Lucian_Dobrovicescu's Profile
- Grup:
- Members
- Postari:
- 5 (0 pe zi)
- Cel mai activ in:
- Evenimente & expozitii (5 postari)
- Inregistrat la:
- 02-December 10
- Vizualizari:
- 1990
- Ultimul click:
- Dec 07 2010 09:37 AM
- Actual:
- Offline
Informatii despre mine
- Titlu User
- Nou venit
- Varsta
- Varsta necunoscuta
- Data nasterii
- Data nasterii necunoscuta
- Gender:
- Not Telling
Informatii de contact
Ultimii vizitatori
-
Fratello
02 Dec 2010 - 22:39
Postari ale mele
-
In topicul:Knights of the sky-Air war over Romania
06 December 2010 - 01:51 PM
wurger, la 4 Dec 2010, 00:40, a spus:
"Pe noi ce ne opreste sa-i urmam pilda?"
Pai el se batea cu americanii. Noi ne batem cu romanii si nici nu stim bine cu care. Cei pe care ii considerai prieteni si de aceeasi parte a baricadei, daca li se promite putina putere te scuipa in gura asa....De hobby.
In fine, voiam sa va spun ca a aparut National Geografic (revista) si contine rezumatul documentarului, poze de epoca si o minunata poza cu Genaralul Ion Dobran langa Colonelul Barry Davis, in fata IAR-ului de la Muzeul Aviatiei.
S-ar putea ca in curand tot ce exista in poza sa devina simboluri ce vor transcede timpul doar prin mintea noastra. Merita sa aveti fotografia, ca sa aveti cum exemplifica la copii - Uite tati, asa era la Muzeul Aviatiei acolo unde acum joaca golf Base cu Geoana si Boc face pe mingea.
Nu le da nemernicilor ce ne conduc puteri pe care nu le au. Sunt si ei niste golanasi complexati care vor sa aiba si nu se mai satura. Cu ei ne vom lupta altfel.
Cu uitarea si cu nepasarea trebuie sa ne luptam first. Sta in puterea noastra sa raspandim microbul asta istorico-militar la cat mai multi dintre prietenii nostri. Sa cream consumatori de istorie. -
In topicul:Knights of the sky-Air war over Romania
03 December 2010 - 10:24 PM
Dragi prieteni de forum,
Hai nu va mai disputati, mai ales ca este evident ca toti credeti in aceleasi valori.
Eu va propun cuvintele lui JFK: "nu va intrebati ce poate face tara pentru voi, intrebati-va ce puteti face voi pentru tara". Eu chiar asa fac, dau de la mine. Nu mult, cat trebuie. Daca vorbim de filme documentare, "knights of the sky" este un exemplu demn de urmat. Este evident ca N Dimancescu a scos bani multi din buzunar, ca s-a luptat fara sa-i ceara nimeni intru idealul in care a crezut. El a facut un film frumos, poate cam lipsit de ritm, insa plin de respect pentru adevarul istoric.
N Dimancescu a facut exact ceea ce presedintele tatalui sau le-a insuflat americanilor. A facut ceva! Pentru tara sa, dar si pentru tara stramosilor lui. Si asta se vede in fiecare cuvant din coloana sonora. Poate N Dimancescu nu este cel mai bun regizor, dar este unul dintre aceia care-si iubeste cu adevarat subiectul. Si asta-i rar.
Daca noi n-avem bani de un documentar, atunci sa facem macar un articol scris. Daca n-avem bani sa cumparam o secventa video sau drepturile unei fotografii, atunci macar sa povestim ce-am vazut si ce am cunoscut. Haideti sa facem ce putem, nu sa pierdem vremea comentand ceea ce nu putem face.
Toti il iubim pe Serbanescu. Haideti sa-i urmam exemplul: atata vreme cat mai avera un avion si gloante in cartusierele tunurilor, a mers la lupta. A facut ce a putut. Si-a luat oamenii si a luptat, 13 contra 100.
Pe noi ce ne opreste sa-i urmam pilda? -
In topicul:Knights of the sky-Air war over Romania
02 December 2010 - 11:40 PM
Fratello, la 2 Dec 2010, 18:14, a spus:
Sunt de acord cu Cantacuzino. Noi nu suntem in stare sa facem un film documentar istoric legat de istoria noastra, iar cand cineva face ceva in locul nostru pentru noi atunci nu place pentru ca e prea amator. Cam asta-i romanu trebuie sa vina unul sa i faca curat gratis in casa si tot nu-i multumit ca nu i-a batut bine covoarele.
Fratello, scuze, dar te contrazic: "Tara motilor" - Paul Calinescu, 1939 a fost un film foarte iubit in epoca lui si respectat in Europa. Ultimul documentar romanesc bun este "cold waves" de A. Solomon. In el vei descoperi un interviu inedit cu Carlos Sacalul, de exemplu! :)
Trebuie sa-l remarc si pe profesorul meu de clasa, Copel Moscu, cu un film fabulos din 1973 despre o crescatorie de pui (da, se poate face un film si dintr-o comanda de film educativ, gen: hai sa vedem ce meserii are Romania socialista).
Documentaristi sunt, au fost mereu, numai ca nu i-a prea mangaiat lumina reflectoarelor. Lasa ca vine si vremea lor! :) -
In topicul:Knights of the sky-Air war over Romania
02 December 2010 - 02:04 PM
-
In topicul:Knights of the sky-Air war over Romania
02 December 2010 - 01:01 PM
Salut tuturor!
Am vazut ca si voi filmul, poate cu un plus de emotie, veti vedea imediat de ce.
Filmul este unul excelent! Il felicit pe Nicholas Dimancescu pentru grija cu care a stiut sa trateze subiectul. E mare lucru sa respecti istoria si sensibilitatile celor doua parti combatante. Pe langa o grija de invidiat fata de amanuntul istoric, am detectat pasiunea pentru subiect a regizorului. Am simtit tot filmul cum el, regizorul, incearca sa intre in pielea personajelor. Frumos! De respectat si de vorbit despre!
Mi-au placut extrem: descoperirea bucatii de avion, prizonierul american care-si facuse deja rost de un pistol german ca amintire, cercetarea locurilor unde s-au prabusit bombardierele, ruinele din jurul Ploiestiului, povestea despre trenul cu tunuri antiaeriene, zborul cu liberatorul.
Ma asteptam la ceva informatii despre HALPRO si la o mai amanuntita descriere a perioadei aprilie-august 1944, cand au avut loc 40 de bombardamente numai asupra Bucurestiului. Dar nu conteaza: am trait o ora pasionanta in compania unui regizor care iubeste istoria. Sincerele mele felicitari si asteptam DVD-ul cu cat mai multe EXTRAS-uri! :)
Va vorbeam de o anumita emotie cu care am vazut documentarul. Intamplarea face ca sunt regizor, iubesc genul si tocmai sunt in filmari pe un subiect foarte apropiat de subiectul filmului mai sus amintit. E normal sa ti se opreasca respiratia cand stii ca faci un documentar despre un veteran de razboi care a luptat si pe frontul de Est si pe frontul de Vest, care a supravietuit razboiului si epurarii comuniste si despre care stii ca se va vorbi mult intr-un alt film care nu e al tau! :)
Este vorba despre Ion Dobran, locotenent atunci, General de Flotila astazi. Cand faci un documentar, trebuie sa-ti pregatesti cu grija "inca nespusele", adica atuurile pe care filmul tau le aduce in plus fata de celelalte filme. Ei bine, aveam niste atu-uri si mi-era teama ca nu le mai pot juca! :) Unul dintre ele este o secventa de arhiva pe care am cumparat-o din SUA si in care apare Ion Dobran tanar si decoleaza cu faimosul lui 22! M-a costat 150 de dolari si din cele 90 de secunde cat dureaza, doar 5 il au pe Dobran zambind.
Am rasuflat usurat: secventa nu apare in "Knights..."! Pfiuh! Mi-as fi smuls parul din cap de ciuda!
Si iata ca am gasit o cale eleganta sa-mi fac un mic PR proiectului meu: da, prieteni, tineti-va bine! Voi termina in 2011 un documentar de lung metraj - 2 ore de pura placere pentru fanii genului - despre veteranul de razboi Ion Dobran. Filmul se numeste (working title) "DOBRAN - JURNAL DE FRONT" si spune povestea unui erou adevarat, pe care-l poti atinge si caruia ii poti pune intrebari. In film il veti descoperi - asa cum poate ati facut-o citindu-i jurnalul - pe Dobran poetul, Dobran samuraiul, Dobran indragostitul, Dobran invinsul si Dobran supravietuitorul. Pe langa reconstituirea in CGI a celor mai importante lupte ale lui Dobran veti afla si restul povestii lui: eliminarea din armata, perioada in care a fost strungar, revenirea in aviatia civila, anii in care nu si-a putut spune povestea si, in sfarsit, publicarea jurnalului.
Ca si Nicholas Dimancescu, am pornit de unul singur proiectul si sper ca dupa prezentarea unui trailer sa colectez de la particulari inimosi fondurile necesare pentru finalizarea proiectului. Trailerul vi-l promit pe la sfarsitul lunii ianuarie, premiera poate in toamna 2011.
Sambata, 4 dec 2010, la Muzeul Militar, la ora 10:00 sharp, Dnul Doctor in istorie militara, prof univ Aurel Pentelescu, lanseaza un volum omagial despre eroul nostru. E o carte foarte bine scrisa, foarte atent documentata, plina de documente interesante. Cine vrea si poate sa vina e binevenit. Cartea costa o nimica toata, probabil 21 de lei. Iata coperta si cuprinsul:
cu stima si drag de istorie,
Lucian Dobrovicescu
Prieteni
Lucian_Dobrovicescu nu a adaugat prieteni inca
Comentarii
Lucian_Dobrovicescu nu are comentarii la profil inca.