vreau sfaturi pentru: Academy titanic 1:400 sfaturi
Postat 16 March 2012 - 07:51 AM
Postat 16 March 2012 - 11:36 AM
In primul rind citeste cam tot ce s-a scris pe forum la rubricile Marina, Tehnici, Materiale, Unelte si Instrumente precum si sectiunea Articole. (foloseste cu incredere functia Search), o sa gasesti raspuns la fiecare din intrebarile de mai sus.
Vopsele, pensule, kit-uri, lipici, chituri si ceva ustensile gasesti la magazinul de la Muzeul Militar central sau la magazinul din Pantelimon http://www.machete.ro/ .
Un sfat de tinut minte: nu este nevoie sa deschizi un topic nou pentru fiecare intrebare, vezi daca acea problema nu are deja raspuns pe forum. Foloseste cu incredere functiile Search si Edit.
Postat 16 March 2012 - 03:45 PM
Z-mare, la 16 March 2012 - 11:36 AM, a spus:
In primul rind citeste cam tot ce s-a scris pe forum la rubricile Marina, Tehnici, Materiale, Unelte si Instrumente precum si sectiunea Articole. (foloseste cu incredere functia Search), o sa gasesti raspuns la fiecare din intrebarile de mai sus.
Vopsele, pensule, kit-uri, lipici, chituri si ceva ustensile gasesti la magazinul de la Muzeul Militar central sau la magazinul din Pantelimon http://www.machete.ro/ .
Un sfat de tinut minte: nu este nevoie sa deschizi un topic nou pentru fiecare intrebare, vezi daca acea problema nu are deja raspuns pe forum. Foloseste cu incredere functiile Search si Edit.
Multumesc pentru sfaturile date ! voi cauta pe forum toate sfaturile pentru finalizarea unui kit. si imi cer scuze pentru deschiderea a doua topic-uri.
Stima !
marian.
Postat 19 March 2012 - 09:20 AM
Postat 19 March 2012 - 10:08 AM
Foloseste lipici Revell cu ac, adica asta: http://www.machete.r...rofessional-25g . Pentru vopsele ai nevoie de diluanti ( http://www.cartula.r...i-avansati.html )
Postat 19 March 2012 - 10:28 AM
Traim intr-o lume a vitezei, dar este bine sa aplicam si din metodele mai vechi de lucru, adica o documentare prealabila.
Daca vrei sa construiesti o macheta navala, un sfat de abordare a problemei ar fi sa arunci o privire pe forum sa vezi daca au construit altii inainte modelul respectiv, si daca da, cum au facut. Apoi sa arunci o privire si pe atotstiutorul goagle sa vezi ce zice si el referitor la subiect, dupa care vezi in tehnici ce si cum se foloseste. Vei afla despre tipurile de lipici care se folosesc, tipurile de vopsele, modul de lucru.
Dupa aceasta baza poti sa mai rasfoiesti si internetul, pe youtube gasindu-se tone de tutoriale si filmulete facute de pasionati unde se vede uneori si live modul de lucru.
Bafta la cautare.
Postat 19 March 2012 - 08:22 PM
stageexp, la 19 March 2012 - 10:28 AM, a spus:
Traim intr-o lume a vitezei, dar este bine sa aplicam si din metodele mai vechi de lucru, adica o documentare prealabila.
Daca vrei sa construiesti o macheta navala, un sfat de abordare a problemei ar fi sa arunci o privire pe forum sa vezi daca au construit altii inainte modelul respectiv, si daca da, cum au facut. Apoi sa arunci o privire si pe atotstiutorul goagle sa vezi ce zice si el referitor la subiect, dupa care vezi in tehnici ce si cum se foloseste. Vei afla despre tipurile de lipici care se folosesc, tipurile de vopsele, modul de lucru.
Dupa aceasta baza poti sa mai rasfoiesti si internetul, pe youtube gasindu-se tone de tutoriale si filmulete facute de pasionati unde se vede uneori si live modul de lucru.
Bafta la cautare.
Multumesc domnilor, Z-mare si Stageexp, pentru domnul Z mare, implinesc 15 ani chiar poimaine, adica Miercuri. Eu ma tot gandesc la ce mi-a spus un prieten care aseambleaza kituri, el mi-a spus urmatoarele chesti : sa nu dau banii pe kit, ca nu il voi putea construi si ca e foarte greu pt un incepator, Voi credeti ca e adevarat ce mi-a spus el ? Va Multumesc tuturor !
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 20 March 2012 - 12:03 PM
Postat 20 March 2012 - 12:05 PM
Postat 20 March 2012 - 04:59 PM
Z-mare, la 20 March 2012 - 12:05 PM, a spus:
Am inteles ! dar la kit-ul academy primesc cadou un kit de avion :) si mai intai voi face avionul si dupaia titanicul ! si inca ceva Titanic are nivelul de dificultate 3 ! Multumesc !
Postat 20 March 2012 - 07:29 PM
Z-mare, la 20 March 2012 - 06:10 PM, a spus:
Succes!
Doar atat numai nivel 1, cred ca avionul este de nivel 1, dar stau si ma gandesc.....cat de greu e sa constuiesti un kit ? ca are instructiuni, eu pana acum mai faceam si Lego, imi este de ajutor daca stiu sa fac si lego ? pe acest topic deschis voi pune si poze cand imi sosesc kiturile, si voi face poze la fiecare realizare din kit :)
Postat 21 March 2012 - 11:39 AM
Uite un exemplu http://www.machete.r...t-f4u-5-corsair
Postat 21 March 2012 - 02:34 PM
Nu prea sunt adeptul aprecierii unei achizitii functie de bonusuri de obicei un bonus umbreste unele deficiente a produsului de baza.
E doar opinie personala.
Postat 21 March 2012 - 03:26 PM
Doi la mana: cumpara kitul si asambleaza-l asa cum il gasesti,adica gata vopsit. Sunt sigur ca te vei descurca,indefinitiv nu-i chiar atat de greu pe cat pare;trebuie doar sa fi atent la instructiuni.
Trei la mana: poti folosi lipici Revell ,nu-ti fa probleme ca scrie pe el "cement" - asta si trebuie sa fie : "plastic cement" (numa' ca-n engleza!).
Patru la mana: cand lipesti piesele ,foloseste lipici cu mare grija,sa nu se prelinga(ajunga) decat exact in locul indicat; ajuns in oricare alta parte,va produce pete/pagube ,iar modelul tau va arata ca ...
Cinci la mana : nu incerca sa-l vopsesti pentru ca vopsirea este o chestie mult mai dificila,decat asamblarea.Si daca tot vine gata vopsit(asa am inteles) ,cu siguranta ca nu vei obtine rezultate mai bune-asta ,pentru primul tau model.
Sase la mana : lipiciul (ala Revell) poate fi de doua feluri : lichid sau gel.Cel mai bun pentru tine ca incepator ,este cel gel : nu curge si-l poti aplica folosind o...scobitoare ,sa zicem.Cel lichid se scurge usor si asa cum ti-am zis,poate ajunge te miri pe unde(daca nu esti foarte atent).
asta-i lichid
asta-i gel
Spor la treaba.
Postat 21 March 2012 - 08:50 PM
Sa va spun ca azi mi-a sosit kitul :clapping::clapping:am primit cadou si un avion de la Airfix, si are lipici: Humbrol, poly cement, asta scrie pe el, ce spuneti ? sa-l folosesc si pe titanic ? Multumesc !!!
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 22 March 2012 - 12:28 PM
Motiv editare: citat inutil
Postat 21 March 2012 - 11:46 PM
Postat 22 March 2012 - 02:17 PM
Postat 23 March 2012 - 10:26 AM
mari97, la 22 March 2012 - 06:45 PM, a spus:
Nu cred ca-i cazul sa mai cumperi alt lipici.
Ce gramaj are lipiciul pe care deja-l ai ? In principiu ar trebui sa-ti ajung.