Forum Machete,Modelism,Hobby: Ajutor! - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ajutor! Figurine 1/35...

#61 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 10 April 2012 - 05:01 PM

Vezi postareabogdy, la 10 April 2012 - 04:47 PM, a spus:

Am inteles! Acum ma duc sa o rog pe mama sa ma ajute sa spalam culeele. Apropo, tu ai primit figurinele?

Nu, draga Bogdy. Pana vin, ca exemplu, am sa folosesc un alt kit. Am sa-ti pregatesc niste fotografii, pt. fazele urmatoare, ca sa pot ilustra ce vreau sa spun. :-) Pana atunci spala bine culeele si lasa-le sa se usuce bine, pana maine.

#62 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 12-February 12
  • Interests:Modelismul, desenul, muzica

Postat 10 April 2012 - 05:26 PM

Le-am spalat si le-am pus la uscat. Ce kit te-ai gandit sa folosesti?

#63 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 10 April 2012 - 06:05 PM

Vezi postareabogdy, la 10 April 2012 - 05:26 PM, a spus:

Le-am spalat si le-am pus la uscat. Ce kit te-ai gandit sa folosesti?

Singurul kit pe care il am in casa este German 6th Army (Stalingrad 1942-43) 6017. Il voi folosi numai sa fac fotografii cu ce vreau sa-ti comunic. Nu am sa construiesc figurinele. Pt. asta voi astepta sa-mi vina kitul tau si am sa te prind din urma cu constructia.

Pana se usuca culeele, vreau ca tu sa-ti alegi figurina pe care o vei construi si sa identifici pe culee toate partile componente a acelei figurine. De obicei, pe cutie ai un plan de asamblare. Fiecare parte are un cod. De exemplu: A3 sau B5. A3 = culeea A, piesa 3; B5 = culeea B, piesa 5. Sper ca Zvezda foloseste acelasi cod ca si Dragon.
Nu manevra culeele. Doar un joc al imaginatiei cu cutia si culeele in fata. Facem asta ca sa ne familiarizam cu figurina pe care o construim si sa facem contact vizual cu piesele si locatia lor pe culee. Mie imi place mult partea asta. Totul se intampla in mintea ta si incet incet iti faci planul cum s-o construiesti.

#64 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 10 April 2012 - 06:12 PM

Am facut deja asta. Zvezda nu are aceste coduri. Scrie doar figurina 1,2,3 si 4. Prima figurina pe care o voi construi este cea care sta intinsa pe jos. Mi se pare interesanta. :-)

#65 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 10 April 2012 - 06:25 PM

Vezi postareabogdy, la 10 April 2012 - 06:12 PM, a spus:

Am facut deja asta. Zvezda nu are aceste coduri. Scrie doar figurina 1,2,3 si 4. Prima figurina pe care o voi construi este cea care sta intinsa pe jos. Mi se pare interesanta. :-)

Foarte bine Bogdy.
Acum fii atent. Eu maine ma duc la lucru si nu pot fi cu tine, ca si azi. Cand vin eu de la lucru, la tine este noapte. Am sa pregatesc pt. tine fazele urmatoare si tu, cat sant eu la lucru, poti lucra.
Stai pe receptie.

#66 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 10 April 2012 - 06:27 PM

Eu stau pe receptie, dar cred ca urmatorul meu semn de viata va fi joi, pentru ca maine plec la tara. Dar rezolv eu joi. ;-)

#67 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 10 April 2012 - 07:04 PM

Vezi postareabogdy, la 10 April 2012 - 06:27 PM, a spus:

Eu stau pe receptie, dar cred ca urmatorul meu semn de viata va fi joi, pentru ca maine plec la tara. Dar rezolv eu joi. ;-)

Nici o problema.

Atunci cand desprinzi piesele de pe culee poti folosii doua metode: Clestele sau Hobby Knife.
Clestele:
Clestele impinge piesele in timp ce taie. Cand ai de-a face cu piese prinse in doua puncte, unul se poate rupe in timp ce-l tai pe primul.
Cand se rupe, s-ar putea ca o bucata din piesa sa se rupa o data cu punctul de atasare. Nu vrem asta. In a doua poza ma vezi tinind bine de piesa in timp ce tai.

Imagine postata
Imagine postata

Aici poate fi o problema. Mana ta nu este asa de mare ca sa cuprinda jumatate din culee. Poti face in felul urmator:
1. Izolezi vizual piesa si apoi tai barele rotunde ale culeii dupa care tai punctele de atasare.

2. Aplici o smecherie. Folosesti banda de lipit asa cum vezi in poza de mai jos, si tai punctele de atasare cu Hobby Knife sau clestele.

Imagine postata

Asta este o smecherie foarte utila cand tai piese f. mici, cum sunt grenadele pe care le vezi pe culee. Sa tii minte smecheria asta ca te va ajuta mai tarziu cand vei taia foto decupaje din metal si vrei ca ele sa stea pe masa, nu sa zboare peste tot.

Gandeste bine unde tai si cu ce tai si numai apoi tai. Este la fel ca: Masori de zece ori si tai o singura data.

FOARTE IMPORTANT: Sa fii foarte atent cu clestele si cutitul sa nu te tai. Uitate bine unde sunt degetele si numai dupa ce esti sigur ca nici un deget nu este in cale aplica taietura. NU TE GRABII SA TAI!!!
NU EXISTA PAC, PAC SI GATA.

Voi reveni.

#68 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 10 April 2012 - 07:11 PM

Multumesc pentru informatie, LAV-Z! Voi taia cu clestele, caci Hobby Knife nu am. E un cutit obisnuit sau este special pentru astfel de lucrari?

#69 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 10 April 2012 - 07:21 PM

Vezi postareabogdy, la 10 April 2012 - 07:11 PM, a spus:

Multumesc pentru informatie, LAV-Z! Voi taia cu clestele, caci Hobby Knife nu am. E un cutit obisnuit sau este special pentru astfel de lucrari?

Cu placere Bogdy. :-)
Iti va trebui un Hobby Knife. Am sa-ti pun o poza sa vezi cum arata. Dar pana atunci, cred ca ai un cutter. O sa ne trebuiasca la faza urmatoare cand vom face debavurarea.
Am sa revin curand (in cateva minute) cu fotografii despre debavurare.

Am uitat sa-ti spun: Banda adeziva pe care o folosesc este folosita de zugravi ca sa mascheze zone pe care nu vor sa le vopseasca. Aceasta banda are lipiciul mai slab si nu lasa urme.

Aceasta postare a fost editata de LAV-Z: 10 April 2012 - 07:29 PM

#70 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 10 April 2012 - 07:58 PM

Despre debavurare.

Dupa ce ai desprins cu clestele piesele de pe culee, le inspectezi sa vezi daca au bavura. Bavura este un defect care apare la toate figurinele din plastic, indiferent de producator si se datoreste faptului ca formele in care se injecteaza plasticul figurinelor sunt facute din doua parti care stau una peste alta. Datorita faptului ca ele nu stau perfect una peste alta si datorita uzurii apare acest defect.
In poza de mai jos vei vedea o bavura, destul de mica, care este indicata de sageata precum si de varful cutitului.

Imagine postata

Partea opusa taisului o vom folosi pt. debavurare.

Ma opresc aici, Bogdy draga, pt. ca ti-am dat foarte multa informatie dintr-o data. Vei avea nevoie de timp si rabdare se inveti ce am scris aici.
Tu incepe sa desprinzi piesele pt. figurina aleasa, conform planului, de pe culee. Dupa ce ai terminat, te rog sa postezi fotografii sa pot vedea piesele. Vom merge apoi pas cu pas.

Iti tin pumnii. :-)

#71 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 11 April 2012 - 08:10 PM

LAV-Z, acum am venit de la tara. Devaburararea am facut-o, dar aparatul foto nu mai are baterie. Insa piesele arata bine. Am avut si un ''accident de lucru'', dar totul e bine. :good: Partea rea este ca lipiciul l-am comandat acum 6 zile si nu a venit factura de la posta, ca sa pot sa-l iau. Ce ma fac? :-(

Aceasta postare a fost editata de bogdy: 11 April 2012 - 09:10 PM

#72 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 11 April 2012 - 09:12 PM

Vezi postareabogdy, la 11 April 2012 - 08:10 PM, a spus:

LAV-Z, acum am venit de la tara. Devaburararea am facut-o, dar aparatul foto nu mai are baterie. Insa piesele arata bine. Am avut si un ''accident de lucru'', dar totul e bine. :good:

Imi pare rau ca ai facut un bu-bu. Stiu... graba mare. Ei, se mai intampla. Bine ca esti OK.
Schimba bateriile la aparat si vreau sa le vad.
Multumesc Bogdy. :-)

#73 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 11 April 2012 - 09:16 PM

Da, dar partea rea este ca lipiciul nu avenit inca. Ce ma fac? :-(

#74 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 11 April 2012 - 09:17 PM

Vezi postareabogdy, la 11 April 2012 - 08:10 PM, a spus:

Partea rea este ca lipiciul l-am comandat acum 6 zile si nu a venit factura de la posta, ca sa pot sa-l iau. Ce ma fac? :-(

Nu poti sa faci, decat sa astepti ca si mine, pana iti vine lipiciul. Iar mie kitul.
Pana atunci, poti sa faci niste desene cu figurina ta intr-o diorama. Fa cateva variante, din care sa alegi.
Am sa revin.

#75 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 11 April 2012 - 11:31 PM

Vezi postareaLAV-Z, la 11 April 2012 - 09:17 PM, a spus:

Nu poti sa faci, decat sa astepti ca si mine, pana iti vine lipiciul. Iar mie kitul.
Pana atunci, poti sa faci niste desene cu figurina ta intr-o diorama. Fa cateva variante, din care sa alegi.
Am sa revin.

Ce poti sa mai faci este sa desprinzi si celelalte figurine de pe culee si sa le debavurezi. Daca decizi sa faci asta, sa fi atent cum le pui si unde le pui. Fiecare figurina cu piesele ei intr-o cutiuta sau un loc pe care tu il hotarasti. Parerea mea este sa le lasi pe culee. Faci cate o figurina.
Daca te-ai apucat sa desenezi, sa-mi arati si mie. OK? :-)

#76 Useril este offline   vercingetorix 

• Membru deplin
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 27-February 12

Postat 12 April 2012 - 07:18 AM

imi place foarte mult acest topic si daca se poate si imi dati voie ma alatur si eu aici : am achizitionat de ieri un set de figurine http://www.mbltd.info/3549.htm tot la scara 1/35 si precizez ca sunt destul de incepator !
nici macar nu am scos piesele din folie doar le-am studiat asa la rece , dar de astazi o sa incerc sa tin pasul cu voi : am lipici revell contacta profesional , am o pensula noua revell nr 00 si inca cateva mai uzate diferite marimi(vreo 3-4 bucati) , am cuter si astazi mi-am comandat vopselele conform listei dar a aparut deja o problema : pe lista de culori desi sunt diferite patru dintre ele au acelasi numar si in loc de 18 culori am comandat 14 ! a doua intrebare ar fi ce pensule ar mai fi nevoie pentru a realiza acest set de figurine(si altele pe viitor) si ce alte materiale si acesorii pentru a nu comanda pe rand si eventual un magazin online de unde le pot achizitiona(sigur imi trebuie chit ,probabil diluant pt acrilice , o sa incerc sa gasesc niste abraziv fin ) !
mii de scuze daca am intervenit aici dar am zis ca ar fi frumos sa mergem in paralel cu mai multe seturi de figurine ! daca deranjez nu mai intervin dar sincer am nevoie si eu de sfaturi !

#77 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 12 April 2012 - 08:45 AM

OK, LAV-Z. Si eu m-am gandit sa fac cate o figurina. E mai simplu asa. Ca, cine stie, poate uit locul in care am pus piesele celorlalte figurine (asta e putin probabil, dar totul e posibil) :pardon: ...

#78 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 12 April 2012 - 09:54 AM

In cazul in care Tamiya Cement nu mai vine, ar fi bun un Agama Adeziv Professional, 18ml?

#79 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 12 April 2012 - 12:46 PM

Salut. Bogdy de unde ai comandat adezivu Tamya ai incercat sa iei intrun fel legatura ca sa vezi ce se intampla ,esti sigur ca mandatul nu a ajuns la tine din alte motive iar daca ai o certitudine ca nu vei primi adezivul tamiya care banuiesc ca-l iei de cei cu h...x atunci incearca un revell profesional de mag de care ti-am mai spus. Sanatate si cer senin.

#80 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 12 April 2012 - 12:50 PM

Multumesc, caporalmusat! Voi incerca sa iau legatura cu acel site de pe care am comandat adezivul Tamiya. M-am gandit si aseara sa iau legatura cu ei, dar era deja ora 21:30, ceea ce era mult peste termenul de contactare (ora 8:00 - ora 18:00). Nu am o certitudine ca nu va veni, dar totusi, daca stii, care e termenul de livrare pentru respectivul site?

Aceasta postare a fost editata de bogdy: 12 April 2012 - 12:54 PM

Arata acest topic

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic