Colonelul's Profile
- Grup:
- Members
- Postari:
- 4 (0 pe zi)
- Cel mai activ in:
- Blindate (4 postari)
- Inregistrat la:
- 22-November 08
- Vizualizari:
- 7510
- Ultimul click:
- Jan 09 2010 05:26 PM
- Actual:
- Offline
Informatii despre mine
- Titlu User
- Nou venit
- Varsta
- Varsta necunoscuta
- Data nasterii
- Data nasterii necunoscuta
- Gender:
- Not Telling
Informatii de contact
- E-mail:
- Private
Postari ale mele
-
In topicul:TR 125
01 December 2008 - 12:17 PM
Nu domnule... CFE "adaptat " de care vorbesti este practic cu totul alt tratat denumit CFE II... si acesta a ramas fara obiect juridic in 2007 prin retragerea Rusiei. O alta incalcare grosolana a CFE-ului o constiuie bazele Americane din Romania si Bulgaria.
Cat despre terorism, nu este prevazut in tratat pentru simplul fapt ca nu exista o doctrina de calificare a terorismului intr-un anumit fel de combat...
Cat despre arme NBC... tratatul reglementeaza rame "conventionale"...ori aceste arme de nimicire in masa nu au cum sa intre in aceasta caegorie. -
In topicul:TR 125
29 November 2008 - 01:13 PM
Desigur ca Romania a semnat CFE-ul insa acest act reglementeaza echilibrul de forte intre Armatele tratatului de la varsovia si nato. Dupa desfintarea tratatului de la varsovia CFE-ul a ramas fara obiect jurdic deasemenea acest tratat este inaplicabil deoarece prevede armament pentru un razboi conventional si nu prevede aboslut nimic despre noile realitati in materie de conflict armata adica - terorismul.
Am fost la BSDA 2008 insa am avaut foarte mult de lucru si efectiv nu am apucat sa vad decat SAUR 1(care a fost adus mai devreme). Reprezentantii de la moreni au spus ca mai prezinta un vehicul si il aduc mai tarziu, locul le-a fost rezervat, ma gandesc ca era vorba de SAUR 2.
Daca aveti ceva poze - va multumesc.
Fotografi de la Map din pacate au fotografiat si rasfotografiat avioanele de m-au scos din sarite...
Cat despre tr 125... asteptam urmatorul expomil... intotdeauna am avut parte de surprize placute la aceste expozitii.
Oricum cert este ca vom schimba parcul de tancuri si varianta tr 125(TR 2000 ? ) suna a fi cea mai viabila.... -
In topicul:TR 125
26 November 2008 - 08:22 PM
Stimabile care te semnezi "comisaru"- datele tale nu numai ca sunt eronate dar sunt si hilare de-a dreptul. Te rog nu jigni inteligenta persoanelor care posteaza aici, citiva dintre ei avnd chiar o pregatire remarcabila in domeniu. Iti mai spun ceva: singurul act de restrictiv militar semnat de romania este cel de nonproliferare in domeniul nuclear si atat.
Problema sasiului ghepard
1. Este posibil ca romarm sa sa doreasca asigurarea mantenatei acestor vehicule, astfel in prealabil trebuie facut un studiu pentru adaptarea particularitatilor echipamentului romarm la sistemele puse in discutie.
2. Este posibil ca romarm sa studieze acest sasiu din ratiuni practice- poate se discuta un proiect nou de tanc
Amintesc ca exista un acord cu firma Krauss-Maffei din 1997-1998.
Problema tr85m1
1. In prezent avem in exploatare 56 tr85m1 si 259 de tr85
2. Motivele pt care nu s-a procedat la modernizarea intregului lot imi este straina - la nivel de stat major general se vorbeste de un nou tanc - explic mai jos de ce.
Problema tancului second hand.
1.Problema a fost pusa insa imediat a fost respinsa din ratiuni financiare.
2.Respingerea este datorata costului urias, precizez faptul ca nu vehiculul in sine costa mult ci aspectul logistic si mantenanta. Daca discutam de un nr mai mare de 25 de tancuri situatia se transforma intr-un cosmar logistic - pt fiecare problema de mantenanta tancul trebuie transportat la producator in conditile rigorilor draconice ale transportului echipamentului militar in UE.
Cineva spunea mai sus de exemplul belgiei- care renunta la tancuri in favoarea platformei piranha.
Exista un act ce se numeste Strategia nationala de aparare(Au redenumit-o in 2007) - unde se prevede la nivel teoretic existenta unei arme terestre ce este capabila sa respinga inamicul in conditii grele si deosebit de grele. Materializarea acestei prevederi ale SNA se face prin existenta armei "tancuri".
Deasemeni la intrarea in NATO Romania s-a angajat sa contribuie la Forta Rapida de Respingere NATO si crearea unei divizii mecanizate operationale detasabile. Astfel aceasta divizie va trebui sa fie capabila sa fie dislocata in orice colt al globului.
O divizie mecanizata trebuie sa contina obligatoriu 1-2 regimente de tancuri -dupa cum este formulata si cererea nato - capabila sa lupte in conditii grele si foarte grele(de regula vehiculele pe roti nu intra in aceasta categorie)
Romania s-a angajat sa aiba aceasta divizie operationala pana in 2015.
Astfel exemplul belgiei este inaplicabil romaniei deoarece belgia nu are prevazut in strategia sa de aparare un razboi ofensiv terestru ci doar unul defensiv terestru, ofensiva fiind asigurata probabil de aviatie. deasemeni belgia nu a dorit sa contribuie la forta rapida de raspundere nato si nici sa contribuie in NATO la nivel de divizie operationala detasabila.
Astfel exista cerinta unui nou tanc de lupta la "standard nato", programul pentru tr85 a fost intrerupt, exista interesul pentru un nou tanc manifestat prin solicitarea dresata ROMARM... restul vdem ce va urma.
Acum desigur indistria romaneasca este sau nu prea este insa dupa cum am vazut prin prototipul SAUR 1 a "baietilor" de la moreni... ne putem astepta la ceva rezonabil -ca pret, calitate, fiabliliate...
Actele la care fac referire:
www.dpa.ro/documente/instructiuni/ConceptiaInzestrare.pdf
restul actelor de care vorbeam le gasiti aici :http://www.mapn.ro/documente_cheie/index.php -
In topicul:TR 125
22 November 2008 - 01:28 AM
Buna ziua
As dori sa va felicit pentru informatiiile depuse in legatura cu acest tanc, si in general sa va felicit pentru seriozitatea cu care abordati aceasta tematica.
As mai dori sa impartasesc cateva informatii neoficiale in legatura cu productia romaneasca de tancuri.
De ceva timp, 2006 cred, proiectul tr 125 a prins iarasi contur. Armata romana, pusa in fata realitatilor NATO a permis doar modernizarea a 56 de tr-85 pentru ca treptat sa treaca la un nou tanc (mbt) adaptat necesitatilor euro-atlantice.
Achizitia de noi tancuri de productie straina a fost luata doar in discutie teoretica, achizitia vehiculelor plus a intregului arsenal logistic-tehnic necesar fiind prea putin reala - de notat faptul ca o astfel de decizie ar distruge ramasitele industriei nationale de aprare.
Astfel am intels ca s-a cerut producatorului autohton un studiu de principiu. Raspunsul a fost favorabil insa nu stim exact la ce sa ne asteptam. Producatorul a scos de la "naftalina" proiectul tr125 - care va fi modernizat dupa "ultimul standard", insa recent s-a aratat extrem de interesat de sasiul sitemului antiaerian Ghepard.
Va rog - informatile oferite sunt neoficiale.
Comentarii
AlinFrost
26 Nov 2011 - 14:58