TanchistulT34, la 21 January 2012 - 02:46 PM, a spus:
... n-am o camera foto cu prea multi pixeli, dar se distinge ceva...
Pai, din pacate, nu prea se distinge. Iar aceasta nu are nici o legatura, cu rezolutia camerei tale.
Subiectul este total in afara zonei de focalizare a obiectivului. Aceasta este undeva, departe, la nivelul caloriferului/boxei/monitorului.
Probabil ca esti prea aproape de subiect (ai dorit sa fie mare in cadru), mai aproape decat permite distanta minima de focalizare a obiectivului tau.
Plaseaza subiectul la distanta la care poti sa obtii claritate, apoi decupezi imaginea in jurul subiectului (ambianta casnica din jur, nu intereseaza pe nimeni), cu ajutorul oricarui foto-editor simplu.
Lipsa de contrast cromatic, intre stirenul modelului si tablia biroului, nu te ajuta deloc...
Moderatorul acestui forum, explica chestiunile respective ( punctele, de la
a la
g), aici :
http://www.cartula.r...rafii-pe-forum/
Personal, nu cred ca este o idee buna sa-ti inghesui toate proiectele intr-un singur topic, in opinia mea, este o reteta sigura pentru un ghiveci haotic.
Cred ca fiecare proiect dedicat migalirii unei machete, merita un topic separat... in care sa-i prezinti (si pentru eventualul interes, al altora) originea si etapele, cat mai
in extenso .
Ma rog, fiecare procedeaza conform gustului propriu.
Kitul pe care l-ai ales, desi destul de batran, are o calitate rezonabila :
http://www.onthewaym...pantherprev.htm
Citeaza
...si doua e-mailuri( mud brown si olive green)...
Nu prea cunosc emailurile Revell, le consider de calitate indoielnica, oricum, numele lor generic nu spune nimanui nimic. Au
CODURILE sugerate in notita de vopsire, din instructiunile kitului ?
O sa ma ai nevoie si de alte culori in afara de acestea, chiar daca schema de camuflaj este doar una bicolora (de la sfarsitul razboiului, deoarece versiunea construita, este una de final de productie).
Pe de alta parte,
nu stiu cat de usor o sa-ti fie sa vopsesti, o macheta montata complet ...
Citeaza
...cand spal macheta inainte de vopsire...
Chiar nu conteaza cum o speli... pur si simplu poti sa o speli in apa curgatoare nu foarte calda, la chiuveta, cu detergent de vase pensulat cu o pensula mare si moale.
O clatesti apoi foarte bine, in aceeasi apa curgatoare.
O lasi sa se usuce pe un prosop curat de bucatarie, acoperita eventual de o caserola (sa nu se depuna praf, pana vopsesti).
Citeaza
...exista ceva alternativ folosirii unei ansa din metal...
Cerinta ca vopseaua sa fie bine amestecata inainte de aplicare, are o importanta capitala, asa cum se argumenteaza in acel articol.
Cele trei componente ale ei, trebuie sa fie perfect omogenizate, iar asta se obtine cel mai sigur prin folosirea unui instrument dintr-un material care nu interactioneaza cu ea.
Atunci cand vrei sa produci o gustoasa mamaliga mioritica, procedezi la fel cu omogenizarea malaiului... altfel rezulta doar o oroare plina de cocoloase.
Eu folosesc o surubelnita foarte mica, cromata, cu varful retezat si tija rotunjita la capat.
Sa ai spor !
Aceasta postare a fost editata de GRIZZLEA: 21 January 2012 - 04:42 PM