Pagina 1 din 1
Intarsie .
Postat 27 May 2012 - 04:33 PM
Postat 31 May 2012 - 11:11 AM
Intarsie!
In esenta arata ca un puzzle, cu bucati din materiale diferite, contrastante.
Poze cu intarsii
In esenta arata ca un puzzle, cu bucati din materiale diferite, contrastante.
Poze cu intarsii
Postat 02 June 2012 - 09:24 PM
In urma 6789 de ani, cand eram ucenic intr-un atelier de tamplarie pt. mobila artistica, faceam intarsia cu dispozitiv asemanator traforajului mecanic actual dar fara motorizare, adica un traforaj mecanic. Acest dispozitiv in varianta mica as dori s-o fac pt. ornamente la proiectul DEA.
Problema cu traforajul electric (pe langa pretul de achizitie) e ca la modelele din magazinele gen brico nu se pot pune panze fine de traforaj. Sau cel putin ar trebui modificate si atunci prefer s-o fac asa cum am lucrat eu cu ea pe vremuri (mecanic/manual/...).
A, si sa nu uitam de pret. Pana acum am cheltuit cam cat 2 beri pe ea.
Avantajul traforajului mecanic fata de bisturiu este cantitatea, la bisturiu faci un singur model, la traforaj mergi cu 4 odata.
- nu rupe, in cel mai rau caz se rupe protectia - asta e si rolul ei
- panza fina nu taie zimtat, cel putin ale noastre aveau taietura curata
traian, la 01 June 2012 - 09:08 PM, a spus:
in cazul asta nu era mai simplu cu un traforaj mecanic? Nu stiu, intreb, eu la intarsii folosesc doar caterul dupa cum se spunea mai 'nainte.
Problema cu traforajul electric (pe langa pretul de achizitie) e ca la modelele din magazinele gen brico nu se pot pune panze fine de traforaj. Sau cel putin ar trebui modificate si atunci prefer s-o fac asa cum am lucrat eu cu ea pe vremuri (mecanic/manual/...).
A, si sa nu uitam de pret. Pana acum am cheltuit cam cat 2 beri pe ea.
Z-mare, la 01 June 2012 - 10:48 AM, a spus:
Din ce stiu, la intarsie este suficient un bisturiu bine ascutit, deoarece se lucreaza in folii subtiri din lemn (furnir), plastic etc. Traforajul, oricit de fina ar fi pinza, poate rupe sau taia zimtat marginea decupata.
Avantajul traforajului mecanic fata de bisturiu este cantitatea, la bisturiu faci un singur model, la traforaj mergi cu 4 odata.
- nu rupe, in cel mai rau caz se rupe protectia - asta e si rolul ei
- panza fina nu taie zimtat, cel putin ale noastre aveau taietura curata
Arata acest topic
Pagina 1 din 1