Forum Machete,Modelism,Hobby: skyray - Vede profil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

skyray's Profile User Rating: -----

Grup:
Members
Postari:
100 (0.01 pe zi)
Cel mai activ in:
Aviatie (53 postari)
Inregistrat la:
22-November 05
Vizualizari:
5754
Ultimul click:
Useril este offline May 15 2013 04:23 AM
Actual:
Offline

Informatii despre mine

Titlu User
Membru senior
Varsta
54 ani
Data nasterii
August 13, 1970
Gender:
Male Male
Location:
Dallas, TX

Informatii de contact

E-mail:
Click aici pentru a-mi trimite email

Ultimii vizitatori

Topicele mele

  1. MiG-21F-13 in culori romanesti

    29 August 2007 - 07:42 PM

    Salut tuturor cititorilor si fratilor intr-ale modelismului!

    Vreau sa fac un MiG-21F-13 romanesc nou-nout, asa cum a venit de la mama lui sovietica, in vara lui '62 si bineinteles ca am o sumedenie de intrebari generale legate de primele MiG-uri 21 romanesti. Tot invartindu-ma prin carti si pe net am ametit de tot si n-am reusit sa gasesc raspunsuri transante. Stiu ca istoria primelor MiG-uri 21 romanesti e precum istoria antica acum si multe informatii utile modelistilor sunt greu de gasit sau pierdute definitiv dar sper ca cineva, de aici de pe forum, sa fi avut ocazia sa afle cu mult mai multe decit stiu eu acum.

    1. In ce culoare/culori au fost inital vopsite cockpit-urile MiG-urilor 21F-13 romanesti?
    2. Ce culori aveau numerele tactice initiale? Erau doar rosii sau aveau si bordura alba?
    3. Erau MiG-urile 21F-13, pe care le-a primit Romania, noi sau "second hand"?
    4. Erau stencil-urile initiale scrise cu litere chirilice la fel ca pentru exemplarele sovietice sau au fost adaptate special pentru romani?
    5. Ce culori au avut stencil-urile initiale, originale? Erau vreunele albastre? Primele batch-uri de MiG-21F-13 aveau majoritatea stencil-urilor albastre mai apoi au devenit negre.

    Bafta in toate si spor la modelit!
  2. L-39ZA Albatros

    14 May 2006 - 06:28 PM

    Salut tuturor!
    Incerc sa ispravesc un L-39ZA Albatros, cu inmatriculare romaneasca (rosu 146), de la Eduard (kit no. 7043Kit no. 7043). Am ajuns aproape de faza de inchidere a fuselajului si in curind va trebui sa-l vopsesc "p-afara" dar am o mare nelamurire cu privinta nuantei de gri recomandata in instructiunile kit-ului. Conform schemei de vopsire din instructiunile kit-ului, ar trebui sa vopsesc avionul cu un soi de "light gull grey" (H51 - Gunze Aqueous), care este un fel de gri deschis, murdar, un pic maroniu-cafeniu. Problema este ca nu am gasit nici o poza cu L-39-uri romanesti in care sa identific cit de cit aceasta nuanta de gri. Toate pozele gasite de mine arata L-39-urile romanesti vopsite intr-un soi de gri-albastrui mai apropiat de "dark ghost grey" decit de griul-cafeniu "light gull grey" propus de Eduard. Intr-ul fel, mi-e greu sa cred ca Eduard a facut o asemenea greseala grosolana... Cele doua nuante de gri in discutie sunt mult prea diferite. Trebuie sa remarc ca pozele gasite de mine pe internet sunt facute dupa 2000 iar schema de vopsire data in kit este de prin 1999. S-ar putea ca unele L-39 sa fi fost revopsite intre timp. Pe de alta parte, am vazut ceva poze cu L-29-uri (si nu L-39) ce par a fi fost vopsite cu o nuanta de gri-cafeniu (ex: L-29 gri-cafeniu) dar si poze in care apar L-29-uri vopsite intr-o nuanta de gri-albastrui (ex: L-29 gri-albastrui). Deci se pare ca ambele nuante in discutie sunt sau au fost folosite la vopsire avioanelor de antrenament romanesti L-29 si/sau L-39. Oricum, daca gasiti, aveti si imi puteti da ceva informatii referitoare la dilema mea, va ramin profund indatorat si va promit ca in viata mea n-am sa va uit. Orice alta sugestie privind L-39ZA va fi de asemenea mai mult decit bine primita.
    Numai bine si mult spor tuturor!

    P.S. Sper sa-mi iertati lungimea mesajului. N-am vrut sa va zapacesc cu detaliile. Am vrut doar sa intelegeti stadiul si dimensiunile incomensurabile ale dilemei mele.

Prieteni

skyray nu a adaugat prieteni inca

Comentarii

skyray nu are comentarii la profil inca.