Forum Machete,Modelism,Hobby: Ajutor! - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ajutor! Figurine 1/35...

#21 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 17 March 2012 - 08:17 AM

Salut. @bogdy lipiciul ala nu e bun am luat eu dar e cam teapa (e doar parerea mea ) e subtire si se evapora foarte repede eu l-am modificat adaugandu-i culee din acelea transparente dar tot naspa e daca esti din Bucuresti sunt magazine de unde sa-ti iei adeziviar ca sugestie de la mine i-a un revell profesional din acela cu ac care se gaseste sila 12,5 grsi la 25 gr . da la tiger ce adeziv ai folosit sau e din cel fara adeziv. Sanatate si cer senin. B-)

#22 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 12-February 12
  • Interests:Modelismul, desenul, muzica

Postat 17 March 2012 - 09:50 AM

Citeaza

da la tiger ce adeziv ai folosit sau e din cel fara adeziv.

Tigerul pe care l-am asamblat e de la Zvezda, cu ''snap fit''. Nu am folosit lipici.

Ma ajuta si pe mine cineva cu un magazin de modelism din Bucuresti, va rog?

Aceasta postare a fost editata de bogdy: 17 March 2012 - 09:52 AM

#23 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 17 March 2012 - 10:52 AM

Salut, vezi ca sunt 2 magazine ale aceleiasi firme machete.ro unul in soseaua Pantelimon nr 9 si unul la demisolu Muzeului Militar si mai este si cel de la modelism str Calafat nr 65 dar intra si pe net pe cele doua magazine , astazi chiar se intalnesc cei din Bucuresti la cel din soseaua Pantelimon.

#24 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 17 March 2012 - 06:29 PM

Multumesc caporalmusat! Iti raman dator! :-)
Si sigur acolo gasesc ce-mi trebuie?

Aceasta postare a fost editata de bogdy: 17 March 2012 - 06:38 PM

#25 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 18 March 2012 - 01:47 PM

Dar cu un kit nu merge? Pentru ca am gasit pe un site un kit care se numeste TAMIYA PUTTY white, de la TAMIYA. Merge?

#26 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 18 March 2012 - 02:52 PM

Vezi postareabogdy, la 18 March 2012 - 01:47 PM, a spus:

Dar cu un kit nu merge? Pentru ca am gasit pe un site un kit care se numeste TAMIYA PUTTY white, de la TAMIYA. Merge?

Nu merge, Bogdy. Ai nevoie de lipici.

Vei avea nevoie de Tamiya Putty, pt a corecta unele probleme de asamblare. De exemplu, cand lipesti mainile de corp, cateodata ramane un spatiu pe care vrei sa-l umplii. Dar putty nu este bun sa lipesti.
Am sa-ti fac o lista cu ce materiale iti trebuie si la ce se folosesc.

#27 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 18 March 2012 - 02:55 PM

Multumesc penru sprijin LAV-Z! Sper ca nu te deranjeaza ca te intreb prea multe, nu?

Aceasta postare a fost editata de bogdy: 18 March 2012 - 03:17 PM

#28 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 18 March 2012 - 03:56 PM

Vezi postareabogdy, la 18 March 2012 - 02:55 PM, a spus:

Multumesc penru sprijin LAV-Z! Sper ca nu te deranjeaza ca te intreb prea multe, nu?

Nu ma dereanjeaza de loc, draga Bogdy. Ma bucur ca ai curajul sa intrebi. Nu multi copii, sa nu mai vorbim de adulti, au curajul de a intreba.

Uite lista:
1. Lipici pt. asamblat figurina.
2. Putty (chit) pt. reparat imbinari intre componentele figurinei
Unelte:
1. Cleste pt. taiat piesele de pe culee
2. Hobby Knife (cutit sau bisturiu) - il vom folosi, in special pt. debavurat, adica curatat componentele figurinei de un material in plus care rezulta de la cum figurinele sunt facute. Vom folosi acest cutit si la taierea unor piese mici de pe culee. Am sa-ti arat cand ajungem acolo.
3. Banda adeziva - de orice tip. Iti voi arata cum sa folosesti aceasta banda adeziva. Folosesti ce ai in casa.
4. Hirtie abraziva - 150, 240, 320. Numerele astea inseamna cat de abraziva este suprafata. 150 este aspra, 240 mai putin aspra, 320 destul de fina. Vom folosi hirtia asta dupa ce aplicam putty si vrem sa-l facem fin. Daca nu gasesti, nu-ti pierde timpul. Am sa-ti arat niste smecherii si nu mai ai nevoie de hartia asta.
5. Scobitori
6. Perie de dinti uzata - o vom folosi sa curatim culeea
7. Servet absorbant de bucatarie - sa nu lase scame.

Cam aste este. Tinem-a la curent cu ce faci.
Succes Bogdy :-)

Aceasta postare a fost editata de LAV-Z: 18 March 2012 - 03:59 PM

#29 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 18 March 2012 - 07:51 PM

Multumesc LAV-Z! Imi voi nota aceste lucruri si voi incerca sa le obtin.

#30 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 18 March 2012 - 08:25 PM

Salut ,bogdy ! Vezi ca pe langa magazinele de care ti-am spus si unde poti ajunge la propriu mai sunt si astea on-line hobyx si parc models. Cerceteaza mai intai si compara preturile apoi iei de unde poti.
Am si eu ceva intrebari ce ma privesc si pt a nu deschide un topic pt asa ceva am sa le pun aici. As putea folosi aceste figurine http://miniart-model.../1_35/35001.jpg si astea http://miniart-model.../1_35/35055.jpg pt a avea asa ceva
Imagine atasata: 0_49aa5_96c9732f_XL11.jpg Imagine atasata: 0_49aab_69f3d6c0_XL11.jpg
bineinteles schimbandule armele . si daca are cineva acel set de figurine de la icm sau alanger cu gdr motorized unit pt comercializare.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 19 March 2012 - 09:02 AM

#31 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 19 March 2012 - 03:57 PM

Multumesc caporalmusat! Am gasit ce-mi trebuia si in stoc. Am gasit chiar Tamiya Cement, recomandat de LAV-Z. :yahoo:

#32 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 19 March 2012 - 11:10 PM

Vezi postareacaporalmusat, la 18 March 2012 - 08:25 PM, a spus:

Salut ,bogdy ! Vezi ca pe langa magazinele de care ti-am spus si unde poti ajunge la propriu mai sunt si astea on-line hobyx si parc models. Cerceteaza mai intai si compara preturile apoi iei de unde poti.
Am si eu ceva intrebari ce ma privesc si pt a nu deschide un topic pt asa ceva am sa le pun aici. As putea folosi aceste figurine http://miniart-model.../1_35/35001.jpg si astea http://miniart-model.../1_35/35055.jpg pt a avea asa ceva
bineinteles schimbandule armele . si daca are cineva acel set de figurine de la icm sau alanger cu gdr motorized unit pt comercializare.

Fara a fi expert in uniforma ruseasca eu cred ca da. Dar poate ca este bine sa deschizi un topic ca sa primesti vizibilitatea necesara precum si alte opinii. :pardon:

Vezi postareabogdy, la 19 March 2012 - 03:57 PM, a spus:

Multumesc caporalmusat! Am gasit ce-mi trebuia si in stoc. Am gasit chiar Tamiya Cement, recomandat de LAV-Z. :yahoo:

Foarte bine Bogdy. Ma bucur pt. tine. :-)

#33 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 20 March 2012 - 03:37 PM

Citeaza

Foarte bine Bogdy. Ma bucur pt. tine. :-)

Multumesc LAV-Z! :-)

#34 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 26 March 2012 - 03:07 PM

LAV-Z, am o intreare. Figurinelor din imaginea de mai jos le-a fost aplicat wash-ul sau filtrul? Pentru ca din cate am vazut in topicul tau cu Blitzktieg, filtrul nu este chiar asa de accentuat. Eu cred ca este wash ( in poza de mai jos). Apropo, macar sa-mi iasa si mie ca figurinele acestea. :-D

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 6.gif

#35 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 26 March 2012 - 06:25 PM

In caest caz sunt aplicate mai multe tehnici: wash, filtre, drybrushing.

#36 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 26 March 2012 - 11:00 PM

Vezi postareabogdy, la 26 March 2012 - 03:07 PM, a spus:

LAV-Z, am o intreare. Figurinelor din imaginea de mai jos le-a fost aplicat wash-ul sau filtrul? Pentru ca din cate am vazut in topicul tau cu Blitzktieg, filtrul nu este chiar asa de accentuat. Eu cred ca este wash ( in poza de mai jos). Apropo, macar sa-mi iasa si mie ca figurinele acestea. :-D

Si eu cred ca este wash, dar vad si alte tehnici de baza. Asa cum scria si Z-mare, este posibil sa fie aplicat si un filtru precum si drybrush. Este destul de greu de spus pt. ca fotografia este destul de mica.
O sa iasa Bogdy. La primele figurine o sa ne concertram sa invatam procedeele de baza si asa incet, incet vei obtine si rezultatele pe care le vrei.
Am comandat kitul, acum o saptamana si astept sa soseasca. Stiu ca esti nerabdator sa le vezi deja vopsite dar te rog sa-mi promiti ceva: Te rog sa ai rabdare. Asta este primul lucru care il invatam. Si tu si eu.
Cand primesc kitul iti scriu. Apropo, tu ai kitul?

#37 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 27 March 2012 - 05:28 PM

Vezi postareaLAV-Z, la 26 March 2012 - 11:00 PM, a spus:

Si eu cred ca este wash, dar vad si alte tehnici de baza. Asa cum scria si Z-mare, este posibil sa fie aplicat si un filtru precum si drybrush. Este destul de greu de spus pt. ca fotografia este destul de mica.
O sa iasa Bogdy. La primele figurine o sa ne concertram sa invatam procedeele de baza si asa incet, incet vei obtine si rezultatele pe care le vrei.
Am comandat kitul, acum o saptamana si astept sa soseasca. Stiu ca esti nerabdator sa le vezi deja vopsite dar te rog sa-mi promiti ceva: Te rog sa ai rabdare. Asta este primul lucru care il invatam. Si tu si eu.
Cand primesc kitul iti scriu. Apropo, tu ai kitul?

Nu am kitul inca. Vestea buna este ca e ultima saptamana de scoala si joi pot sa-l comand ca sa vina sambata (stiu sigur cand vine :shiftyninja: ). Cat despre rabdare, nu-ti face griji. M-am inarmat cu multa rabdare si am invatat cum sa o economisesc ( asta din experienta mea de mers cu mama la cumparaturi :lol: ).
Important este sa am speranta. Daca tu spui ca va iesi, atunci si eu cred ca va iesi. :good:

#38 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 27 March 2012 - 10:56 PM

Vezi postareabogdy, la 27 March 2012 - 05:28 PM, a spus:

Nu am kitul inca. Vestea buna este ca e ultima saptamana de scoala si joi pot sa-l comand ca sa vina sambata (stiu sigur cand vine :shiftyninja: ). Cat despre rabdare, nu-ti face griji. M-am inarmat cu multa rabdare si am invatat cum sa o economisesc ( asta din experienta mea de mers cu mama la cumparaturi :lol: ).
Important este sa am speranta. Daca tu spui ca va iesi, atunci si eu cred ca va iesi. :good:

:-) Bravo Bogdy. Ma bucur ca o ajuti pe mama ta la cumparaturi. Intotdeauna s-o ajuti pe mama si pe tatal tau ca datorita lor tu poti sa faci ce-ti place cel mai mult. Nu-i asa?
Intodeauna sa ai speranta si incredere in tine. In tot ce faci. Da, sunt convins ca va iesii cum vrei tu. Nu va fi usor, dar sa stii ca ai tot sprijinul meu. :good:
Mai un pic si incepem sa facem treaba. Eu abia astept!!!

#39 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 28 March 2012 - 04:44 PM

Vezi postareaLAV-Z, la 27 March 2012 - 10:56 PM, a spus:

:-) Bravo Bogdy. Ma bucur ca o ajuti pe mama ta la cumparaturi. Intotdeauna s-o ajuti pe mama si pe tatal tau ca datorita lor tu poti sa faci ce-ti place cel mai mult. Nu-i asa?
Intodeauna sa ai speranta si incredere in tine. In tot ce faci. Da, sunt convins ca va iesii cum vrei tu. Nu va fi usor, dar sa stii ca ai tot sprijinul meu. :good:
Mai un pic si incepem sa facem treaba. Eu abia astept!!!

Multumesc LAV-Z! Si eu abia astept sa incep munca. Dar cred ca il voi comanda vineri, nu joi. Ca sa vina kitul duminica pentru ca sambata am o excursie cu clasa.
Eu totusi cred ca va iesi bine. Nu perfect, caci sunt primele la aceasta scara. Dar bine sigur vor iesi....:good:

#40 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 29 March 2012 - 09:50 AM

Salut. Vad ca ai o planificare a sosirii comenzii in weekend dar ai luat in considerare ca atunci NU LUCREAZA nici posta nici chiar curieratul (duminica decat la poate la preturi exagerate pt o astfel de comanda) . De unde il iei ? Sanatate si cer senin.

Arata acest topic

• 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi