Forum Machete,Modelism,Hobby: MATRIOSKA RUSEASCA Te-URILE - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

MATRIOSKA RUSEASCA Te-URILE De la T-34 la T-90

#1 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 17 May 2012 - 10:20 AM

Salutare. Fiind "fan" al ttm rusesti de suflet fiind aeropurtatele care pe langa mijloacele specifice au folosit si alte blindate de la terestre si pt ca armata noastra a fost bazata din anii 1950 pe blindate rusesti si intresat de razboaiele rusilor cu Afghanistanu si Cecenia si unde rusii au folost tancurile desi nu erau vehicule de lupta care sa-i ajute ba din contra au avut pierderi mari mai ales in cazul luptelor urbane din Groznii ( T-72 si T-80 in oras) vazand un T-80 UDK la un coleg , de vanzare l-am luat zicand sa-l fac cecenist si corobaind pe net dintruna intralta despre tancurile rusesti am dat de aceasta poza
Imagine atasata: w00874_81149532.jpg
si de aici poc ideea de aborda subiectul tancurilor sovieto-rusesti de la T-54 de la care au inceput sa deriveze tancurile de tip modern de dupa marele razboi.
si iata ce am in acest moment si in ce stadiu se afla

T-80 UD Bereza (Mesteacanul)
Imagine atasata: t-80 1.JPG Imagine atasata: t-80 2.JPG
T-90
Imagine atasata: t-90.JPG Imagine atasata: t-90 1.JPG
Imagine atasata: t-64 1.JPG
Imagine atasata: t-62 1.JPG
Imagine atasata: t-64.JPG
Imagine atasata: t-62.JPG

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 17 May 2012 - 11:42 AM

#2 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 17 May 2012 - 12:21 PM

Haoleu greu de invatat cum sa pun pozele pe aici ca teoria ca teoria da praftica ma omoara . si nici n-am reusit sa sterg pozele mai nasoale asa ca dupa ce am reincercat sa refac proce sul de micsorare am reusit sa le fac pe toate la fel asa ca revin cu poze
T-62 mod 1972 Imagine atasata: t-62.JPG Imagine atasata: t-62 1.JPG
T-64 BV Imagine atasata: t-64.JPG Imagine atasata: t-64 1.JPG
Si cateva cuvinte despre ele T-62 este de la Trumpeter din punctul meu de vedere realizat destul de bine cu multe piese detaliate chiar daca mai sunt si probleme cum ar fi spatele cutiei blindate care ar fi trebuit sa fie cu vreo2 mm mai inclinat spre spate lucru de care am aflat maitarziu dupa ce lpisem deja piesa . Si desi eu nu am gasit o recenzie se pare ca si turela nu este super corecta caci SP Design a scos turele mai bune , dar sunt rasinoase si costa bre . Eu raman la ce am in cutie caci mi se pare destul de acceptabila si apropo teava de tun este si in varianta metalica . Are si vizoare din transparent pt imitarea sticlei , dar pacat ca nu are si interior al compartimentului de lupta ,exista insa pe piata compartimentul motor realizat de D-toys si bine inteles destule alte accesorii de pe alte firme . Anul asta trompetistii vor sa scoata si varianta BDD similara T-55AM , plus varianta cu lansator automat de rachete antitanc radioghidate care din ce am cetit eu a fost primul sistem de acest tip in lume , avantaj rossia .
T-64 BV a fost a 3 varianta tancului T-64 cel mai experimentat tanc al rusilor trecand prin cele mai numeroase modificari a fost primul tanc rusesc echipat cu motor cu turbina si s-a experimentat si primul tip de incarcare automata eliminanduse un om din echipaj sistemul fiind pus la pct si echipand T-72 care daca nu ma insel a fost primul tanc cu astfel de sistem nato inca neavand astfel de echipament din nou avantaj rossia. Este singurul tip de tanc ce nu a fost vandut vreunei tari . Trecand la kit acesta este de la Skif si este scos destul de acceptabil (dupa mine) e ceva de munca la el cam ca la majoritatea machetelo skif dar se poate scoate ceva din bineinteles ca si aici exista diferite componente de lux de pe piata Turele de la Miniarm si partea de sus a sasiului/cutiei de Sp Design insa la turele exista ceva semne de intrebare caci desi skif scoate si variantele T-64 A; AK ; B anul acesta trompetistii vor sa scoata si ei variantele A si B diferenta fiind in realizarea mai profunda a detaliilor dar comparativ cu cel de la skif au aceleasi dimensiuni si din ce am citit daca la detalii lasa de dorit skif respecta dimensiunile in scara dar intr-o comparatie vazuta pe armorama unde un tip a facut un t-64 dar cu turele de la miniarm in foto turela de la astia era mai mare decat cea de skif , din ce am reusit eu sa inteleg din engleza multi spuneau ca iese fain cu aia de la miniarm dar acusi vazand ce vor scoate si chinezii or cele de la miniarm sunt cu problem ori sunt alte modele de turele asa cum am spus mai sus existand numeroase modele si astfel fiind multe tancuri t-64 mod 63 si tot asa in functie de anul aparitiei . Exista si senile workable pt detaliere si mai buna cele de la skif fiind din vinil de fapt sa zicem asa semnatura lor pt machetele lor cu senile. Eu chiar sper sa realizez un T-80 BV folosind o turele de la un astfel de tanc/kit , primele exemplare de T-80B aduse apoi la BV aveau turele de T-64B, caci T-80 a fost dezvoltat din T-64 .

PS. MULTUMESC D-LE Z-MARE pt modificarea pozelor sper ca de acum incolo sa le pun cum trebuie si sa vaz cum fac sa fie si pozate mai bine/clare. :hi: raman dator :pint: pt cand poate ne vom intalni prin capitala la vreo lunara. Sanatate si cer seni .

Aceasta postare a fost editata de caporalmusat: 17 May 2012 - 12:30 PM

#3 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 30 May 2012 - 07:32 PM

Salutare. Revin in mica descriere a tancurilor rusesti . Urmatorul fiind T-80 , acest tanc fiind scos ca succesor al T-72 si fiind proiectat si realizat ca un tanc greu de "spargerea frontului" a fost echipat cu motor cu turbina si din aceasta cauza si pt ca nu avea o capacitate mare a rezervoarelor ,era gandit ca sa fie adus in zona frontului pe trailere si dupa batalii redeplasate cu trailere . Astfel ca cele doua uzinedin URSS ce fabricau T-80,B si BV au incercat sa rezolve problema motorului si uzina din Ukraina au scos varianta UD cu motor diesel si cei din Omsk -Russia (Siberia) spunand doar U care vine din modernizat in ruseste. Astfel si au ramas in denumire dupa destramarea URSS.Spre surprinderea mea si a altora atunci cand s-adesfasurat razboiul din Cecenia si mai ales luptele urbane din Groznii rusii au folosit tancuri printre care si T-80 B si BV echipat cu ERA-3 -placute de blindaj reactiv desi aveau deja si U cu KontaKt-5; dar asa cum se stie folosirea astfel a tancurilor mai ales a T-80 cu turbina care consuma in draci motorina in aceste lupte urbane si pt ca cecenii au pus niste tactici de ambuscada in lupta s-au pierdut multe tancuri si intr-un fel a adus dicreditarea T-80 ului ,unii au spus ca ar fi fost de vina si echipajele slab instruite, dupa pererea mea de tivil gheneralii din statele majore sunt de vina pt flosirea acestor tancuri in oras.

#4 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 31 May 2012 - 11:32 AM

Salutare. Continuand cu T-80 si trecand la kit ; am vazut camulti si-au facut T -80 urile scoase de Zvezda/dragon fiind scose 3 variante ale celui cu turbina si una a celui diesel UD ; dar dupe un Jaques Duquete care are o recenzie despre kit-urile de T-80 ce-i pe piata nu prea-i bun niciunul el insa fiind implicat direct in a vinde conversii din rasina pt T-80 pt diferite variante , care merg cu kitul celor de la skif .Conversiile sunt din partea de sus a cutiei /sasiului si turela . Am luat T-80 UDK / Skif de a un coleg gandiduma ca voi lua si unul de la Zvezda pt a le "incrucisa " si a face un Ud apropiat de adevar , pt ca cel de la Zvezda e cam Compactizat si nu are dimensiunile ,iar cel de la Skif cica dupa nea Jaques ar fi cel prototip dar intre timp am descoperit pe panzer 35 ca de fapt acest model /varianta a fost scoasa in numar de 700 buc fiind intradevar numit Bereza/ Mesteacanul asa ca il voi face pe acesta chiar daca si aici mai trebuiesc cateva modificari la turela .Despre kit ce sa spun ,fiind Skif are dimensiunile corecte si senile de cauciuc/vinil . " Plasticu" e mai grosut dar poate fi prelucrat si desi nu are o detaliere prea buna se poate rezolva co fotodecupabile si ceva "traducere si adaptare " Scrathbuilt cum se spune pe inglish. :-) pt ca asa cum spune-ti e o satisfactie cand mesteresti si altceva pt macheta, chiar daca mai si sudui si :bang: .
Urmatorul kit este T-90 de la Zvezda un salt destul de mare pt rusii de la aceasta firma in a scoate machete corect dimensional si cu detalii bogate atat ca piese separate cat si imprimate in principalele componente ale sasiulu si turela . Dar sa vorbim putin despre tancul real T-90 datorita ca Rusia era in "competitie" cu alte tari care produceau si tancuri pt export plus ca cele constate in folosirea tancurilor in Cecenia rusii folosind tot felul de versiuni ale T-72 iar T-80 nu mai era agreat datorita ca era un tanc scump si ca constructie si echipare (motor turbina) iar uzina din Nijnii Tgil care produceau ultimele variante de T-72 ultima fiind BM cu blindaj reactiv Kontakt 5 Atunci s-a cerut un nou tanc ,de catre armata si cei de la Nijnii au folosit sasiul de T-72 si au pus un alt model de motor ,turela de t-72 echipata cu blindaj reactiv ,si sistem Shtora pt bruierea rachetelor at. ghidate in infrarosii . Desi s-a vrut initial sa denumit T-72 BU a fost redenumit in T-90 acesta fiind denumit si model 1992, Apoi a aparut T-90 cu o noua turela de la proiectul secret dar abandonat de tanc ,obyekt 187 in care se folosea tunul si unele sisteme de ochire de la T-80B iar turela fiind din placi sudate , apoi a aparut T-90A cu turela turnata denumit in jargon si Vladimir dupa numele inginerului ce ia reproiectat turela lsi astfel se turna . intre 8-12 astfel de tancuri fiind folosite in razboiul din Daghestan , unul fiind lovit de 7 RPG-7 si ramanand in actiune , pai normal daca nu l-au lovit de sus in compartimentul energetic , ca asa s-au pierdut multe tancuri in Cecenia. Apoi tancul a tot fost dezvoltat si reechipat cu motoare mai puternice a ajuns la aceasta ultima varianta.Imagine atasata: 0671.jpg
Cia exista deaj un proiect pt un nou tanc rusesc care la prima vedere pare un T-90 dar avand un sasiu ca la Merkava (motor)in fata turela pe spate) dar dupa mine nu cred ca va intra prea curand in dotare .
Intorcandune la kit nu prea stiu exact ce tip este desi pe cutia zvezda scrie T-90 iar miniarm scoate o turela la fel careia ii spune T-90A mod 2004 asa a nu stiu exact ce model este dar nu-i bai mai cercetam pe net si poate aflam , eu avand de gand sa-l fac numai din cutie fara alte adaousuri ,insa dupa parerea mea pt ca sasiul de T-72 este scos mult mai bine decat cel de la Tamiya sepoate face diferite variante de T-72 cu turele de la miniarm si sasiu de la zvezda . Despre T-90 de la zvezda ar mai fi ca senilele care sunt de T-80 pt ca sa optat pt astfel de senile sunt scoase pe bucati /parti de multe patine iar cele ce vin pe rotile motrice si de intindere sunt turnate pe rotund dupa forma rotilor ce vor fi incaltate iar dintii de ghidaj de pe interiorul patinelor sunt "gauriti " asa cum sunt cei din realitate. Teava tunului este insa din plastic din doua piese . Cam atat deocamdata ,restul pe parcusul lucrarii machetei . Sanata si cer senin.

#5 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 30 June 2012 - 02:49 PM

Salutare. Am si eu o intrebare in legatura cu T-eurille , cam de cat sa fie sarma/cablu ce ar simula tevile de combustibil dintre rezervoare si cuplajele de pe tanc pt alimentarea cu combustibil .Multam

Aceasta postare a fost editata de caporalmusat: 30 June 2012 - 02:50 PM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi