Forum Machete,Modelism,Hobby: DAVINCI Gunship Multicanon - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

DAVINCI Gunship Multicanon

#1 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 06 February 2012 - 09:55 PM

Salutare tuturor,
tot la oferta si pentru placerea gustului am cumparat un kit Italeri dintr-o serie care face referire la masinariile lui DaVinci. Se pare ca mai nou este o moda a studiului acestor capodopere tehnice, dupa ce o lunga perioada de timp omenirea nu prea a bagat in seama realizarile cu pricina. Aici ma refer in general, evident, pentru ca cei pasionati de istorie, arta, astfel de realizari tehnice au cunoscut problema, dar se pare ca in ultima vreme omenirea cunoaste un fenomen de intoarcere la baza, la origini, la nutritia sanatoasa (sau cel putin incearca).

Geniul lui Da Vinci este oricum impresionant, am avut ocazia sa vizitez o expozitie itineranta cu machete scara 1:1 a capodoperelor cu pricina, realizate de studenti si artisti, prin bunavointa reprezentantilor Consulatului Italian la Timisoara. Expozitia a fost gazduita de bastionul orasului, recent renovat, iar cei doritori au putut admira masinariile cu pricina. Ceea ce frapeaza este multitudinea de solutii mecanice gasite de acest geniu, la o gramada de probleme, care au ramas actuale pana in zilele noastre, din punct de vedere al conceptului si al functionarii, chiar daca materialele cu care se realizeaza astfel de elemente sunt evident cu totul altele. Oricum cine arunca o privire asupra masinariilor cu pricina cred ca isi pune cel putin un semn de intrebare asupra originilor ideilor respective, pentru ca pare cel putin greu de inteles cum un singur individ a avut momente de cugetare asupra atator aspecte.

Fara a mai lungi insa vorba, am inhatat kitul cu pricina impreuna cu un brat de alte kituri. Nu reprezinta un element de dificultate, kitul este destinat celor mici mai mult, deoarece nu necesita vopsire, nu necesita adezivi. Reperele sunt injectate in plastic la culoare, iar asamblarea mecanica se face prin forma si prin forta. Totusi, fara a insista prea mult, am facut cate un wash foarte discret, o debavurare acolo unde evidenta era prea flagranta, am si lipit unele repere pentru o mai buna soliditate. Oricum recomand aceste kituri celor care vor sa-si initieze juniorul in ale modelismului, deoarece permite realizarea unei machete in mod rapid, si prin succesul garantat poate sa se constituie intr-un autoindemn pe mai departe. Fara a fi cazul, am asamblat insa cu placere macheta, si iata cateva poze ale acesteia.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

#2 Useril este offline   VALIX 

• Membru senior
  • Postari: 155
  • Inregistrat: 24-August 10

Postat 06 February 2012 - 10:07 PM

Super!
Īmi aminteşte de "tancurile" multitun, tot ale lui DaVinci, din Assassin's Creed.

#3 Useril este offline   SorinR 

• Membru senior
  • Postari: 340
  • Inregistrat: 29-January 11

Postat 07 February 2012 - 09:24 AM

Culmea, si producatorii de la Ubisoft, cand au facut armele alea in asasin's creed, s-au inspirat dupa aceste masinarii a lui DaVinci!! Oricum super jucariile, imi plac si mie mult aceste masinarii!!

#4 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 08 February 2012 - 02:41 PM

Frumos realizata, felicitari! :hi:

#5 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior

Postat 10 February 2012 - 08:28 PM

Multumesc de aprecieri.
Geniul acestui mare savant oricum ramane un mister.

Pentru cei doritori in a deschide calea juniorilor in domeniu, sunt reduceri de 50% la machete Italeri.

#6 Useril este offline   Saci 

• Membru deplin
  • Postari: 61
  • Inregistrat: 01-February 11
  • Interests:Motociclism

Postat 17 February 2012 - 07:28 PM

Vezi postareastageexp, la 10 February 2012 - 08:28 PM, a spus:

...
Pentru cei doritori in a deschide calea juniorilor in domeniu, sunt reduceri de 50% la machete Italeri.

Pe care site/unde?

#7 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior

Postat 23 February 2012 - 10:11 AM

Salut,
nu pe siteuri ci la mallul din Arad.
Din ce spuneau doamnele de acolo luna asta inca mai sunt preturile jos.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi