Forum Machete,Modelism,Hobby: Cavaler occidental sec. XII-XIII - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cavaler occidental sec. XII-XIII

#1 Useril este offline   JangBogo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Location:Craiova
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 06 February 2012 - 11:47 PM

Dupa lupte seculare, in care m-am mult m-am uitat la altii, am strans ceva machete, vopseluri, ustensile, inspirat si de cateva topicuri f. stimulante recente (Dani, b00gie, Lav-Z), m-am apucat ieri sa ma "joc". Ceea ce vedeti luati-o ca rezultatul unei experimentari.
Multumesc tare mult lui Lav-Z pentru sugestia cu burnishingul postata la topicul recent al lui b00gie, am exersat-o putin, cu varful unei agrafe insa. Mai sunt multe de facut si, curat ghinion, am facut prostia sa dau cu un Tamyia clear X-22 care mi-a cam distrus fata bietului cavaler (am impresia ca vopseaua nu era inca uscata f. bine). Dati navala cu carcoteli, sugestii, critici, raman tare recunoscator pentru orice incrucisare de sabii utila pentru a-l mai duce la capat cu bine pe bietul cavaler.

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: DSCN4219.jpg
  • Imagine atasata: DSCN4208.jpg
  • Imagine atasata: DSCN4201.jpg
  • Imagine atasata: DSCN4225.jpg
  • Imagine atasata: DSCN4228.jpg
  • Imagine atasata: DSCN4205.jpg
  • Imagine atasata: DSCN4244.jpg


#2 Useril este offline   LAV-Z 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08
  • Location:Canada

Postat 07 February 2012 - 01:42 AM

Oh!!! Unul din subiectele mele preferate.
Felicitari pt. curajul de a aborda culoarea alba. Albul este foarte pretentios si, poate ar fi bine sa fie subiectul unui alt proiect.
Dar inainte de orice, vreau sa te rog sa detaliezi ce ai facut pana in momentul de fata, in acest proiect. Cu ce vopsele ai pictat si toate detaliile.
Ai tot sprijinul meu in a definitiva acest proiect.

#3 Useril este offline   JangBogo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Location:Craiova
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 07 February 2012 - 03:06 AM

Lav-Z, ma bucur ca ti-am starnit interesul, desi sunt departe de lucrarile tale (printre altele, mi-a placut lefegiul polonez f. mult si l-am si votat ca atare penutr macheta anului 2011 la sectiunea figurine). Ceea ce vezi este doar un exercitiu pregatitor pentru un alt proiect pe care-l stii, un teuton care-si asteapta cuminte randul.
O sa incerc sa detaliez fiecare etapa.
Intr-o prima etapa, am avut de ales intre a-i oferi un strat de primer complet (un Gunze spray, luat de la Xaba) sau doar partial, incercand sa lucrez altfel camasa de zale. Urmarind topicurile recente de aici, mi-a placut solutia pe care i-o sugerai lui b00gie, asa ca am optat penutr a doua varianta. Am utilizat intai un varf de agrafa pe care l-am plimbat peste tot ce-mi aparea zale, rezultatul mi-a placut. Pe urma am dat cu niste primer (Gunze Mr. Metal Primer ), dar cu pensula pe celelalte zone.
Intr-o a doua etapa, dupa ce mi s-a parut suficient de uscat, am inceput sa lucrez fata. Am folosit acrilice, vallejo, Agama si un Maimeri, incercand sa urmez pasii schitati aici de Wurger(http://www.cartula.r...age__hl__wurger, postul 18), doar ca am apelat putin la alte culori vallejo(orange brown, amestecat cu basic skintone, read leather cu flat yellow), am facut combinatii de culori deschise si mai inchise. Am dat insa o culoare mai inchisa, am venit putin cu detalieri, am adaugat si niste ivory de la Agama pentru zona ochilor. Am incercat sa diluez cat mai mult culorile si sa dau in straturi subtiri, succesive, cam 2-3. Am adaugat ceva roseata de la un permanent Red Light, acrilic Maimeri, initial pe obrazul stang aparuse mai mult si am incercat sa-l sterg. Am venit cu tonuri mai inchise in zonele mai adanci, sub pometi, usor pe frunte, am sters cu o pensula uscata unde mi s-a parut in exces. O culoare mai deschisa am folosit pentru pometi. Ochii au fost pictati in alb si pe urma, cu o pensula Vallejo f. subtire (4/0 cred) am dat 2 puncte albastre (un Agama, Basic Blue, 05 M) Din pacate, prostia pe care am facut-o ieri seara mi-a anulat cam tot efectul, va trebui sa incerc sa o iau de la capat.
Etapa a treia am consacrat-o camasii de zale. Am incercat sa urmez sfatul dat lui b00gie, am venit cu putin negru Agama (basic black, 07M), "intepat" usor, pe urma un dry brush usor cu un amestec de silver si dark iron Gunze .
Camasa alba mi-a dat de lucru. Am lucrat cu doua culori, Vallejo, un White Grey, dat la inceput in doua straturi, pe urma un White, am amestecat dupa aceea si putin negru cu white si am incercat sa fac un mic wash, mai ales pe zonele intunecate. La pozele facute vad ca nu prea mi-a iesit. Am incercat sa ma joc putin cu contrastul intre zonele de umbra (pliurile camasii, de exemplu) si cele de lumina (pe piept, partile proeminente ale "camasii" albe), pe primele am aplicat amestecul de f. putin negru si white grey, pe celalaltate am venit cu un grey white si white.
Capa cavalerului a suferi si ea un mic accident in partea stanga cand mi s-a sters albul si mi-au ramas niste urme de pensula dupa plimbarea finala a stratului de X22.
Crucea de pe coif a fost facuta cu gold de la Gunze prin drybrush, vad insa ca s-a mai sters pe dunga verticala, la fel pintenii, partile metalice, gaurile si catarama de la curea, anumite accesorii de pe teaca sabiei.
Pe sol am aplicat niste ogment de la Vallejo (Light si Dark Red Ocre), incercand sa sugerez un sol african (doar a fost in cruciade pe Pamantul Sfant, nu? ). Am murdarit corespunzator si partile de jos ale imbracamintii cavalerului, chiar putin partile superioare, presupund ca praful desertului se asterne si pe vesmintele lor.
Am facut cateva taieturi pe partea exterioara a scutului, vopsit cu white grey, urmat de un drybrush cu combinatia metalica de la Gunze. interiorul a fost pictat cu Natural Wood (Agama), Vallejo Red Leather pentru portiune de prindere, iar curelele cu o combinatie Vallejo Red Leather si un rosu aparte,un Amarillo daca mai retin,tintele cu un drybrush fin cu Dark Iron de la Gunze. Pe muchia scutului am incercat un drybrush cu amestecul Gunze de mai sus (Silver si Dark iron). Din pacate, in urma lipirii scutului, aceste detalii nu mai sunt vizibile.
Si, pentru un plus de realism, am incercat cateva pete de sange, cred ca totusi prea grosolane.
Cam asta ar fi, pe scurt.
intre timp, am incercat sa aduc nasul individului la o forma mai normala si am sa ma reapuc de fata.
Multumesc anticipat pentru orice sugestii, am incercat deja sa pun cate putin in practica din ceea ce am vazut la altii si amprenta ta deja e prezenta. Mai am mult insa de exersat si invatat, dar sunt tare recunoscator ca am ce vedea in lucrarile voastre care sunt realmente o sursa de inspiratie pentru noi, incepatorii.

#4 Useril este offline   b00gie 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 14-August 09
  • Location:Craiova

Postat 07 February 2012 - 10:13 AM

Ma bucura nespus ca topicul meu a reusit sa iti fie sursa de inspiratie. Imagine postata
Imi place figurina pe care ti-ai ales-o pentru experimente. Ce dimensiune are?
Inceputul este promitator. Dar cred mai ai loc pentru unele accente. De asemenea mai ai zone pe care inca mai poti experimenta [de ex. fata scutului, teaca sabiei, manusile, manerul sabiei]. Daca tot ai ales-o pentru experimente, sa nu iti fie frica sa testezi pe ea orice tehnica iti trece prin minte. Cred ca asta este principala bariera pe care trebuie sa o depaseasca orice incepator. In cel mai rau caz, daca nu iti place rezultatul final o speli cu lichid de frana si o iei de la capat. Dar cu siguranta urmatoarea data va fi mai bine pentru ca in urma fiecarui experiment inveti cate ceva. Ceva ce oricat ai citi sau vedea nu poti intelege decat facand.
La sfaturi si indrumare LAV-Z este un excelent dascal. Are mai multa experienta, ochiul mai format si o mai buna elocinta in explicatii. Dar daca te voi putea ajuta cu ceva nu voi ezita. Imagine postata
Voi urmari cu interes evolutia cavalerului.
Spor :)

Aceasta postare a fost editata de b00gie: 07 February 2012 - 10:15 AM


#5 Useril este offline   JangBogo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Location:Craiova
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 07 February 2012 - 10:39 AM

Multumesc b00gie pentru incurajari! O sa mai studiez putin problema scutului, a tecii (initial am vrut-o neagra, dar in desert negrul ala nu avea cum sa ramana doar negru, mai caut materiale, fotografii, studii sa-mi fac o idee cam cum ar trebui sa arate finalmente).
Nici de sabie nu sunt tocmai multumit (mai are si o forma usor serpuitoare, pentru ca a trecut prin mainile baietelului meu care vrea sa stie cum se "lupt" soldatii, motiv pentru care inca doua figurine Ek Castings din colectia personala, doua viitoare proiecte, s-au ales cu armele rupte, alta provocare pentru mine). Cu toate incercarile mele, n-am prea reusit s-o indrept corespunzator, o sa mai ma joc cu niste nuante de iron, steel la ea. Da, si manerul nu e inca definitivat.
Mai exista si o dunga usoara argintie la ceea ce poarta cavalerul pe cap care trebuie sa dispara, o mica pata galbuie in stanga, am vrut sa sugerez un usor efect de transpiratie, dar cred ca am exagerat.
Pozele mi-au scos la iveala o gramada de mici pete de gold in jurul deschizaturii in forma de cruce de pe coif, insesizabile altfel cu ochiul liber, si pe teaca. Deci mai avem de remediat. Niste drybrushuri f. fine cu culorile adecvate se impun.
Sunt foate curios cum vi se pare culoarea alba a "camasoiului". Am incercat sa explic mai sus etapele de lucru si cum m-am jucat cu nuantele de alb.
Am sa revin cu poze, dar cred ca spre finele saptamanii o sa mai am ceva ore libere.
Spor sa aveti si multumesc anticipat pentru comentariile voastre, foarte importante pentru mine!
Asa cum ai spus, b00gie, doar experimentand inveti sa stii cum sa faci!

#6 Useril este offline   JangBogo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Location:Craiova
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 07 February 2012 - 11:53 AM

Vezi postareab00gie, la 07 February 2012 - 10:13 AM, a spus:

Ma bucura nespus ca topicul meu a reusit sa iti fie sursa de inspiratie. Imagine postata
Imi place figurina pe care ti-ai ales-o pentru experimente. Ce dimensiune are?
Inceputul este promitator. Dar cred mai ai loc pentru unele accente. De asemenea mai ai zone pe care inca mai poti experimenta [de ex. fata scutului, teaca sabiei, manusile, manerul sabiei]. Daca tot ai ales-o pentru experimente, sa nu iti fie frica sa testezi pe ea orice tehnica iti trece prin minte. Cred ca asta este principala bariera pe care trebuie sa o depaseasca orice incepator. In cel mai rau caz, daca nu iti place rezultatul final o speli cu lichid de frana si o iei de la capat. Dar cu siguranta urmatoarea data va fi mai bine pentru ca in urma fiecarui experiment inveti cate ceva. Ceva ce oricat ai citi sau vedea nu poti intelege decat facand.
La sfaturi si indrumare LAV-Z este un excelent dascal. Are mai multa experienta, ochiul mai format si o mai buna elocinta in explicatii. Dar daca te voi putea ajuta cu ceva nu voi ezita. Imagine postata
Voi urmari cu interes evolutia cavalerului.
Spor :)


Am uitat sa-ti raspund la o intrebare, referitoare la dimensiunile figurinii: are cam 6 cm.

#7 Useril este offline   LAV-Z 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08
  • Location:Canada

Postat 07 February 2012 - 11:57 PM

Vezi postareaJangBogo, la 07 February 2012 - 03:06 AM, a spus:

Lav-Z, ma bucur ca ti-am starnit interesul, desi sunt departe de lucrarile tale (printre altele, mi-a placut lefegiul polonez f. mult si l-am si votat ca atare penutr macheta anului 2011 la sectiunea figurine). Ceea ce vezi este doar un exercitiu pregatitor pentru un alt proiect pe care-l stii, un teuton care-si asteapta cuminte randul.
O sa incerc sa detaliez fiecare etapa.
Intr-o prima etapa, am avut de ales intre a-i oferi un strat de primer complet (un Gunze spray, luat de la Xaba) sau doar partial, incercand sa lucrez altfel camasa de zale. Urmarind topicurile recente de aici, mi-a placut solutia pe care i-o sugerai lui b00gie, asa ca am optat penutr a doua varianta. Am utilizat intai un varf de agrafa pe care l-am plimbat peste tot ce-mi aparea zale, rezultatul mi-a placut. Pe urma am dat cu niste primer (Gunze Mr. Metal Primer ), dar cu pensula pe celelalte zone.
Intr-o a doua etapa, dupa ce mi s-a parut suficient de uscat, am inceput sa lucrez fata. Am folosit acrilice, vallejo, Agama si un Maimeri, incercand sa urmez pasii schitati aici de Wurger(http://www.cartula.r...age__hl__wurger, postul 18), doar ca am apelat putin la alte culori vallejo(orange brown, amestecat cu basic skintone, read leather cu flat yellow), am facut combinatii de culori deschise si mai inchise. Am dat insa o culoare mai inchisa, am venit putin cu detalieri, am adaugat si niste ivory de la Agama pentru zona ochilor. Am incercat sa diluez cat mai mult culorile si sa dau in straturi subtiri, succesive, cam 2-3. Am adaugat ceva roseata de la un permanent Red Light, acrilic Maimeri, initial pe obrazul stang aparuse mai mult si am incercat sa-l sterg. Am venit cu tonuri mai inchise in zonele mai adanci, sub pometi, usor pe frunte, am sters cu o pensula uscata unde mi s-a parut in exces. O culoare mai deschisa am folosit pentru pometi. Ochii au fost pictati in alb si pe urma, cu o pensula Vallejo f. subtire (4/0 cred) am dat 2 puncte albastre (un Agama, Basic Blue, 05 M) Din pacate, prostia pe care am facut-o ieri seara mi-a anulat cam tot efectul, va trebui sa incerc sa o iau de la capat.
Etapa a treia am consacrat-o camasii de zale. Am incercat sa urmez sfatul dat lui b00gie, am venit cu putin negru Agama (basic black, 07M), "intepat" usor, pe urma un dry brush usor cu un amestec de silver si dark iron Gunze .
Camasa alba mi-a dat de lucru. Am lucrat cu doua culori, Vallejo, un White Grey, dat la inceput in doua straturi, pe urma un White, am amestecat dupa aceea si putin negru cu white si am incercat sa fac un mic wash, mai ales pe zonele intunecate. La pozele facute vad ca nu prea mi-a iesit. Am incercat sa ma joc putin cu contrastul intre zonele de umbra (pliurile camasii, de exemplu) si cele de lumina (pe piept, partile proeminente ale "camasii" albe), pe primele am aplicat amestecul de f. putin negru si white grey, pe celalaltate am venit cu un grey white si white.
Capa cavalerului a suferi si ea un mic accident in partea stanga cand mi s-a sters albul si mi-au ramas niste urme de pensula dupa plimbarea finala a stratului de X22.
Crucea de pe coif a fost facuta cu gold de la Gunze prin drybrush, vad insa ca s-a mai sters pe dunga verticala, la fel pintenii, partile metalice, gaurile si catarama de la curea, anumite accesorii de pe teaca sabiei.
Pe sol am aplicat niste ogment de la Vallejo (Light si Dark Red Ocre), incercand sa sugerez un sol african (doar a fost in cruciade pe Pamantul Sfant, nu? ). Am murdarit corespunzator si partile de jos ale imbracamintii cavalerului, chiar putin partile superioare, presupund ca praful desertului se asterne si pe vesmintele lor.
Am facut cateva taieturi pe partea exterioara a scutului, vopsit cu white grey, urmat de un drybrush cu combinatia metalica de la Gunze. interiorul a fost pictat cu Natural Wood (Agama), Vallejo Red Leather pentru portiune de prindere, iar curelele cu o combinatie Vallejo Red Leather si un rosu aparte,un Amarillo daca mai retin,tintele cu un drybrush fin cu Dark Iron de la Gunze. Pe muchia scutului am incercat un drybrush cu amestecul Gunze de mai sus (Silver si Dark iron). Din pacate, in urma lipirii scutului, aceste detalii nu mai sunt vizibile.
Si, pentru un plus de realism, am incercat cateva pete de sange, cred ca totusi prea grosolane.
Cam asta ar fi, pe scurt.
intre timp, am incercat sa aduc nasul individului la o forma mai normala si am sa ma reapuc de fata.
Multumesc anticipat pentru orice sugestii, am incercat deja sa pun cate putin in practica din ceea ce am vazut la altii si amprenta ta deja e prezenta. Mai am mult insa de exersat si invatat, dar sunt tare recunoscator ca am ce vedea in lucrarile voastre care sunt realmente o sursa de inspiratie pentru noi, incepatorii.

