Forum Machete,Modelism,Hobby: Ju 52 ARR (Nr.4/105, Nr.11/Dragaj) - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ju 52 ARR (Nr.4/105, Nr.11/Dragaj) Italeri 1/72 Ju 52/3m g7e si g6e dragaj magnetic in ARR

#1 Useril este offline   Catta 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 300
  • Inregistrat: 24-January 12
  • Interests:Tehnică militară īn special Aviatie, īn particular cu īnsemne romānești și pentru simțul estetic cu elice daca se poate.
    Fotografie.

Postat 16 May 2012 - 08:22 PM

Incep acest demers al unui avion extrem de cunoscut în toată lumea cu o mică divagație. Am inceput pe la 6 ani pasiunea pentru avioane cand am primit un MiG 21 RDGist prin 80-81 si am pus pauza in 2000 cand m-am insurat. In perioada de varf cred ca am avut 60-70 de machete insa intotdeauna am incercat sa scap de avioanele mari si de cele comerciale sa fac loc unora mai mici si mai razboinice cu cat mai multe bombe/bombițe/rachete si pușcoace. In decembrie anul trecut am decis ca trebuie sa ma reapuc (din motive psihiatrice) de avioane si am dat în boala cumpărării de kituri - cred ca 50 de bucăti în 5 luni, boală care de altfel am vazut ca e larg răspândită printre membrii forumului, cumparaturi care s-au orientat spre dotarea ARR (aici s-au simțit frustrările trecutului cand nu am avut nimic inmatriculat românesc, in afara de PUMA 330 de la IAR de vreo un metru). Scurtând vorbăria, am comandat un He 111 de la un magazin online si mai mult din milă am atașat la comandă si un Italeri Ju 52 caci era foarte ieftin. Trebuie sa spun ca niciodata NU mi-am dorit acest avion, am avut vise, și încă mai am cu multe modele dar NU cu acesta. Ei bine atunci când a venit și am deschis cutia m-am îndrăgostit total și iremediabil de el și am lăsat ce aveam în lucru (Bf 109E si MiG 3) și m-am apucat de el. Ghinionul face că din cauza timpului lucrul sa fie anevoios dar sper sa le birui până la urmă. Sper să am ajutorul vostru și înțelegere din partea voastră fiind primul avion dupa 13 ani de pauză.
Chiar dacă sunt cunoscute am să postez ceva date despre cele kituri.

Variantele de inmatriculare alese sunt Ju 52/3mg7 Nr.4 - Escadrila 105 si Ju 52/3mg6 Nr.11 - Dragaj magnetic 1944-1945.
Surse de documentare: topice mai vechi de aici si Modelism 4/2000, Modelism 5/2007.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Italeri Ju 52.jpg
  • Imagine atasata: Italeri Ju 52 3mg6e.jpg
  • Imagine atasata: Italeri Ju 52 continut.jpg
  • Imagine atasata: Italeri Ju 52 3mg6e interior 1.jpg
  • Imagine atasata: Italeri Ju 52 3mg6e interior 2.jpg
  • Imagine atasata: Italeri Ju 52 3mg6e interior 3.jpg

Aceasta postare a fost editata de Catta: 16 May 2012 - 08:43 PM

#2 Useril este offline   Catta 

• Membru senior
  • Interests:Tehnică militară īn special Aviatie, īn particular cu īnsemne romānești și pentru simțul estetic cu elice daca se poate.
    Fotografie.

Postat 16 May 2012 - 08:57 PM

Cele 2 profile de la care plec sunt cele de mai jos, dar am rezerve la ambele mai ales la Nr.4 care in alt profil al lui TLM apare cu turela sus si cu lacasuri de tragere pe laterale (g7m). Mai sunt si eternele roti care eu zic ca erau negru semilucios si nu albastre. Lamuriri sunt binevenite. Piatra de incercare este emblema cu elefantu, m-am ambitionat sa o fac fie cu sablon daca imi iese fie cu un prieten pictor pe care-l pun la chinezarii, dar e mai mult pānă departe...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: ju52 g4e arr.jpg
  • Imagine atasata: Ju 52 3m6ge resize.jpg

#3 Useril este offline   muggs 

• Membru senior
  • Postari: 306
  • Inregistrat: 11-March 08

Postat 17 May 2012 - 08:29 AM

O poza mai mult decat neclara cu nr. 4, sincer nici nu mai stiu de unde o am, cifra era mult mai mica in realitate, restul detaliilor care te interesau nu se prea vad din pacate.

Imagine postata

#4 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 17 May 2012 - 09:18 AM

Asa neclara cum este, se vede ca deasupra postului de pilotaj se afla un astrodome, acea bula de sticla folosita de catre navigator. Se mai vede si ceva iesind din astrodome, care poate fi orice, de la mitraliera la scama pe poza sau pe film...

#5 Useril este offline   Catta 

• Membru senior
    Fotografie.

Postat 17 May 2012 - 02:32 PM

Este exact ce-mi trebuie, imi confirma ca profilul care l-am atasat este eronat si ca profilul din Modelism a lui TLM e bun si ca avionul e 3m7ge.
Si detaliul cu marimea cifrei 4 de pe deriva e important. Sarumana de ajutor.

Vezi postareamuggs, la 17 May 2012 - 08:29 AM, a spus:

O poza mai mult decat neclara cu nr. 4, sincer nici nu mai stiu de unde o am, cifra era mult mai mica in realitate, restul detaliilor care te interesau nu se prea vad din pacate.

#6 Userul este online   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4819
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 17 May 2012 - 07:17 PM

Salutare , Catta . Fain proiect ! Sporuri !
Eu unul abia astept sa-l vad pe cel de dragaj :dribble:

#7 Useril este offline   Catta 

• Membru senior
    Fotografie.

Postat 21 May 2012 - 07:20 PM

Din intamplare am gasit un set de PE de la eduard (OOP) pt Tante pe care o sa-l folossc pt Nr.4 care o sa fie mai detaliat si datorita faptului ca o sa-l fac cu usile de acces deschise si cat de cat de va vedea inauntru. Dupa ce am terminat 80% interiorul la Nr.4 m-a mancat undeva sa folosesc obiectivul macro si ceea ce parea ok cu ochiul liber arata destul de rau in poze. Am facut panoul din spatele pilotilor din piese ce nu se folosesc la varianta asta si postul telegrafistului dupa niste planuri de la un 1/48. Washul de la MIG l-am folosit prima oara si-mi pare ca am cam exagerat, trebuia mai diluat. O sa incerc niste spalari cu thinner poate mai estompez ceva. Am folosit masti si la exterior si la interior. Partea proasta ca ma apuca pozatu numa seara tarziu cand nu mai am lumina naturala si nici trepiedu nu-i la indemana. Daca tot le-am facut le si postez asa cum sunt...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: PE eduard Ju52.jpg
  • Imagine atasata: CAT17408 resize.jpg
  • Imagine atasata: CAT77392 resize.jpg
  • Imagine atasata: CAT77393 resize.jpg
  • Imagine atasata: CAT77395 resize.jpg
  • Imagine atasata: CAT17410 resize.jpg
  • Imagine atasata: CAT17411 resize.jpg
  • Imagine atasata: CAT17412 resize.jpg
  • Imagine atasata: CAT17416 resize.jpg

#8 Useril este offline   mdo 

• Membru senior
  • Postari: 347
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 22 May 2012 - 10:26 PM

tare bine arata si motoarele si interiorul ! astept sa vad urmarea ...

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi