Forum Machete,Modelism,Hobby: IAR 80 B nr 222 1:8 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

IAR 80 B nr 222 1:8 in constructie

#101 Useril este offline   cipoaca 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 13-February 11
  • Interests:machete aviatice si masinile clasice

Postat 18 July 2012 - 09:03 PM

M-am gandit si eu dar ar trebui sa o vopsesc si sa aiba luciu, dupa cum le vad eu in fotografii. Am sa incerc. Multumesc

#102 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 18 July 2012 - 09:11 PM

Vezi postareacipoaca, la 18 July 2012 - 09:03 PM, a spus:

M-am gandit si eu dar ar trebui sa o vopsesc si sa aiba luciu, dupa cum le vad eu in fotografii. Am sa incerc. Multumesc

O sa aiba luciu, sunt sigur.
Incearca cu email, insa s-ar putea sa reusesti mai bine cu ceva vopsea de ulei (desi asta se va usca foarte incet).

#103 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 18 July 2012 - 09:21 PM

Vezi postareacipoaca, la 18 July 2012 - 06:43 PM, a spus:

Ajutati-ma va rog , cu o idee : din ce as putea face cele doua "bile" din capul manetei de gaze si comanda filtre . Am incercat cu guma de mestecat dar nu arata bine.

Ati incercat cu margele? Sotia, prietena, fiica, vecina, cineva trebuie sa aiba! Lucesc din start si la vopsire va fi mai usor!

#104 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 18 July 2012 - 09:25 PM

Bile de airsoft, diametru 6 mm. Ar trebui sa gasesti in piata "la rusi", pentru pistoale de jucarie, daca nu, iti trimit citeva.

#105 Useril este offline   cipoaca 

• Membru senior

Postat 18 July 2012 - 09:35 PM

Exista o vorba la rusi : cine are prieteni nu moare in puscarie. Iata dintr-o data cateva variante la care nu m-am gandit . Eu am luat in calcul un material pe care sa il pot prelucra pt ca diametrele sunt diferita(5 mm, 3,5 mm) si trebuie sa le gauresc ca sa le pot monta pe manete. Am sa vad ce iese mai bine. Multumesc tuturor.

#106 Useril este offline   cipoaca 

• Membru senior

Postat 18 July 2012 - 09:59 PM

Mai am o problema ,probabil mai greu de rezolvat : confectionarea furtunului de la inhalatorul de oxigen. mentionez ca am facut o incercare din sarma de 3 mm pe care am matisat fir de 1 mm dar nu sunt multumit de rezultat.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P7190048.JPG

#107 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 18 July 2012 - 10:23 PM

Pentru furtunul de oxigen am o idee: iei niste sarma cu izolatie pe ea, iar izolatia o crestezi cu o lama de barbierit sau cu un bisturiu. O sa fie migalos, dar poate iesi ceva...

#108 Useril este offline   cipoaca 

• Membru senior

Postat 18 July 2012 - 10:30 PM

Este o idee buna ,dar va fi imposibil oricat de atent asi lucra, sa fac toate crestaturile la acelasi unghi si deci la aceeasi dimensiune. O sa incerc pe o bucata de sarma si iti spun ce iese . Multumesc.

#109 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 18 July 2012 - 10:45 PM

Ideea cu sarma matisata e buna; am incercat-o si scriu in cunostinta de cauza.

Raportat la imaginea postata de tine, vad ca matisarea nu s-a facut spira langa spira iar firul de 1 mm e putin prea gros. Incearca cu un diametru putin mai mic si nu lasa spatii intre spire.
Pentru a pastra apropierea spirelor poti aplica putin superglue din loc in loc (pe partea invizibila - dinspre perete).
Dupa bobinaj si curbarea "furtunului" in forma dorita de tine, aplici pe el prin pulverizare un strat sau chiar doua de spritz chit sau material asemanator, pentru a reduce din adancimea dintre spire. Nu recomand pensula, pentru ca nu ai control la cantitatea de material care se aseaza intre fiecare spira.

Pentru bilele din capul manetelor, cred ca cel mai la indemana ti-ar fi niscaiva margele rotunde carora le inchizi una din gauri cu un cep, apoi slefuite/vopsite si lacuite, pentru a imita bachelita (sau ma rog, materialul din care erau facute originalele).

In rest, spor la treaba iti doresc. Ceea ce ai realizat pana acum, intrece multe asteptari si bucura deopotriva.

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 18 July 2012 - 10:50 PM

#110 Useril este offline   cipoaca 

• Membru senior

Postat 18 July 2012 - 10:58 PM

Am sa incerc si matisarea spira langa spira ,problema este ca nu am nimic in magazia cu materiale mai subtire de 1 mm , poate daca as folosi nailon de pescuit ?

#111 Useril este offline   sabina 

• Membru deplin
  • Postari: 50
  • Inregistrat: 05-March 07

Postat 18 July 2012 - 11:15 PM

Vezi postareacipoaca, la 18 July 2012 - 10:58 PM, a spus:

Am sa incerc si matisarea spira langa spira ,problema este ca nu am nimic in magazia cu materiale mai subtire de 1 mm , poate daca as folosi nailon de pescuit ?

Am vazut undeva, nu mai stiu pe ce site, o tehnica pentru asa ceva, dupa ce a matisat sarma, spira langa spira, a introdus totul intr-un tub de plastic, cauciuc etc. de diametru mai mare, deformabil la cald. Apoi cu un feon, a incalzit totul, si tubul respectiv s-a strans pe sarma matisata, rezultatul fiind foarte realist. Daca gasesti un tub la culoare, scapi si de problema vopsitului. Din pacate nu pot sa-ti spun unde sa gasesti asa ceva. Daca regasesc site-ul, o sa postez un link. Pana atunci te felicit pentru ceea ce faci, iti urmaresc topicul cu mare interes.

#112 Useril este offline   cipoaca 

• Membru senior

Postat 18 July 2012 - 11:25 PM

Un lucru este cert : am sa va cer mai des parerea pentru ca asa am sanse sa avansez mult mai repede,decat sa experimentez procedee care imi trec mie prin cap. Sa vad ce rezultate am cu matisare fir langa fir la diametru mai mic si daca nu iese bine ,incerc si cum ai spus tu. Multumesc.

#113 Useril este offline   paul 

• Membru senior
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 06-April 05

Postat 19 July 2012 - 07:22 AM

Pentru furtun poti incerca, zic eu si o coarda de chitara mai groasa -(acum nu stiu exact cat de gros trebuie sa fie la scara la care lucrezi). Ca exemplu am pus o poza de pe net.
Bafta!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: bronze1.jpg

Aceasta postare a fost editata de paul: 19 July 2012 - 07:25 AM

#114 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 19 July 2012 - 07:36 AM

Vezi postareacipoaca, la 18 July 2012 - 10:58 PM, a spus:

Nu stiu daca firul de pescuit va va ajuta. Nylonul are prostul obicei de a se rasucii inapoi daca nu este lipit imediat.
Dece nu incercati cu fir de plumb, cositor sau cupru? Fire de plumb de diferite grosimi are xaba. (www.xaba.ro) Eu mi-am cumparat aproape toate grosimile. Se gasesc fire de la 0,2 mm pina la 0,8 mm.

Imagine postata

Succes!

#115 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 19 July 2012 - 08:41 AM

Pentru manetele de gaze poti folosi si bilele din lantisoarele alea de se prindeau la unghiere, la unele toale, etc.
Daca-s prea mici, le imbaiezi de cateva ori in vopsea, sau in lac.
Daca-s prea mari, alte bilute din alte stocuri :). Sau din Poxipol. Sau dintr-un putty mai de brand.
Pentru furtun, eu folosesc un miez de aluminiu, sau cupru mai gros, peste care rulez fir de plumb sau de cupru de diametrul dorit. Cuprul il gasesti usor in tot felul de cabluri electrice.

Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 19 July 2012 - 08:52 AM

#116 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior
  • Postari: 1478
  • Inregistrat: 24-December 05
  • Interests:Machete de avioane militare 1/32, aviatie.

Postat 19 July 2012 - 10:06 AM

Poti sa incerci la un magazin de componente electronice pentru cositor de 0.5 sau 0.3mm. Vezi cum am facut eu banda pentru mitraliere la Ju-88.

Imagine postata

Imagine postata

Spira linga spira si lipit la capete. Sau varianta cu coarda de chitara, doar ca la coarda ai un miez mai "otelit" sa zic asa, si s-ar putea sa nu se indoaie exact cum vrei.

Felicitari pentru proiectul tau, este o eala placere sa-l urmaresc.

Florin

#117 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 19 July 2012 - 10:11 AM

O alta solutie, apropiata de cele de mai sus. Matisezi, pe un fir mai gros, doua fire subtiri, dar de diametru diferit. In acest fel iti iese un pas egal, "lungimeade unda" e constanta, iar adincitura credibila.
Imagine atasata: cablu.jpg

#118 Useril este offline   cipoaca 

• Membru senior

Postat 19 July 2012 - 07:36 PM

Va multumesc tuturor pentru idei, este incredibil cate procedee exista pentru relizarea aceluiasi efect si pentru ca toata lumea sa vada cum doresc eu sa iasa respectivul furtun an sa postez un desen al dl. Iloiu .iar dimesiunea este de 4 mm in diametru.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1018602120.jpg

#119 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 20 July 2012 - 08:44 AM

Vazind desenul, eu cred ca solutia indicata de Z mai sus, este cea mai corecta.

#120 Useril este offline   cipoaca 

• Membru senior

Postat 21 July 2012 - 09:58 PM

Si eu cred ca va arata cel mai bine asa dar trebuie sa imi procur mai intai cositor de 0. 3 si 0,8 sau ceva asemanator ,si sa fac niste incercari .O sa postez procedeul folosit si materialele. Multumesc.

Arata acest topic

• 11 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul