Forum Machete,Modelism,Hobby: Blitzkrieg in Vest, Franta 1940 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Blitzkrieg in Vest, Franta 1940 Figurine Dragon 1/35

#61 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 08 March 2012 - 12:04 AM

LAV-Z, scuze, nu am mai revenit, fiind putin plecat si departe de vopseluri, machete si chiar net.
Ma bucur tare mult ca ai reusit sa duci cu bine la capat acest tutorial. Cred ca vei fi cu atat mai satisfacut cand vei vedea cum vom aplica ceea ce am inteles din "micul tau seminar" tinut aici debutantilor, in primul rand. In privinta lacului Vallejo cred ca s-au mai tras niscaiva semnale pe acest forum. Sunt curios cum se va comporta un Tamya sau Gunze, eu p-astea le am in "batatura".
Si, daca tot ne-ai facut pofta, asteptam si continuarea (diorama). Oricum, calde felicitari si multumiri pentru ceea ce, cu generozitate, ne-ai pus la dispozitie!

#62 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 08 March 2012 - 01:05 AM

Vezi postareaJangBogo, la 08 March 2012 - 12:04 AM, a spus:

LAV-Z, scuze, nu am mai revenit, fiind putin plecat si departe de vopseluri, machete si chiar net.
Ma bucur tare mult ca ai reusit sa duci cu bine la capat acest tutorial. Cred ca vei fi cu atat mai satisfacut cand vei vedea cum vom aplica ceea ce am inteles din "micul tau seminar" tinut aici debutantilor, in primul rand. In privinta lacului Vallejo cred ca s-au mai tras niscaiva semnale pe acest forum. Sunt curios cum se va comporta un Tamya sau Gunze, eu p-astea le am in "batatura".
Si, daca tot ne-ai facut pofta, asteptam si continuarea (diorama). Oricum, calde felicitari si multumiri pentru ceea ce, cu generozitate, ne-ai pus la dispozitie!

Multumesc JangBogo. Cu placere.
In ceea ce priveste lacurile, aplicale cu aerograful dupa ce le-ai amestecat bine si diluat. Straturi subtiri. Se pare ca nu le place pensula. Pune tu accentul unde vrei.:-)
Toate cele bune.

#63 Useril este offline   Manuel 

• Membru deplin
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 15-October 08

Postat 16 March 2012 - 05:06 PM

salut

Excelent tutorial mistere, unul dintre cele mai bune citite aici! Sunt sigur ca 90% din forumisti, printre care ma numar si eu, iti multumesc pentru ca imparti cu noi bucuria modelismului. Succes in continuare!

Am o dilema: in ciuda cautarilor nu am gasit pana acum un material din care sa confectionez curele pentru arme. Am observat ca nu ai aceasta grija (cureaua de la pusca antitanc este excelent realizata) , asa ca te rog sa detaliezi.

Cu stima, Manu

#64 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 16 March 2012 - 10:46 PM

Vezi postareaManuel, la 16 March 2012 - 05:06 PM, a spus:

salut

Excelent tutorial mistere, unul dintre cele mai bune citite aici! Sunt sigur ca 90% din forumisti, printre care ma numar si eu, iti multumesc pentru ca imparti cu noi bucuria modelismului. Succes in continuare!

Am o dilema: in ciuda cautarilor nu am gasit pana acum un material din care sa confectionez curele pentru arme. Am observat ca nu ai aceasta grija (cureaua de la pusca antitanc este excelent realizata) , asa ca te rog sa detaliezi.

Cu stima, Manu

Buna Manu,
Confectionez curelele de arma la scara 1/35 si 1/32 din hartie normala de imprimanta sau caiet. Folosesc kitul ABER, 35 A21 pt. catarame.
Aleg catarama pe care o voi folosi si tai hartia la latimea impusa de interiorul cataramei. "Cureaua" din hartie o tai putin mai ingusta, ca sa poata intra usor in catarama. Daca vrei sa faci cureaua sa fie indoita intr-o forma mai ciudata (de exemplu': culcata pe jos sau atarnind de-a lungul armei) te sfatui ca dupa ce ai atasat cataramele pe curea si aceasta este gata s-o lipesti pe arma, s-o imersezi intro solutie de apa cu lipici (aracet) dupa care ii dai forma care o vrei. Poti folosi un uscator de par sa usti "cureaua" in pozitia respectiva. Apoi lipesti cureaua pe arma cu CA.
La scari mai mari de 1/35 sau 1/32 se poate folosi si banda de izolat, care este mai groasa decat hartia. Va trebui sa cureti adezivul cu un diluant.
Sper ca am fost destul de clar.

Multumesc pt. cuvintele frumoase.

#65 Useril este offline   Manuel 

• Membru deplin

Postat 17 March 2012 - 12:50 AM

Calea cea mai simplă e īntotdeauna cea mai bună; am folosit plumb, diferite foite de plastic si hartie insa niciodata nu m-am gandit sa asociez hartia cu aracetul. Cataramele -ABER 35 A2- sunt splendide si dau acea tusa de realism atat de necesara dar sper sa le pot inlocui cu pensula; stii, aici criza se resimte din plin:)
Multumesc foarte mult!

#66 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 17 March 2012 - 01:29 AM

Vezi postareaManuel, la 17 March 2012 - 12:50 AM, a spus:

Calea cea mai simplă e īntotdeauna cea mai bună; am folosit plumb, diferite foite de plastic si hartie insa niciodata nu m-am gandit sa asociez hartia cu aracetul. Cataramele -ABER 35 A2- sunt splendide si dau acea tusa de realism atat de necesara dar sper sa le pot inlocui cu pensula; stii, aici criza se resimte din plin:)
Multumesc foarte mult!

Cu multa placere.
Cataramele le poti face din sarma subtire din cupru. Cauta un profil patrat sau dreptunghiular la scara cu dimensiunea interioara a cataramei (poti s-o faci si din pila daca vrei). Bobineaza sarma de cupru si apoi o tai catarama cu catarama. Ideal ar fi s-o cositoresti. Apoi, dupa ce "cureaua" este inmuiata bine, o presezi pe curea pana hartia moale umple ochiul cataramei. E o munca mai delicata dar tot mai bine decat sa vopsesti.
Succes.

#67 Useril este offline   Manuel 

• Membru deplin

Postat 17 March 2012 - 06:25 PM

LAV era vorba de catarama din capatul curelei, cea care poate lungi sau scurta cureaua. Oricum procedura se aplica, trebuie doar sa bat un pic sarma de cupru pentru aplatizare si apoi s-o indoi pe acel profil.Sunt atehnic, voi pune o legatura, poate asa ma voi face mai usor inteles:)

[img]http://http://www.gunpics.net/german/kar98k/k981.JPG[/img]

Aceasta postare a fost editata de Manuel: 17 March 2012 - 06:28 PM

#68 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 18 March 2012 - 12:09 AM

Vezi postareaManuel, la 17 March 2012 - 06:25 PM, a spus:

LAV era vorba de catarama din capatul curelei, cea care poate lungi sau scurta cureaua. Oricum procedura se aplica, trebuie doar sa bat un pic sarma de cupru pentru aplatizare si apoi s-o indoi pe acel profil.Sunt atehnic, voi pune o legatura, poate asa ma voi face mai usor inteles:)

[img]http://http://www.gunpics.net/german/kar98k/k981.JPG[/img]

Daca poti reposta linkul, te rog. Multumesc.

#69 Useril este offline   Manuel 

• Membru deplin

Postat 18 March 2012 - 12:38 AM

http://www.gunpics.n...98k/kar98k.html

Am facut catarama, de fapt 4 catarame, pt ca lucrez tot Dragon si le-am fixat prin strangere, cu un patent, pe hartia (cureaua) uscata. A iesit mai bine decat credeam.
Iti multumesc mult pentru idei si amabilitate.

Vad ca ai inceput un proiect nou, si mai interesant. Mult succes!

#70 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 18 March 2012 - 12:48 AM

Vezi postareaManuel, la 18 March 2012 - 12:38 AM, a spus:

http://www.gunpics.n...98k/kar98k.html

Am facut catarama, de fapt 4 catarame, pt ca lucrez tot Dragon si le-am fixat prin strangere, cu un patent, pe hartia (cureaua) uscata. A iesit mai bine decat credeam.
Iti multumesc mult pentru idei si amabilitate.

Cu cea mai mare placere. Acum am inteles.
Poate postezi ce ai inceput sa lucrezi. Daca arati ce lucrezi si cum lucrezi, deschizi posibilitatea pt. idei noi.

Citeaza

Vad ca ai inceput un proiect nou, si mai interesant. Mult succes!

Multumesc.

#71 Useril este offline   Manuel 

• Membru deplin

Postat 18 March 2012 - 08:17 PM

Vezi postareaLAV-Z, la 18 March 2012 - 12:48 AM, a spus:

Cu cea mai mare placere. Acum am inteles.
Poate postezi ce ai inceput sa lucrezi. Daca arati ce lucrezi si cum lucrezi, deschizi posibilitatea pt. idei noi.

Multumesc.

Si eu as vrea, dar n-am cu ce:)
Spor!

#72 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 19 March 2012 - 02:42 PM

Excelent tutorialul...o singura carcoteala,no ofence:pe alocuri,wash-urile cu negru,mi se par mult prea intense.

#73 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 19 March 2012 - 10:59 PM

Vezi postareadani, la 19 March 2012 - 02:42 PM, a spus:

Excelent tutorialul...o singura carcoteala,no ofence:pe alocuri,wash-urile cu negru,mi se par mult prea intense.

Multumesc dani!!!
Nu-i nici o problema, dar sa sti ca nu am aplicat nici un wash. :-)

#74 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 20 March 2012 - 01:03 AM

Vezi postareaManuel, la 18 March 2012 - 08:17 PM, a spus:

Si eu as vrea, dar n-am cu ce:)
Spor!

Sa inteleg ca nu ai aparat de fotografiat? Poate imprumuti unul?

#75 Useril este offline   Manuel 

• Membru deplin

Postat 20 March 2012 - 09:12 PM

Vezi postareaLAV-Z, la 20 March 2012 - 01:03 AM, a spus:

Sa inteleg ca nu ai aparat de fotografiat? Poate imprumuti unul?

Multumesc pentru sprijin mistere, voi incerca.

#76 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 27 April 2012 - 02:49 AM

Am o intrebare pt. cunoscatorii campaniilor militare WW2.
Din "sapaturile" mele nu imi este clar daca StuG III, Ausf B a participat in campania din Franta 1940. Ce am aflat este ca productia a inceput in Mai '40, iar la inceputul campaniei 24 StuG III, toate Ausf A au fost in dotarea bateriilor 640, 659, 660 si 665.
Aveti vre-o informatie ca Ausf B ar fi ajuns pe front inainte de sfarsitul lui Iunie 1940? Nu am gasit nici o informatie despre asta. Putin probabil. Peste tot unde am "sapat" plaseaza Ausf B in Balcani si inceputul campaniei in Rusia.
Multumesc anticipat pt. ajutor. :-)

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi