Forum Machete,Modelism,Hobby: Pumnul Tarii - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pumnul Tarii Junkers Ju-88A-4 ARR 1/32 WIP

#61 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 04 April 2012 - 07:25 PM

Vezi postareamuggs, la 04 April 2012 - 02:11 PM, a spus:

Ma rog sper sa nu fie prea din topor traducerea/explicatia, dunga aceea indica ca pneul respectiv e conductor si facilita impamantarea avionului cat era la sol.

Si aici o posibila explicatie

Deci pneul ala era mai special,in sensul ca avea posibilitatea de a conduce curentul electric. Interesant.N-am stiut nimic despre chestia asta.
Electricitate statica. In zbor,si mai ales la sol. Are logica.

#62 Useril este offline   anstro 

• Membru senior
  • Postari: 427
  • Inregistrat: 12-January 10
  • Interests:Aviatie

Postat 04 April 2012 - 07:41 PM

Electricitatea statica avea prostul obicei sa isi faca de cap pe conductele de alimentare cu combustibil cu consecintele de rigoare. Cat despre macheta, imi place la nebunie cum a iesit cockpitul :dribble: (deja ma repet, asa am spus si la F-5 :rolleyes: ). Machetele facute de tine sunt o incantare si un model de urmat, chiar daca nu la scara aia.....

#63 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior
  • Postari: 1478
  • Inregistrat: 24-December 05
  • Interests:Machete de avioane militare 1/32, aviatie.

Postat 04 April 2012 - 08:00 PM

V-am spus ca centurile sunt de la Radu Branzan? (nu va mirati ca lucesc un pic, sunt doar ude, ca sa se muleze mai bine).

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Florin

#64 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 04 April 2012 - 08:31 PM

Fac o mica deviere de la ultimul post, dar in legatura cu niste posturi de mai sus. Intr-o carte dedicata accidentelor din aviatia romana scrisa de ing. Traian Costachescu si aparuta prin anii '90 se detaliaza problema incarcarii electrostatice a avioanelor atat la sol (cazul unui Li-2 care a luat foc in timpul alimentarii din cauza scanteii produse intre avion si pistolul de alimentare) sau a unui mecanic electrocutat cand a vrut sa ajute un Bf-109 proaspat intors din zbor sa intoarca in loc tinandu-l cu mana de capatul aripii.

In rest, adaug laudele mele fata de model. Unul dintre threadurile pe care le urmaresc zilnic.

#65 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior

Postat 04 April 2012 - 08:47 PM

Vezi postareaMiG, la 04 April 2012 - 08:31 PM, a spus:

In rest, adaug laudele mele fata de model. Unul dintre threadurile pe care le urmaresc zilnic.

Multumesc de aprecieri. Sper sa va incante toate topicele mele, actuale si viitoare.

Florin

P.S.
Roata de bechie are deja dunga alba, mai are nevoie de cateva mici retusuri si o veti vedea.

Aceasta postare a fost editata de Florin-aka-Scorpio: 04 April 2012 - 08:47 PM

#66 Useril este offline   tomcat 

• Membru senior
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 21-November 07
  • Interests:Aviatie, blindate, PC, lectura

Postat 05 April 2012 - 09:41 AM

Vezi postareaBlue-Max, la 04 April 2012 - 04:16 PM, a spus:

Rezulta indubitabil ca avionul se incarca electrostatic si daca nu era impamantat prin cauciucul conductor al rotii, se putea descarca (si) prin cine punea mana pe el.

Nu am stiut de acest fenomen, probabil e general valabil la avioane .... ?! :book:

La avioane exista acum eclatoare pentru descarcare electrostatica, sunt acele "antenute" de la capetele aripilor si ampenajelor, in nr. de una, doua, trei bucati sau mai multe .La MiG-ul 21 mai exista in axul rotii fata un cablu elastic care dupa aterizare se scoate din ax si se pune in contatct cu solul pentru descarcare electrostatica.Scuze pentru off-topic, trebuia mai intai sa zic ceva de Junkersul lui Scorpio, dar nu am gasit cuvinte.... :friends: :dribble: :clapping:

Aceasta postare a fost editata de tomcat: 05 April 2012 - 09:49 AM

#67 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 05 April 2012 - 03:39 PM

Nene....ce sa zic, jos palaria. Detalierea cocpitului m-a dat gata!

#68 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior

Postat 05 April 2012 - 04:21 PM

Vezi postareaZ-mare, la 05 April 2012 - 03:39 PM, a spus:

Detalierea cocpitului m-a dat gata!

Si din pacate, dupa ce o sa fie inchis, o sa ramai doar cu amintirea, sau cu pozele, ca nu o se mai vada mare lucru.

Florin

#69 Useril este offline   gigione 

• Membru senior
  • Postari: 195
  • Inregistrat: 26-November 06

Postat 06 April 2012 - 12:15 PM

Stima si consideratiune ! :hi:

#70 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 07 April 2012 - 06:01 AM

Vezi postareaFlorin-aka-Scorpio, la 05 April 2012 - 04:21 PM, a spus:

Si din pacate, dupa ce o sa fie inchis, o sa ramai doar cu amintirea, sau cu pozele, ca nu o se mai vada mare lucru.

Florin

Poate fiind scara mare si suprafetele vitrate totusi si ele mai mari, daca te uiti de aproape cu ajutor de la vreo lanternuta, sa poti vedea detaliile din interior ?!?! :-(

#71 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior

Postat 24 April 2012 - 08:15 PM

Salutari,
Am mai progresat putin la Junkers. In momentul de fata fuselajul este inchis, motoarele sunt lipite pe aripi, dar aripile, profundoarele si directia sunt puse provizoriu.
Imagine postata

In interior, inghesuiala mare,

Imagine postata
Imagine postata

Deocamdata, banda mitralierei din parbriz, este libera pana o sa pun si parbrizul.

Imagine postata

Am mai facut si furtunele de la buteliile de oxigen. In gondola nu se mai vede mare lucru.

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Pentru scaunul radio-telegrafistului, am renuntat la centurile de spate, deoarece, nu erau nici in realitate.

Imagine postata

Imagine postata

Tot provizoriu am pus si parbrizul, cars are acum si stingatorul aferent.

Imagine postata

Pe partea interioara a parbrizului am reusit sa pun Gunsight-ul, asa cum este la versiunea A-4, iar pentru intimitate, avem perdelute, din foita de plumb, vopsita la interior verde si la exterior crem, la fel ca in realitate. Sper sa arate bine si din exterior, dupa ce o sa dau mastile de pe geamuri jos.

Imagine postata
Imagine postata

Pana data viitoare, cam atat.

#72 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 24 April 2012 - 08:56 PM

Sunt realmentente impresionat de ceea ce ai reusit sa faci pana acum. Cu cata incantare ma bucur sa descoper asemenea topicuri, cred ca va fi un deliciu in continuare pentru multi! Spor si toata stima. :hi: :hi: :hi:

#73 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 25 April 2012 - 05:08 PM

Nu stiu daca e chiar indicat sa vopsesti ramele cupolei pe interior. Groasimea plasticului faca ca treaba sa arat nasol daca privesti oblic. Parerea mea.

#74 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 25 April 2012 - 05:23 PM

Z, poate asta e adevarat la 1/72 si plastic grosut. La 48 si mai ales 32, e chiar indicat in unele cazuri sa vopsesti interiorul, altfel arata bizar daca NU le vopsesti. Nu arata ciudat deloc daca aliniezi bine mastile.

#75 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior

Postat 07 June 2012 - 08:17 AM

Dupa o lunga perioada de pauza, am mai apucat sa lucrez cate ceva la monstruletul meu. Am reusit sa inchid cockpitul (din care sper sa se mai vada cate ceva, dupa ce o sa iau mastile jos), dar asta a necesitat sa montez si mitralierele, ca sa le pot uni cu banda de cartuse din interior, lucru care ulterior mi-ar fi fost foarte greu spre imposibil de facut. Ma incomodeaza putin sa lucrez cu el, asa cu mitralierele montate, plus ca necesita o atentie mai mare , dar asta este, nu poti fi cu toate. Deocamdata are un gri de baza, ca sa vad ce mai am de facut. In afara de cateva linii de panou de regravat si cateva nituri de refacut, mare lucru nu mai am pana la vopsire. Deocamdata sta la uscat inca o zi si pe urma o sa-l repar unde este necesar( aripile, profundoarele si directia, sunt puse de forma doar). Din pacate setul de conversie de la L'Arsenal, este destul de slab, referitor la partea de cupola spate. Nu se imbina deloc bine, cu partea din fata de la Revell. Dupa slefuiri, chituiri, iar slefuiri, am reusit cat de cat sa o fac sa arate acceptabil. Probabil ca dupa ce va fi vopsita in RLM-uri, o sa arate bine. Dar pana atunci, mai este de lucru.

Florin

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Florin-aka-Scorpio: 07 June 2012 - 08:32 AM

#76 Useril este offline   KAF2002 

• Membru senior
  • Postari: 348
  • Inregistrat: 22-September 10

Postat 07 June 2012 - 08:24 AM

Superba lucrarea ! O astfel de lucrare de faci sa te apuci de modelit. Inca o data felicitari ! :hi:

#77 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior

Postat 12 June 2012 - 07:56 PM

Un mic preview la ceea ce va urma. Curand, foarte curand.

Florin
Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#78 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 13 June 2012 - 07:23 AM

Este o lucrare superba! Jos palaria! Atentia la detalii este de invidiat! :friends: Da poate te pune sfintul sa nu aduci machete la concurs/expozitie Alba 2012 ca te "tund zero" :diablo:

#79 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 13 June 2012 - 11:08 AM

Excelenta lucrare. Felicitari.
Doua mici observatii
- luftul dintre aripa si fuselaj, cam mare dupa parerea mea
- la cifra 2 de pe deriva, partea singa, ti-a rams niste patafix in afara, atentie cind vopsesti!

#80 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior

Postat 13 June 2012 - 02:42 PM

Vezi postareaZ-mare, la 13 June 2012 - 11:08 AM, a spus:

Excelenta lucrare. Felicitari.
Doua mici observatii
- luftul dintre aripa si fuselaj, cam mare dupa parerea mea
- la cifra 2 de pe deriva, partea singa, ti-a rams niste patafix in afara, atentie cind vopsesti!

Multumesc Z-tule, dar in acele fotografii, aripile nu sunt lipite, sunt doar puse "la rece", iar cifra 2 este pusa asa de fun, sa zic asa, o sa vina vopsita cu masti(la fel si literele din codul german), asa ca nu o sa fie nici urma de altceva in zona. De abia ieri am lipit aripile, si crede-ma ca stau bine. Probabil, daca o sa-mi permita timpul, azi , spre seara, o sa dau cu un strat de alb, pe deriva, pentru cifre, directie, pentru steag, capetele planurilor, dunga de recunoastere si litera E de pe ambele parti. In afara de deriva , unde o sa maschez nr.142 si litera E cu masti, restul zonelor unde o sa dau cu alb, o sa primeasca RLM-ul 04 de rigoare. Si pe urma o sa trec la preshading. Dar oricum vor urma poze cu etapele aferente.

Florin

Arata acest topic

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic