Pagina 1 din 1
kit sovietic de Mi-8?
Postat 14 March 2012 - 09:53 PM
Pai si eu imi aduc aminte tot foarte vag ca a fost primul kit pe care l-am montat (ma rog, ajutat de parinti) cand aveam vreo 4-5 ani. Imi aduc aminte de o cutie cu un elicopter bleu vazut din lateral langa care erau niste parasutisti sau membri de echipaj. Oare mai are cineva piese din kitul ala sau imaginea de pe cutie?
Postat 15 March 2012 - 09:46 AM
Exista o macheta ruseasca de Mi 8, din plastic alb, cu geamuri patrate si carenaje la roti la o scara foarte ciudata (nici 1/72 nici 1/48). Parbrizul nu avea cadre.
Oricum pe vremea aceea eram pe la inceputurile modelismului dar tin minte ca i-am facut primul camuflaj care mi-a iesit.
Am folosit tempera la pensula dupa care l-am sigilat cu lac incolor pentru lemn, utilizand un suflai.
Inmatricularea pe care i-am aplicat-o era sovietica (fictiva) de tipul verde , nisip, maro. A rezistat multi ani prin diverse cutii chiar daca nu mai era intreg.
La divort s-a ales praful de el in totalitate.
Oricum pe vremea aceea eram pe la inceputurile modelismului dar tin minte ca i-am facut primul camuflaj care mi-a iesit.
Am folosit tempera la pensula dupa care l-am sigilat cu lac incolor pentru lemn, utilizand un suflai.
Inmatricularea pe care i-am aplicat-o era sovietica (fictiva) de tipul verde , nisip, maro. A rezistat multi ani prin diverse cutii chiar daca nu mai era intreg.
La divort s-a ales praful de el in totalitate.
Aceasta postare a fost editata de HIND: 15 March 2012 - 09:47 AM
Postat 15 March 2012 - 11:31 AM
Postat 17 March 2012 - 08:48 PM
Deltadagger, nu cred ca trebuie cautata neaparat o explicatie tehnica. Kit-urile alea rusesti (si chiar cele ddr-iste) aveau multe "licente poetice" ca sa le spun asa. Ceea ce avem astazi e incomparabil mai bun. Totusi, pentru noi astia mai batrani, vechile DDR-iste sau sovietice starnesc nostalgii...
Cat despre Mi-10, cutia sovieticului arata cam asa
http://www.oldmodelk...ye%20Mi-10K.JPG
Cat despre Mi-10, cutia sovieticului arata cam asa
http://www.oldmodelk...ye%20Mi-10K.JPG
Aceasta postare a fost editata de MiG: 17 March 2012 - 08:49 PM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1