Sonax la magazinele Plus
Postat 27 November 2006 - 07:09 PM
Postat 27 November 2006 - 07:11 PM
- deschizi gemul
- te uiti sa nu fie cineva jos
- prinzi aerograful cu doua degete, iti iei avint si il arunci pe geam.
Gluma-i gluma, dar cum ai reusit sa lasi asa ceva in aerograf fara sa-l speli! Ca-mi aduc aminte ce zicea caprarul catre cei prinsi cu mita in sac, pardon rugina pe teava: soldat, cum ai putut dormi noaptea cind ai stiut ca arma nu-i curata!
Ar fi o solutie dar e cam greu de aplicat: baie cu ultrasunete.
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 27 November 2006 - 07:13 PM
Postat 27 November 2006 - 07:30 PM
Aceasta postare a fost editata de MiG: 27 November 2006 - 07:31 PM
Postat 27 November 2006 - 07:54 PM
MiG, la Nov 27 2006, 08:30 PM, a spus:
MiG, vopsesc cu Alclad de ani buni... Si restul vopselelor le diluez exclusiv cu nitro. De curatat curat exclusiv cu spray de carburatoare. Deci cea mai nefericita combinatie cred
Ce pot sa-ti zic la Evolution... O sa cedeze garantat O-ring-ul de la cupa de vopsea. Oricum ala e absolut inutil, eu l-am scos repede si nu i-am dus dorul NICI O SECUNDA. E drept, mai intra nitica vopsea pe filet acolo in spate, dar e banal de curatat si nu reprezinta o problema in functionare.
O sa mai cedeze POATE in timp O-ring-ul de la capacul duzei. De cand am Evolution-ul (cred ca peste 2 ani?) am schimbat 2 O-ring-uri acolo, s-au umflat de la solventi si nu mai calca bine inelul de teflon de la duza... 1 O-ring e cred 1 EUR, deci... Merita
Postat 28 November 2006 - 09:36 AM
ca tot veni vorba de Alclad: la sfatul lui Cartula am cumparat si eu o cutie de Nitrosolv pe care nu am avut inca curajul sa-l folosesc tocmai pentru ca mi-a fost frica sa nu distrug aerograful.
Am incercat insa din curiozitate (desi stiam ca Alcladul se aplica exclusiv cu aerograful) sa dau un strat cu pensula peste un primer de la Revell.
Chestia interesanta este ca am reusit sa curat pensula cu Airbrush Cleaner Revell. Oare pot obtine aceleasi rezultate si la curatarea aerografului? :-?
Postat 28 November 2006 - 01:02 PM
Treaba este ca spalarea trebuie facuta imediat dupoa folosirea aerografului. In caz ca nu se poate face asta, din varii motive, turnati in cupa putin diluant si actionati trigherul, la maxim, citeva secunde, dar nu goloti rezervorul. Toat treaba dureaza maxim 10 secunde! Spalarea finala a aerografului se poate face apoi si dupa citeva zeci de minute, fara probleme.
Postat 28 November 2006 - 04:10 PM
Problema este ca exista riscul sa se usuce in aerograf (pe bucata aia pe care am experimentat cu pensula s-a uscat in nici 5 min) si atunci daca incerc sa-l curat cu diluant nu o sa am aceleasi probleme ca in cazul folosirii Nitrosolvului?