Ajutor! Figurine 1/35...
Postat 17 March 2012 - 08:17 AM
Postat 17 March 2012 - 09:50 AM
Citeaza
Tigerul pe care l-am asamblat e de la Zvezda, cu ''snap fit''. Nu am folosit lipici.
Ma ajuta si pe mine cineva cu un magazin de modelism din Bucuresti, va rog?
Aceasta postare a fost editata de bogdy: 17 March 2012 - 09:52 AM
Postat 17 March 2012 - 10:52 AM
Postat 18 March 2012 - 02:52 PM
bogdy, la 18 March 2012 - 01:47 PM, a spus:
Nu merge, Bogdy. Ai nevoie de lipici.
Vei avea nevoie de Tamiya Putty, pt a corecta unele probleme de asamblare. De exemplu, cand lipesti mainile de corp, cateodata ramane un spatiu pe care vrei sa-l umplii. Dar putty nu este bun sa lipesti.
Am sa-ti fac o lista cu ce materiale iti trebuie si la ce se folosesc.
Postat 18 March 2012 - 03:56 PM
bogdy, la 18 March 2012 - 02:55 PM, a spus:
Nu ma dereanjeaza de loc, draga Bogdy. Ma bucur ca ai curajul sa intrebi. Nu multi copii, sa nu mai vorbim de adulti, au curajul de a intreba.
Uite lista:
1. Lipici pt. asamblat figurina.
2. Putty (chit) pt. reparat imbinari intre componentele figurinei
Unelte:
1. Cleste pt. taiat piesele de pe culee
2. Hobby Knife (cutit sau bisturiu) - il vom folosi, in special pt. debavurat, adica curatat componentele figurinei de un material in plus care rezulta de la cum figurinele sunt facute. Vom folosi acest cutit si la taierea unor piese mici de pe culee. Am sa-ti arat cand ajungem acolo.
3. Banda adeziva - de orice tip. Iti voi arata cum sa folosesti aceasta banda adeziva. Folosesti ce ai in casa.
4. Hirtie abraziva - 150, 240, 320. Numerele astea inseamna cat de abraziva este suprafata. 150 este aspra, 240 mai putin aspra, 320 destul de fina. Vom folosi hirtia asta dupa ce aplicam putty si vrem sa-l facem fin. Daca nu gasesti, nu-ti pierde timpul. Am sa-ti arat niste smecherii si nu mai ai nevoie de hartia asta.
5. Scobitori
6. Perie de dinti uzata - o vom folosi sa curatim culeea
7. Servet absorbant de bucatarie - sa nu lase scame.
Cam aste este. Tinem-a la curent cu ce faci.
Succes Bogdy
Aceasta postare a fost editata de LAV-Z: 18 March 2012 - 03:59 PM
Postat 18 March 2012 - 08:25 PM
Am si eu ceva intrebari ce ma privesc si pt a nu deschide un topic pt asa ceva am sa le pun aici. As putea folosi aceste figurine http://miniart-model.../1_35/35001.jpg si astea http://miniart-model.../1_35/35055.jpg pt a avea asa ceva
bineinteles schimbandule armele . si daca are cineva acel set de figurine de la icm sau alanger cu gdr motorized unit pt comercializare.
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 19 March 2012 - 09:02 AM
Postat 19 March 2012 - 11:10 PM
caporalmusat, la 18 March 2012 - 08:25 PM, a spus:
Am si eu ceva intrebari ce ma privesc si pt a nu deschide un topic pt asa ceva am sa le pun aici. As putea folosi aceste figurine http://miniart-model.../1_35/35001.jpg si astea http://miniart-model.../1_35/35055.jpg pt a avea asa ceva
bineinteles schimbandule armele . si daca are cineva acel set de figurine de la icm sau alanger cu gdr motorized unit pt comercializare.
Fara a fi expert in uniforma ruseasca eu cred ca da. Dar poate ca este bine sa deschizi un topic ca sa primesti vizibilitatea necesara precum si alte opinii.
bogdy, la 19 March 2012 - 03:57 PM, a spus:
Foarte bine Bogdy. Ma bucur pt. tine.
Postat 26 March 2012 - 03:07 PM
Postat 26 March 2012 - 11:00 PM
bogdy, la 26 March 2012 - 03:07 PM, a spus:
Si eu cred ca este wash, dar vad si alte tehnici de baza. Asa cum scria si Z-mare, este posibil sa fie aplicat si un filtru precum si drybrush. Este destul de greu de spus pt. ca fotografia este destul de mica.
O sa iasa Bogdy. La primele figurine o sa ne concertram sa invatam procedeele de baza si asa incet, incet vei obtine si rezultatele pe care le vrei.
Am comandat kitul, acum o saptamana si astept sa soseasca. Stiu ca esti nerabdator sa le vezi deja vopsite dar te rog sa-mi promiti ceva: Te rog sa ai rabdare. Asta este primul lucru care il invatam. Si tu si eu.
Cand primesc kitul iti scriu. Apropo, tu ai kitul?
Postat 27 March 2012 - 05:28 PM
LAV-Z, la 26 March 2012 - 11:00 PM, a spus:
O sa iasa Bogdy. La primele figurine o sa ne concertram sa invatam procedeele de baza si asa incet, incet vei obtine si rezultatele pe care le vrei.
Am comandat kitul, acum o saptamana si astept sa soseasca. Stiu ca esti nerabdator sa le vezi deja vopsite dar te rog sa-mi promiti ceva: Te rog sa ai rabdare. Asta este primul lucru care il invatam. Si tu si eu.
Cand primesc kitul iti scriu. Apropo, tu ai kitul?
Nu am kitul inca. Vestea buna este ca e ultima saptamana de scoala si joi pot sa-l comand ca sa vina sambata (stiu sigur cand vine ). Cat despre rabdare, nu-ti face griji. M-am inarmat cu multa rabdare si am invatat cum sa o economisesc ( asta din experienta mea de mers cu mama la cumparaturi ).
Important este sa am speranta. Daca tu spui ca va iesi, atunci si eu cred ca va iesi.
Postat 27 March 2012 - 10:56 PM
bogdy, la 27 March 2012 - 05:28 PM, a spus:
Important este sa am speranta. Daca tu spui ca va iesi, atunci si eu cred ca va iesi.
Bravo Bogdy. Ma bucur ca o ajuti pe mama ta la cumparaturi. Intotdeauna s-o ajuti pe mama si pe tatal tau ca datorita lor tu poti sa faci ce-ti place cel mai mult. Nu-i asa?
Intodeauna sa ai speranta si incredere in tine. In tot ce faci. Da, sunt convins ca va iesii cum vrei tu. Nu va fi usor, dar sa stii ca ai tot sprijinul meu.
Mai un pic si incepem sa facem treaba. Eu abia astept!!!
Postat 28 March 2012 - 04:44 PM
LAV-Z, la 27 March 2012 - 10:56 PM, a spus:
Intodeauna sa ai speranta si incredere in tine. In tot ce faci. Da, sunt convins ca va iesii cum vrei tu. Nu va fi usor, dar sa stii ca ai tot sprijinul meu.
Mai un pic si incepem sa facem treaba. Eu abia astept!!!
Multumesc LAV-Z! Si eu abia astept sa incep munca. Dar cred ca il voi comanda vineri, nu joi. Ca sa vina kitul duminica pentru ca sambata am o excursie cu clasa.
Eu totusi cred ca va iesi bine. Nu perfect, caci sunt primele la aceasta scara. Dar bine sigur vor iesi....