Slowly but deadly in progress SBD -3 Dauntless 1/32 Trumpeter
Postat 06 February 2012 - 09:27 PM
Incep un nou model, pe care o sa incerc sa-l prezint in timpul constructiei. Modelul este un SBD-3 Dauntless, scara 1/32, de la Trumpeter, la care o sa adaug setul BigEd si mitralierele cal.30, de la Master, pentru postul mitraliorului.
Deocamdata o poza de ansamblu, cu ce contine cutia si seturile pentru imbunatatiri. In zilele urmatoare o sa postez poze, in functie de cum va avansa lucrarea.
Florin
Postat 07 February 2012 - 10:54 AM
grek, la 06 February 2012 - 11:48 PM, a spus:
Da, inmatricularea va fi cea din primavara 1942, din batalia din Marea Coralilor, cu bulina rosie si directia in dungi alb-rosii, din VS-2, de pe USS Lexington, zburat de eroii din"Battle of Coral Sea", pilot Lt.J.Leppla, si mitralior D.K. Liska, asii zburatorilor de Dauntless, care in acea batalie, au doborat 4 avioane japoneze,(record care a ramas nebatut, pana la incheierea razboiului).
In rest, alaturarea linga Wildcat-ul vopsit la fel, nimic nu este batut in cuie, asa ca cine stie, peste ceva timp poate (ani) va ateriza linga Wildcat. Speranta moare ultima.
Florin
Aceasta postare a fost editata de scorpio: 07 February 2012 - 11:39 AM
Postat 07 February 2012 - 07:21 PM
Va fi, asa cum a zis si "grek" varianta de vopsire pre-war.
In rest m-am pus si am lucrat cu metal azi. Cu mult metal, setul BigEd fiind foarte "stufos". Aproape ca am treminat interiorul (mai am de tras cateva fire) si poate intra la vopsire.
radiourile (fetele sunt pilite, deoarece o sa primeasca o fata colorata de la Eduard)
cablul de ancorare (in cala portavionului, se agatau de tavan, pentru a intra cat mai multe), cel din kit, era jucarie, rau.
la mitralierele de 50, din bot, nu am schimbat decat manerul de armare (in rest, nu se vede nimic)
interior stanga
in partea dreapta am montat "la rece", cam toate piesele, ca sa vedeti cat de inghesuit este, incep cu postul de pilotaj,
postul mitraliorului
dupa toate astea, am unit cele doua jumatati si am realizat ca din tot interiorul, se va mai vedea cam 25%,
si o vedere de ansamblu,
Postat 07 February 2012 - 07:46 PM
suportul mitralierelor de 30,
lansatoarele de bombe, de pe aripi,
capacele trenului de aterizare
capacele calei mitralierelor ,
cireasa de pe tort, la acest set (BigEd) o reprezinta franele aerodinamice (daca reusesti sa le scoti cum le dau cei de la Eduard), ve las pe voi sa decideti daca arata bine sau nu, in comparatie cu ce era in kit,
datorita faptului ca, cei de la Trumpeter, au facut niste nituri pe kit, care daca ar fi transformate la 1:1, si ai calca in ele, sigur ai face cel putin o entorsa, daca nu mai rau, asa ca m-am hotarat ca sa slefuiesc toata macheta, ca sa le mai reduc un pic. Am inceput deocamdata cu coada,
incet, incet o sa o slefuiesc pe toata.
Lipirea pieselor metalice, am realizat-o cu puncte de cianoacrilat, iar lipirea finala este facuta cu "future", care tine foarte bine dupa ce se usuca (daca nu exista tensiune pe piesa, este ideal).
Deocamdata atat dupa o zi lunga. O sa revin pe parcurs.
Florin
Postat 08 February 2012 - 02:51 PM
Z-mare, la 08 February 2012 - 02:38 PM, a spus:
Da, am decalit-o, ca sa lucrez mai usor cu ea. Nu mai exista multa "tensiune" in ea, dupa decalire si pastreaza mai usor forma dorita.\
Azi fac pauza (sunt de serviciu), dar maine, mi-am prosus sa trag niste fire in cockpit, care la final, o sa stiu eu ca le-am tras, ca de vazut, n-o sa se vada, din pacate, deoarece este foarte inchis si aglomerat (cockpitul).
Florin
Aceasta postare a fost editata de scorpio: 08 February 2012 - 02:57 PM
Postat 19 February 2012 - 04:44 PM
scorpio, la 07 February 2012 - 10:54 AM, a spus:
Florin
De fapt pilotul a dobarat 4 Zero si mitraliorul inca 3 Zero (am omis acest fapt cand am postat).
Deocamdata acest proiect intra in stadiul de hibernare, deoarece este "neparat musai" altul.
Va reinvia la timpul potrivit.
Florin
Postat 13 August 2012 - 02:10 PM
Spre deosebire de alte machete pe care le-am facut, asta o sa fie curata, deoarece inmatricularea pe care vreau sa o fac, este a unui avion proaspat iesit din fabrica Douglas de la El Segundo si folosit in scopuri propagandistice si care poarta intreaga inmatriculare pentru "sail 12" si anume "2-S-12" pe fuselaj, victoriile obtinute si insigna escadrilei "Scouting Squadron Two", VS-2.
Sau poate ca o sa-l fac uzat, in functie de ce stare o sa am la momentul potrivit. Voi ce zice-ti? Nou sau uzat?
Postat 13 August 2012 - 05:56 PM
Citeaza
Postat 13 August 2012 - 07:13 PM
Z-mare, la 13 August 2012 - 05:56 PM, a spus:
D-astea o sa fie cu siguranta, indiferent daca o sa fie nou sau uzat, dar intrebarea era daca sa-l fac bibelou sau ros, murdar si alte cele.
Postat 13 August 2012 - 07:44 PM
Asta este cel de propaganda (din fabrica)
Grea alegere.
Sau si cel din fabrica a ajuns tot pe front si ma gandesc ca nu l-au revopsit ci l-au trimis tot la aceeasi escadrila. Ce credeti?
Aceasta postare a fost editata de Florin-aka-Scorpio: 13 August 2012 - 07:52 PM