Vreau sa va prezint doua Mig-uri 17 ,Trumpeter 1/32. Kit-urile sunt de prima generatie ale chinezilor si sunt aproape groaznice.Mai jos vedeti efortul meu de ma apropia cat de cat de realitate,fara pretentia de perfectiune...
Mig-ul 17 a fost o tranzitie intre 15 si supersonicul 19 ,fiind echipat cu motor cu postcombustie . A fost foarte fiabil zburand in multe tari(si la noi) pana prin anii 90. De asemenea sa nu uitam ca in Vietnam a reputat cateva victorii in fata unor avioane cu mult mai performante! Altele gasiti pe net...
Primul prezentat e varianta 17PF,cu radar si trei tunuri de 23mm. Intai o poza cu originalul 506,traindu-si ultimele zile la Craiova prin 2000...

Mai jos modificarile facute de mine:
1-efuzor cu fortaj,kit-ul nu avea de loc
2-cutit aerodinamic ventral,nu exista
3-mutat mai in fata antena mica
4-mutat mai sus catargul antenei
5-oglinda retrovizoare
6-parbriz cu doua rame sus ,era cu una am razuit-o si am vopsit doua
7-am adaptat (sculptat)cele doua prize de admisie gresite
8-carenajul fotomitralierei
9-kit-ul era standard cu tun de 37 ,dar a trebuit sa-l dau jos si sa fac unul de 23mm (deci acum are 3 de 23mm)
10-bulbul aferent tunului

Cupola cabinei e incorecta dar asta este ...
Decaluri de la RaduB Store,superbe(numerele putin cam mari),vopsele MM Aluminiu.
La ambele machete am pus piloti fiindca cabina e foarte spartana si astfel se mai acopera lipsurile...Ai kit-ului sunt mizerabili,am luat echipajul unui Stuka (Hasegawa),le-am pus capete cu casca de la kit-uri de Mig-21 si iata rezultatul.

Urmatorul e Mig-17 F ,fara radar si cu un tun de 37+2 de 23mm,in culorile de dupa 1984.Si aici am taiat parbrizul din fata adaptand-ul cumva...Pentru a evita monotonia l-am facut in zbor pe un suport donat de Tamiya ,Zero-Sen...
Originalul din fericire e la MAv.

Si macheta:

La final cei doi frati aproape gemeni.

Vali