Forum Machete,Modelism,Hobby: vreau sfaturi pentru: Academy titanic 1:400 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

vreau sfaturi pentru: Academy titanic 1:400 sfaturi

#41 Useril este offline   Aeg 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 122
  • Inregistrat: 16-March 12

Postat 11 April 2012 - 10:24 AM

Vezi postareaLonginus, la 11 April 2012 - 10:14 AM, a spus:

Modelul este (partial) vopsit. Cosurile galbene,suprastructura alba si corpul navei ,negru.
Se vede clar ca trebuie sa vopsesti opera vie si opera moarta, puntea si detaliile etc.

Longinus are dreptate ! nu am folosit nici o picatura de vopsea ! asa a fost kitul e de la ACADEMY, cei care vad ca sunt cam gelosi ai poftesc la mine sa vada kitul in realitate in deaproape, sa se vada ca nu am facut poze indepartate sa maschez asa zisele, urme de vopsire\ asamblare. Kitul eu la-m facut ! si inca o data zic asta : am intrebat pe cineva care cunoste bine kituriile, el mi-a spus ca va fi foarte greu ! si ma descurajat, mi-a spus ca un incepator adica eu il va strica, ei bine nu a fost asa !
Multumesc ca va-ti dat cu parerea !

#42 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 11 April 2012 - 10:34 AM

Acuma, cand a prins putin curaj si e in plin elan, veniti cu d'astea si speriati omu'. Nu spun ca nu e real ce ziceti dar ganditi ca ati fost si voi la primul model si poate ati trecut prin aceleasi momente.
Lasa mari ca daca il pastrezi o sa ai suficient timp sa il si vopsesti daca o sa vrei ca nu e greu. Da' sa stii ca arata foarte bine si nevopsit.

:acute:

Aceasta postare a fost editata de traian: 11 April 2012 - 10:36 AM

#43 Useril este offline   Aeg 

• Membru senior

Postat 11 April 2012 - 10:34 AM

Vezi postareatraian, la 10 April 2012 - 09:28 PM, a spus:

Crezi ca eu cand zic, ce zic, daca zic, zic aiurea? Greu e daca ai doua maini stangi si poate nici atunci daca ai vointa. Greu e ceea ce acceptam ca fiind greu si tot ceea ce omeneste e facut se poate face iarasi de altcineva.
Revin pe idee, primul model fiind si aratand asa cum arata ar fi pacat sa renunti la el indiferent de tentatia/nevoile financiare. Indiferent cat primesti pe el daca il vinzi, banii se duc dar pierzi o amintire care peste ani o sa aiba o valoare irecuperabila.

Da Traian, ai dreptate la ce zici tu, nu mai voi renunta la el, voi colectiona doar nave de pasageri pacheboturi, am pus ochi acum pe ceva frumos, Queen mary 2 de la revell 1:700 :) sper sa-mil iau cat mai repede si sa am norocul cum la-m avut la titanic. Multumesc, imi iesti de mare ajutor si sper sa imi fi si pe viitorul cel mai apropiat.

#44 Useril este offline   Aeg 

• Membru senior

Postat 11 April 2012 - 10:38 AM

Vezi postareatraian, la 11 April 2012 - 10:34 AM, a spus:

Acuma, cand a prins putin curaj si e in plin elan, veniti cu d'astea si speriati omu'. Nu spun ca nu e real ce ziceti dar ganditi ca ati fost si voi la primul model si poate ati trecut prin aceleasi momente.
Lasa mari ca daca il pastrezi o sa ai suficient timp sa il si vopsesti daca o sa vrei ca nu e greu.

:acute:

Multumesc Traian ca esti de partea mea ! mai voi face si alte poze, tot in acel loc. sa vedeti cum arata si mai deaproape :)
si nu cred ca il voi vopsi, vorba lui traian arata bine si nevopsit :)
Multumesc !

Aceasta postare a fost editata de mari97: 11 April 2012 - 10:42 AM

#45 Useril este offline   mihai8888 

• Membru deplin
  • Postari: 63
  • Inregistrat: 03-April 11

Postat 11 April 2012 - 08:26 PM

salut .!
frumos modelul felicitari !!!

cat despre istoria lui , desi banuiesc ca stii multe , in aceasta perioada pe national geografic sunt cateva emisiuni legate de Titanic , si asta pentru ca duminica 15 aprilie se implinesc 100 de ani de la acea tragica noapte in care a disparut sub apele Atlanticului de nord

cu stima....

#46 Useril este offline   Aeg 

• Membru senior

Postat 11 April 2012 - 08:33 PM

Vezi postareamihai8888, la 11 April 2012 - 08:26 PM, a spus:

salut .!
frumos modelul felicitari !!!

cat despre istoria lui , desi banuiesc ca stii multe , in aceasta perioada pe national geografic sunt cateva emisiuni legate de Titanic , si asta pentru ca duminica 15 aprilie se implinesc 100 de ani de la acea tragica noapte in care a disparut sub apele Atlanticului de nord

cu stima....

Multumesc mihai ! da urmaresc episoadele cu titanic, certenar titanic si altele, au fost si aseara si azi si mai e si sambata :D

#47 Useril este offline   pe_dos 

• Membru senior
  • Postari: 581
  • Inregistrat: 15-April 11

Postat 11 April 2012 - 09:32 PM

Mulțumesc lui stageexp și Longinus pentru explicații.

Îi urez lui mari97 spor la modelit, că și eu făceam la început la fel, lipeam piesele și nu vopseam nimic, eventual avioanele cu aluminul din cutie. :crazy: Nu știam că decalurile trebuie sigilate, nu e de mirare că în timp s-au cojit... :-( Lipsa de cunoștințe cu privire la vopsit m-a făcut să iau o lungă pauză la modelit. Nici acum n-am curaj să mă apuc de un plastic, mai ales după ce am văzut lucrările lui Vali, LAV-Z, tibi22 și a celorlalți, cărora le cer scuze că nu-i mai amintesc personal. Eh... :friends:

#48 Useril este offline   Aeg 

• Membru senior

Postat 12 April 2012 - 08:48 AM

Vezi postareape_dos, la 11 April 2012 - 09:32 PM, a spus:

Mulțumesc lui stageexp și Longinus pentru explicații.

Îi urez lui mari97 spor la modelit, că și eu făceam la început la fel, lipeam piesele și nu vopseam nimic, eventual avioanele cu aluminul din cutie. :crazy: Nu știam că decalurile trebuie sigilate, nu e de mirare că în timp s-au cojit... :-( Lipsa de cunoștințe cu privire la vopsit m-a făcut să iau o lungă pauză la modelit. Nici acum n-am curaj să mă apuc de un plastic, mai ales după ce am văzut lucrările lui Vali, LAV-Z, tibi22 și a celorlalți, cărora le cer scuze că nu-i mai amintesc personal. Eh... :friends:

Multumesc ! eu zic sa te apuci de vopsit nu-i asa greu eu am inceput cu modele mici, am vopsit un avion sacara 1:72 micut, si a iesit destul de bine dar iesea mai bine daca foloseam diluant, nici eu nu stiam cum e treaba cu decalurile, nu stiam cum se aplica :) abia dupa un timp cand am varsat paharul cu suc cand constuiam titanicul, am varsat pe decaluri, si am vazut ca se deslipise dupa hartie :yahoo: Multumesc !

#49 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 16 April 2012 - 02:04 PM

Citeaza

Longinus are dreptate ! nu am folosit nici o picatura de vopsea !
Aha, asta lamureste lucrurile!

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 16 April 2012 - 02:04 PM

#50 Useril este offline   Aeg 

• Membru senior

Postat 16 April 2012 - 06:28 PM

Vezi postareaZ-mare, la 16 April 2012 - 02:04 PM, a spus:

Aha, asta lamureste lucrurile!

Da, Z, nu am folosit vopsea pe partile machetei, am vopsit doar capacul de la cargo, unde se introducea rezervele, daca stiti din film, cand s-a introdus acea masina de epoca, am vopsit cu alb, pentru ca erau transparente, acum as dori sa vopsesc linia de plutire cu visina coapta.

#51 Useril este offline   Aeg 

• Membru senior

Postat 20 August 2012 - 07:05 PM

hehe ! Salutari tuturor ! :hi:

Nu prea ne-am mai vazut de mult timp, am facut azi poze la titanic, insa din pacate, sunt prea mari pozele 7mega.
voiam sa fac alte poze la monitor, cu pozele, ma puteti ajuta sa fac cumva sa pun pozele de 7mega, pe topic, Domnul Z, daca ma poate ajuta cumva.

Multumesc !

Aceasta postare a fost editata de mari97: 20 August 2012 - 07:08 PM

#52 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 21 August 2012 - 08:11 AM

Salutare,
pentru treaba cu pozele ai doua solutii.

Prima consta in a folosi un utilitar de editare, de exemplu irfanview sau acdc, cu care micsorezi imaginile ca rezolutie, ceea ce le va determina sa fie si mai mici ca dimensiune ocupata, dupa care le urci pe forum.

A doua consta in folosirea unui site de hosting de imagini de exemplu photobucket, pe care urci imaginile, dupa care pe forum folosesti linkurile asociate.

#53 Useril este offline   Aeg 

• Membru senior

Postat 21 August 2012 - 05:30 PM

Vezi postareastageexp, la 21 August 2012 - 08:11 AM, a spus:

Salutare,
pentru treaba cu pozele ai doua solutii.

Prima consta in a folosi un utilitar de editare, de exemplu irfanview sau acdc, cu care micsorezi imaginile ca rezolutie, ceea ce le va determina sa fie si mai mici ca dimensiune ocupata, dupa care le urci pe forum.

A doua consta in folosirea unui site de hosting de imagini de exemplu photobucket, pe care urci imaginile, dupa care pe forum folosesti linkurile asociate.

Am inteles !

iti multumesc pentru ajutor stageexp !

#54 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 21 August 2012 - 10:22 PM

Vezi aici in postarile 10 si 11 ale colegului AXOR care pe mine m-au ajutat foarte mult http://www.cartula.r...-tupolev-128ut/ Sper sa ste ajute si pe tine. B-)

#55 Useril este offline   Aeg 

• Membru senior

Postat 22 August 2012 - 06:43 PM

mi-a fost de folos, oricum Va Multumesc !

Am o alta dilema acum, dupa ce mi-am luat queen mary2, revell 1;700, acum il vreau la scara de 1:400 tot revell, ce ma sfatuiti sa fac ? sa imi iau altceva sau sa risc si sa il iau pe acesta, mentionez ca stau destul de prost la pictura, bine a fost si prima data cand am facut asa ceva fiind nevoie de pictura, si azi dupa o pauza destul de mare am terminat queen mary2 1:700, voi deschide un topic cu prezentarea, a iesit destul de bine :nea:

va astept sfaturile...

Aceasta postare a fost editata de mari97: 22 August 2012 - 06:43 PM

#56 Useril este offline   Aeg 

• Membru senior

Postat 29 August 2012 - 03:16 PM

stiu ca Domnul Traian voia sa vada poze cu detalile navei indeaproape, azi vin cu poze..
in poza 2 se vede langa elice "Capitanul Mormoloc" daca va uitati cu atentie..
pozele sunt facute la mine in curte.

Imagine atasata: IMG_0098.jpgImagine atasata: IMG_0097.jpgImagine atasata: IMG_0086.jpgImagine atasata: IMG_0090.jpg
.Imagine atasata: IMG_0091.jpg

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 30 August 2012 - 11:14 AM

#57 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 29 August 2012 - 05:36 PM

Vezi postareamari97, la 29 August 2012 - 03:16 PM, a spus:

....... Traian voia sa vada poze cu detalile navei indeaproape, azi vin cu poze

Multumesc....... erau mai faine daca le faceai color.

#58 Useril este offline   Aeg 

• Membru senior

Postat 29 August 2012 - 07:12 PM

Vezi postareatraian, la 29 August 2012 - 05:36 PM, a spus:

Multumesc....... erau mai faine daca le faceai color.

am zis ca pe timpul titanicului nu erau poze color si din acea cauza le-am facut alb-negru.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 30 August 2012 - 11:14 AM

#59 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 30 August 2012 - 09:26 AM

Fotografia alb negru in modelism ascunde foarte multe detalii, in special de vopsire.
Ori vopsirea mechetei este cea care face diferenta intre o capodopera si un esec, astfel incat eu personal evit postarea de imagini alb negru ale unui model.

#60 Useril este offline   Aeg 

• Membru senior

Postat 30 August 2012 - 10:47 AM

Vezi postareastageexp, la 30 August 2012 - 09:26 AM, a spus:

Fotografia alb negru in modelism ascunde foarte multe detalii, in special de vopsire.
Ori vopsirea mechetei este cea care face diferenta intre o capodopera si un esec, astfel incat eu personal evit postarea de imagini alb negru ale unui model.

Da, stiu ce ai vrut sa zici, ca eu am facut poze alb-negru pentru a evita asa zisele defecte de vopsire, pentru ca sunt incepator, insa vaporul nu a fost vopsit deloc, pentru ca asa a fost......
voi reveni cu poze color...

Multumesc !

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi