T34/76 mod. 1941 cast turret Dragon 1:35
Postat 25 March 2012 - 01:33 PM
Am gasit o fotografie cu tancul *Parhomenko* din mai 1942. Tancul face parte din brigada 116, ce sa format din 15 februarie pina in 23 iunie 1942 in Moscova. O sa folosesc marcajul tancului care este si in decalsheet de la producator!
Track-urile:
Producatorul zice ca trebuie sa fie 76 pe o parte a bordului si 76 pe alta. Cartile zic ca erau cite 74, o sa vad la sfirsit cum o sa arate mai bine si mai interesant.
Iata zonele care necesita atentie:
Track-urile gata:
Aceasta postare a fost editata de OdlHammer: 25 March 2012 - 01:35 PM
Postat 25 March 2012 - 02:04 PM
E o modificatie mai tirzie a masinii. Pe mine ma intereseaza modificatia a primei jumatati din 1941.
Ceea ce e in oranj se inlatura.
Urmeaza balansoarele, Dragon le de pe cele mai tirzii, care in sectiune sint dreptunghiulare:
Pe mine ma intereseaza balansoarele timpurii care in sectiune sint rotunde:
Postat 25 March 2012 - 02:25 PM
Pina la simplificare:
si dupa:
Iata niste desene tehnice:
si un pic mai detaliate:
Pina la simplificare din noiembrie 1940 pina la evacuare:
Dupa simplificare noiembrie 1941
Iata cum arata acum modelul:
Postat 25 March 2012 - 06:44 PM
În privinţa pieselor alea pe care vrei să le elimini, alea dispuse lângă găurile în care intră balansorii galeţilor, eu am nişte dubii. Cel puţin la tancurile pe care le ştiu eu, piesele alea fixează balansorii în locaşele lor din cutia blindată, împiedicându-i să iasă în lateral. Practic, anulează posibilitatea de mişcare transversală. De asemenea, prin introducerea sau scoaterea unor plăci de grosime prestabilită sub acele piese, se reglează ecartamentul galeţilor (care are o anumită toleranţă).
Acum, e adevărat că la varianta (nu modificaţia) pe care vrei să o reprezinţi tu, s-ar putea să fi fost un alt sistem de blocare transversală a balansorilor, dispus la interior. Pur şi simplu nu ştiu, tu decizi!
Scuze, abia acum am văzut că le-ai "delete" deja!
Aceasta postare a fost editata de Sheniloiu: 25 March 2012 - 06:46 PM
Postat 26 March 2012 - 02:16 PM
Postat 26 March 2012 - 06:07 PM
- vezi că ai postat o imagine cu un balansor (scrie pe el, īn ruseşte, "Balansir") pus pe un piedestal roşu;
- dacă te uiţi la el, vezi că are trei axe: ce mai lungă (şi singură) este cea care intră īn cutia blindată (e spre dreapta īn fotografie); īn partea opusă sunt două - una mai scurtă, pentru cuplarea cu axul suspensiei şi una mai lungă, pentru montarea galetului;
- la partea dinspre axul ce intră īn cutia blindată (şi care practic e centrul de rotire al balansorului), spre dreapta, lāngă şurubul ăla central (care e pentru ungerea lagărelor), vei vedea două ieşituri, ca nişte mici urechi, cu un şanţ īntre ele. Despre astea spun că trebuie eliminate. Pe kit, pun pariu că este o singură ieşitură mai masivă, fără şanţul ăla central.
Postat 11 April 2012 - 01:46 PM
Postat 11 April 2012 - 05:10 PM
http://www.cartula.r...post__p__146904
Aceasta postare a fost editata de OdlHammer: 11 April 2012 - 05:11 PM