am inceput constructia navei Bismarck, cea din kitul oferit saptamanal. Am optat pentru cumpararea acestui kit, la fel ca si a navei denumita aici SIB, si abia acum incep sa fac primii pasi in montare. Mentionez ca este prima nava realizata in stilul clasic de modelism naval, sau dupa scoala veche, mai pe scurt spus din lemn. Am decis in favoarea cumpararii kiturilor respective, deoarece m-a bucurat initiativa celor care publica aceste kituri, aceasta fiind o forma de reclama deosebit de penetranta in randul publicului. Poate ca se deschide astfel calea celor care vor deveni in viitor pasionati de aceste lucruri, de acest hobby.
Documentatie pentru Bismark am destul de multa, o serie de carti intitulate Battleship Bismarck A Survivor`s Story, Bismarck monografie, Pancerniki Typu Bismarck vol5 Bismarck.Tirpitz, Anatomy of the ship Bismarck.
Voi folosi insa preponderent la realizarea acestei machete informatiile oferite de revista saptamanala, care mi se par deocamdata suficiente.
De-a lungul timpului am strans componentele intr-o cutie din carton, asa ca primele minute mi le-am petrecut pentru sortarea acestor componente

Cateva imagini cu primele etape de constructie a structurii coastelor.
Voi reveni cu imagini, in stadiul actual macheta fiind partial acoperita cu primul strat de bordaj. Lucrarile vor avea o evolutie intermitenta, deoarece am desfasurari de forte pe planuri multiple, adica vreo 4 machete statice, macheta feroviara functionala, si vreo 2 machete scratch. Asa ca incetisor vom evolua

Pentru lipirea pieselor din lemn am folosit aracet pentru lemn de tip Moment, cu priza rapida (ceea ce inseamna cateva minute pentru ca exista si un adeziv cu actionare extrarapida de ordinul secundelor). Pentru mentinerea in pozitie a pieselor am folosit o serie de cleme mai mari sau mai mici si diverse alte obiecte, in forma de doza, care au alte scopuri dar care s-au nimerit prin preajma.