Forum Machete,Modelism,Hobby: NERO - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

NERO's Profile User Rating: -----

Grup:
Members
Postari:
23 (0 pe zi)
Cel mai activ in:
Marina (19 postari)
Inregistrat la:
05-June 11
Vizualizari:
2228
Ultimul click:
Useril este offline Jun 21 2013 05:03 PM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru deplin
Varsta
Varsta necunoscuta
Data nasterii
Data nasterii necunoscuta
Gender:
Male Male

Informatii de contact

E-mail:
Click aici pentru a-mi trimite email

Postari ale mele

  1. In topicul:Cuirasatul Bismarck

    04 December 2011 - 04:15 PM

    Vezi postareaLeo2003, la 03 December 2011 - 09:07 PM, a spus:

    Cred ca ai gresit pe undeva. Sunt 8 randuri de file pina la numarul de azi. Cu cel pus azi se fac 9. Apoi pui piesa de lemn. Se poate numara si in a doua poza pusa de mine.

    P.S. Am uitat sa va zic. Ne-au mai ramas 6 file din numerele trecute, cate 3 pentru fiecare bord.
    Eu le-am lipit pe toate 3x2 de saptamana trecuta. Am pus prima fila din prova, in linie cu cele montate anterior, netinand cont de instructiuni. Chestia asta chiar nu are importanta.

    @NERO Eu nu te contrazic cand spui ca deriva "...trebuie ascutita ca pe o lama de cutit...", dar, in instructiuni, nu apare si termenul "cutit". De ce nu ar fi ascutita ca o lama de dalta sau ca o lama de cutit de rindea, care se ascut numai pe o parte.Imagine postata


    Pina la urma nu conteaza, cum este ascutita aceasta deriva.... Mai interesant este rolul ei in deplasarea navei. Undeva am vazut ca era numita chila antiruliu, care-i defineste si rolul. Dar daca este numita "deriva" inseamna ca are rolul de a mentine directia la inaintarea navei, si atunci trebuie ascutita pe ambele laturi la fel ca si etrava. In Dictionarul marinaresc, "deriva" inseamna altceva, asa ca pe mine m-a dus in eroare acest termen.
  2. In topicul:Cuirasatul Bismarck

    03 December 2011 - 05:11 PM

    • Da, asa este, ...conform instructiunilor , aceasta piesa numita "deriva" trebuie ascutita ca pe o lama de cutit, dar din figurile 14 si 16, se vede ca trebuie ascutita si la capete, nu numai pe un cant. In privinta fixarii derivelor pe corpul navei, i-mi dau seama ca trebuie lipite cu un lipici rezistent atat la rupere cat si la apa. Eu nu am gasit un lipici bicomponent asa cum scrie la instructiuni, insa am cumparat un lipici poliuretanic de la Bison, rezistent si la apa de mare. Cu acest lipici am fixat piesele de rasina si este foarte dur si rezistent, insa i-si mareste volumul pana la uscare, deci necesita o prelucrare dupa uscarea totala.
  3. In topicul:Cuirasatul Bismarck

    29 November 2011 - 07:32 PM

    Mea culpa...! Aveti dreptate, nu am citit cu atentie instructiunile din Nr. 23, pentru ca eu deja gaurisem si fixasem puntile cu suruburi, inainte de a apare si acest numar. Eu am facut toate puntile demontabile, pentru orice eventualitate, in intentia de a face modelul RC. Deasemenea voi face si suprastructurile demontabile, in eventualitatea unor functii suplimentare: rotire motorizata tunuri si radare, iluminare faruri si semnalizari de pozitie, functionarea cosului de fum cu fum artificial, etc...
  4. In topicul:Cuirasatul Bismarck

    29 November 2011 - 07:47 AM

    Vad ca ai dat si gaurile pentru axele carmelor,... probabil esti deja in posesia lor. Am rugamintea sa mai dai o poza si cu partea interna a modelului ca sa vad pozitia unde trebuie practicate aceste gauri pentru carme, caci cei de la redactie nu s-au obosit sa ne-o dea... Chiar daca alegem varianta statica, macheta tot va avea carme si nu cred ca vor fi lipite de coca... Multumesc si succes in continuare...
  5. In topicul:Cuirasatul Bismarck

    23 November 2011 - 12:48 PM

    Daca celelalte file care ajung sau pornesc de la piesa de rasina din pupa nu trebuie sa incalece peste aceasta, nu vad de ce doar fila de pe coama tebuie sa fie lipita peste aceasta piesa de rasina. Numai in cazul in care piesa de rasina cade mai jos si trebuie completata cu o fila ca sa fie in linie cu restul chilei... La mine nu a fost cazul, toate filele au ajuns in linie cu piesa de rasina. Dar, pentru estetica, se poate rotunji marginea de jos a piesei de rasina, chiar si daca nu are lipita o fila pe deasupra ei. Am observat ca editia actuala nu respecta identic ordinea de montaj precum si unele detalii ale primei editii a lui Hachette.

Prieteni

NERO nu a adaugat prieteni inca

Comentarii

NERO nu are comentarii la profil inca.