Pagina 1 din 1
Clasa M, fosta V, fosta Aquila caut poze
Postat 30 April 2012 - 01:35 PM
Buna ziua, dupa cum spune si topicul, caut poze despre fostele noastre distrugatoare Marasti si Marasesti, ex Sparviero si Nibbio. Am cumparat cartea 222 de poze ale Marinei Romane, dar navele apar doar in doua dintre poze.
Am planul din cartea dl Craciunoiu, Vechi nave romanesti, dar lipsesc detalii, cel putin comanda e total diferita de macheta de la Muzeul Marinei. Despre camuflaj(e) nu mai zic. Parca toata istoria noastra navala a fost stearsa cu buretele.
Sper ca a mai fost cineva interesat de acest subiect si ma poate ajuta.
Va salut cu stima. Lucian
Am planul din cartea dl Craciunoiu, Vechi nave romanesti, dar lipsesc detalii, cel putin comanda e total diferita de macheta de la Muzeul Marinei. Despre camuflaj(e) nu mai zic. Parca toata istoria noastra navala a fost stearsa cu buretele.
Sper ca a mai fost cineva interesat de acest subiect si ma poate ajuta.
Va salut cu stima. Lucian
Postat 30 April 2012 - 05:34 PM
Salut, Lucian,
Din pacate, nu cred ca au supravietuit si alte desene. Fotografii cu unitatile clasei M se gasesc in "Marina Romana in al doilea razboi mondial" (Ed. MODELISM, anul 1996) , "Marina Romana in razboiul mondial" (autori Raimond Stanescu, Nicolae Koslinski), album foto lt. Iuliu Mainescu, album foto cdr. Dinu Sturza (cd Ed. MODELISM), colectia particulara a d-lui Cristian Craciunoiu.
My link
Din pacate, nu cred ca au supravietuit si alte desene. Fotografii cu unitatile clasei M se gasesc in "Marina Romana in al doilea razboi mondial" (Ed. MODELISM, anul 1996) , "Marina Romana in razboiul mondial" (autori Raimond Stanescu, Nicolae Koslinski), album foto lt. Iuliu Mainescu, album foto cdr. Dinu Sturza (cd Ed. MODELISM), colectia particulara a d-lui Cristian Craciunoiu.
My link
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 02 May 2012 - 09:57 AM
Motiv editare: citat inutil
Postat 30 April 2012 - 07:11 PM
In primul rand va multumesc pentru raspunsuri.
Din pacate m-am trezit cam tarziu sa adun informatii. Saptamana viitoare plec in voiaj si vreau sa construiesc o macheta cat sunt plecat, dar am tot oscilat si pana la urma m-am hotarat la marina noastra, in care am lucrat si eu cativa ani. Am vrut sa comand Cd-urile cu poze de pe site-ul Modelism dar nu sunt disponibile, bineinteles.
Va multumesc inca odata.
Off topic: 177, nick-ul tau vine de la Vedeta Blindata 177 de la Braila?
Stima, Lucian
Din pacate m-am trezit cam tarziu sa adun informatii. Saptamana viitoare plec in voiaj si vreau sa construiesc o macheta cat sunt plecat, dar am tot oscilat si pana la urma m-am hotarat la marina noastra, in care am lucrat si eu cativa ani. Am vrut sa comand Cd-urile cu poze de pe site-ul Modelism dar nu sunt disponibile, bineinteles.
Va multumesc inca odata.
Off topic: 177, nick-ul tau vine de la Vedeta Blindata 177 de la Braila?
Stima, Lucian
Postat 30 April 2012 - 10:28 PM
@ Marinaru29
1.La ce scara vrei sa faci macheta? va fi naviganta sau statica?
Clasa M a avut mai multe variante, dar exista multe fotografii.
2.Asa este, 177-"OPANEZ"
Spor la treaba!
1.La ce scara vrei sa faci macheta? va fi naviganta sau statica?
Clasa M a avut mai multe variante, dar exista multe fotografii.
2.Asa este, 177-"OPANEZ"
Spor la treaba!
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 02 May 2012 - 09:59 AM
Motiv editare: citat inutil
Postat 02 May 2012 - 05:51 PM
Salut,
Scara este foarte ambitioasa!
In acest fel, modelul tau nu va fi mai lung de 300 mm.
Am studiat posibilitatea realizarii unei machete la scara 1:72 a unei corvete din clasa TETAL I. Din nefericire, planurile sunt la "secret". Daca in privinta operei moarte sunt multe fotografii, iar detaliile pot fi rezolvate in mod satisfacator, pentru opera vie nu am informatii precise; nu stiu nici macar cate elice si cate carme au.
Din pacate, nu am fost colegi.
Toate cele bune!
Scara este foarte ambitioasa!
In acest fel, modelul tau nu va fi mai lung de 300 mm.
Am studiat posibilitatea realizarii unei machete la scara 1:72 a unei corvete din clasa TETAL I. Din nefericire, planurile sunt la "secret". Daca in privinta operei moarte sunt multe fotografii, iar detaliile pot fi rezolvate in mod satisfacator, pentru opera vie nu am informatii precise; nu stiu nici macar cate elice si cate carme au.
Din pacate, nu am fost colegi.
Toate cele bune!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1