Forum Machete,Modelism,Hobby: vreau sfaturi pentru: Academy titanic 1:400 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

vreau sfaturi pentru: Academy titanic 1:400 sfaturi

#1 Useril este offline   Aeg 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 122
  • Inregistrat: 16-March 12

Postat 16 March 2012 - 07:51 AM

Salut tuturor ! am vazut si eu pe un site, un kit de r.m.s titanic de la ACADEMY scara 1:400 nivel de dificultate 3, si v-a urma sa il cumpar. Si eu nu am facut niciodata asa ceva, stiu ca kit-ul este vopsit, dar eu vreau sa-mi iau niste culori poate il fac mai frumos, Acum va rog sa-mi spuneti urmatoarele sfaturi: ce lipici imi trebuie, si ce ustensile trebuie sa folosesc si ce mai imi trebuie pentru finalizarea kitului. Si pun si o poza sa vedeti cum arata cutia. Imagine atasata: 3f8ac8566472fb69dd754cdb837d.jpg

#2 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 16 March 2012 - 11:36 AM

Salut si bun venit printre noi.
In primul rind citeste cam tot ce s-a scris pe forum la rubricile Marina, Tehnici, Materiale, Unelte si Instrumente precum si sectiunea Articole. (foloseste cu incredere functia Search), o sa gasesti raspuns la fiecare din intrebarile de mai sus.
Vopsele, pensule, kit-uri, lipici, chituri si ceva ustensile gasesti la magazinul de la Muzeul Militar central sau la magazinul din Pantelimon http://www.machete.ro/ .
Un sfat de tinut minte: nu este nevoie sa deschizi un topic nou pentru fiecare intrebare, vezi daca acea problema nu are deja raspuns pe forum. Foloseste cu incredere functiile Search si Edit.

#3 Useril este offline   Aeg 

• Membru senior

Postat 16 March 2012 - 03:45 PM

Vezi postareaZ-mare, la 16 March 2012 - 11:36 AM, a spus:

Salut si bun venit printre noi.
In primul rind citeste cam tot ce s-a scris pe forum la rubricile Marina, Tehnici, Materiale, Unelte si Instrumente precum si sectiunea Articole. (foloseste cu incredere functia Search), o sa gasesti raspuns la fiecare din intrebarile de mai sus.
Vopsele, pensule, kit-uri, lipici, chituri si ceva ustensile gasesti la magazinul de la Muzeul Militar central sau la magazinul din Pantelimon http://www.machete.ro/ .
Un sfat de tinut minte: nu este nevoie sa deschizi un topic nou pentru fiecare intrebare, vezi daca acea problema nu are deja raspuns pe forum. Foloseste cu incredere functiile Search si Edit.

Multumesc pentru sfaturile date ! voi cauta pe forum toate sfaturile pentru finalizarea unui kit. si imi cer scuze pentru deschiderea a doua topic-uri.

Stima !

marian.

#4 Useril este offline   Aeg 

• Membru senior

Postat 19 March 2012 - 09:20 AM

Salut tuturor, nu mai vine nimeni cu niste sfaturi utile, vreau sa stiu neaparat ce lipici sa folosesc, eu am cautat si am gasit un lipici revell, dar nu stiu despre ce este vorba, ca pe lipici scrie ceva de ciment si mi-a spus cineva ca sunt mai multe genuri de lipici si de lemn si de plastic, si nu m apricep de care sa cumpar, am vazut si vopsele tot revell, daca vopsesc kitul, in vopsea trebuie sa adaug diluant ? Vreau sa-mi spuneti ce lipici sa cumpar, si daca exista un magazin in bucuresti cu chesti dastea, eu am vazut in sun plaza, in Diverta, exista acolo un strand mic cu chesti de la revell. sau imi puteti spune ce lipici sa iau, sau ce trebuie sa scrie pe acel lipici, Multumesc tuturor !!! :wave:

#5 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 19 March 2012 - 10:08 AM

Mari, nu stiu citi ani ai, multi inainte cu sanatate si voiosie, dar...vad ca nu citesti ce si se indica! Daca cauti nitel pe forum ( nu e para malaiata...), cum ti-am spus si mai sus, vei gasi raspunsuri la intrebarile tale. Uite, am folosit facilitatea Search si iata peste ce am dat: http://www.cartula.r...h&fromMainBar=1 . Inca o datat, revin: incearca sa citesti cam tot ce s-a scris pe forum la rubricile indicate, vei avea multe de invatat. Gindeste-te, toti am fost incepatori, dar cei ce-ti raspund, au in spate zeci de ore de munca si documentare!!!! :book: Zau, nu e greu sa te numeri printre ei! Orice pasiune presupune ceva munca, ceva talent, ceva inspiratie si multa, multa...transpiratie!
Foloseste lipici Revell cu ac, adica asta: http://www.machete.r...rofessional-25g . Pentru vopsele ai nevoie de diluanti ( http://www.cartula.r...i-avansati.html )

#6 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 19 March 2012 - 10:28 AM

Citeste cu incredere sectiunea referitoare tehnici a acestui forum, o sa gasesti foarte multe informatii.
Traim intr-o lume a vitezei, dar este bine sa aplicam si din metodele mai vechi de lucru, adica o documentare prealabila.

Daca vrei sa construiesti o macheta navala, un sfat de abordare a problemei ar fi sa arunci o privire pe forum sa vezi daca au construit altii inainte modelul respectiv, si daca da, cum au facut. Apoi sa arunci o privire si pe atotstiutorul goagle sa vezi ce zice si el referitor la subiect, dupa care vezi in tehnici ce si cum se foloseste. Vei afla despre tipurile de lipici care se folosesc, tipurile de vopsele, modul de lucru.

Dupa aceasta baza poti sa mai rasfoiesti si internetul, pe youtube gasindu-se tone de tutoriale si filmulete facute de pasionati unde se vede uneori si live modul de lucru.

Bafta la cautare.

#7 Useril este offline   Aeg 

• Membru senior

Postat 19 March 2012 - 08:22 PM

Vezi postareastageexp, la 19 March 2012 - 10:28 AM, a spus:

Citeste cu incredere sectiunea referitoare tehnici a acestui forum, o sa gasesti foarte multe informatii.
Traim intr-o lume a vitezei, dar este bine sa aplicam si din metodele mai vechi de lucru, adica o documentare prealabila.

Daca vrei sa construiesti o macheta navala, un sfat de abordare a problemei ar fi sa arunci o privire pe forum sa vezi daca au construit altii inainte modelul respectiv, si daca da, cum au facut. Apoi sa arunci o privire si pe atotstiutorul goagle sa vezi ce zice si el referitor la subiect, dupa care vezi in tehnici ce si cum se foloseste. Vei afla despre tipurile de lipici care se folosesc, tipurile de vopsele, modul de lucru.

Dupa aceasta baza poti sa mai rasfoiesti si internetul, pe youtube gasindu-se tone de tutoriale si filmulete facute de pasionati unde se vede uneori si live modul de lucru.

Bafta la cautare.

Multumesc domnilor, Z-mare si Stageexp, pentru domnul Z mare, implinesc 15 ani chiar poimaine, adica Miercuri. Eu ma tot gandesc la ce mi-a spus un prieten care aseambleaza kituri, el mi-a spus urmatoarele chesti : sa nu dau banii pe kit, ca nu il voi putea construi si ca e foarte greu pt un incepator, Voi credeti ca e adevarat ce mi-a spus el ? Va Multumesc tuturor !

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 20 March 2012 - 12:03 PM

#8 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 20 March 2012 - 12:05 PM

Prietenul tau are dreptate, adica ar fi bine sa incepi cu lucruri mai simple, sa capeti experienta, abia dupa aia sa ataci lucruri de nivel mai ridicat. Unele firme (Revell, de exemplu) pun pe cutie si nivelul de dificultate al modelului. Pentru inceput, alege modele mai usoare.

#9 Useril este offline   Aeg 

• Membru senior

Postat 20 March 2012 - 04:59 PM

Vezi postareaZ-mare, la 20 March 2012 - 12:05 PM, a spus:

Prietenul tau are dreptate, adica ar fi bine sa incepi cu lucruri mai simple, sa capeti experienta, abia dupa aia sa ataci lucruri de nivel mai ridicat. Unele firme (Revell, de exemplu) pun pe cutie si nivelul de dificultate al modelului. Pentru inceput, alege modele mai usoare.

Am inteles ! dar la kit-ul academy primesc cadou un kit de avion :) si mai intai voi face avionul si dupaia titanicul ! si inca ceva Titanic are nivelul de dificultate 3 ! Multumesc !

#10 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 20 March 2012 - 06:10 PM

Pentru inceput, ceva de nivel ,1 ar fi suficient.
Succes!

#11 Useril este offline   Aeg 

• Membru senior

Postat 20 March 2012 - 07:29 PM

Vezi postareaZ-mare, la 20 March 2012 - 06:10 PM, a spus:

Pentru inceput, ceva de nivel ,1 ar fi suficient.
Succes!

Doar atat numai nivel 1, cred ca avionul este de nivel 1, dar stau si ma gandesc.....cat de greu e sa constuiesti un kit ? ca are instructiuni, eu pana acum mai faceam si Lego, imi este de ajutor daca stiu sa fac si lego ? pe acest topic deschis voi pune si poze cand imi sosesc kiturile, si voi face poze la fiecare realizare din kit :)

#12 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 21 March 2012 - 11:39 AM

In cutie gasesti instructiunile de montaj, pas cu pas, precum si instructiunile de vopsire si decalurile. Traba e simpla, cam ca la lego, numai ca aici trebuie sa si vopsesti iar piesele se lipesc. Vezi ca Revell are niste kit-uri din seria easy kit. In aceste cutii se gasesc incluse vopselele necesare, o pensula si lipici.
Uite un exemplu http://www.machete.r...t-f4u-5-corsair

#13 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 21 March 2012 - 02:34 PM

Eu cred ca treaba cu nivelul e relativa. Daca ai doua maini stangi e greu chiar si sa rupi un bat de chibrit in doua parti egale. In principal ar trebui sa se tina cont de vointa proprie, o autoevaluare corecta a aptitudinilor atat de lucru cat si de gandire si a posibilitatilor tehnnice. Restul se incadreaza la timp de lucru.
Nu prea sunt adeptul aprecierii unei achizitii functie de bonusuri de obicei un bonus umbreste unele deficiente a produsului de baza.
E doar opinie personala.

#14 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 21 March 2012 - 03:26 PM

Tinere,intai de toate La Multi Ani ,ca tot ziceai ca faci 15 ani astazi.
Doi la mana: cumpara kitul si asambleaza-l asa cum il gasesti,adica gata vopsit. Sunt sigur ca te vei descurca,indefinitiv nu-i chiar atat de greu pe cat pare;trebuie doar sa fi atent la instructiuni.
Trei la mana: poti folosi lipici Revell ,nu-ti fa probleme ca scrie pe el "cement" - asta si trebuie sa fie : "plastic cement" (numa' ca-n engleza!).
Patru la mana: cand lipesti piesele ,foloseste lipici cu mare grija,sa nu se prelinga(ajunga) decat exact in locul indicat; ajuns in oricare alta parte,va produce pete/pagube ,iar modelul tau va arata ca ... :diablo:
Cinci la mana : nu incerca sa-l vopsesti pentru ca vopsirea este o chestie mult mai dificila,decat asamblarea.Si daca tot vine gata vopsit(asa am inteles) ,cu siguranta ca nu vei obtine rezultate mai bune-asta ,pentru primul tau model.
Sase la mana : lipiciul (ala Revell) poate fi de doua feluri : lichid sau gel.Cel mai bun pentru tine ca incepator ,este cel gel : nu curge si-l poti aplica folosind o...scobitoare ,sa zicem.Cel lichid se scurge usor si asa cum ti-am zis,poate ajunge te miri pe unde(daca nu esti foarte atent).

Imagine atasata: 39604.JPG asta-i lichid
Imagine atasata: revellplasticglue2.jpg asta-i gel

Spor la treaba.

#15 Useril este offline   Aeg 

• Membru senior

Postat 21 March 2012 - 08:50 PM

Va multumesc penrtu sprijinul acordat de voi toti ! mai ales domnului moderator Z-mare si longinus, cei doi domni mi-au fost de mare ajutor, si ai multumesc domnului longinus pentru urarea de la multi ani.
Sa va spun ca azi mi-a sosit kitul :clapping::clapping::clapping::clapping:am primit cadou si un avion de la Airfix, si are lipici: Humbrol, poly cement, asta scrie pe el, ce spuneti ? sa-l folosesc si pe titanic ? Multumesc !!!

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 22 March 2012 - 12:28 PM
Motiv editare: citat inutil

#16 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior
  • Postari: 340
  • Inregistrat: 29-January 11

Postat 21 March 2012 - 11:46 PM

frumos articol despre Titanic ....... si foto: http://www.dailymail...eful-night.html

#17 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 22 March 2012 - 12:30 PM

@Mari97: foloseste-l cu incredere!

#18 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 22 March 2012 - 02:17 PM

Vezi postareamari97, la 21 March 2012 - 08:50 PM, a spus:

si are lipici: Humbrol, poly cement, asta scrie pe el, ce spuneti ? sa-l folosesc si pe titanic ? Multumesc !!!

Linistit,fara probleme.Este acelasi lucru.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 22 March 2012 - 02:17 PM

#19 Useril este offline   Aeg 

• Membru senior

Postat 22 March 2012 - 06:45 PM

deci sa inteleg sa folosesc lipiciul de la avionul de la airfix ? sa mai cumpar si acel lipici de la revell ? ma gandesc ca poate nu-mi va ajunge. Multumesc !

#20 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 23 March 2012 - 10:26 AM

Vezi postareamari97, la 22 March 2012 - 06:45 PM, a spus:

deci sa inteleg sa folosesc lipiciul de la avionul de la airfix ? sa mai cumpar si acel lipici de la revell ? ma gandesc ca poate nu-mi va ajunge. Multumesc !

Nu cred ca-i cazul sa mai cumperi alt lipici.
Ce gramaj are lipiciul pe care deja-l ai ? In principiu ar trebui sa-ti ajung.

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi