Forum Machete,Modelism,Hobby: DAK Kubelwagen - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

DAK Kubelwagen Tamiya 1/35

#1 Useril este offline   Buss 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 504
  • Inregistrat: 25-December 09

Postat 11 May 2012 - 08:26 AM

Kitul este Tamiya 35304 German Kubelwagen Type 82 Ramcke Parachute Brigade, scara 1/35. Dupa terminare o sa faca parte dintr-o diorama alaturi de PZ II -ul DAK ce l-am facut acu ceva vreme.

Momentan doar am desfacut cateva piese de pe culee, n-am inceput inca constructia si probabil pozele vor intarzia putin caci aparatul meu foto a cam decedat. Sper sa-l resuscitez sau sa iau altul cat de curand.

Kitul este asta :

:drinks:

Kitul este asta : ()

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: TM35304.jpg

Aceasta postare a fost editata de Buss: 11 May 2012 - 08:26 AM

#2 Useril este offline   OldHammer 

• Membru senior
  • Postari: 852
  • Inregistrat: 23-March 12
  • Interests:Blindate

Postat 11 May 2012 - 02:23 PM

Buss- Am si eu kit-ul acesta in stock!

Sper sa ma apuc de el dupa T-34. O sa urmaresc cu interes topicul si iti urez succes!

#3 Useril este offline   Sheniloiu 

• Membru senior
  • Postari: 326
  • Inregistrat: 03-December 08

Postat 11 May 2012 - 03:08 PM

"aparatul meu foto a cam decedat."

Pacat! Kubelul e ceva simpatic rau!

Aceasta postare a fost editata de Sheniloiu: 11 May 2012 - 03:10 PM

#4 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 11 May 2012 - 08:44 PM

Bussule,spor sa ai.
Kitul Tamiya (ca orice kit produs de ei) este fara probleme. Lucrezi cu el,mai mare dragul. Toate se imbina exact acolo unde li-i locul.L-am folosit si eu la o "grefa".
Cu ce sta mai slab : piesele si compartimentul motorului ,in general(cum deja cred ca ai observat). Daca n-ai de gand sa-i faci "fustele-n cap" micului VW ,atunci nu prea conteaza.

#5 Useril este offline   Buss 

• Membru senior

Postat 13 May 2012 - 11:55 AM

Multam pentru urari. Se pare ca va trebui sa cumpar alt aparat foto, reparatia costand aproximativ 160 lei la prima vedere, aparatul costand 350 lei acu 8 ani deci nu prea se merita investitia in reparatie :sorry:. Asta e, poate imi iau inima in dinti si iau ceva "sanatos" :p.

In 30 minute am asamblat cam tot ce tine de caroserie si partea superioara. Intr-adevar turnare excelenta a pieselor, se "imbuca" la fix fara chituiri si interventii(inca), dar acest lucru duce si la un compromis, si anume detalii mai putine.

Nu o sa fie cu capota ridicata ci cel mult cu o usa deschisa. Din ce-am citit am inteles ca majoritatea kubel-urilor din africa soseau in panzer grey ele fiind vopsite si eventual camuflate acolo, pe aceasta premisa o sa-l vopsesc integral in gri, apoi o sa-l vopsesc cu galben (acu ma mai documentez daca sa vopsesc caroseria si prin interior tot in galben sau nu, astept prarerile voastre) si cu niste ak worn effects o sa-l scorojesc pe ici colo. Pe dedesupt o sa ramana gri.

Ideea dioramei va ramane aceeasi cum am zis si in topicul cu PZ II-ul - Ambuscada pentru provizii in spatele liniilor inamice, Tunisia 1943.

Voi incerca cu telefonul niste poze poate iese ceva "lizibil" daca nu, voi vedea cum prezint progresul.

Orice idee, parere, sfat este bine venit, deasemenea daca sunteti dispusi sa impartiti documentatie apreciez! - mail office@indeo-auto.ro

Spor si bere rece la toata lumea. :drinks:

#6 Useril este offline   Buss 

• Membru senior

Postat 14 May 2012 - 07:27 AM

Un prim update:

Am montat pe dedesupt transimisia, evacuarea, articulatiile de directie, scutul si partea superioara a caroseriei. Le-am dat un prim strat de panzer grey apoi Ak worn effects si apoi vallejo sand yellow. Cu o pensula tare de drybrush inmuiata in apa am inceput sa ciupesc vopseaua. Cam asta am facut per total.

Poze:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: PICT6476.jpg
  • Imagine atasata: PICT6478.jpg
  • Imagine atasata: PICT6479.jpg
  • Imagine atasata: PICT6484.jpg
  • Imagine atasata: PICT6486.jpg
  • Imagine atasata: PICT6487.jpg
  • Imagine atasata: PICT6488.jpg

#7 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 14 May 2012 - 07:43 AM

Salutare.Nu prea ma pricep asa bine la astea Ww2 ghermanschi si intreb vopseaua asta aplicata pe front Africa era de genul celei de iarna de se curata asa usor ?! Ca efecte arata super dupe ochiu meu Astept si continuarea ;figurinele sunt incluse ? Spor ,sanatate si cer senin.

#8 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 14 May 2012 - 08:52 AM

Bussule imi place. Efectul de vopsea sarita(mai bine zis sablata de Simoun) ti-a iesit foarte bine.
Vezi de faruri.

#9 Useril este offline   Buss 

• Membru senior

Postat 14 May 2012 - 11:12 AM

@ Caporal Musat : Acu sunt la munca si nu prea am timp sa gasesc mai multe imagini, dar din ce am pe acasa, asta ar fi una din pozele ce m-au inspirat. Se pare ca vopseaua galbena data in Africa nu tinea asa de bine, se observa acest lucru in mai multe poze ce le am si am mers pe aceasta premisa, un Kubelwagen sosit mai timpuriu pe front ce a fost trancanit vreo doi ani de colo colo (kubel-urile ce soseau dupa 1943 veneau deja vopsite in galben iar nemtii doar le mai trageau niste camuflaj daca era cazul). Asta din ce-am citit eu. Da, figurinele sunt incluse si ele, nu cred ca le voi folosi pe toate, vor mai apare una-doua dintr-un set dragon.

@ Longinus : Da, farurile o sa le tratez cu buretelul, vor mai primi un strat de galben inainte caci se observa diferenta de nuanta ca le-am montat dupa ce l-am vopsit in gri :crazy:

Vor mai apare accesorii suplimentare - canistre, corturi, cutii, arme. Dar astea pe final. :drinks:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DAK-Kubelwagen.jpg

#10 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4818
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 14 May 2012 - 07:16 PM

Din ce am mai observat ( din multe fotografii ) sau citit si eu ,( pe scurt ) :-D :
Vehicolele ajungeau pe front de cele mai multe ori gata vopsite in camuflajul specific zonei de actiune , acesta aplicandu-se de multe ori cu ceva timp inainte de plecare. De regula aceste camuflaje erau efectuate integral adica cu tot cu petele de mascare .

Inafara de o scurta perioada de inceput ( 1luna) , februarie '41 ,in care vehicolele au ajuns pe front in gri ral7021 iar echipajele s-au descurcat cum au putut > fie dand cu nisip pe ele, care apoi se stergea partial ,dand impresia unuei vopseli foarte imbatranite si ciupite , fie vopsindu-si sculele cu diverse culori de provenienta inca incerta pt. mine . Cunosc spre ex o foto a unui Kubel ,vosit intr-un galben foarte deschis , asemanator cu cel de pe avioanele germane din perioada de inceput a campaniei . E posibil sa fi fost un nisipiu italienesc .
Incepand din martie martie '41 , se schimba treaba .Vehicolele erau vopsite ral8000 + pete ral7008 . Culori inchise cu un contrast foarte redus intre ele , foarte adesea identificate ca fiind griul ral7021 in fotgrafiile a/n.
Apoi din martie '42 pana in primavara lui '43 se introduce si ral8020 + pete ral7027 .Uneori ,se spune ca ar fi fost utilizat pentru pete griul ral7021 , insa pana acum nu pot spune cu certitudine ca as fi vazut vreo foto in aceasta varianta de camo.
Cunosc foarte putine abateri de la aceste scheme in aceasta perioada ( martie '41-pana la sfarsitul campaniei in '43) , pentru veh. de provenienta germana . Tin minte de ex . un SDKFZ 250 pe la ElGuettar ( Tunisia '43 ) ramas in gri ral7021 .

