Forum Machete,Modelism,Hobby: Russian T-62A Tank - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Russian T-62A Tank Tamiya 35108

#1 Useril este offline   Dady22 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 15-January 12

Postat 23 May 2012 - 06:33 PM

Salutare. Dacă tot sunt pe terminate cu T-34/85 și dacă tot m-a prins microbul modelismului, īncep un proiect nou.
Față de Zvezda, Tamiya pare din altă lume ( īn sens bun ) ca prezentare, instrucțiuni și īmbinări la prima vedere.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Spor la modelit!

#2 Useril este offline   OldHammer 

• Membru senior
  • Postari: 852
  • Inregistrat: 23-March 12
  • Interests:Blindate

Postat 23 May 2012 - 07:35 PM

OOO! Felicitari pentru achizitie! Nu am lucrat niciodata cu Tamiya!
Sint convins ca o sa primesti placere lucrind cu acest kit!

#3 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 23 May 2012 - 08:48 PM

Salutare. Deci inca un "fan" tancuri rusesti post ww2 , dar de ce un Tamiya , cat a costat si ce vrei sa scoti din ea ? Il upgradezi sau il lasi asa ?
@OdlHammer " La pomul laudat sa nu te duci cu sacul " si 'Nutot ce zboara se mananca" spun niste vorbe neaose T-62 de la tamiya nu prea isi mai merita banii , e prea "batran "si pe langa adevar.
Sanatate si cer senin .

#4 Useril este offline   Dady22 

• Membru deplin

Postat 23 May 2012 - 08:54 PM

Parca in jur de 70 de lei. Tot am cautat poze cu T-62 pe net īnsă destul de slăbuț. Oricum din ce am citit tancul nu s-a ridicat la măsura așteptărilor.
De ce Tamiya? Pentru că de la Zvezda e un salt major.

T-62 fail

Aceasta postare a fost editata de Dady22: 23 May 2012 - 09:01 PM

#5 Useril este offline   OldHammer 

• Membru senior

Postat 23 May 2012 - 09:28 PM

caporalmusat, nu cunosc cit de precisa e macheta! In rest sint sigur ca la partea de asamblare o sa fie mai placut de lucrat.

#6 Useril este offline   OldHammer 

• Membru senior

Postat 23 May 2012 - 09:43 PM

Dady22, dispun de literatura despre T-62 numai ca majoritatea e in limba rusa! Daca te intereseaza da-mi un pm!

#7 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 23 May 2012 - 11:15 PM

E adevarat ca exista o diferenta intre Tamiya si Zvezda dar se pare ca rusii i-au depasit pe tamiyoti cu T-90 . La 70 lei e bine ,acusi insa asa cum am spus depinde cum il faci . Poze
http://dishmodels.ru/wshow.htm?p=2091
http://dishmodels.ru/wshow.htm?p=1789
http://dishmodels.ru/wshow.htm?p=1198
http://dishmodels.ru/wshow.htm?p=1111
http://dishmodels.ru/wshow.htm?p=1031
http://dishmodels.ru/wshow.htm?p=942
Intra si pe panzer 35.ru si dupa ce-i dai dai traducere intra pe rezervoare gasesti modele in constructie sau gata http://panzer35.ru/forum/45-6788-1 traducerea e greoie dar te ajuta plus pozele.
Si ceva autohton care-i chiar cel ce il ai si tu http://www.cartula.r...__1#entry92849. Sper sa te ajute spor la modelit.

Aceasta postare a fost editata de caporalmusat: 23 May 2012 - 11:32 PM

#8 Useril este offline   OldHammer 

• Membru senior

Postat 23 May 2012 - 11:27 PM

caporalmusat, heh! T-90 de la Zvezda e deja alt nivel! Ca si Mercedes L4500, Iak 3, Messeru si La in 1:48....

#9 Useril este offline   Sheniloiu 

• Membru senior
  • Postari: 326
  • Inregistrat: 03-December 08

Postat 24 May 2012 - 01:57 PM

Tamiotul asta este ce este, adica un kit vechi de vreo 40 de ani si in plus facut sa cam fie motorizat.
Are toate atributiile specifice Tamiya, adica precizie in executarea pieselor si imbinare aproape perfecta, chiar perfecta in unele parti. Dar...
Cand au facut kit-ul asta, T-62 era aproape necunoscut, asa ca sursele documentare au fost putine. Abunda in inexactitati si lipsuri de detalii, dupa cate am auzit. Fara sa cunosc T-62-ul, dar stiind ca este cel putin var cu T-55, pot spune ca podeaua cutiei blindate este groaznica. La fel suspensia. La fel cutiile de scule facute impreuna cu aripile. La fel multe altele.
Dar daca nu te intereseaza foarte mult superdetalierea, orice kit Tamiya poate ajunge o mica bijuterie. Asa ca, spor la lucru!

#10 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 25 May 2012 - 09:54 AM

Salut,
daca te intereseaza am si eu o carte inf ormat electronic despre mai multe senilate rusesti cu ceva imagini la fiecare, nu foarte multe pentru ca plaja acoperita este mare, se gasesc chiar si niscaiva referinte despre cele romanesti.

Daca esti interesat pe baza unei adrese iti pot trimite informatiile respective. Am deschis recent materialul pentru ca si eu am in lucru (desi nu sunt neaparat un fan al blindatelor fiind mai pacifist din fire) doua astfel de masinarii sovietice.

#11 Useril este offline   Dady22 

• Membru deplin

Postat 25 May 2012 - 10:44 AM

Salutare!

Ca tot omul care se respectă :bang: am īnceput cu galeții, īnsă deja se observă o neconcordanță.

Imagine postata

La galeții kit-ului nu există acele striații ca aici:

Imagine postata

sau aici:

Imagine postata

Din cāte observ eu acele striații sunt in relief ( adică īn afară ). Ori eu daca pe galeții kit-ului o să īncerc să fac striațiile prin "zgāriere" o să iasă bine?

#12 Useril este offline   Buss 

• Membru senior
  • Postari: 504
  • Inregistrat: 25-December 09

Postat 25 May 2012 - 11:32 AM

Daca te referi la striatiile de pe cauciucul galetilor (eu alte striatii nu am observat chiar daca port ochelari :p ) eu zic sa le lasi asa. Abia se observa pe cauciucul real iar sa incerci sa le faci de 35 de ori mai mici eu zic ca e un efort inutil. Parerea mea. :drinks:

#13 Useril este offline   OldHammer 

• Membru senior

Postat 25 May 2012 - 11:44 AM

Daddy22, deacord cu Buss! Eu as atrage atentia la partea tehnica, dar nici chiar foarte multa)!
Vreai sa fie un *out of the box* ?

#14 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 25 May 2012 - 04:46 PM

Salutare . Fiecare face in primul rand cum ii place lui sa arate macheta si automat depune cat efort vrea dar sa te chinui la acele striatii e cam aiurea ; problema la galeti ar fi cu spitele- sunt rotunjite pe cand in realitate sunt cu suprafata dreapta si muchiile rotunjite , plus o mica intaritura la marginea "gaurilor" dintre spite . problema cu spitele rotunde exista insa si la noul T-62 de la trompetisti chiar daca au reliefat acea intaritua asa ca aici ar fi doar varianta unor galeti de la miniarm , daca vrem sa fim la realitate si aici as avea o intrebare pt Dl. Sheniloiu daca ne ar putea ajuta -exista diferente intre galetii de la T-55 si cei de la T-62 ca eu nu reusesc sa mi dau seama.Spor la machetit .
@OdlHammer sunt cam pe langa engleza asa ca rogute ce inseamana "out of the box" .
Sanatate si cer senin.

Aceasta postare a fost editata de caporalmusat: 25 May 2012 - 04:47 PM

#15 Useril este offline   OldHammer 

• Membru senior

Postat 25 May 2012 - 04:50 PM

caporalmusat, kit direct din cutie- *fara nici o interventie din exterior*.

#16 Useril este offline   Dady22 

• Membru deplin

Postat 25 May 2012 - 05:27 PM

Multumesc pentru păreri. Kit-ul o să fie cam out-of-the-box dacă ținem cont de experiența mea de īncepător.
Spor la treabă!

#17 Useril este offline   Sheniloiu 

• Membru senior
  • Postari: 326
  • Inregistrat: 03-December 08

Postat 25 May 2012 - 08:41 PM

Sincer să fiu, la prima vedere nu observ nici o diferenţă, dar ar trebui să caut prin bibliografie şi chiar acum nu am timp.
Oricum, galeţii ăia din kit sunt groaznici, nu se apropie de modul de construcţie complicat al galeţilor de pe T-54/55/62. Nu are aproape nici un rost să te chinui cu ei să īi detaliezi.
Oricum, atenţie la montarea lor, cele două jumătăţi sunt decalate īntre ele exact cu o spiţă, astfel īncāt spiţa de la o jumătate este īn dreptul golului dintre spiţe de la cealaltă jumătate.

#18 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 25 May 2012 - 10:53 PM

Conform referintelor mele galetii de T62 sunt cu 20mm mai lati decat cei de la T55 (diferenta practic imposibil de sesizat la scara 1/35) dar altfel identici ca model. Posibil sa fie chiar interschimbabili, (sau modelul de pe T62 sa fie o imbunatatire fata de cel precedent). In mod cert am vazut o fotografie cu un T62 irakian distrus in timpul razboiului Iran-Irak care avea cel putin un galet 'spiderweb' specific pentru T54 model 1949 (similar sau identic? cu cele de pe T34-85).
Am verificat ochiometric galetii de la T62 Trumpeter si T55A Tamiya, iar Tamiya ii are mai reusiti, avand capetele suruburilor de prindere mai fine si spitele turtite spre centrul galetului (detaliu absent de la kit-ul Trumpeter).

Aceasta postare a fost editata de Danu: 25 May 2012 - 10:55 PM

#19 Useril este offline   Dady22 

• Membru deplin

Postat 20 March 2013 - 10:47 AM

După o lungă pauză cauzată de venirea pe lume a unui mic modelist junior, pe nume David, care ne captează toată atenția, am băgat aerograful la lucru...

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

La țeava de tun și la mitralieră mai e de pilit și de chituit.

#20 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 20 March 2013 - 11:11 AM

Dady 22, bravo: acum chiar ai devenit... daddy :-D Sa traiasca, sa fie sanatos si sa aveti bucurii dupa el.

Cat despre "T"-u ... mie imi place ce si cum vad in poze. Promite sa fie "de bine". :good:

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi