The Battle of the Bulge Ardennes 1944 Diorama in lucru scara 1/35
Postat 06 July 2012 - 03:02 PM
Postat 24 August 2012 - 11:47 AM
1.La figurina mare lucru nu am mai facut decat la casca soldatului care e de acelas camuflaj cu uniforma soldatului si nu mai am mult pana o termin.
2.Ce am mai lucrat la turela de la Sherman am facut rost de piesele necesare pentru tunul de 75 mm.Piesele sunt dintr-un kit dragon "Sherman M4A2 USMC late PTO" care l-am primit cadou de la un prieten de liceu care a fost in germania in vara asta si am luat piesele in plus date de dragon adica shield gun si la rotto shield cu teava de 75 mm care sa facut copie in rasina dupa ele.Si am mai realizat la turela de la sherman o ricosare de la o lovitura de proiectil.
3.La Panther G am avut o mica problema,cand am inceput sa invechesc numerele de la turela la unu din numerele s-a facut o pata alba si am stat si m-am gandit ce as putea face pentru a remedia problema care aparuse si m-am gandit la o chestie ingenioasa sa realizez o bucata de senila lovita de un proiectil de tun anti-tanc si la impactul proiectilului a perforat senila si a lasat acea pata alba pe turela.
Voi astepta parerile voastre cat si sfaturi daca am facut bine sau nu ce am mai realizat la figurina,la turela de la Sherman si Panther G
Postat 24 August 2012 - 02:47 PM
-fii bun si da-i un pigment si la roata tractoare de la Panther,arata ca o pata de culoare pe ansamblul kitului
-senilele de rezerva de pe turela merita niste nuante ruginii si un dry-brush metalic
Spor in continuare!
Postat 25 August 2012 - 06:11 PM
Aceasta postare a fost editata de jiju: 25 August 2012 - 06:16 PM
Postat 27 August 2012 - 08:33 PM
Pozele au fost facut cu aparatul de fotografiat digital pozele sunt mai luminoase deoarece am umblat prin setarile aparatului si au iesit luminoase ca sa se vada mai bine ce am lucrat.
Postat 28 August 2012 - 12:19 PM
jiju, la 24 August 2012 - 11:47 AM, a spus:
Nu stiu cat de mult conteaza pentru ideea finala a proiectului tau, dar totusi o sa-ti semnalez unele erori ale procedurii tale de conversie ( dintr-o turela "high bustle" armata cu obuzierul de 105mm, intr-una armata cu tunul de 75mm ).
In primul rand, suportul supra-inaltat al mitralierei M2HB ( special pentru plasarea acesteia, deasupra celui de-al doilea ventilator, eliminat de tine ), cat si clipsul tevii ( in pozitia de mars ), nu-si mai au locul acolo unde le-ai lasat.
In cazul in care turela nu este echipata cu o cupola, ci cu o trapa a comandantului ( cazul tau ), atat suportul afetului mitralierei cat si clipsul tevii, sunt montate pe inelul trapei.
Adica, A dispare cu totul si ramane B, iar C se muta in pozitia D :
Deasemenea, trapa comandatului prelevata din kitul Dragon, nu este tocmai nimerita pentru o turela ( tarzie ) "high bustle", ci este specifica turelelor mai timpurii "low bustle".
La turelele "high bustle", aceasta trapa are o forma relativ diferita ( "low profile" ), iar balamalele capacelor sunt vizibil diferite ( echilibrate cu arcuri ) :
In al treilea rand, scutul interior al tunului ( "gun shield" ) M34A1, prelevat din acelasi kit Dragon, este un model timpuriu nespecific turelelor "high bustle". Modelele tarzii, erau oleaca mai late si nu mai aveau sirul vertical de suruburi din partea dreapta :
Si, nu in ultimul rand, turela ta este lipsita de unul dintre cele mai importante atribute ale unui model "high bustle". "Obrazul drept ingrosat", adica, blidajul suplimentar integrat, adaugat prin turnare in partea dreapta a turelei. Acesta are o forma subtila , dar absolut specifica. Unele kituri moderne reprezinta aceasta chestie chiar si la 1/72, iar modelul tau este la 1/35...
Sper ca imaginile de mai jos, vor ilustra absolut clar cele scrise mai sus :
Postat 28 August 2012 - 08:22 PM
Cind scrieti o adresa catre alt site, lasati cel putin doua spatii libere intre prima si ultima litera din adresa.
Z
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 29 August 2012 - 10:27 AM
Postat 29 August 2012 - 07:42 AM
jiju, la 28 August 2012 - 08:22 PM, a spus:
...dar nu inteleg totusi ceva turelele de sherman de la M4A2 late la M4A3 nu era diferenta mare intre ele....
... si m-am uitat la turele din pozele linkului seamana la fel si cele early si cele midlle eu o sa iti atasez linkurile gasite...
Servus Jiju.
Desi link-urile postate de tine nu functioneaza, probabil ca este vorba despre aceste doua pagini :
http://www.toadmanst...com/m4a375w.htm
http://www.toadmanst...m/m4a3_stow.htm
Cele doua M4A3(75) din aceste doua pagini, nu seamana de loc, iar turelele sunt total diferite. In prima pagina este un model tarziu, cu turela "high bustle" ( acelasi model cu cel al kitului tau ) :
Iar in cea de-a doua pagina, este un model timpuriu, cu turela "low bustle" :
Kitul Dragon pe care l-ai primit cadou, este probabil acesta :
http://www.perthmili...gon/dr6462.html
Adevarat, modelul turelei din acest kit, este similar cu cel al turelei kitului Tamiya pe care-l folosesti, adica un "high bustle" :
http://www.perthmili...n/dr6462d02.htm
Scutul interior ( "gun shield" ) corect pentru acest tip de turela, este piesa B14, iar tu ai folosit la kitul Tamiya piesa B17.
Turela Dragon, fiind mult mai noua, figureaza corect acel blindaj suplimentar integrat ( "cheek armour bulge" ), pe care ar trebui sa-l adaugi ( dar nu l-ai adaugat inca ), la turela Tamiya.
Trapa comandantului corecta, pentru acest tip de turela, se poate vedea in ultima fotografie de pe pagina, pe randul de jos.
Apropo, abia acum am observat !
Sper ca nu ai lipit capacele trapei comandantului, pe turela modificata de tine. Deoarece, asa cum apar in toate fotografiile postate de tine, sunt asezate invers, cu fata interioara spre exterior !
Postat 29 August 2012 - 12:23 PM
Postat 30 August 2012 - 08:16 AM
jiju, la 29 August 2012 - 12:23 PM, a spus:
... dar pozitia lor a capacelor si a trapei comandatului sunt la fel cu una din pozele postate de tine...
Daca ai fi citit cu atentie, explicatiile imaginii ( deja postata mai sus ), misterul procedurii de urmat pentru respectiva operatiune, s-ar fi evaporat :
Capacele trapei comandantului, sunt asezate in fotografiile tale cu JOSUL IN SUS, adica le-ai montat cu fata lor interioara, spre exterior !
Aceasta postare a fost editata de GRIZZLEA: 30 August 2012 - 08:36 AM
Postat 30 September 2012 - 12:24 PM
Postat 20 October 2012 - 07:35 PM
Voi astepta sfaturile voastre cat si criticile voastre daca e bine ce am facut.
Postat 22 November 2012 - 01:54 PM
Daca aveti sfaturi cum sa realizez aceasta diorama sunt bine venite.