Ce am mai facut si eu Avioane 1/72
Postat 05 July 2013 - 08:37 AM
Pai si atunci, nu ti se pare ca petele pe Pume sunt totusi mai clar delimitate si mai ne-rotunde? Adica se vede ca-s facute din aerograf, la mana libera, lucru care, la 1/72, e tare delicat, pentru ca difuzia intre nuante trebuie sa ramana in scara. Sau ai probleme la aerograf?
In al doilea rand, parca sunt ceva mai mari si mai putine in realitate (cel putin in ultima poza pusa de tine sunt cinci pete nisipii, fata de vreo 15 pe model).
La fel, maron-ul imi pare cam roscat ca nuanta, dar fiind vorba de Armata Romana, orice e posibil.
Sper sa nu te supere postarea mea.
Postat 05 July 2013 - 04:31 PM
Critica e reteta succesului.
Deci nu ma supar . Dar eu am numarat 8 pete sand pana la jumatatea fuzelajului( cam cat se vede in poza nr1 unde in poza sunt 7 pete.)
Recunosc nu am lucrat dupa o poza clara ca nu am gasit una.desi cred ca am prin arhiva ceva. ci din amintiri.In 1989 am lucrat in ICA Brasov in practica de la liceu si mai tarziu le-am reintalnit pe regiment la Baza 90.
Petele ar fi trebuit mai neregulate.corect. Daca iti place inmatricularea si vrei o schema clara te pot ajuta. daca nu.nu.
Ar trebui sa caut prin arhiva .dar acum sunt cam ocupat insa o rezolvam.
Aerograful meu evolution merge bine zic eu dar e loc si de mai bine
Numai bine si spor.
Aceasta postare a fost editata de Romi: 05 July 2013 - 04:33 PM
Postat 06 July 2013 - 12:35 AM
L-ai facut cu cocarde, am numarat pe cel cu cocarde. Scuzati cacofonia!
Treaba cu aerograful nu a fost mistocareala, sa stii. Imi ieseau si mie niste pete de genul asta, cam inainte de decesul primului meu aerogaf. De fapt era un cumul de malfunctions: dilutia, compresorul, aerograful si, bine-inteles, manipulantul.
So, mastile reprezinta o solutie simpla.
Spor sa ai!
Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 06 July 2013 - 12:37 AM
Postat 09 February 2015 - 09:12 AM
inspirat de aici http://acecombat.wik...50_Color_02.jpg
Aceasta postare a fost editata de Romi: 09 February 2015 - 09:54 AM
Postat 15 June 2016 - 09:28 PM
Scuze ca ma bag si eu, stiu ca aici e vorba de profile si culori si nu neaparat de informatie dar in textul explicativ sunt cateva mici corecturi de facut. La armament, daca ne referim numai la mitraliere, in functie de misiune, in sistem modular,poate fi inarmat fie cu o mitraliera de tip gatling cu 6 tevi, Dilon Minigun, alimentata electric, calibrul 7,62 mm NATO, fie cu batrana DSKM calibrul 12,7 mm, ambele operate de mecanicul de bord/tragatorul aerian cu usa deschisa. Sunt operate de fapt numai de pe fregatele Tip 22, in sensul ambarcarii elicopterului la bord, nici nu cred ca incape in hangarul de pe Marasesti, poate doar sa ramana amarat pe puntea heliport. La misiuni ... ce sa mai zic, e calul de bataie al Fortelor Navale, cred ca numai antrenamentele cu DFNOS sau EOD reprezinta un sfert din misiuni, este o certitudine ca mai este nevoie de cel putin 3 bucati sau chiar 6 ca sa acopere cat de cat spectrul de misiuni actual si viitor. Cat despre ... dar hai sa ne oprim aici ca nu este topicul adecvat.
Postat 15 June 2016 - 11:08 PM
Ax-ule cand am transformat-o in jpeg s-au schimbat un pic nuantele. Oricum multumesc de cod Gopo.
Bogdan unde erai acum 2 zile.. am cautat numele dracoveniei cu 6 tevi ....
stiu ca pe Marasesti nu poposeste dar poate ateriza. In imagine e un alouette 3 ce ar incapea in hangar, nu?
Vb pe pm.
Postat 16 June 2016 - 07:30 AM
Cât despre "puterea de foc" a elicopterului Puma Naval uite aici un reportaj pe acest subiect https://www.youtube....t9FhBgA&index=2
Imaginile şi tragerile sunt din noiembrie 2015.