Mi-am dorit de multa vreme sa "acaparez"in colectia mea,un asemenea model ,insa nu a fost posibil(scratch nu intra-n discutie),pana cand polonezii de la Armo ,nu au dat "la gata" kitul de conversie propiu zisa.Este din rasina(se stie,pe net exista destule imagini cu el).
De ce Zvezda ? Pentru ca era cel mai accesibil -de fapt cam singurul disponibil- la momentul la care l-am achizitionat ,inca Miniart nu scosesera kitul lor de AAA(in treacat fie spus ,este net superior kitului Zvezda ,dar costa cam dublu).
De ce Miniart ? Simplu : sunt cele mai bune "roti" de GAZ AAA ,la momentul acesta pe piata(chiar incluzind aici si conversiile/upgrade din rasina). Are un pret rezonabil ,se compune din nu mai putin de 256 de parti componente(12 roti cu janta cu tot,din care doua rezerve). Era absolut necesar (dupa opinia mea),avind in vedere calitatea slaba a rotilor din kitul Zvezda(in special din p.d.v.al pneurilor).
De ce Armo ? pentru ca este singurul (la 1/35) si are o calitate peste medie , spre +.
Istoria masinii... nu este glorioasa ,deci nici cine stie cat de cunoscuta. O masina oarecare,o cisterna de front (putea la fel de bine sa deserveasca si scopuri civile) ,adica nimic spectaculos.Totusi o masina pitoreasca ,cu un aspect de Belle Époque ,un look grav ,dar in acelasi timp burlesc.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 31 March 2012 - 12:53 PM