Salut Alex.
Am sa incerc sa-mi justific alegerea pe care am facut-o atunci cand am facut bustul la dimensiunea asta.
Dupa cum vezi in pozele de mai jos am bifat cu un compas dimensiunile in lungime ale bustului si ale corpului calului, atat figurinei facute de mine cat si calului care mi-a servit ca sursa de inspiratie. Lungimea corpului calului dupa cum observi este aceeasi dupa cum observi, (adica 1:35), diferenta fiind la bust asa cum ai observat si tu.
Este o diferenta destul de evidenta intre scara 1:35 si 1:32 (mai exact 4 mm) care la dimensiunea asta se cunoaste. Acum lucrurile stau in felul urmator...fiind o tema fantasy este destul de dificil sa spui ce si cum anume este corecta o anumita proportie, pentru ca totul sta la latitudinea celui care o construieste, la felul cum isi imagineaza el ca ar arata un centaur....unii pot spune ca ar avea corpul mai scurt, altii mai lung, altii mai butucanos, altii mai suplu....Eu m-am ghidat dupa urmatorul aspect.
Dupa cum vezi in ultima poza cu calaretul respectiv...linia care ar veni trasata in nivelul capului calaretului este peste linia care ar veni trasata la nivelul capului calului....iar poza este facuta cumva de jos, nu de la acelasi nivel, nivel de la care daca s-ar fi facut poza s-ar fi observat mai bine diferenta de nivel. Sunt convins ca sunt o gramada de poze mult mai explicite, dar sincer sa fiu nu am avut rabdare sa caut
Asa ca nu am facut decat sa iau (imaginar fireste) corpul calaretului si sa-l plasez in locul gatului calului...deci din punctul meu de vedere corpul unui centaur nu ar trebui sa fie mai scurt de cat l-am facut eu.
Dar asta este viziunea mea asupra lui Petrica, deci nu pot spune ca modul cum iti imaginezi tu ca ar fi un centaur ar fi gresit.
Oricum, multumesc pentru comentariu