilor si a materialului rulant.
    Pana atunci toate cele bune!
  4. Ajutor pentru incepator

    21 April 2007 - 03:15 PM

    Salut tuturor modelistilor!
    Sunt un incepator in domeniul modelismului, desi nu sunt complet strain de machete. Deocamdata cred ca ma pot incadra in categoria colectionarilor, fiindca detin cateva machete de tren. singura mea experienta de modelism este montarea a 2 kituri de tramvai(T4D si T4D+B4D). Insa as dori sa realizez singur cateva machete(diorame). Sper ca ma veti putea ajuta. Singura mea problema este ca imi tremura mana cand sunt emotionat (in general cand lucrez cu machetele, de frica sa nu le stric), insa sper ca voi putea trece peste acest mic inconvenient.
    Ce as dori sa fac? Pentru ca realizarea de trenuri este foarte grea, iar machetele sunt scumpe(desi sunt pasionat de domeniul feroviar), m-am gandit sa realizez o mica diorama a unui orasel. Oraselul va fi unul dintr-un joc online(MMORPG pentru cunoscatori), joc denumit Lineage 2. Acest lucru situeaza diorama in categoria fantasy. Sper ca acest lucru nu este o problema, fiindca nu am vazut pe aici modele fantasy, deci nu cred ca ma incadrez prea bine pe aici :lol: . Insa totusi sper ca ma veti ajuta.
    Oraselul pe care doresc sa il realizez se numeste Hunter's Village. Iata o harta a lui aici.
    cladirile sunt complet din lemn (de aceea am ales acest oras pentru ca ar fi mai usor de construit din tepuse de frigarui si bete de chibrit). atasez un screenshot din oras.
    Care sunt dilemele mele?
    Sunt mai multe. Prima ar fi alegerea scarii. Pana acuma am numai 1:87. Insa as dori si realizarea de "oameni" in interiorul orasului, iar la o asemenea scara este cam greu realizarea lor in detaliu. Problema mea este insa spatiul. de aceea nu prea stiu ce scara sa aleg astefel incat sa nu ocupe prea mult loc diorama insa sa pot pune figurine in ea.
    Apoi ce materiale sa folosesc? Si cam ce ustensile? (am citit pe aici si am o mare parte a materialelor, insa imi lipseste un airbrush iar mie cum imi tremura mana nu prea pot sa le vopsesc modelele cu pensula :lol: ). Acuma ma gandesc sa achizitionez o minifreza proxxon, credeti ca merita achizitia? am deja una mai slaba cumparata de la Metro insa care nu prea e buna. Sau mai bine investesc intr-un airbrush? Ce culori ar trebui sa cumpar pentru realizarea dioramei mele si a figurinelor?
    Nu in ultimul rand as intreba daca mai exista amatori de genul fantasy care sa aiba modele(putina inspiratie nu strica). eu fiind un fan al lui tolkien si a warcraft si in general a mitologiei magice(genul fantasy) nu ma prea simt atras de machete de avioane tancuri si altele :lol: .
    Multumesc de ajutor si de sfaturi!
    Toate cele bune,
    TyCO

Prieteni

tyco nu a adaugat prieteni inca

Comentarii

tyco nu are comentarii la profil inca.