Forum Machete,Modelism,Hobby: lumea aviatiei - 180 numere? - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

lumea aviatiei - 180 numere?

#21 Useril este offline   radunegulescu 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 27-March 12

Postat 11 July 2013 - 01:27 PM

Salut!

cei de la editura au avut un moment de sinceritate in care au recunoscut ca au vrut sa incheie aceasta colectie si editia originala era mult mai bogata
au si o scuza, pur si simplu noi, pasionatii, suntem "prea putini"
eu cred ca suntem destul de multi dintre care multi au renuntat sa mai cumpere revista
din ce motive... nu cred ca este vorba de pretul de 8lei
principala gresala pe care eu cred ca au facut-o a fost organizarea colectiei in ansamblu
acum enciclopedia pare a fi dezechilibrata cu aeronave prezentate foarte in detaliu si altele foarte sumar (P-38, de exemplu)

eu as fi preferat o enciclopedie completa chiar daca asta insemna sa aiba 300numere

editia originala o gasiti la
http://www.deagostin...owner=mondadori
arata altfel si costa mai putin
am incheiat subiectul

ne vedem in alte topice...
radu

#22 Useril este offline   Cassin 

• Membru senior
  • Postari: 409
  • Inregistrat: 08-April 06
  • Interests:Machete statice avioane de orice fel (de preferinta cu elice din WW II) 1/72

Postat 11 July 2013 - 05:59 PM

M-am inervat de prea multe ori referitor la aceasta revista. Adevarul e ca nu sunt prea putini pasionati, ci calitatea fituicii a scazut cu fiecare numar. La inceput am fost entuziasmat, dar incet incet s-a instalat dezinteresul datorita calitatii materialelor si dilentantismului traducerilor.

#23 Useril este offline   bog_ldx 

• Membru senior
  • Postari: 362
  • Inregistrat: 20-November 09

Postat 14 July 2013 - 01:55 PM

Si eu am preferat sa nu o mai cumpar din aceleasi motive...nu vad ce rost ar avea sa detin o enciclopedie intr-o romana aproximativa cand pot avea asta in alta limba scrisa corect. Si nu inteleg de ce dau vina pe faptul ca sunt putini pasionati cand ei de la primele numere nu au facut decat sa-i departeze de revista prin texte traduse pe google translate. Oricum vad ca e o moda intre brandurile cu renume pe plan mondial sa vanda aici produse mult mai slabe calitativ fata de ce vand in alte tari, bineinteles la aceeasi bani sau chiar mai mult...asa ca cei de la DeAgostini nu ar fi primii.

#24 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 15 July 2013 - 09:24 AM

Toate observatiile de mai sus sunt juste, dar eu nu cred ca revista asta s-a adresat vreodata pasionatilor, ci celor interesati de aviatie si istoria ei.
Informatiile din cuprins sunt foarte generice pentru un pasionat si daca acesta ar vrea o carte, la cat e de pasionat si-ar lua una legata ca lumea. In plus pentru chestii mai detaliate poti consulta internetul sau forumurile de specialitate.
Problema la noi in tara, asa cum am mai spus-o si cu alte ocazii este lipsa de interes general in ceea ce priveste subiectul in discutie.
La showrile aeriene vin oameni mai mult ca sa manance mici si sa-si faca poze pe care sa le puna pe FB; la expozitiile de modelism, venim noi, de multe ori nu toti; la Muzeul Aviaţiei sau la Muzeul Militar de cand nu am mai fost !? Si mai mult, de cand nu am mai platit bilet.
Daca scoate cineva in Romania un kit nou sau o carte pe subiect, se inscriu 50 si cumpara 20.
Avem vreo 6 magazine in toata tara care se zbat sa vietuiasca si cam aduc bani de acasa pentru chirii.

Nu sunt moralist, ci realist. Eu pot sa raspund vinovat la 90% din intrebarile de mai sus dar am incercat si sa popularizez cum am putut fenomenul.

Putere economica, cultura, felul in care intelegem sa ne petrecem timpul liber.........Eu zic ca in România nu prea exista piata pentru produse relaţionate cu aviaţia.
Incercati sa comparati cu Cehia, Polonia, Ungaria !

Care calitate ?

#25 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 17 July 2013 - 09:12 AM

Am zis sa nu ma bag, dar hai sa zic si eu ceva. In Germania, Italia, sau chiar Spania, un salariat cistiga in jur de 1000 -1200 de euro, poate mei mult. Utilitatile, adica apa, gaz, electricitate, benzina, sunt cam ca la noi. Mincarea este la fel, daca nu mai ieftina. Atunci, la 1200 d euro iti vine sa dai 10 euo pe o macheta, pe o carte sau o revista. la noi salariile sunt de 1300 - 1700 lei, adica 280 - 370 euro, cu cheltuieli similare, daca nu mai mari decit cele din vest. Iti mai vine sa dai 45 de lei pe o macheta, o revista sau o carte??? Nu! Mai bine lasi copilul in strada, sau in fara calculatorului, ca se descurca el, decit sa-l indrumi catre o activitate gen hobby. Cei cu bani multi tariesc in alte sfere, cred ca habar nu au ca exista kit-uri din care se pot face modele. Nu au calcat niciodata printr-o expozitie, ca nu-i de fite. Atunci, cu cine vrei sa faci treaba, cu 300 de entuiasti??? Nu cred. In concluzie, situatia economica isi spune cuvintul, pe linga lipsa de educatie si informare care, pina la urama, e un rezultat nefast a celei de mai sus.

#26 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2476
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 17 July 2013 - 03:15 PM

Bine spus :

Citeaza

In concluzie, situatia economica isi spune cuvintul, pe linga lipsa de educatie si informare care, pina la urama, e un rezultat nefast a celei de mai sus.

Un fapt evident, dar pe care ne vine greu sa-l recunoastem. Sincer, nu stiu de ce ne vine asa de greu. Poate ca refuzam sa recunoastem ca pe ce devenim mai saraci, devenim si mai ignoranti. Ei, dar argumentul asta este si mai greu de servit consumatorului cand pretul produsului sare calul. Si am vazut asa ceva, luni, cand la intoarcerea de pe litoralul nostru plin de gunoaie am dorit sa-mi duc baiatul la Delfinariu. N-a fost sa fie, pentru ca urmatorul spectacol avea loc abia peste doua ceasuri si ceva. Dar am vazut parinti efectiv socati cand au aflat ca pretul unui bilet este de 50 lei. Pentru 4 persoane intelegeti cum sta treaba.
Si uite asa se ajunge tot la televizor si monitorul calculatorului, iar cu parintii la un gratar, caci macar asa se rezolva si o masa.

Suntem furiosi ca suntem tratati asa cum sunt tratati sarantocii, dar nu facem ceva pentru a ne apara demnitatea.
Si sa fi platit infect este atentat la demnitate, dar astea sunt alt fel de discutii, ce se poarta in alta parte. Si imi cer scuze ca am fost prea "guraliv".

#27 Useril este offline   kromag 

• Membru senior
  • Postari: 543
  • Inregistrat: 06-May 09

Postat 23 July 2013 - 07:29 PM

Dupa cum ati sesizat, seria Lumea Aviatiei continua.
Azi a aparut nr. 181.
:wacko:

#28 Useril este offline   pa_loo 

• Membru deplin
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 12-September 07

Postat 23 July 2013 - 08:07 PM

Vezi postareaKromag, la 23 July 2013 - 07:29 PM, a spus:

Dupa cum ati sesizat, seria Lumea Aviatiei continua.
Azi a aparut nr. 181.
:wacko:

Vor fi 183 numere. Scrie in revista.

#29 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 24 July 2013 - 06:47 PM

Si eu am zis sa nu ma bag, dar, ca si tizul meu, ma mananca limba.
Z-tule, asta cu preturile la fel la ei ca si la noi, e si nu e. Adica, daca la unele produse, sau servicii, mai sunt potriveli, regula nu prea bate in dezavantajul nostru. Pentru ca, la costurile de baza, ne fac la mare diferenta. O chirie de 6-700€ nu prea suna interesant. Un bilet de metrou de 1.70€ iar nu suna interesant (la pachet de 10 bucati iese la 1.30€, si tot e mult). O cola la automat e 2.50€. O masina noua e cam cu 30-40% mai scumpa. Un apartament e cam de 5-10 ori mai scump. Utilitatile sunt in general mai scumpe (d-aia ii enerveaza ca noi subventionam gazele si alte servicii). Nici la ei omul de rand nu o freaca si ii intra banii in cont.
Treaba e ca au clasa de mijloc, au stabilitate mai stabila ca a noastra, au sisteme consolidate / verificate / adaptabile etc. Si, cand au de rezolvat ceva, rezolva. In timpul asta, noi ne dam de ceasul mortii si nu facem nimic. Doar comentam si consumam. De-aia ne trateaza ca pe ultimii oameni, fara sa greseasca.
Discutia e ampla si nu isi are rostul neaparat aici.
Si ca sa vin la subiect - colectia asta e ceva ce nimeni nu a mai facut in Romania. Pentru unii dintre noi e ceva care merita. Evident, orice e perfectibil. Si eu as fi vrut ca, in loc de 30 de pagini de SU27, sa citesc despre P38. Altii, poate s-au excitat tocmai pe celalte 30 de pagini de F14.
Mie unul imi pare rau ca se termina, fara a completa si subiectele care mi se par mie mai darnice. Iar despre greseli, stiu, sunt penibile. Dar am vazut si in carti publicate la Humanitas.

#30 Useril este offline   bog_ldx 

• Membru senior
  • Postari: 362
  • Inregistrat: 20-November 09

Postat 09 August 2013 - 11:08 AM

Pentru ca suntem la discutii libere imi permit sa continui o discutie pe langa subiect, ma refer la viata si problemele celor care traiesc aici fata de cei ce traiesc in occident. Vorbesc din punctul de vedere al unuia care a lucrat acum ceva timp vreo 2 ani in Anglia...in perioada petrecuta acolo ultimul lucru la care trebuia sa ma gandesc e daca poimaine voi avea de mancare, din pacate aici ma cam lovesc de problema asta in conditiile in care nu muncesc mai putin si acolo eram platit si tratat ca un roman adica munca multa si bani putini, munceam de doua ori mai mult ca un englez care castiga de doua ori mai mult. Multi ar spune ca asta nu e corect fata de cei de acolo dar in conditiile in care majoritatea dintre ei prefera sa petreaca toata ziua prin pub-uri in loc sa munceasca eu nu am nici un fel de remuscare. In postarea de mai sus colegul spunea stabilitatea lor e mai stabila ca a noastra, eu as spune ca aici nu prea exista stabilitate. Am redescoperit asta cand m-am intors acasa. Aici muncesc la fel de mult si prefer sa mananc mai putin si mai prost ca sa imi permit sa cumpar cate un upgrade din rasina la kiturile pentru care nu stiu cand voi avea timp in conditiile in care pot sa numar pe degetele de la o mana duminicile libere din ultimii 4 ani. E adevarat, pe langa munca fac si o facultate la zi destul de grea, si asta contribuie enorm la lipsa de timp liber dar totusi nu are cum sa nu te revolte faptul ca muncesti si te chinui de dimineata pana seara ca sa traiesti mai prost ca un somer in Anglia. Norocul meu e ca am un loc de munca care imi permite sa lucrez cat pot si ma tin balamalele si sa frecventez si cursurile facultatii, altfel nu as putea sa ma descurc. Cei de dincolo poate isi permit sa rezolve problemele mult mai usor pentru ca se pot concentra pe respectiva problema, nu isi bat capul cu birocratia de la noi, nu se dau cu capul de pereti de unde scot bani de medicamente daca au ghinionul sa ajunga intr-unul din spitalele noastre din care iesi cu buzunarele goale si mai bolnav decat ai intrat etc. Imi vine greu sa cred ca majoritatea celor de aici nu s-au lovit de asa ceva si nu au fost tratati de institutiile statului ca niste nimicuri...Unii ar spune ca aici nu se munceste ca dincolo dar aproape toti cunoscutii mei muncesc din greu doar ca sa supravietuiasca si sa-si poata sustine familia asa ca nu cred ca eu sunt un caz singular. E doar parerea mea, subiectiva bineinteles, dar faptul ca un roman care munceste din greu in Romania traieste si e tratat mai prost ca un somer in vest spune multe...
Asa ca, parerea mea, in conditiile in care spre deosebire de cei din vest noi trebuie sa renuntam la o bere, ciocolata etc pentru a avea bani de o revista care costa cam cat la ei macar sa fie de aceeasi calitate.

#31 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 10 August 2013 - 08:30 AM

bog_ldx, nu mai lungesc comentariul, ai perfecta dreptate. Si, atita timp cit tara va fi condusa de hoti, parveniti, oameni fara caracter, asa va fi!

#32 Useril este offline   mandrei 

• Membru senior
  • Postari: 239
  • Inregistrat: 25-December 09
  • Interests:Aviation

Postat 11 August 2013 - 01:20 PM

Agonia DeAgostini in Ro, cu Lumea Aviatiei, a incetat. 184 si gata,....
Buna sau "slaba", in numeroase limbi, seria Lumea Aviatiei a inregistrat tot felul de scoruri in lume.
La rusi au ajuns la nr 234 si nu s-a terminat, dupa rubrica de la A la Z ("Z" din alfabet), vor mai apare destule numere.
Cea mai complexa enciclopedie de aviatie, in Ro, va fi, este, ca o carte cu foile rupte.
Nu duc lipsa de documentatie de aviatie, dar imi placea ca apare ceva cu aviatie si in limba romana.
Initial am apreciat versiunea in engleza,.... cu multi ani in urma,... din care am niste zeci de numere,...
De situatie editie romanesti nu este de vina DeAgostini,... au participat difuzorii, intermediarii, si in ultima instanta cititorii,....

"sus! tot mai sus!"

Apropo, am disponibile nr: 1, 2, 3, 4, 9, 10, 11, 12, 53 si coperti, urmariti rubrica specializata.

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi