Pumnul Tarii Junkers Ju-88A-4 ARR 1/32 WIP
Postat 05 March 2012 - 12:17 PM
Incearca sa citesti prima parte de aici: http://www.cartula.r...panourilor.html
Florin, scuze de off topic.
Postat 05 March 2012 - 03:20 PM
Dar ca sa iti spun pe scurt cum sta treaba cu machetele - tu trebuie sa le faci asa cum iti plac in primul rind tie!
@ Florin! Foarte fain ai lucrat pina acum. Admir elanul si ambitia cu care detaliezi si acest model pentru ca sa iti iasa o macheta de exceptie!
Postat 05 March 2012 - 03:57 PM
Daca pot sa te ajut Florin cu masti si insemne taiate la cutterploter o fac gratuit si cu mare placere. Am un cutter Roland si pot taia cu o acuratete destul de mare si sunt hotarat sa vopsesc crucile si literele de inmatriculare in loc sa pun decaluri.
Discutia despre masti a fost muatat aici: http://www.cartula.r...ctionare-masti/
Z
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 07 March 2012 - 11:55 AM
Postat 05 March 2012 - 08:46 PM
Catta, la 05 March 2012 - 05:44 PM, a spus:
Notat.
Azi am mai mesterit cate ceva si anume am facut gondola radio-telegrafistului/mitraliorului de pe burta. Nu mare lucru, dar lucrurile mari se fac cu pasi mici.
Dintr-o bucata de stirol de 5mm, am facut perna pe care sta culcat mitraliorul, in exercitiul functiunii, iar din Gator Glue, am facut perinitele laterale, care au rol de suport pentru coatele aceluiasi personaj.
Am mai folosit o bucata de smirghel de 600, pentru a imita o portiune din pardoseala gondolei. Rama pentru perna si nervurile de pe pardosea, le-am folosit din setul Eduard.
Geamurile gondolei si partea din fata a acesteia, au facut azi, o baie de future si dupa uscare, o sa vina lipite pe pozitie si mascate, in vederea vopsirii.
Florin
Postat 06 March 2012 - 08:06 PM
Scaun pilot L'Arsenal + suport Revell
scaun mitralior spate CMK + suport Revell
podea CMK
O montare la rece
Florin
Astept comentarii.
Aceasta postare a fost editata de Florin-aka-Scorpio: 06 March 2012 - 08:57 PM
Postat 14 March 2012 - 07:17 PM
M-am gandit ca ar arata bine in cocpkit si banda transportoare pentru cartuse, de la cutiile de munitie, la mitraliere. Cum setul de upgrade de la L'Arsenal nu da asa ceva, am zis sa o fac eu. Dintr-o panglica de calculator, fir de cositorit de 0,3 mm, rabdare, am scos asta:
original
ce mi-a iesit mie:
am facut si conducta de frana la trenul principal
NIMENI NU MISCA, SUNT INARMAT SI PERICULOS!
Cutia de munitie care o sa vina prinsa de parbriz :crazy:
Gri
Deocamdata atat, zilele urmatoare o sa mai urmeze si alte culori.
Florin
Postat 03 April 2012 - 05:40 PM
Scaunele sunt puse provizoriu.
Postat 03 April 2012 - 05:48 PM
Bordul
Lada de munitie din bot.
Mansa.
Rama despartitoare dintre cupola din fata si cea din spate(rama care are si rol de Roll-bar, in caz de rasturnare), la care am facut intaritura de protectie din piele si siportii stingatorului din carlinga(care este gata si el, dar nu este uscat inca).
Trenul principal este gata si el.
Am o mare nelamurire: cauciucul rotii de bechie era cu dunga alba pe el(la Ju-88 din ARR) sau nu, stie cineva? Ca si asta?
Astept pareri si critici.
Va urma.
Aceasta postare a fost editata de Florin-aka-Scorpio: 03 April 2012 - 05:54 PM
Postat 04 April 2012 - 07:26 AM
Citeaza
Habar n-am, dar care o fi fost sensul/utilitatea acelei dungi albe?! Ma indoiesc ca doar asa de estetica !
Postat 04 April 2012 - 01:04 PM
Blue-Max, la 04 April 2012 - 07:26 AM, a spus:
Habar n-am, dar care o fi fost sensul/utilitatea acelei dungi albe?! Ma indoiesc ca doar asa de estetica !
The white wall on the tailwheel tyres of Luftwaffe aircraft was an indication that the tyre was conductive and would therefore earth the aircraft whilst it was on the ground.
Nu mai traduc :)
Postat 04 April 2012 - 02:11 PM
Si aici o posibila explicatie
Citeaza
Aceasta postare a fost editata de muggs: 04 April 2012 - 02:18 PM
Postat 04 April 2012 - 04:16 PM
Citeaza
Rezulta indubitabil ca avionul se incarca electrostatic si daca nu era impamantat prin cauciucul conductor al rotii, se putea descarca (si) prin cine punea mana pe el.
Nu am stiut de acest fenomen, probabil e general valabil la avioane .... ?!