Forum Machete,Modelism,Hobby: Ajutor! - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ajutor! Figurine 1/35...

#1 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 12-February 12
  • Interests:Modelismul, desenul, muzica

Postat 11 March 2012 - 07:36 PM

Salut!

Am in plan sa asamblez niste figurine la scara de 1/35 de la Zvezda. Problema este ca e prima oara cand lucrez la aceasta scara. Puteti sa-mi spuneti de ce am nevoie pentru a lipi piesele? :unsure:

Multumesc anticipat!

#2 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 11 March 2012 - 08:50 PM

La toate scarile , lipici

#3 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 11 March 2012 - 08:51 PM

Multumesc, busila. Cel mai bun fiind Superglue, nu?

#4 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 11 March 2012 - 09:00 PM

Nu in toate cazurile ...

#5 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 11 March 2012 - 09:10 PM

In general vorbind, functie de natura materialului, folosesti adeziv pentru stiren (MM3999, Revell Contacta Profesional, Mr.Cement de la Gunze, Tamiya cement sau nitosolv) iar pentru metal sau rasini, fie lipici bicomponent, fie superglue. Intreaba si tu pe tata Gugle.

#6 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 12 March 2012 - 12:48 AM

Vezi postareabogdy, la 11 March 2012 - 07:36 PM, a spus:

Salut!
Am in plan sa asamblez niste figurine la scara de 1/35 de la Zvezda. Problema este ca e prima oara cand lucrez la aceasta scara. Puteti sa-mi spuneti de ce am nevoie pentru a lipi piesele? :unsure:
Multumesc anticipat!

Salut bogdy,
Daca ai in plan sa asamblezi figurine din plastic la scara 1/35 de la Zvezda si este prima data cand o faci sa sti ca iti trebuie mai mult decat lipici. Despre lipici au scris antevorbitorii mei. Eu folosesc cu mult succes Tamiya Cement pt. acest tip de figurine. Celelalte produse, sunt convins ca sunt la fel de bune.
Ce iti propun, este sa deschizi un topic pas cu pas cu figurinele pe care vrei sa le asamblezi si in felul acesta te putem ajuta cu toate detaliile. Sa sti ca nu este numai sa tai piesele de pe culee, le lipesti si gata. Mai sunt niste smecherii care este bine sa le inveti de la inceput.
Bravo ca ai curajul sa te apuci, la 11 ani, de un proiect de tipul asta.
Tu hotarasti. Cel putin eu te voi ajuta. Sunt convins ca si alti multi colegi o vor face.
Succes.

#7 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 12 March 2012 - 09:48 PM

Multumesc pentru sugestii! :-)

Chiar ma gandeam sa deschid un topic in care sa prezint pas cu pas realizarea figurinelor, dar cred ca il voi deschide peste 4 saptamani. Pentru ca atunci va incepe vacanta de Paste. Oricum, timpul trece repede... Pana atunci ma pot ocupa de obtinerea materialelor necesare.

#8 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 13 March 2012 - 01:38 AM

Vezi postareabogdy, la 12 March 2012 - 09:48 PM, a spus:

Multumesc pentru sugestii! :-)

Chiar ma gandeam sa deschid un topic in care sa prezint pas cu pas realizarea figurinelor, dar cred ca il voi deschide peste 4 saptamani. Pentru ca atunci va incepe vacanta de Paste. Oricum, timpul trece repede... Pana atunci ma pot ocupa de obtinerea materialelor necesare.

Excelent plan! Da, ai dreptate. PRIMA PRIORITATE ESTE SCOALA. In vacanta putem sa construim
Daca vrei sa-mi spui ce kit ai ales, poate il cumpar si eu si il facem impreuna. Eu aici in Canada, la masa mea de lucru, iar tu la tine acasa, la masa ta de lucru. Vom posta fotografii si in felul acesta vom vedea fiecare ce face celalalt. Va fi mai usor sa comunicam. Ce parere ai de idea asta? Vrei sa le si vopsesti dupa ce le asamblezi?
Stii de ce materiale ai nevoie? Daca ai intrebari, nu ezita.

P.S. Am vazut desenele tale si imi plac foarte mult.:-)

#9 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 14 March 2012 - 05:16 PM

Multumesc pentru sprijinul pe care mi-l acorzi LAV-Z! Kit-ul pe care vreau sa il iau este Soviet Sniper Team. Ideea pe care mi-o propui este foarte buna fiindca ai mai multa siguranta cand lucrezi cu un profesionist. Tata nu este deloc pasionat de acest hobby si iti multumesc pentru ca vrei sa ma ajuti in munca mea! :friends: Si da, vreau sa le si vopsesc. Sa fac cu fiecare lunetist cate o vigneta.
Poti sa-mi spui care este pretul pentru Tamiya Cement si de unde pot sa-l iau? Dar s-ar putea sa fie ultima mea lucrare sau poate voi mai lucra, dar rar (pentru ca trebuie sa vina ''spaga'' :-) ).Exista un produs care are o masa mai mica si sa fie la un pret convenabil?

Apropo, poti sa-mi explici cum se fac spalarile, mai pe intelesul meu? Nu prea m-am prins din explicatiile de pe forum. :pardon:

Multumesc. :hi:

Aceasta postare a fost editata de bogdy: 14 March 2012 - 05:22 PM

#10 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 15 March 2012 - 01:25 AM

Vezi postareabogdy, la 14 March 2012 - 05:16 PM, a spus:

Multumesc pentru sprijinul pe care mi-l acorzi LAV-Z! Kit-ul pe care vreau sa il iau este Soviet Sniper Team. Ideea pe care mi-o propui este foarte buna fiindca ai mai multa siguranta cand lucrezi cu un profesionist. Tata nu este deloc pasionat de acest hobby si iti multumesc pentru ca vrei sa ma ajuti in munca mea! :friends: Si da, vreau sa le si vopsesc. Sa fac cu fiecare lunetist cate o vigneta.

Cu placere bogdy. Sa sti ca nu sunt profesionist. Sunt si eu pasionat, ca si tine, de acest hobby. Ei, poate in timp, si tatalui tau o sa-i placa ce faci tu si poate o sa construiti impreuna. Ai sa-l inveti cum sa faca, nu-i asa? :-)
Ma bucur ca te gandesti sa le si vopsesti si sa construiesti vignete.

Citeaza

Poti sa-mi spui care este pretul pentru Tamiya Cement si de unde pot sa-l iau?

Din cate am vazut de pe net, pretul variaza in jur de 13 RON. Dupa cum stii, eu nu locuiesc in Romania, asa ca imi pare rau ca nu pot sa te ajut mai mult.
Dar daca vei spune in ce oras locuiesti, poate alti colegi te pot ajuta sa-ti spuna de unde poti cumpara. :help:

Citeaza

Dar s-ar putea sa fie ultima mea lucrare sau poate voi mai lucra, dar rar (pentru ca trebuie sa vina ''spaga'' :-) ).

Imi pare rau sa aud asta :sorry:. Despre ce "spaga" vorbesti?

Citeaza

Exista un produs care are o masa mai mica si sa fie la un pret convenabil?

Ma gandesc ca intrebi despre o masa de lucru mai mica ca inaltime. La ce ma gandesc este un scaun mai inalt ca sa poti lucra confortabil la o masa obisnuita si nu pe genunchi. Va trebui sa vorbesti cu parintii tai despre acest lucru si sa gasiti, impreuna, o solutie.

Citeaza

Apropo, poti sa-mi explici cum se fac spalarile, mai pe intelesul meu? Nu prea m-am prins din explicatiile de pe forum. :pardon:

Sigur ca da. Da-mi putin timp si am sa revin. OK? :-)

#11 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 15 March 2012 - 03:10 AM

Acesta este kitul pe care l-ai ales, nu-i asa?
Imagine postata
OK, bogdy despre spalari:
Se mai numeste si wash.

Se prepara in felul urmator: O cantitate mica de vopsea si o cantitate mare de diluant.
Vopselele pot fi de ulei, emailuri si acrilice. Ele sunt de mai multe feluri, dar cele mai mult folosite sunt cele trei.
Diluantul, adica materialul care se adauga ca sa dilueze vopseaua, adica s-o faca mai subtire in cazul vopselei de ulei si emailuri este terpentina. In cazul vopselelor acrilice este apa. Deci, prin amestecarea a putina vopsea cu mult diluant obtinem un lichid ca apa dar colorat.
Mai vreau sa te gandesti la cum este facuta vopseaua si am sa iau ca exemplu vopseaua de ulei. Vopseaua de ulei este facuta din pigment (un material foarte fin care arata ca un praf) si un lichid care sa tina pigmentul impreuna si care este uleiul de in. Inul este o planta din care se face uleiul.

Cand se aplica: Se aplica atunci cand vrem ca suprafata unui model pe care am vopsit-o, sa arate invechita, uzata, folosita, murdara.

Pe ce suprafata o aplicam: Dupa ce am vopsit modelul cu culoarea pe care am ales-o, trebuie sa aplicam un strat subtire de lac incolor lucios transparent. Aceste lacuri, care sunt niste lichide foarte subtiri, protejeaza vopseaua de maini murdare, praf, apa, si altele. In cazul nostru, protejeaza vopseaua de wash. Adica nu vrem sa stricam de tot nuanta de culoare a vopselei cu un wash ci doar sa facem sa arate ca vopsea veche. Faptul ca suprafata este lucioasa ne ajuta ca pigmentul (mai tii minte ce este pigmentul, nu-i asa?) sa se adune in adanciturile modelului si in felul acesta detaliile lui se vad mai bine. Noi spunem ca dam volum modelului.

Cum aplicam: Cu pensula si pe toata suprafata modelului. Mai sunt si alte metode care se folosesc impreuna cu un wash aplicat peste tot, cum ar fi un wash controlat, adica aplicat numai intr-un anumit loc al modelului.

Deci: Spalarile sau washul se aplica pe suprafete lucioase cu scopul ca modelul sa arate uzat, invechit, murdar, etc. Noi spunem ca imbatrinim modelul printr-un wash.

Maine discutam de o alta metoda, si anume filtrul, care este foarte asemanatoare cu washul sau spalarea si se foloseste des la vopsirea figurinelor.
Daca nu ai inteles ceva, intreaba. :-)

#12 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 15 March 2012 - 11:23 AM

Salutare . @ bogdy esti de admirat ca la cei 11 ani te apuci de acest hoby in care juniorii apar destul de greu :hi: eu am incercat sa-l atrag pe fratele mai mic dar a optat pt navomodele asa ca l-am inscris acolo de acum doi ani cand avea 10 si sper sa capete o experienta care sa-i foloseasca in viata . Trecand la figurine eu nu pot sa-ti spun ca ai deschis un topic care sper sa ma ajute si pe mine in acest domeniu in care sunt ca "bibanu " din armata unde voi incerca sa aplic sfaturile si lamuririle date de "veteranul " domn LAV-Z salutandul si pe dansul pe aceasta cale :hi: si multumindu-i totodata pt explicatiile date . Daca nu te derajeaza atunci cand vei incepe tu lucrul voi incepe si eu la figurinele mele in acelasi topic pt a beneficia amandoi de explicatii.. Eu am doua seturi de figurine Zvezda si Icm cu parasutisti sovietici din Afghanistan. Astept sa-mi vina vopselele si cand esti pregatit sa incepi sa ne apucam de treaba. Sanatate si cer senin . B-)

#13 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 15 March 2012 - 03:06 PM

Citeaza

Imi pare rau sa aud asta . Despre ce "spaga" vorbesti?

Prin ''spaga'' ma refer la alocatie. :-)

Citeaza

Ma gandesc ca intrebi despre o masa de lucru mai mica ca inaltime. La ce ma gandesc este un scaun mai inalt ca sa poti lucra confortabil la o masa obisnuita si nu pe genunchi. Va trebui sa vorbesti cu parintii tai despre acest lucru si sa gasiti, impreuna, o solutie.

Gresit :pardon: Prin masa ma refer la greutate, la cantitate (cred ca nu m-am exprimat eu bine) :crazy: Ma refer la un produs gen Tamiya Cement care are o cantitate mai mica.

Citeaza

Daca nu te derajeaza atunci cand vei incepe tu lucrul voi incepe si eu la figurinele mele in acelasi topic pt a beneficia amandoi de explicatii.

Salut caporalmusat! :hi:

Nu ma deranjeaza daca iti postezi lucrarile. In acest fel putem beneficia amandoi de sfaturile si sugestiile colegilor nostrii. :friends:

Aceasta postare a fost editata de bogdy: 15 March 2012 - 03:18 PM

#14 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 15 March 2012 - 11:13 PM

Vezi postareabogdy, la 15 March 2012 - 03:06 PM, a spus:

Prin ''spaga'' ma refer la alocatie.

OK. Am inteles. Vorbesti in jargon cu mine :-) Asta ca sa stiu cum stau apele... :lol:

Citeaza

Gresit :pardon: Prin masa ma refer la greutate, la cantitate (cred ca nu m-am exprimat eu bine) :crazy: Ma refer la un produs gen Tamiya Cement care are o cantitate mai mica.

:lol: Iar ma-i pacalit... Si eu care ma gande-am ca trebuie sa lucrezi pe genunchi...:lol:
Ei, din pacate Tamiya are lipiciul la cantitate de 40 ml, care nici nu este asa de mult cand incepi sa lucrezi. Poate este mai scump decat alte produse, nu am idee, dar poti folosii si alt lipici. Vezi postarile colegilor de mai sus. Am vazut ca esti din Bucuresti. Din cate stiu, sunt cateva magazine de unde poti cumpara. Colegii din Bucuresti te pot ajuta. :help:

Salut cu deosebit respect, caporalmusat.
Ma bucar ca te-ai alaturat acestui interesant proiect. Prezenta ta este mai mult decat binevenita.

Bogdy. am observat ca nu ai intrebari la explicatiile despre spalari. Asa sa fie?
OK. Am promis ca voi continua cu filtrul.

Cum se prepara: La fel ca si wash-ul.

Cand se aplica: Se aplica dupa vopsire cand dorim sa schimbam nuanta culorii vopselei. De ce vrem sa facem asta? Acelasi scop ca si in cazul wash-ului. Si mai este unul, care se foloseste la vopsirea cu vopsele acrilice. Ca sa uniformizezi tranzitiile dintre lumini si umbre. Daca te uiti la topicul Blitzktieg vei vedea efectul acestui filtru.

Pe ce suprafata il aplicam: Filtrul se aplica pe suprafata mata. Poti sa-l aplici peste unstrat de lac incolor mat sau chiar direct peste vopsea neprotejata.

Cum aplicam filtrul: Il aplicam cu pensula, pe intrega suprafata vopsita pe care vrem s-o prelucram. Acum, te rog, sa-ti aduci aminte despre pigment. In cazul wash-ului, fiind aplicat pe o suprafata lucioasa, pigmentul "fuge" (aluneca) in adanciturile modelului, asa cum am mai spus. Numai o mica parte din el ramane pe suprafata. In cazul filtrului, care este aplicat pe suprafata mata, pigmentul ramane aproape tot pe suprafata si numai putin se aduna in adanciturile modelului. Este exact ce ne dorim in cazul vopsirii figurinelor cu vopsele acrilice.

Deci: Filtrul se aplica pe suprafete mate. Acestea pot fi acoperite sau nu de lac incolor mat. Scopul filtrului este de a schimba nuanta de culoare aplicata prin vopsire.

In principiu, asta este diferenta intre filtru si wash. Ele se pot combina si aplica pe suprafete lucioase sau mate. Se pot crea multe efecte folosind aceste metode.
Daca aveti intrebari, nu ezitati.

#15 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 16 March 2012 - 02:05 PM

Multumesc pentru sfaturi LAV-Z! :friends:

Deci..Eu vreau sa vopsesc figurinele in acrilice si tempera. Le-as vopsi numai in acrilice, dar culorile alb, negru si maro de la acrilice s-au consumat. Revenind la idea noastra: eu vreau sa vopsesc figurinele cu acrilice si tempera. Care ar fi cel mai potrivit? Wash-ul sau filtrul?

Si daca ar fi sa folosesc wash-ul as face asa: dupa ce am vopsit figurina in culorile de baza, dau cu lac (de unghii,e bun?) si apoi aplic
wash-ul, nu? Si aplic wash-ul pe fiecare portiune a figurinii cu culoarea respectiva? Sau pe toata figurina cu diluant negru?

Aceasta postare a fost editata de bogdy: 16 March 2012 - 02:56 PM

#16 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 16 March 2012 - 10:18 PM

Vezi postareabogdy, la 16 March 2012 - 02:05 PM, a spus:

Multumesc pentru sfaturi LAV-Z! :friends:

Deci..Eu vreau sa vopsesc figurinele in acrilice si tempera. Le-as vopsi numai in acrilice, dar culorile alb, negru si maro de la acrilice s-au consumat. Revenind la idea noastra: eu vreau sa vopsesc figurinele cu acrilice si tempera. Care ar fi cel mai potrivit? Wash-ul sau filtrul?

Si daca ar fi sa folosesc wash-ul as face asa: dupa ce am vopsit figurina in culorile de baza, dau cu lac (de unghii,e bun?) si apoi aplic
wash-ul, nu? Si aplic wash-ul pe fiecare portiune a figurinii cu culoarea respectiva? Sau pe toata figurina cu diluant negru?

Cu placere, Bogdy.

Fara discutie, filtru. Dar eu iti propun sa nu sarim peste etape. Discutia despre vopsele o vom avea cand vine timpul.
Prima etapa este sa asamblam figurinele. Gandestete cum vei asambla si ce materiale ai nevoie. Sunt convins ca vei avea intrebari. Ai primit kitul?

Aceasta postare a fost editata de LAV-Z: 16 March 2012 - 10:18 PM

#17 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 16 March 2012 - 10:23 PM

Vezi postareaLAV-Z, la 16 March 2012 - 10:18 PM, a spus:

Cu placere, Bogdy.

Fara discutie, filtru. Dar eu iti propun sa nu sarim peste etape. Discutia despre vopsele o vom avea cand vine timpul.
Prima etapa este sa asamblam figurinele. Gandestete cum vei asambla si ce materiale ai nevoie. Sunt convins ca vei avea intrebari. Ai primit kitul?

Nu, nu l-am primit inca. :fool: cred ca in 2 saptamani il voi comanda. Pentru ca atunci am timp. Plus ca acum am terminat o macheta Tiger, iar mama a spus sa mai astept, pentru ca e prea curand sa ma apuc de o alta lucrare. :pardon: Dar sigur o voi realiza!

Apropo, am gasit pe net un lipici numit PS-1 de 10 ml, producator AModel. Crezi ca ar fi bun pentru genul acesta de figurine?

Aceasta postare a fost editata de bogdy: 16 March 2012 - 10:52 PM

#18 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 16 March 2012 - 10:50 PM

Vezi postareabogdy, la 16 March 2012 - 10:23 PM, a spus:

Nu, nu l-am primit inca. :fool: cred ca in 2 saptamani il voi comanda. Pentru ca atunci am timp. Plus ca acum am terminat o macheta Tiger, iar mama a spus sa mai astept, pentru ca e prea curand sa ma apuc de o alta lucrare. :pardon: Dar sigur o voi realiza!

Foarte bine, Bogdy. Avem timp. Nu-i graba.
Putem vedea macheta pe care ai terminat-o?

#19 Useril este offline   bogdy 

• Membru deplin

Postat 16 March 2012 - 11:14 PM

Vezi postareaLAV-Z, la 16 March 2012 - 10:50 PM, a spus:

Foarte bine, Bogdy. Avem timp. Nu-i graba.
Putem vedea macheta pe care ai terminat-o?

Da, o voi posta la sectiunea Tigru si variante. Imi spui daca lipiciul PS-1,producator AModel este bun pentru figrinele pe care vreau sa le asmblez? Tamiya Cement nu am gasit...

#20 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 17 March 2012 - 01:17 AM

Vezi postareabogdy, la 16 March 2012 - 11:14 PM, a spus:

Da, o voi posta la sectiunea Tigru si variante. Imi spui daca lipiciul PS-1,producator AModel este bun pentru figrinele pe care vreau sa le asmblez? Tamiya Cement nu am gasit...

Bodgy,
Nu am lucrat niciodata cu acest lipici. Stiu ca Amodel face modele de avioane, si ma gandesc ca lipiciul lor este facut pt. treaba asta. Asa ca, teoretic ar merge, dar nu pot fi sigur.
:help: Colegii care citesc aceste randuri si ne pot ajuta cu lipiciuri pt. plastic de figurine care se gasesc in Bucuresti, sunt rugati sa intervina si sa ne ajute. Multumesc mult.

Arata acest topic

• 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

16 useri citesc topicul
0 membri, 16 vizitatori, 0 utilizatori anonimi