Vopseaua era de calitate ( "tinea " bine ) , iar unitatile erau bine organizate in ceea ce priveste intretinerea vehicolelor , chiar si in acele conditii climatice vitrege sau in cazul aprovizionarii anevoioase ( la un moment dat) .
Acum referitor la poza ta , cu acel Kubel .
Cum am amintit mai sus , de foarte multe ori in fotografiile in care vehicolele erau vopsite in ral8000+pete ral7027 acest camo apare ca o culoare inchisa (sensibilitatea peliculei foto si culorile in sine ,inchise ca nuanta ) . Peste acest camo nisipul deschis ca nuanta si sters pe -alocuri creaza senzatia unei vopsele foarte invechite si sterse pe alocuri .
O chestie simpatica .Desi ceea ce am spus mai sus nu este deloc o noutate nici macar pe aici ( Rom.) , cel putin in ultimii 2-3 ani ( eu unul cunosteam asta mai inaite) , pana acum nu tin minte sa fi vazut vreo macheta a vreunui vehicol german in camuflaj D.A.K. " normal" :-D .Orice e bun , numai asa cum de regula ar fi trebuit sa fie , nu am vazut . O fi ignoranta ... (?), caci informatii se mai gasesc .
Iti pun un filmulet aparut mai demult , dar bun pentru orientare , in care mai apar uneori si vehicole ,in ambele tipuri de camuflaj ( si cel din ' 41-42 si cel din '42-43), daca . De remarcat ca desi unele par destul de obosite , vopseaua nu arata atat de julita pe nici unul si cam toate sint in camo bicolor ( poate una sau daua exceptii , insa nici acolo nu sint sigur).

#11 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 14 May 2012 - 07:38 PM

Si 2 " cipsuri " orientative care mi s-au parut mai bunicele .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz  ral 8000 cu ral 7008.jpg
  • Imagine atasata: zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz  ral 8020 cu ral 7027.jpg

#12 Useril este offline   Buss 

• Membru senior

Postat 15 May 2012 - 09:08 AM

Multumesc mult pentru informatii! Niciodata nu e prea tarziu :p Sa vedem ce o iesi pan la urma. Numa bine. :drinks:

#13 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 15 May 2012 - 09:30 AM

Ti-am gasit unul asemanator cu al tau :-D .
De asta spuneam ca nu stiu in ce culoare e vopsit .Posibil aceeasi de pe HS 126 O fi oare italiana sau acel rlm 79a ce apare si pe Me 109 E ?
Aerodromul e langa Gazalla ,1941
Si un link http://www.deutsches...php?f=40&t=5483

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: zzzz kubel HS-126-4.jpg

Aceasta postare a fost editata de dany: 15 May 2012 - 09:42 AM

#14 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 15 May 2012 - 12:44 PM

Citeaza

Uneori ,se spune ca ar fi fost utilizat pentru pete griul ral7021 , insa pana acum nu pot spune cu certitudine ca as fi vazut vreo foto in aceasta varianta de camo.

Ca tot vorbisem de asta pun si o foto unde am impresia ca pe langa cele doua de tonuri ocru si verde ( invechit) s-a folosit si griul . Cele 2 tunuri din spatele soldatului .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: zzzzz arti.jpg

#15 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 15 May 2012 - 04:05 PM

Citeaza

Multumesc mult pentru informatii! Niciodata nu e prea tarziu Sa vedem ce o iesi pan la urma. Numa bine.

Cu placere , Buss ! Spor la " galeata" !

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi