Forum Machete,Modelism,Hobby: Ajutor! - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ajutor! Figurine 1/35...

#41 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 12-February 12
  • Interests:Modelismul, desenul, muzica

Postat 29 March 2012 - 05:49 PM

Ai dreptate caporalmusat. Atunci le comand joi pentru ca am mai luat de la posta sambata. Site-ul de pe care comand este Parc Models.

#42 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 29 March 2012 - 05:55 PM

Salut. Ce baftosi voi de la capitala lucreaza posta si sambata . e bine atunci . Bafta

#43 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 03 April 2012 - 11:33 PM

Vezi postareabogdy, la 29 March 2012 - 05:49 PM, a spus:

Ai dreptate caporalmusat. Atunci le comand joi pentru ca am mai luat de la posta sambata. Site-ul de pe care comand este Parc Models.

Buna Bogdy.
Sa stii ca nu am uitat, dar inca nu mi-au venit figurinele. M-am certat cu nenea ala de la magazin care a promis ceva si nu s-a tinut de cuvant. Sper ca le primesc cat mai curand.
Tu ai primit figurinele?

#44 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 04 April 2012 - 12:26 PM

Salut, LAV-Z! Nici eu nu am primit inca figurinele. Maine sper sa pot sa le comand. Am facut o boacana weekend-ul trecut si i-am promis mamei ca voi fi ''baiatul perfect'' saptamana asta, ca sa pot sa le comand. Deja ''baiatul perfect'' da roade ;-) ...

#45 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 05 April 2012 - 09:55 PM

Gata! In seara aceasta am comandat figurinele! :yahoo: In 3 zile ajung. :jump:

#46 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 08 April 2012 - 05:25 PM

Vezi postareabogdy, la 05 April 2012 - 09:55 PM, a spus:

Gata! In seara aceasta am comandat figurinele! :yahoo: In 3 zile ajung. :jump:

Buna Bogdy,
Ai primit figurinele?
In ceea ce ma priveste, am primit o veste neplacuta. Figurinele mele sunt in back-order. Nu stiu exact cand le voi primi. Am fost ieri intrun alt oras unde am locuit acum cativa ani si am verificat si acolo daca nu au. Si ei au acest kit in back-order. Trebuia sa-l fi comandat pe net. Era venit de mult dar am vrut sa-l ajut pe nenea ala care are in proprietate magazinul. Si asa afacerile nu merg prea bine. Lumea nu prea mai lucreaza.
Daca primesti kitul, sa-mi comunici. Vom incepe sa-l construim. Cand il voi primi pe al meu, te voi prinde din urma si atunci vom merge in paralel.

#47 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 08 April 2012 - 05:32 PM

Am inteles, LAV-Z! Voi scrie pe acest topic cand am inceput lucrarea. Apropo hartie abraziva nu am gasit. La ce imi va trebui?

#48 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 08 April 2012 - 06:37 PM

Vezi postareabogdy, la 08 April 2012 - 05:32 PM, a spus:

Am inteles, LAV-Z! Voi scrie pe acest topic cand am inceput lucrarea. Apropo hartie abraziva nu am gasit. La ce imi va trebui?

OK Bogdy. Ce te rog este ca atunci cand primesti kitul sa-mi spui cat poti tu de repede. Inainte ca tu sa incepi sa lucrezi, vreau sa-ti spun cateva lucruri, dar vreau ca tu sa ai culeea sau culeele in fata. Asta inainte de a incepe sa tai piesele de pe culee.
Nu-i nimic daca nu ai gasit hartie abraziva. Se foloseste dupa ce, eventual ai folosit putty (de exemplu la imbinarea bratelor) si vrei sa faci suprafata fina.
Vom compensa in alt fel. Bine ca ai gasit lipici de calitate.
Sa ma tii la curent.

#49 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 09 April 2012 - 02:48 PM

Ok, LAV-Z! Am inteles. Acasa am incercat sa aplic filtrul pe o figurina, doar asa sa vad cum iese, iar in momentul cand am aplicat pe suprafata vopsita, toata suprafata s-a sters :aggressive: Tu ce imi recomanzi sa fac in acest caz?

#50 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 09 April 2012 - 03:08 PM

Vezi postareabogdy, la 09 April 2012 - 02:48 PM, a spus:

Ok, LAV-Z! Am inteles. Acasa am incercat sa aplic filtrul pe o figurina, doar asa sa vad cum iese, iar in momentul cand am aplicat pe suprafata vopsita, toata suprafata s-a sters :aggressive: Tu ce imi recomanzi sa fac in acest caz?

Asta se intampla cu orice tip de vopsea daca stratul de baza peste care ai aplicat filtrul nu este uscat complet. De obicei, trebuie sa lasi figurina sa se uste bine. Acum, depinde si ce fel de vopsele folosesti.
Spune-mi cu ce vopsea ai vopsit si cu ce vopsea ai aplicat filtrul.

#51 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 09 April 2012 - 03:26 PM

Mda..Asa e. De uscat, s-a uscat complet. Dar vopselele erau problema.... :rolleyes:

#52 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 09 April 2012 - 03:45 PM

Vezi postareabogdy, la 09 April 2012 - 03:26 PM, a spus:

Mda..Asa e. De uscat, s-a uscat complet. Dar vopselele erau problema.... :rolleyes:

Ce vopsea ai folosit?

#53 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 09 April 2012 - 03:47 PM

Pai..tempera. Desi am avut la indemana acrilice. Nu stiu de ce am le-am luat pe cele tempera. Voi mai incerca din nou cu acrlic.

#54 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 09 April 2012 - 04:22 PM

Vezi postareabogdy, la 09 April 2012 - 03:47 PM, a spus:

Pai..tempera. Desi am avut la indemana acrilice. Nu stiu de ce am le-am luat pe cele tempera. Voi mai incerca din nou cu acrlic.

Da. Asta-i problema.
Sfatul meu este sa folosesti vopsele acrilice pt. lucrul la figurine. Au foarte multe avantaje si sunt indulgente cu noi. mai ales ca suntem la inceput de drum. Avem nevoie de o vopsea care sa ne asculte.

#55 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 09 April 2012 - 04:26 PM

Da. Ai perfecta dreptate. Pana acum am folosit acrilice, dar acum nu am vrut sa-mi iasa cine stie ce (mai ales ca era un soldat Army Men, pe care l-am gasit intr-un sertar :pardon: ). Acum incep sa-l fac cu acrlic. :-)

#56 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 09 April 2012 - 07:38 PM

LAV-Z, in seara asta a venit hartia de la posta. Maine iau figurinele. Sa stii ca lipiciul nu stiu cand vine, pentru ca l-am comandat de pe alt site.

Aceasta postare a fost editata de bogdy: 09 April 2012 - 07:38 PM

#57 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 10 April 2012 - 12:31 AM

Vezi postareabogdy, la 09 April 2012 - 07:38 PM, a spus:

LAV-Z, in seara asta a venit hartia de la posta. Maine iau figurinele. Sa stii ca lipiciul nu stiu cand vine, pentru ca l-am comandat de pe alt site.

Excelent Bogdy!!! Inseamna ca maine ne apucam de treaba. Ai aparat de fotografiat, nu-i asa? Fom face fotografii sa putem comunica la subiect.:-)

#58 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 10 April 2012 - 03:31 PM

Ok, LAV-Z! Ai spus ca trebuie sa ma inveti ceva si trebuie sa am culeea in fata. Si cum pot sa ma apuc de treaba daca nu mi-a sosit lipiciul?

#59 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 10 April 2012 - 04:44 PM

Vezi postareabogdy, la 10 April 2012 - 03:31 PM, a spus:

Ok, LAV-Z! Ai spus ca trebuie sa ma inveti ceva si trebuie sa am culeea in fata. Si cum pot sa ma apuc de treaba daca nu mi-a sosit lipiciul?

Buna Bogdy!:-)
Deci ziua cea mare a sosit. Am inteles ca este prima data cand lucrezi cu o culee si asamblezi o figurina din bucati.

Pana sa folosim lipiciul avem cateva chestiuni de facut. Te rog sa nu tai absolut nimic de pe culee.
Prima etapa: Trebuie sa spalam culeele.
Intr-o tavita (mama ta o sa te ajute cu asta) pui apa calduta cu putin detergent de vase. Cu periuta de dinti uzata freci USOR toate piesele de pe culee. Nu trebuie sa freci tare.
De ce trebuie sa facem asta: Culeele sunt rezultatul injectarii plasticului intr-o forma. In timpul acestui proces, se foloseste un fel de ulei special care poate ramane pe culee. Ele sunt spalate inainte de a fi puse in cutii si trimise noua sa ne jucam cu ele, dar noi, ca niste baieti prevazatori si cuminti, vrem sa lucram cu o culee curata.
Dupa ce ai spalat culeele, le tamponezi cu un servet absorbant de bucatarie (nu freca) si le lasi sa se usuce bine in aer (pana a doua zi). Nu le incalzii ca sa se usuce.

Asta-i prima etapa si foarte importanta pt. vopsire. Vom lua in mana de multe ori fiecare piesa, iar grasimea de pe mana va fi pe fiecare piesa. Nu-i nici o problema. Avem solutii pt. asta. Problema principala este cu uleiul acela special care poate ramane pe culee. Vrem sa-l indepartam.
Daca ai intrebari shoot. :-)

#60 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 10 April 2012 - 04:47 PM

Am inteles! Acum ma duc sa o rog pe mama sa ma ajute sa spalam culeele. Apropo, tu ai primit figurinele?

Arata acest topic

• 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

15 useri citesc topicul
0 membri, 15 vizitatori, 0 utilizatori anonimi