Forum Machete,Modelism,Hobby: Sonax la magazinele Plus - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sonax la magazinele Plus

#41 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 27 November 2006 - 07:09 PM

Atat primer-ul cat si vopselele metalice sunt doar pigmenti in suspensie... In cazul primer-ului Alclad el e si foarte aderent la orice... Asa ca... Insista... Daca nu merge nitro, carburol / spray de carburatoare, ca e cel mai 'strong' din ce stiu eu. Vezi mai sus 'disclaimer'-ul :pint: Nu tine chestii de cauciuc in asa ceva, daca mai valoreaza ceva pentru tine.

#42 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 27 November 2006 - 07:11 PM

MiG, am eu o solutie extra:
- deschizi gemul
- te uiti sa nu fie cineva jos
- prinzi aerograful cu doua degete, iti iei avint si il arunci pe geam.
Gluma-i gluma, dar cum ai reusit sa lasi asa ceva in aerograf fara sa-l speli! Ca-mi aduc aminte ce zicea caprarul catre cei prinsi cu mita in sac, pardon rugina pe teava: soldat, cum ai putut dormi noaptea cind ai stiut ca arma nu-i curata!
Ar fi o solutie dar e cam greu de aplicat: baie cu ultrasunete.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 27 November 2006 - 07:13 PM

#43 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 27 November 2006 - 07:30 PM

@Z-mare...Doamne fereste :-P n-a dansat decat o vara...Tura asta am reusit sa il curat luna dar m-am speriat, nu am fost neglijent dar pelicula s-a uscat aproape instantaneu din momentul in care s-a terminat ce era in rezervorul aerografului. Imi e frica sa mai bag alclad in el. Pe de alta parte alcladul se da doar cu aerograful...si asa revin de la Evolution la rusnac :pint: La rusnac in urma spalarilor cu nitro, garniturile de cauciuc s-au facut ca piatra, exista riscul asta cumva la garniturile de la Evolution?

Aceasta postare a fost editata de MiG: 27 November 2006 - 07:31 PM

#44 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 27 November 2006 - 07:54 PM

MiG, la Nov 27 2006, 08:30 PM, a spus:

@Z-mare...Doamne fereste :-) n-a dansat decat o vara...Tura asta am reusit sa il curat luna dar m-am speriat, nu am fost neglijent dar pelicula s-a uscat aproape instantaneu din momentul in care s-a terminat ce era in rezervorul aerografului. Imi e frica sa mai bag alclad in el. Pe de alta parte alcladul se da doar cu aerograful...si asa revin de la Evolution la rusnac :pint: La rusnac in urma spalarilor cu nitro, garniturile de cauciuc s-au facut ca piatra, exista riscul asta cumva la garniturile de la Evolution?

MiG, vopsesc cu Alclad de ani buni... Si restul vopselelor le diluez exclusiv cu nitro. De curatat curat exclusiv cu spray de carburatoare. Deci cea mai nefericita combinatie cred ;-)
Ce pot sa-ti zic la Evolution... O sa cedeze garantat O-ring-ul de la cupa de vopsea. Oricum ala e absolut inutil, eu l-am scos repede si nu i-am dus dorul NICI O SECUNDA. E drept, mai intra nitica vopsea pe filet acolo in spate, dar e banal de curatat si nu reprezinta o problema in functionare.
O sa mai cedeze POATE in timp O-ring-ul de la capacul duzei. De cand am Evolution-ul (cred ca peste 2 ani?) am schimbat 2 O-ring-uri acolo, s-au umflat de la solventi si nu mai calca bine inelul de teflon de la duza... 1 O-ring e cred 1 EUR, deci... Merita :-P

#45 Useril este offline   ovi one 

• Membru deplin
  • Postari: 99
  • Inregistrat: 02-June 06

Postat 27 November 2006 - 08:55 PM

Buna seara domnilor

Sonaxu' de la Plus curata jenti auto
Da, are solventi si este eficace pt. murdarie combinata.

#46 Useril este offline   FlyBoy 

• Membru senior
  • Postari: 1937
  • Inregistrat: 24-February 06

Postat 28 November 2006 - 01:28 AM

In sfarsit cineva care ma lamureste si pe mine...deci nu cred ca va fi prea bun pentru scos vopseaua...raman la solutiile lui cartula...macar cineva tot s-a intoxicat initial cand le-a probat :pint:

#47 Useril este offline   Raion 

• Membru deplin
  • Postari: 32
  • Inregistrat: 23-March 06

Postat 28 November 2006 - 09:36 AM

Salutare,
ca tot veni vorba de Alclad: la sfatul lui Cartula am cumparat si eu o cutie de Nitrosolv pe care nu am avut inca curajul sa-l folosesc tocmai pentru ca mi-a fost frica sa nu distrug aerograful.
Am incercat insa din curiozitate (desi stiam ca Alcladul se aplica exclusiv cu aerograful) sa dau un strat cu pensula peste un primer de la Revell.
Chestia interesanta este ca am reusit sa curat pensula cu Airbrush Cleaner Revell. Oare pot obtine aceleasi rezultate si la curatarea aerografului? :-?

#48 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 28 November 2006 - 01:02 PM

Normal!
Treaba este ca spalarea trebuie facuta imediat dupoa folosirea aerografului. In caz ca nu se poate face asta, din varii motive, turnati in cupa putin diluant si actionati trigherul, la maxim, citeva secunde, dar nu goloti rezervorul. Toat treaba dureaza maxim 10 secunde! :pint: Spalarea finala a aerografului se poate face apoi si dupa citeva zeci de minute, fara probleme.

#49 Useril este offline   Raion 

• Membru deplin
  • Postari: 32
  • Inregistrat: 23-March 06

Postat 28 November 2006 - 04:10 PM

Ma gandeam eu ca de aia a functionat; adicatelea inca nu se uscase Alcladu' :roll:
Problema este ca exista riscul sa se usuce in aerograf (pe bucata aia pe care am experimentat cu pensula s-a uscat in nici 5 min) si atunci daca incerc sa-l curat cu diluant nu o sa am aceleasi probleme ca in cazul folosirii Nitrosolvului? :pint:

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi