Batteau Barca cu vela la scara 1/24
Postat 22 January 2012 - 08:33 PM
Am gasit pe un site strain niste planuri cu o barca cu vela si un tun.
In continuare va prezint etapele de lucru prin care o sa trec sperand sa iasa ceva frumos.
Informatii generale:
- lungime: aproximativ 41 cm
- latime: 15,3 cm
- inaltime: 35, 5 cm
- perioada:1812
Materialele pe care o sa le folosesc sunt urmatoaretle:
- punte: fund de ladita de fructe de 3 mm. Din cauza ca nu am reusit sa-l tai in file o sa o fac dintr-o bucata, iar pentru finisat o sa incerc sa gravez niste "rosturi" de imbinare, sa dau impresia de scadura. Sper sa iasa bine.
- coatele: placaj de 4 mm.
- intariturile pentru coaste: betisoare de chibrite pentru gratar, de-ale lungi, putin slefuite si finisate sunt perfecte ( 4 x 4 mm)
- culoare: inca nu m-am hotarat.
- restul: o sa a hotarasc pe parcurs
SI acum niste poze. Deocamdata nu am slefuit nimic. Pana la urma o sa trebuieasca sa refac unele coaste, deoarece, fiind un incepator, mana mea nu este inca antrenata.
Sper sa va placa initiativa mea. Astept comentarii si critici constructive.
Seara buna
S.
Postat 23 January 2012 - 09:51 AM
florinx, la 23 January 2012 - 08:48 AM, a spus:
Eu am printat pe A3 fara scalare (fara resize to fit page) si asa mi-au iesti coaste de grosimea aprox 4 mm. Problema e ca eu am planurile in inch, si nu prea am materiale de dimensiunile cerute in plan. Asa ca am luat sublerul, si am aproximat cu ce aveam in dotare.
Postat 23 January 2012 - 09:57 AM
ACHRISTIAN, la 23 January 2012 - 09:38 AM, a spus:
Planurile le-am printat 1:1 fara scalare ( fara resize to fit page) din PDF-ul downloadat.
Pentru redimesionare poti sa folosesti Photoshop sau poti direct din wizardul imprimantei. Acolo unde te intreaba la ce dimensiune sa printezi,in loc de 100% pui cat vrei (ex 125%, 150%) si imprimanta iti imprima mai mare. Dezavantajul este ca se pierde calitatea. Dar despre cum se printeaza si se maresc planurile, cred ca gasesti linkuri si informatii si in alte Topicuri
Spor
PS: daca PDF-ul este salvat vectorial, poti sa-l deschizi cu AI ( adobe illustrator) si sa-l maresti acolo fara distorsiuni. Avantajul vectorului.
Spor
Postat 23 January 2012 - 10:54 AM
mocians, la 23 January 2012 - 09:57 AM, a spus:
Pentru redimesionare poti sa folosesti Photoshop sau poti direct din wizardul imprimantei. Acolo unde te intreaba la ce dimensiune sa printezi,in loc de 100% pui cat vrei (ex 125%, 150%) si imprimanta iti imprima mai mare. Dezavantajul este ca se pierde calitatea. Dar despre cum se printeaza si se maresc planurile, cred ca gasesti linkuri si informatii si in alte Topicuri
Spor
PS: daca PDF-ul este salvat vectorial, poti sa-l deschizi cu AI ( adobe illustrator) si sa-l maresti acolo fara distorsiuni. Avantajul vectorului.
Spor
Am rezolvat cu ajutorul imprimantei,multumesc!
Postat 07 February 2012 - 08:44 PM
Postat 08 February 2012 - 09:50 AM
Ma bucur sa vad ca si altii au abordat acest proiect si ca mai si posteaza.
Eu, din pacate mi-am dat seama ca am inceput cu stangul si, fiind implicat si in alte proiecte ( putin mai importante) am hotarat sa aman continuarea, daca nu refacerea acestei barcute.
@ACHRISTIAN: daca poti sa imi spui si mie cum ai reusit sa conturezi coastele inainte de filare, as fi recunoscator ( poate ai si niste poze). SI ma mai intereseaza ce grosime au coastele, luand in considerare ca o faci mai mica.
Merci si spor mai departe. Mai asteptam poze si detalii
Postat 08 February 2012 - 05:03 PM
Aceasta postare a fost editata de ACHRISTIAN: 08 February 2012 - 05:14 PM