Vali, la Mar 8 2006, 08:16 PM, a spus:
Foarte frumos,felicitari!
Totusi,desi executat impecabil,camuflajul Tiger-ului e putin straniu pentru vara 1943...
Multumesc pentru aprecieri..
Camuflajul de pe Tiger nu este deloc straniu. Acest tiger cu numar S33 era un membru al diviziunii Das Reich. Daca va uitati atent tiger-ul este unul produs cam in decembrie 1942. Das reich a participat la luptele de la Kharkov in iarna de 42-43. Tiger-ul respectiv vopsit la fabrica in gri atunci a primit si camuflajul de iarna. Spre vara inainte de a fi trimis la Kursk s-a dat probabil camuflajul de iarna jos si a primit camuflajul asta. Dupa ordinul care obliga sa fie dunkelgelb toate vehiculele, cei de pe teren au dat camuflaje de genul asta cu doua culori verde/galben sau numai galben pe vehiculele lor veche vopsite gri de la fabrica..
Cu toate astea ca nu pot sa spun ca acest camuflaj este unul foarte corect pentru ca sursa mea de inspiratie a fost doar o ilustratie de la o carte. pina la urma acest gen de camuflaj cu 2 culori a existat dar nu sint sigur daca aexistat exact in acest fel.. Si stim foarte bine ca Das Reich-ul a avut tigerii vechi primiti si folositi la Kursk dupa batalie de la Kharkov..
Cu poveste Tiger-ului asta este..
Povestea panter-ului si bergepanther-ului este ca erau foarte noi atunci si au vazut prima batalie a lor in Kursk la sfirsitul drumului de pe diorama
Bergepanther a facut parte din Panzerjager Abteilung 6sute si numai stiu mai cit (parca652) nu stiu daca s-a intilnit cu Das Reich. Panther-ul face parte din diviziune Grossdeutschland. N-am nici o idea daca s-a intilnit si el cu das Reich sau panzerjagerii. Dar de un lucru sint sigur, totii s-au apropiat la Kursk din nord folosind aceasi avangarda a fortelor Germane..