Forum Machete,Modelism,Hobby: Intrebare...intrebatoare. - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Intrebare...intrebatoare. cand n-ai ce sa faci...

#1 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 21 March 2012 - 09:41 PM

Ei,am citit mai deunazi o chestie...too strong for me ,vorba evreului biblic ,deci va chem in ajutor.
Am gasit asta www.corectnews.com/node/40944/save/pdf unde se face vorbire despre ...prima brigada blindata irakiana,dotata cu tancuri M1A1 Abrams (sic).
Ar fi vorba despre 140 de bucati care ar fi intrat in dotare ,incepind cu batalionul 5 din brigada 36 /divizia 9 blindata irakiana ,cu tancuri M1A1 (!!!) etc,etc. Cititi si voi si ... :crazy:

Eu pricep ca petrolul are un pret tot mai crescut pe piata(mai ales pe piata ...romaneasca :bad: ) ,dar sa-si dea americanii mandrete de "general" ,tocmai in Irak ???!!! Si asta mai ales cand tu tii de ambele capete ale furtunului ?!
Din cate stiam , urmasii mandrului Avram (ma rog,Abraham) ziceau ca de M1A1-le lor nu se atinge nimeni (ma refer la export,desigur).. Se pare ca un autor roman, a aflat altceva .Sau nu ? ce stiti /ziceti ?

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 21 March 2012 - 09:53 PM

#2 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 21 March 2012 - 09:59 PM

100% egiptul are M1A1
Deci nu exclud sa aibe si astia in curand.

#3 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4819
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 21 March 2012 - 11:13 PM

S-or fi gandit sa le omoare ce le-a mai ramas irakienilor din garda , dandu-le pe bani grei magaoaiele alea toxice si in curand depasite ( posibil).Ce sa-i faci daca la ei nu prea " luneca " da " treaba" pe gatlej McDonaldsu' ... :pardon:
( ... oare isi vor vinde si francezii " Lecliorcu' " lor in teritoriile proaspat " eliberate"?... )

#4 Useril este offline   joccker 

• Membru senior
  • Postari: 639
  • Inregistrat: 18-November 07

Postat 22 March 2012 - 03:57 AM

Daca ar fi ce scrie domnul respectiv suntem de tot ... ptr noi Irak-ul nu avea bani dar sa isi plateasca tot armamentul ala???
Ce sa zic datoria aia era ptr dragii nostrii, asa ca de un sprit.

#5 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 22 March 2012 - 07:38 AM

Da, Irakul are atat M1A1 (ce-i drept cu blindaj mai "downgraded") si va avea in curand si F-16, chiar in cantitate destul de mare. Productia de petrol a atins luna trecuta cel mai mare nivel din 1976 incoace. Nu e vorba daca suntem noi romanii de tot "..." cum spune Jokker, e vorba unde pe unde se invart gologanii. Noi suntem inca o tara saraca intr-o zona a lumii relativ saraca (Europa de Est) si nu suntem atat de strategici, plini de resurse, samd. Ca atare nici interesul de a plasa pe aici tot felul de bazooka perfomante nu e asa de mare.

#6 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 22 March 2012 - 10:36 AM

Nedumerirea mea ,avea un temei : cu ceva timp in urma (nu foarte mult) am vazut o emisiune pe Discovery (nu stiu care dintre ele)in care americanii isi laudau tancul,aratau cam cum se reconditioneaza si intretin tancurile uzate ,la o remiza de prin...California,parca,cum se upgradeaza,etc; afirmau ca M1A1 este foarte important,este the best si nu este destinat exportului ,pentru nici un motiv . De altfel nici aliati consacrati ai USA nu au in dotare tancul asta.Bon,nu ca ar fi el cel mai cel(dupa parerea mea de profan,cred ca este sub Leopardul nemtilor) ,insa acum vedem ca masina asta nec plus ultra,ajunge taman in Orietul Mijlociu.
Pasul(mai mult politic) il cam inteleg : un Irak slabit,inseamna un Iran puternic. Or americanii nu cred ca vor sa vada niste "persi" zanganind din...muschi.Probabil ca asa se explica inarmarea unui fost inamic. Se mai stie si ca Iranul exporta la niste preturi fantastice (cca.40$/baril) ,petrol catre China.Care China , a avertizat SUA sa-si potoleasca avantul in Persia,ca altfel...
Si-atunci solutia ? Simpla.Dam arme Irakului.

#7 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 22 March 2012 - 12:07 PM

In legatura cu documentarele de pe Discovey cu regret constat ca de al an la an calitatea lor a scazut mult. In anii '90 mi se parea ca aveau documentare mult mai bune sau eram eu mai putin informat. Acum se propaga tot felul de aiureli propagandistice mai mult decat date tehnice concrete. Probabil asa considera ei ca-s mai atractivi pt publicul larg. Revenind la M-1, el are la ora asta vreo 6 operatori: SUA, Arabia Saudita, Kuweit, Irak, Egipt si Australia. Probabil ca mai mult pretul i-a descurajat pe cumparatori, vad ca in general il au tari care intorc bani cu lopata.
http://upload.wikime...C_Jan._2011.jpg
Am pus si o poza cu M-1 irakiene. Oricum pentru militarii irakieni probabil e naucitoare situatia: sa folosesti armamentul cu care acum 10 ani te bateai de mama focului.
Interesant totusi in legatura cu tancurile e ca in timp ce la avioane se mizeaza pe cateva programe mari, internationale astfel incat la ora asta jet-urile multirol de actualitate se numara pe degete, in domeniul tancurilor cam fiecare tara cat de cat dezvoltata dpdv industrial a preferat sa aibe un program national de MBT astfel incat situatia e ceva mai diversa.

Aceasta postare a fost editata de MiG: 22 March 2012 - 12:09 PM

#8 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 22 March 2012 - 12:38 PM

Salut. Ceva informatii si pe aici ,http://rumaniamilitary.wordpress.com/2012/02/19/americanii-vor-sa-exporte-abrams/#comments ba chiar de citit al 7 comentariu unde cica yankeii au vrut sa ofere 400 turby de astea GRATIS probabil pt ai prosti pe grci sa nu care cumva sa ia T-90.

Aceasta postare a fost editata de caporalmusat: 22 March 2012 - 12:38 PM

#9 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 23 March 2012 - 12:32 PM

Rugaminte: limitati-va la tema topicului, politica se face in alta parte.

#10 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 23 March 2012 - 09:46 PM

Salut . daca tot e vorba de intrebari stie cineva daca BMP-3 participat in Cecenia si T-90 in Georgia .

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi