Forum Machete,Modelism,Hobby: Incepator - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Incepator

#1 Useril este offline   bogdanbodea 

• Nou venit
  • Grup: New Users
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 24-May 12

Postat 24 May 2012 - 03:23 PM

Buna ma numesc Bogdan am 14 ani si as vrea sa intru in "lumea" modelismului.M-am gandit sa imi iau un tanc ca sa il ansamblez.Intrebarea este urmatoarea:
1) Ce scara pot sa-l fac.(Care este faza cu scarile ca eu nu stiu ,in sensul ca care este mare care este mica)
2) Cum il ansamblez?
3) Cum il vopsesc?

Va rog dati-mi niste sfaturi caci sunt incepator.Scrieti si alte sfaturi pentru incepatori.

Multumesc

#2 Useril este offline   arsenescusorin 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 311
  • Inregistrat: 21-March 08

Postat 24 May 2012 - 04:34 PM

Din experienta mea pot sa te sfatuiesc sa incepi cu orisice, numai sa nu fie prea complicat. Nu te arunca la lucruri scumpe din prima. Incepi cu ceva ieftin si mic. Apoi incearca si alte lucruri. Poate dura ani de zile pana sa realizezi ce iti place exact, ma refer la scara la tipul machetei, chiar si la modul de executie. Important este sa nu lasi momentul sa treaca ci sa te apuci de ceva. Daca stai mult pe ganduri exista riscul sa nu te mai puci niciodata. Fa ceva, orisice. Poti chiar sa incerci sa faci chestii din carton daca nu ai bani sa cumperi machete si satisfactia e mult mai mare ca pleci de la 0.
Vreau sa te felicit orisicum pentru orientare si pentru maturitatea alegerii. Te rog, orisice ai decide sa faci modelistic, sa pozezi si sa ne arati si noua.
Multa bafta.

#3 Useril este offline   bogdanbodea 

• Nou venit
  • Grup: New Users
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 24-May 12

Postat 24 May 2012 - 06:06 PM

Da normal dupa finalizarea oricarei machete voi poza lucrarea

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 24 May 2012 - 06:13 PM

#4 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 24 May 2012 - 06:12 PM

Ca care e treaba cu scarile...mai multa atentie la limba romana!
In primul rind, bun venit printre noi.
Pe scurt:
1. Cele mai multe blindate le gasesti la scara 1/35, dar sunt si la scara 1/72 sau 1/48. Iti recomand scara 1/35, cea mai buna in raportul pret/detalii/dimensiune pentru vitrina. Machetele se fac la scara 1/N, N reprezentind de cite ori este mai mica macheta decit obiectul real (se invata undeva pe la geografie). Adica o un tanc la scara 1/35 este de 35 de ori mai mic decit tancul real, un avion la scara 1/72 este de 72 de ori mai mic decit avionul real. Cu cit N este mai mare, cu atit macheta va fi mai mica fata de obiectul real.
2. Decupezi piesele de pe rame, le lipesti cu lipici pentru stiren, chituiesti si slefuiesti daca si pe unde este nevoie, pui decalurile, aplici tehnici de uzura si ...gata. Simplu! :-P
3. Unele piese, in special cele mici se vopsesc direct pe rame, piesele mari se vopsesc dupla asamblare, avind grija sa vopsesti si interiorul, acolo unde este nevoie. Ex, cocpitul avioanelor. Se folosesc vopsele tip email, acrilic sau lacuri. Se vopseste cu pensula sau aerograful. Inainte de vopsire macheta se spala cu apa si detergent pentru a indeparta grasimea si resturile de plaf.
Asta, cum ziceam, pe scurt. Pe lung, citeste aici:
- Rubricile Aviatie, Blindate, Tehnici, Unelte si instrumente, Materiale, Grup Builds
- http://www.cartula.r...date/index.php.
- http://www.cartula.r...hnici/index.php
- http://www.cartula.r...mente/index.php
Modelismul inseamna multa munca individuala, documentare in primul rind. Cind nu te descurci si nu ai gasit raspunsul frunzarind forumul, intreaba, sigur se va gasi cineva sa-ti raspunda.
P.S. Poate nu ar strica sa citesti si regulamentele! :whistle:

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 24 May 2012 - 06:13 PM

#5 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 25 May 2012 - 09:49 AM

Salut,
bine ai venit si felicitari pentru incercarea de a alege si ceva util in timpul liber in afara de statul prin cluburi care se practica la ora actuala pe scara mare.

La majoritatea intrebarilor tale exista raspunsuri deja pe forum, probabil vei primi si raspunsuri noi.
Citeste cu increderea rubricile de tutoriale, completeaza-le apoi cu ceea ce gasesti pe internet, de exemplu pe youtube care este plin de tutoriale video, alege totusi cele mai reusite (o sa-ti dai seama dupa un timp care sunt acestea).

In general modelismul inseamna si o parte de istorie si documentare.
Acum exista si posibilitatea sa faci machete chiar in situatia in care nu cauti o baza foarte solida din punct de vedere istoric, mai ales la inceput. Chiar daca le vei construi "for fun" incearca sa obtii totusi rezultate cat mai apropiate de adevar.

Spor la lucru.

#6 Useril este offline   Sheniloiu 

• Membru senior
  • Postari: 326
  • Inregistrat: 03-December 08

Postat 25 May 2012 - 09:11 PM

Modelismul este un amestec de istorie, tehnică şi artă. Proporţia dintre ele variind de la categorie la categorie şi de la modelist la modelist. De exemplu, cei ce fac modele SciFi au exclus cu totul componenta istorică.
După părerea mea, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să "răsfoieşti" cât mai multe "pagini" de pe forumul ăsta. Priveşte ce au făcut alţii, citeşte despre tehnici. Vezi ce crezi că este cel mai potrivit pentru tine, ca grad de dificultate. Atât din punct de vedere al construcţiei, cât şi al vopsirii. Te hotărăşti până unde vrei să mergi. Întrebi. De abia după aia te apuci de ceva treabă.
Primul pas nu ar trebui să fie achiziţionarea unui kit. Poate fi chiar o greşeală - dacă într-adevăr îţi place modelismul, nu cred că vei rezista şi te vei apuca să îl montezi! Şi ai să faci o groază de greşeli, scuzabile dar iremediabile. Şi s-ar putea să-ţi tragi nişte pumni singur, la oglindă.
Începe cu colţul de lucru. O masă, oricare din casă, cu lumină bună. Din păcate, modelismul este un hobby şi un sport care, practicat neglijent, dăunează vederii. O placă de lemn pe care să poţi tăia, găuri, etc, doar nu vrei să strici mobilierul! Un cearşaf vechi, pe post de faţă de masă. Câteva cutii în care să ţii sculele, pensulele, vopselele.
Construirea presupune în primul rând desprinderea pieselor din ramele de injectare. Uneori, după vopsire. Aici ai nevoie de un cutter mic, uneori de unul mai mare. Apoi urmează îndepărtarea unor resturi de material - cele rămase de la conexiunile cu ramele, bavurile de la îmbinarea semimatriţelor, precum şi umplerea cu chit a unor defecte de fabricaţie - urme de pini de aruncare, de exemplu. Ai nevoie de nişte pile fine, şmirgel, spatule pentru întindere chit (astea se pot improviza). Funcţie de cât de departe vrei să mergi, sculele se diversifică - burghie, freze, alte scule şi drăcii, dar toate astea vin cu timpul. Nu fă greşeala să încerci să cumperi totul de la început, mai bine achiziţionează doar sculele de bază iar restul pe măsură ce apar problemele.
Faza care dă viaţă modelului este vopsitul. Pentru început, te sfătuiesc să te limitezi la vopsitul la pensulă, e mai simplu şi poţi obţine modele de foarte bună calitate cu câteva trucuri simple.
De acord cu Z, scara 1/35 este cea mai adecvată pentru început. Dar şi aici ai modele cu grade diferite de dificultate.
Şi, neapărat, studiază puţin desenul tehnic. Schemele şi desenele de care te vei lovi pe aici sunt o variantă a desenului tehnic.
Şi nu dispera, chiar dacă am scris o grămadă - nu e ........ atât de negru! Dacă dispui de primul şi primul ingredient necesar, adică răbdarea, te vei descurca! Succes şi bine ai venit!
Şi, apropo, cum stai cu engleza? Că pe aici vei găsi multe link-uri care te vor trimite la site-uri în engleză. Sau vei primi cărţi, pentru documentare. În engleză, germană, franceză, rusă, poate cehă, poloneză, etc.
Grea pasiune, modelismul ăsta! Iar dacă te virusezi, nu mai scapi!

Aceasta postare a fost editata de Sheniloiu: 25 May 2012 - 09:16 PM

#7 Useril este offline   Buss 

• Membru senior
  • Postari: 504
  • Inregistrat: 25-December 09

Postat 29 May 2012 - 09:25 AM

Niste tutoriale foarte bune gasesti pe youtube, recomand hamilkar barkas sa cauti pe youtube. Are o serie de tutoriale printre care cu un tiger ce il ia de la montaj pana la final explicand fiecare pas ce si cum se face, multe tehnici de baza aplicate samd. :drinks:

Eu iti urez sa te imbolnavesti cat mai rau cu "boala" asta.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi