Ajutor! Figurine 1/35...
Postat 12 April 2012 - 11:22 PM
vercingetorix, la 12 April 2012 - 07:18 AM, a spus:
nici macar nu am scos piesele din folie doar le-am studiat asa la rece , dar de astazi o sa incerc sa tin pasul cu voi : am lipici revell contacta profesional , am o pensula noua revell nr 00 si inca cateva mai uzate diferite marimi(vreo 3-4 bucati) , am cuter si astazi mi-am comandat vopselele conform listei dar a aparut deja o problema : pe lista de culori desi sunt diferite patru dintre ele au acelasi numar si in loc de 18 culori am comandat 14 ! a doua intrebare ar fi ce pensule ar mai fi nevoie pentru a realiza acest set de figurine(si altele pe viitor) si ce alte materiale si acesorii pentru a nu comanda pe rand si eventual un magazin online de unde le pot achizitiona(sigur imi trebuie chit ,probabil diluant pt acrilice , o sa incerc sa gasesc niste abraziv fin ) !
mii de scuze daca am intervenit aici dar am zis ca ar fi frumos sa mergem in paralel cu mai multe seturi de figurine ! daca deranjez nu mai intervin dar sincer am nevoie si eu de sfaturi !
Nu cred ca Bogdy o sa se opuna. Din punctul meu de vedere, esti foarte bine venit. Da, ti-ai ales un kit foarte interesant si iti doresc mult succes. Te voi ajuta cat pot.
Ai vazut lista de scule care am facut-o pt. Bogdy. Practic, cam asta ai nevoie. In ceea ce priveste pensulele, mie greu sa dau sfaturi ca nu stiu ce pensule sunt disponibile d. p.d. v. al producatorului, calitatii, etc. Pot sa-ti spun ce pensule folosesc eu. Windsor & Newton, Seria 7 Finest Sable - 1, 00 si 000. Mai mici de 000 sa nu te incurci. Nu transporta vopseaua. Sunt bune eventual pt puncte. Sunt scumpe dar foarte bune, daca ai grija de ele. Pensulele sunt consumabile. Te tin un anumit numar de lucrari. Daca ai grija de ele si le cureti dupa fiecare sesiune de vopsit, te vor tine mai mult. Recomand sa gasesti la un magazin care vinde materiale de pictura un diluant de curatit pensule si care in acelasi timp restaureaza pensula. Vor avea o viata mult mai lunga. Cel mai important lucru pt. o pensula este sa faca varf bun cand este uda. Poti sa rogi pe cineva la magazin sa-ti aduca un pahar cu apa si incerci pensula pe unghia degetului mare. Se vede imediat daca face varf bun sau nu. Nu pot sa recomand ce fac eu. Eu folosesc saliva. Adica bag pensula in gura si apoi o incerc pe unghie. Dar nu va recomand asta.
Diluant pt. acrilice recomand apa distilata. Mai ai nevoie de retarder pt. vopselele acrilice. Vallejo imbuteliaza retarderul sub numarul 70.597.
In ceea ce priveste setul de culori, nu am inteles prea bine. M-am uitat la lista de vopsele indicate de MB si mi s-a parut OK. Este adevarat ca nu am analizat in detaliu schema de vopsire. Cred ca o sa te descurci cu cele comandate.
O sa fie OK. Eu o sa-ti tin pumnii si daca ai intrebari aici este locul unde sa le pui. Voi incerca sa raspund cat pot de repede. Asta bineinteles daca stiu sa raspund. Din multe puncte de vedere sunt si eu incepator, ca voi.
Mult succes si nu uita sa postezi fotografii.
bogdy, la 12 April 2012 - 09:01 PM, a spus:
Excelent Bogdy!!!
Am sa ma stradui sa-ti fac un material sa te ajute cu lipitul. Am o rugaminte la tine: POZE
Postat 13 April 2012 - 01:40 AM
Ce te rog eu sa faci este sa incepi cu etapa urmatoare:
Deci imbinam picioarele. Prima data le potrivim la rece. Asta se numeste in jargonul nostru dry-fit. Nu vrem ca piesele noastre sa nu se potrivesca cand le lipim. Iata dou piese care nu se potrivesc bine:
Daca ele nu se potrivesc, le ajustam ca in poza de mai jos. Am inteles ca tu nu ai gasit hartie abraziva. Tinem degetele incrucisate si speram ca piesele se vor potrivi destul de bine. Daca nu, vom avea ac de cojocul lor. Ai sa vezi ceva mai jos.
Daca nu prelucram corect, vom avea spatii intre piese. Le vom rezolva.
Acum incepem sa lipim. Aplici ca in figura un pic de lipici si pe un picior si pe celalalt si-l intinzi pe toata suprafata de contact. Acum o smecherie. Nu lipii imediat. Stai un pic pana lipiciul inmoaie plasticul. Verifica cu pensula daca plasticul incepe sa se topesca sub lipici.
Dupa ce se inmoaie plasticul lipeste asa cum vesi mai jos.
Observi ca inca a mai ramas un spatiu.
Nu-i nimic. Acum smecheria de care am vorbit. Acest spatiu care il vezi, la prima vedere putem spune ca il umplem cu putty si gata. Pana atunci, uite ce facem. Aplicam lipici peste spatiul care il vezi. Mai mult, aplicam lipici peste toata imbinarea.
ATENTIE: Sa nu atingi pana nu se usuca ca iti lasi amprenta pe figurina. Uite ca se vede cum se inchide, doar dupa un minut. Sa nu inunzi suprafata. Putin inseamna mult, in acest caz si obsearva ce se intampla.
Cam asta este Bogdy cu lipitul asta, pana ajungem la maini unde trebuie sa avem grija de aliniamentul armei cu ochiul. Dar pana atunci mai avem putin.
Iti tin pumnii.
Aceasta postare a fost editata de LAV-Z: 13 April 2012 - 01:49 AM
Postat 13 April 2012 - 05:51 AM
Postat 13 April 2012 - 09:39 AM
Vercingetorix, acel dozator cu ac este mult mai bun decit pensula, trebuie doar sa stii sa-l folosesti. Acul trebuie sa fie liber, necolmatat de lipici. Pentru asta apasa usor pe peretii cutiutei in timp ce incalzesti virful acului cu o bricheta. Lipiciul va fi ars si aruncat afara. Lasa acul sa se raceasca apoi, cind lipesti, stringe usor de cutiuta, va iesi cite o picatura de lipici, pe care o folosesti. Dupa ce ai pus lipiciul pe piesa, stringe de cutiuta pentru a elibera acul de lipiciul ramas in el.
Uita-te mai atent pe instructiuni, poate o sa vezi greseala. Revell nu are coduri de vopsele care sa inceapa cu 70! Codurile lor incep cu 32 respectiv 36, iar cea mai mare a treia cifra este 7.
Postat 13 April 2012 - 09:49 AM
Salut, vercingetorix!
Nu ma deranjeaza daca postezi pe acest topic, cum a spus si LAV-Z, nu ma opun. In felul acesta este mai usor sa beneficiem de explicatii, decat sa deschidem fiecare un topic nou.
Iti urez succes in proiectul tau!
Aceasta postare a fost editata de bogdy: 13 April 2012 - 09:55 AM
Postat 13 April 2012 - 05:03 PM
Z-mare, la 13 April 2012 - 09:39 AM, a spus:
Vercingetorix, acel dozator cu ac este mult mai bun decit pensula, trebuie doar sa stii sa-l folosesti. Acul trebuie sa fie liber, necolmatat de lipici. Pentru asta apasa usor pe peretii cutiutei in timp ce incalzesti virful acului cu o bricheta. Lipiciul va fi ars si aruncat afara. Lasa acul sa se raceasca apoi, cind lipesti, stringe usor de cutiuta, va iesi cite o picatura de lipici, pe care o folosesti. Dupa ce ai pus lipiciul pe piesa, stringe de cutiuta pentru a elibera acul de lipiciul ramas in el.
Uita-te mai atent pe instructiuni, poate o sa vezi greseala. Revell nu are coduri de vopsele care sa inceapa cu 70! Codurile lor incep cu 32 respectiv 36, iar cea mai mare a treia cifra este 7.
Postat 13 April 2012 - 09:00 PM
bogdy, la 13 April 2012 - 03:36 PM, a spus:
Lipeste toate piesele in faza 1. Pe poza pe care am atasat-o (prima), o sa vezi etapele 1, 2 si 3 in niste patrate. Urmeaza aceste etape.
Am folosit picioarele si le-am discutat numai ca exemplu. Acelasi principiu se aplica si la restul.
Am sa revin putin mai tarziu.
Postat 13 April 2012 - 09:51 PM
Z-mare, la 13 April 2012 - 08:12 PM, a spus:
Pune o poza cu instructiunile de vopsire, se vedem despre ce e vorba.
Postat 14 April 2012 - 12:55 AM
bogdy, la 13 April 2012 - 09:17 PM, a spus:
Ma bucur Bogdy.
Acum urmeaza o etapa foarte importanta si delicata la care sa fi atent.
Asamblam mainile, arma si capul. Daca ai vopsea te sfatuiesc sa vopsesti fata acum. Numai fata. Dupa ce asamblam capul cu arma si mainile o sa ajungem destul de greu la fata. Dar nu-i imposibil. Se poate vopsi fata si cu capul asamblat
1. Asamblezi Capul
2 si 3. Mana dreapta impreuna cu arma. Este bine sa folosesti un distantier (un ceva care sa aiba grosimea egala cu distanta aproximativa intre arma si masa) Este bine sa sprijini arma in doua puncte. Una este mana dreapta iar celelat este distantierul. Vezi foto de mai jos.
4. Mana stanga.
Sa nu-i pui casca inca.
Maine nu voi putea fi cu tine. Ma duc la o expozitie si concurs de modelism si voi fi plecat toata ziua. Voi veni seara tarziu si abia atunci voi vedea ce mi-ai postat. Pana atunci, te rog sa asamblezi cat poti tu de bine toate piesele de care am vorbit si sa ma tii la curent. Iti voi raspunde cand ma intorc. Acum trebuie sa ma duc sa-mi pregatesc jucariile mele pt. concurs. Ne scriem cat de curand.
Aceasta postare a fost editata de LAV-Z: 14 April 2012 - 12:56 AM
Postat 14 April 2012 - 12:19 PM
Am facut si aceasta faza a lipirii. Capul nu l-am pus, ca sa pot sa-l pictez mai usor. Nici pusca nu am pus-o, ca sa pot sa o pictez si pe ea mai usor. Am pus-o in mainile lunetistului si venea bine, era paralela cu masa de lucru. Daca ai putea sa postezi deja instructiunile pentru vopsirea capului, ar fi super.