bogdy, la 10 April 2012 - 06:27 PM, a spus:
Eu stau pe receptie, dar cred ca urmatorul meu semn de viata va fi joi, pentru ca maine plec la tara. Dar rezolv eu joi.
Nici o problema.
Atunci cand desprinzi piesele de pe culee poti folosii doua metode: Clestele sau Hobby Knife.
Clestele:
Clestele impinge piesele in timp ce taie. Cand ai de-a face cu piese prinse in doua puncte, unul se poate rupe in timp ce-l tai pe primul.
Cand se rupe, s-ar putea ca o bucata din piesa sa se rupa o data cu punctul de atasare. Nu vrem asta. In a doua poza ma vezi tinind bine de piesa in timp ce tai.
Aici poate fi o problema. Mana ta nu este asa de mare ca sa cuprinda jumatate din culee. Poti face in felul urmator:
1. Izolezi vizual piesa si apoi tai barele rotunde ale culeii dupa care tai punctele de atasare.
2. Aplici o smecherie. Folosesti banda de lipit asa cum vezi in poza de mai jos, si tai punctele de atasare cu Hobby Knife sau clestele.
Asta este o smecherie foarte utila cand tai piese f. mici, cum sunt grenadele pe care le vezi pe culee. Sa tii minte smecheria asta ca te va ajuta mai tarziu cand vei taia foto decupaje din metal si vrei ca ele sa stea pe masa, nu sa zboare peste tot.
Gandeste bine unde tai si cu ce tai si numai apoi tai. Este la fel ca: Masori de zece ori si tai o singura data.
FOARTE IMPORTANT: Sa fii foarte atent cu clestele si cutitul sa nu te tai. Uitate bine unde sunt degetele si numai dupa ce esti sigur ca nici un deget nu este in cale aplica taietura. NU TE GRABII SA TAI!!!
NU EXISTA PAC, PAC SI GATA.
Voi reveni.