Excelent si multumesc pt. raspunsul atat de detaliat. Ai facut o treaba f. buna dar, dupa prerea mea, ar fi bine sa ne concentram pe anumite rezultate.
Parerea mea este sa imparti lucrul la figurina in subproiecte. Iti propun urmatoarele faze:
Fata
Camasa de zale
Camasa din panza groasa
Galeata...:wacko: :lol: + sabia
Scutul
Detaliile ramase
Nu neaparat in ordinea asta, dar este recomandat sa incepi cu elementele cele mai apropiate de corp sau chiar cu fata, dupa care continui cu imbracamintea si apoi accesoriile.
Daca a-si fi in locul tau, a-si incepe cu fata. Apoi camasa din panza, camasa de zale si toate detaliile interioare ale scutului care se vad, centura si teaca spadei. Ar urma spada si galeata. La sfarsit scutul.
Urmeaza sa decizi ce vrei sa faci, cum vrei sa continui si cum vrei sa te organizezi.
Intentia este urmatoare: Stabilesti o anumita ordine, iar apoi ne uitam impreuna la fiecare, pe rand, si vom analiza ce este bun, ce se mai poate face, ce alternative exista, etc. Ne concentram pe faza si incercam sa nu amestecam subiectele. Fiecare zona are specificul iei si tintim, cateodata lucruri diferite. Daca esti de acord, aticipez un topic interesant. Urmeza sa decizi, cum vrei sa procedezi.

P.S. Poti detalia, te rog, cum a venit kitul. Din cate bucati si care anume?
Multumesc.

Aceasta postare a fost editata de LAV-Z: 07 February 2012 - 11:58 PM


#8 Useril este offline   JangBogo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Location:Craiova
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 08 February 2012 - 12:38 AM

LAV-Z, multumesc pentru incurajari! Sunt de acord cu ideea ta de a lucra in etape, asta si vreau sa fac, mai ales ca fotografiile postate mi-au scos la iveala destule nereguli, multe dintre ele, efectiv nu se vad cu ochiul liber. Tocmai de aceea, realizez de-abia acum cat de superbe trebuie sa fie multe dintre lucrarile confratilor mai talentati daca se vad atat de bine la fotografii, in realitate, cu siguranta, arata de cel putin 3 ori mai bine.
Deocamdata am incercat sa-i mai slefuiesc putin nasul cam ciudat al cavalerului. Cred ca figurina mea a suferit un accident neplacut, nu cred ca era din turnare problema. Ce solutii ati propune la rezolvarea ei? Voi atasa o fotografie ca sa vedeti despre ce este vorba. Am slefuit putin cu un smirghel f. fin dupa ce am lucrat cat de fin am putut cu un cutter cu niste lame f. subtiri. rezultatul final este putin mai bun decat in fotografiile postate mai jos. Dar va trebui sa curat si sa repictez fata. "No pain, no game"! :bang:

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: Cavaler occidental. poze ziua 002.jpg
  • Imagine atasata: Cavaler occidental. poze ziua 031.jpg
  • Imagine atasata: Cavaler occidental. poze ziua 034.jpg


#9 Useril este offline   JangBogo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Location:Craiova
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 08 February 2012 - 12:48 AM

LAV-Z, saru'mana pentru sprijin, sunt tare recunoscator pentru ajutorul oferit. Voi urma intrutotul sugestiile tale, mai ales ca ele coincid si cu intentiile mele. Plus ca beneficiind de consilierea voastra sper sa mai invat si eu cate ceva.
La ultima ta intrebare la care n-am apucat sa raspund, figurina e luata de la Roger (ii multumesc inca o data tare mult!) anul trecut, nu stiu cine sta in spatele firmei E.K Castings (un rus, daca am inteles bine, oricum unul tare talentat). Figurinele, multe dintre ele, cel putin (catalogul lor poate fi vazut aici) au un grad excelent de detaliere si sunt mult mai ieftine decat clasicele Pegaso, de exemplu. Am impresia ca si dl. Pavel poate aduce. Vin dintr-o singura bucata, deci nu se pune probleme ansamblarii lor. Inca un avantaj in favoarea lor.

Imi cer scuze, nu s-a atasat catalogul promis (http://www.ekcasting...m/rus/index.php, din pacate, doar in rusa).
Ctalogul pr

Vezi postareaJangBogo, la 08 February 2012 - 12:46 AM, a spus:

LAV-Z, saru'mana pentru sprijin, sunt tare recunoscator pentru ajutorul oferit. Voi urma intrutotul sugestiile tale, mai ales ca ele coincid si cu intentiile mele. Plus ca beneficiind de consilierea voastra sper sa mai invat si eu cate ceva.
La ultima ta intrebare la care n-am apucat sa raspund, figurina e luata de la Roger (ii multumesc inca o data tare mult!) anul trecut, nu stiu cine sta in spatele firmei E.K Castings (un rus, daca am inteles bine, oricum unul tare talentat). Figurinele, multe dintre ele, cel putin (catalogul lor poate fi vazut aici) au un grad excelent de detaliere si sunt mult mai ieftine decat clasicele Pegaso, de exemplu. Am impresia ca si dl. Pavel poate aduce. Vin dintr-o singura bucata, deci nu se pune probleme ansamblarii lor. Inca un avantaj in favoarea lor.


#10 Useril este offline   dani 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05
  • Location:Deva

Postat 08 February 2012 - 01:17 AM

Salutare Nicule!
Pt prima figurina eu zic ca arata bine,mai ales ca nici figurina nu te-a prea ajutat.Personal,eu nici macar nu i-as mai fi montat scutul ala,fiindca nu bate deloc cu casca,eventual as fi incercat sa-i fac o pelerina.Pare mai degraba un scut normand sau bizantin,specific sec.X-XI,iar casca "great helmet" ,e specifica celei de-a doua jumatati a sec.XII. Te-ai si bagat direct la greu,cu albul,o culoare foarte greu de modulat,cel putin pt mine[ca si negrul dealtfel].
Cateva sugestii,sper ca nu deplasate,pt ca in viata mea n-am vopsit o figurina metalica,:
-mai poti veni cu niste wash-uri:un gri mediu pe roba,negru pe casca si camasa de zale
-vopseste-i mainile[flesh],teaca[maronie] si aparatoarea sabiei[gold]
-lama sabiei revopseste-o cu silver[argint]
-picteaza-i o cruce pe piept[mai diversifici albul]:rosie[templieri],sau neagra[teutoni],sau verde[Ordinul Sf.Lazar]-oricare din ele merge pe roba asta alba

Spor in continuare!

#11 Useril este offline   LAV-Z 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08
  • Location:Canada

Postat 08 February 2012 - 01:28 AM

Esti pe drumul cel bun. Uitate mai jos. Cateva sugestii. Cam ce ar mai fi de facut.
Imagine postata

Deci, sa inteleg ca ai ales sa incepi cu fata. Cand consideri ca esti gata cu remaniatul posteaza o poza din acelasi unghi. O sa iasa fain, ai sa vezi.
Spor si pe curand.

#12 Useril este offline   JangBogo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Location:Craiova
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 08 February 2012 - 02:13 AM

Mersi Daniele! Multam fain pentru sugestii, mi-ar surade un cavaler al Ordinului Sf. Lazar, subiect mai rar. Nu stiu daca m-apuc sa fac o mantie, cu siguranta insa ma voi documenta suplimentar, trebuie sa gasesc o solutie convenabila. Poate incerc sa slefuiesc scutul, sa elimin acele benzi si sa-i fac o cruce, am niste fotografii cu sugestii, dar mai meditez. Observatia ta este, de altfel, corecta, in Osprey Elite 019, la p. 10 este reprodusa o imagine despre confruntarea dintre David si Goliat, provenind dintr-un manuscris englezesc de la Winchester, datat 1150-1175, in care Goliatul, care pare sa poarte un echipement completamente normand, are exact tipul asta de scut.
Intre timp o sa ma apuc de fata, dar dupa ce o supun la continuarea operatiei de chirurgie plastica.

Vezi postareadani, la 08 February 2012 - 01:17 AM, a spus:

Salutare Nicule!
Pt prima figurina eu zic ca arata bine,mai ales ca nici figurina nu te-a prea ajutat.Personal,eu nici macar nu i-as mai fi montat scutul ala,fiindca nu bate deloc cu casca,eventual as fi incercat sa-i fac o pelerina.Pare mai degraba un scut normand sau bizantin,specific sec.X-XI,iar casca "great helmet" ,e specifica celei de-a doua jumatati a sec.XII. Te-ai si bagat direct la greu,cu albul,o culoare foarte greu de modulat,cel putin pt mine[ca si negrul dealtfel].
Cateva sugestii,sper ca nu deplasate,pt ca in viata mea n-am vopsit o figurina metalica,:
-mai poti veni cu niste wash-uri:un gri mediu pe roba,negru pe casca si camasa de zale
-vopseste-i mainile[flesh],teaca[maronie] si aparatoarea sabiei[gold]
-lama sabiei revopseste-o cu silver[argint]
-picteaza-i o cruce pe piept[mai diversifici albul]:rosie[templieri],sau neagra[teutoni],sau verde[Ordinul Sf.Lazar]-oricare din ele merge pe roba asta alba

Spor in continuare!


#13 Useril este offline   JangBogo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Location:Craiova
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 08 February 2012 - 02:16 AM

LAV-Z, sunt corecte sugestiile tale, calde multumiri! Mai am si o mica taietura intre arcada dreapta si partea de sus a nasului. Voi continua operatiunea de "chirurgie plasto-metalica" si voi posta cum am noutati. O seara buna!

Vezi postareaLAV-Z, la 08 February 2012 - 01:28 AM, a spus:

Esti pe drumul cel bun. Uitate mai jos. Cateva sugestii. Cam ce ar mai fi de facut.
Imagine postata

Deci, sa inteleg ca ai ales sa incepi cu fata. Cand consideri ca esti gata cu remaniatul posteaza o poza din acelasi unghi. O sa iasa fain, ai sa vezi.
Spor si pe curand.


#14 Useril este offline   LAV-Z 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08
  • Location:Canada

Postat 09 February 2012 - 02:57 AM

Crezi ca te-ar ajuta daca am face impreuna in acrilice o fata (tu pe cavalerul tau iar eu pe o figurina la aceeasi scara)? Daca raspunsul este da, te rog sa-mi comunici, ca sa ma pot pregati. Daca raspunsul este nu, te voi urmari pe masura ce vei posta fotografii.

#15 Useril este offline   JangBogo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Location:Craiova
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 09 February 2012 - 09:12 AM

Vezi postareaLAV-Z, la 09 February 2012 - 02:57 AM, a spus:

Crezi ca te-ar ajuta daca am face impreuna in acrilice o fata (tu pe cavalerul tau iar eu pe o figurina la aceeasi scara)? Daca raspunsul este da, te rog sa-mi comunici, ca sa ma pot pregati. Daca raspunsul este nu, te voi urmari pe masura ce vei posta fotografii.


LAV-Z, esti mai mult decat dragut! Daca nu te solicit prea mult, e ok. Insa pana in weekend nu voi avea timp sa revin la cavaler. Pe de alta parte, am constat acum ca nu am un retarder la mine, nu stiu daca va fi nevoie. Calde multumiri inca o data! O sa fac si o lista cu acrilicele pe care le am, sa vedem cum ne potrivim la tonuri.

#16 Useril este offline   LAV-Z 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08
  • Location:Canada

Postat 10 February 2012 - 12:11 AM

Vezi postareaJangBogo, la 09 February 2012 - 09:12 AM, a spus:

LAV-Z, esti mai mult decat dragut! Daca nu te solicit prea mult, e ok. Insa pana in weekend nu voi avea timp sa revin la cavaler. Pe de alta parte, am constat acum ca nu am un retarder la mine, nu stiu daca va fi nevoie. Calde multumiri inca o data! O sa fac si o lista cu acrilicele pe care le am, sa vedem cum ne potrivim la tonuri.

Okie Dokie, Mr. JangBogo.
Nu-i nici o graba. Si eu trebuie sa gasesc ceva si apoi ne putem apuca de treaba. Sa nu-ti faci probleme cu culorile. Lucrezi cu ce culori ai si nuantele pe care le alegi sunt bine alese. Vom discuta despre asta mai tarziu. Eu voi deschide "balul" si tu ma urmezi cand ai timp. Mi-ar face placere sa fie un dialog. Merge si fara retarder. Amandoi vom avea de invatat.
See you soon.

#17 Useril este offline   b00gie 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 14-August 09
  • Location:Craiova

Postat 10 February 2012 - 12:30 AM

Wow! Se anunta un topic foarte instructiv. Ce mi-ar placea sa am si eu o figurina la scara asta ca sa pot exersa impreuna cu voi... Oricum, salut aceasta initiativa si voi urmari cu mare atentie desfasurarea workshop-ului.
Spor! :)

#18 Useril este offline   JangBogo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Location:Craiova
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 10 February 2012 - 01:14 AM

LAV-Z, ii dam bataie in weekend, multumesc mult!
b00gie, multumesc, pentru mine va fi un exercitiu, asa cum am mai spus. Sunt stimulat realmente de incurajarile voastre si orice comentarii (inclusiv din partea altor colegi) le consider binevenite. Ma intereseaza sa invat si sa exersez, am vazut multe lucrari frumoase pe acest forum (apropo, La Multi si Frumosi Ani, Agulhan!). Desi nu am timpul ca aliat al meu in aceasta fumoasa aventura, dar sper sa ma descurc.

#19 Useril este offline   dani 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05
  • Location:Deva

Postat 10 February 2012 - 01:59 AM

Nu pot decat sa ma bucur cand vad o asemenea atmosfera molipsitoare :good: :friends: . Daca nu inghet de tot noptile astea la lucru,am sa incep si eu un Teutonic Grand Master.
Mult spor!

#20 Useril este offline   LAV-Z 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08
  • Location:Canada

Postat 11 February 2012 - 12:44 AM

Haideti sa ne apucam de treaba.
Am decis impreuna sa incepem cu fata
Voi lucra pe un cap de la Ultracast la scara 1/35, deci ceva mai mic decat capul cavalerul tau. Subiectul nu are nimic de-a face cu subiectul figurinei, dar o fata este o fata. Mediul folosit: vopsele acrilice
Primele etape sunt:
1. Primer Tamyia gri spray.
2. Culoarea de baza, aplicata in trei straturi (dupa cum am observat dupa fotografiere nu l-am aplicat peste tot - am remaniat ulterior).
Iata fotografiile. Imi cer scuze pt. calitatea slaba a fotografiilor, dar cred ca se va vedea destul de bine cum voi lucra.
Imagine postataImagine postata

3. Ochii: Inainte de a picta ochii, te rog sa te uiti pe desenul de mai jos.
Imagine postata
Acum am observat ca ultimul rand din a 4-a faza lipseste. Pe ultimul rand scrie "ochiului dinspre nas". Imi cer scuze.
Iata ce am obtinut:
Imagine postata
Sublinierea coltului ochiul la pleoapa inferioara o fac, de obicei, cand aplic umbrele fetei. Este vorba doar de sublinierea portiunii de la coltul ochiului de linga nas pana la pupila.
Ma opresc aici si te voi astepta. Daca ai intrebari, comentarii sau ceva nu este clar nu ezita.
Mult, mult succes.

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi