adi_mone, la Nov 27 2006, 06:48 PM, a spus:
o intrebare: am si eu o macheta, vopsita de geniul meu pustiu cam de-a-n-pixu'
(de fapt naspa rau de tot :cry: ). are cineva rabdare sa imi spuna cum dau eu vopseaua jos de pe ea (in afara de foc),
asa pas cu pas? daca se poate, dupa ce vopseaua e plecata de pe ea, sa fie in continuare un Su-34
deci cam ce m-ar interesa...
1. solutia cu care pot sa dau jos vopseaua (numai in ulei)
2. cat trebuie tinuta solutia pe macheta, sau macheta in solutie?
3. cu ce se poate indeparta solutia?
S-a mai vorbit...
http://cartula.net/m...?showtopic=1011
O solutie "la cheie", pas cu pas, nu cred ca a patentat nimeni
Pe scurt
* se cumpara lichid de frana DOT3
* se gasesc niste recipiente de plastic care se pot inchide ermetic
* se cumpara niste manusi de unica folosinta gen 'chirurgical' care se vor folosi cand se cureaza pasii urmatori
* se varsa lichidul de frana in container
* se introduce obiectul (Su-34 inteleg) in container, obiectul trebuind sa fie acoperit de lichid
* se inchide containerul, se pune intr-un loc caldut... Si unde nu pot umbla copii.
* se asteapta, se poate verifica daca vopseaua incepe sa se duca fie vizual (se increteste), fie folosind o scobitoare cu care se impunge usor macheta, pentru a vedea daca se desprinde vopseaua.
* daca nu e inca gata, se pune la loc si se mai asteapta.
* cand e 'gata', se scurge bine-bine lichidul la loc in container, dupa care se spala macheta cu multa apa curenta, si cu o perie cu peri de plastic pentru a rezolva vopseaua 'incapatanata'. MULTA apa, pentru a elimina orice urma de lichid care ar putea ramane pe undeva.
* daca e cazul, se repeta pasii de mai sus.
Atentie: lichidul de frana DOT3 e toxic. Nu foarte, dar e bine sa ai grija cu el. Mare grija, am inteles ca ai copii, unde lasi si ce lasi la indemana lor...