Zamolxis?... Sa mai astepte!!! Dacia 106 AD
#83
Postat 09 June 2012 - 07:09 PM
Oricum, de data asta lupul s-a intors impotriva Romei.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 09 June 2012 - 07:12 PM
#84
Postat 09 June 2012 - 08:46 PM
Longinus, la 09 June 2012 - 07:09 PM, a spus:
Oricum, de data asta lupul s-a intors impotriva Romei.
Ma bucur ca iti place.
In orice caz, ceva s-a schimbat in modul cum vad intreaga scena. Echipa razboinic - lup mi se pare ca introduce o noua "dimensiune". Pe langa cea spirituala introduce si o alta situatie tactica. Faptul ca stau unul langa celalalt si faptul ca cei doi romani sunt la o anumita distanta unul de celalat schimba intreaga intensitate.
Acum, mai este un "personaj", care va juca un rol imprevizibil. Este terenul. Sper ca voi fi capabil sa-l execut asa cum il vad. Tehnic vorbind. Fara discutie el va participa la intreaga impresie vizuala a povestii. In ce fel? Inca nu stiu.
Vom afla impreuna.
#87
Postat 17 June 2012 - 01:48 AM
Daca moderatorii considera ca trebuie mutat il voi continua acolo.
Imi cer scuze. M-a luat "valul" si am uitat unde este localizata discutia.
#91
Postat 19 June 2012 - 12:32 AM
b00gie, la 17 June 2012 - 08:49 PM, a spus:
Sa tinem degetele incrucisate si sa nu zicem: Hop, pana nu am sarit gardul. Asa cum zice-am: mai este mult pana departe.
Longinus, la 18 June 2012 - 08:59 AM, a spus:
Imi pare bine ca iti place si ca urmaresti. Multumesc mult!!!
silviug2009, la 18 June 2012 - 11:42 AM, a spus:
Multumesc pt. cuvintele frumoase. Sper sa iasa o lucrare care sa spuna o poveste si sa stimuleze si imaginatia. Mai este de munca.
#93
Postat 19 June 2012 - 02:25 AM
Am reusit tarziu sa fac rost de la un prieten arheolog de niste desene de simboluri dacice, am vazut insa ca ai gasit o solutie mult mai reusita. In caz in care mai ai nevoie pentru proiecte viitoare, da un semnal si ti le trimit scanate.
Felicitari maxime pentru rezultatele cu care ne incanti!!!
#94
Postat 20 June 2012 - 02:01 AM
JangBogo, la 19 June 2012 - 02:25 AM, a spus:
Am reusit tarziu sa fac rost de la un prieten arheolog de niste desene de simboluri dacice, am vazut insa ca ai gasit o solutie mult mai reusita. In caz in care mai ai nevoie pentru proiecte viitoare, da un semnal si ti le trimit scanate.
Felicitari maxime pentru rezultatele cu care ne incanti!!!
Multumesc mult pt. interes si ma bucur ca-ti place ce vezi. Sigur, sunt foarte intersat de acele desene si iti multumesc tie si prietenului tau pt. ajutor.
Ramai pe receptie ca acusi voi revenii.
#97
Postat 22 June 2012 - 11:18 PM
tgr, la 22 June 2012 - 03:06 PM, a spus:
Radacinile copacului cum o sa le faci? O sa pui imitatie de muschi?
Multumesc tgr!!!
Da. Asta este intentia. Acum sunt in "chinurile facerii" sa gasesc o varianta care sa ma tina in scara. Ce am gasit, arata bine dar mi se pare prea mare ca si textura. Am impanzit suprafata cu radacini care "fug" pe "teren" si urmeaza sa incep cu vegetatia. Apoi vine muschiul. Pana la faza cu muschiul sper sa gasesc solutia texturii. Sper sa avansez in acest weekend.
#99
Postat 30 June 2012 - 08:53 PM
Anul 106. Sarmisegetuza a cazut. Dusmanul este peste tot aplicand o presiune naprasnica asupra fortelor dace. Supravietuitorii incearca sa se regrupeze pentru a continua lupta dar presiunea romana da roade. Regele Decebal se sinucide pentru a nu cadea in mana dusmanului, lasandu-I pe daci fara un conducator experimentat. Dacii se retrag pe cararile sacre ale muntilor cu gandul la Zamolxis si cu speranta ca intr-o zi vor traii din nou liberi pe pamantul stramosilor lor. Romanii ii urmaresc cu darzenie. Conducatorii lor stiu ca daca dusmanul se regrupeaza, multe vieti romane vor fi sacrificate pentru o noua victorie. Darzenia si disciplina ii mana de la spate.
Una din capeteniile dace isi conduce oamenii pe cararile muntilor.
Isi aminteste de vremurile cand venea in aceste locuri pentru a fi mai aproape de Zamolxis, cel a tot stapanitor.
Isi aminteste cand a fost cu regele lui la podul cel mare peste care armata dusmanului, cat frunza si iarba, trecea. La ascultat pe Decebal si cuvintele lui s-au imprimat adanc in mintea lui.
Ei sunt romani! Si ce mai sunt?
Nu ei, ci de-ar veni Cel-sfânt,
Zamolxe, c-un întreg popor
De zei, i-am întreba: ce vor?
Si nu le-am da nici lor pamânt
Caci ei au cerul lor!
Si-acum, barbati, un fier si-un scut!
E rau destul ca ne-am nascut:
Dar cui i-e frica de razboi
E liber de-a pleca napoi,
Iar cine-i vânzator vândut
Sa iasa dintre noi!
Eu nu mai am nimic de spus!
Voi bratele jurând le-ati pus
Pe scut! Puterea este-n voi
Si-n zei! Dar va gânditi, eroi,
Ca zeii sunt departe, sus,
Dusmanii lânga noi!
Se opreste si le vorbeste oamenilor sai.
- Dusmanul este prea aproape. Voi ramane sa-I tin in loc pana voi ve-ti trece valea. Acolo sa nu stati. Continuati lupta.
- Stapane, raman cu tine. Sunt prea multi, zise unul din aprigii razboinici a carui falx luceste naprasnic.
- Nu! Bratul tau trebuie sa fie viguros atunci cand va ve-ti intoarce.
- Stapane! Ia arma mea. A taiat multi dusmani.
Cantareste falxul in mana si ochii incep sa-i luceasca.
- Mergeti cu bine si Zamolxis sa va arate calea.
- Sa calatoresti cu bine la Zamolxis, stapane! Ne vom vedea acolo, cu totii, o data si o data.
- Zamolxis!?… Sa mai astepte! Mergeti cu bine!
Ramas singur, gandurile il napadesc. Isi aminteste de discutiile cu Zamolxis purtate in gand. Zamolxis nu a raspuns niciodata intrebarilor lui, dar i-a aratat calea.
- Marite Stapane, da-mi putere sa-i tin in loc pe dusmani, pana ai mei trec valea.
Dusmanul se apropie. Ii poate vedea. Gandurile sa invalmasesc. Un nod in gat nu-l lasa sa respire. Trebuie sa-si invinga teama. Asa a fost si la Tapae, si la Sarmisegetuza, si in cate alte lupte! Este teama pe care o cunoaste si pe care a invins-o intotdeauna. Gandul I se indreapta din nou, catre Zamolxis.
- Marite Stapane, in maretia ta, arata-ti a tot puternicia si ajuta-ma sa-mi apar oamenii si pamantul stramosesc.
Nici nu-si termina bine gandul, ca un urlet cutremura muntele. Din umbra codrului, cu pas masurat, un lup se apropie, privindu-l cu ochii lui patrunzatori de fiara. Se apropie si lansa chemarea de lupta.
Atunci a inteles. Zamolxis i-a vorbit.
Razboinic si lup, stand umar la umar, sunt gata sa-si apere pamantul.
P.S. Cu aproximativ 2 ani in urma, ma gande-am sa fac o lucrare inspirata din istoria poporului nostru. O lucrare sa depaseasca zona pur modelistica. M-am oprit la acest capitol din istorie, deoarece am gasit, relativ usor, materialul modelistic care sa sustina o poveste. Restul a venit de la sine.
Va multumesc tuturor care a-ti participat prin postari sau vizualizari. Faptul ca topicul a atras atentia voastra a fost o motivatie pentru mine.
Vreau sa-i multumesc in mod special lui Longinus pentru ideea excelenta de a folosi un lup ca element simbolistic dac precum si pentru minunatul fragment din poezia "Decebal catre Popor" a lui G. Cosbuc. Multumesc, Longinus!!!
Sper ca prin intermediul acestei lucrari sa faceti calatoria in lumea imaginara provocata de un context istoric, o lume din care sa reveniti inspirati. Calatoria mea a fost foarte placuta. Sper ca si a voastra.
Inchei aici acest topic si sa auzim numai de bine.