Forum Machete,Modelism,Hobby: Blindatele mele - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Blindatele mele Am nevoie de sfaturi

#1 Useril este offline   TanchistulT34 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 25
  • Inregistrat: 29-December 11

Postat 21 January 2012 - 02:46 PM

Salutare, in acest topic o sa postez toate blindatele mele de-a lungul vremii, pentru a nu deschide un topic pentru fiecare blindata.Dar deocamdata, doar un singur tanc o sa postez, cel pe care l-am construit.Pana la urma m-am decis sa iau un kit jagdpanther 1/72 de la revell pentru inceput, pe care l-am construit si acuma ma pregatesc sa-l vopsesc de acea am cateva intrebari.Am citit articolul despre vopsele, ma lamurit aproape in totalitate, dar inca mai am niste chesti pe care nu le-am inteles.Pentru inceput, cand spal macheta inainte de vopsire, bag macheta cu tot in apa cu detergent?, cat detergent trebuie sa pun? Cat trebuie sa o tin sub apa?Apa cu detergentul trebuie pusa intr-o cutie mai mare, gen ca cele de inghetata la cutie?Am cumparat un diluant de la revell)"color mix" si doua e-mailuri( mud brown si olive green).Iar a doua intrebare ar fi:am citit ca nu trebuie sa folosesc simpla agitare sau pensula sau betisor de lemn, ci o ansa metalica din cupru, dar intrebarea este, pot folosi ceva alternativ, exista ceva alternativ folosirii unei ansa din metal?

Acuma, sa va arat cateva imagini, scuzati pentru claritatea un pic mai precara, dar n-am o camera foto cu prea multi pixeli, dar se distinge ceva:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: SP_A0047.jpg
  • Imagine atasata: SP_A0048.jpg
  • Imagine atasata: SP_A0049.jpg
  • Imagine atasata: SP_A0050.jpg
  • Imagine atasata: SP_A0051.jpg

Aceasta postare a fost editata de TanchistulT34: 21 January 2012 - 02:46 PM

#2 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 21 January 2012 - 04:33 PM

Vezi postareaTanchistulT34, la 21 January 2012 - 02:46 PM, a spus:

... n-am o camera foto cu prea multi pixeli, dar se distinge ceva...

Pai, din pacate, nu prea se distinge. Iar aceasta nu are nici o legatura, cu rezolutia camerei tale.
Subiectul este total in afara zonei de focalizare a obiectivului. Aceasta este undeva, departe, la nivelul caloriferului/boxei/monitorului.
Probabil ca esti prea aproape de subiect (ai dorit sa fie mare in cadru), mai aproape decat permite distanta minima de focalizare a obiectivului tau.
Plaseaza subiectul la distanta la care poti sa obtii claritate, apoi decupezi imaginea in jurul subiectului (ambianta casnica din jur, nu intereseaza pe nimeni), cu ajutorul oricarui foto-editor simplu.
Lipsa de contrast cromatic, intre stirenul modelului si tablia biroului, nu te ajuta deloc...
Moderatorul acestui forum, explica chestiunile respective ( punctele, de la a la g), aici :

http://www.cartula.r...rafii-pe-forum/

Personal, nu cred ca este o idee buna sa-ti inghesui toate proiectele intr-un singur topic, in opinia mea, este o reteta sigura pentru un ghiveci haotic.
Cred ca fiecare proiect dedicat migalirii unei machete, merita un topic separat... in care sa-i prezinti (si pentru eventualul interes, al altora) originea si etapele, cat mai in extenso .
Ma rog, fiecare procedeaza conform gustului propriu.

Kitul pe care l-ai ales, desi destul de batran, are o calitate rezonabila :

http://www.onthewaym...pantherprev.htm

Citeaza

...si doua e-mailuri( mud brown si olive green)...

Nu prea cunosc emailurile Revell, le consider de calitate indoielnica, oricum, numele lor generic nu spune nimanui nimic. Au CODURILE sugerate in notita de vopsire, din instructiunile kitului ?
O sa ma ai nevoie si de alte culori in afara de acestea, chiar daca schema de camuflaj este doar una bicolora (de la sfarsitul razboiului, deoarece versiunea construita, este una de final de productie).
Pe de alta parte, nu stiu cat de usor o sa-ti fie sa vopsesti, o macheta montata complet ...

Citeaza

...cand spal macheta inainte de vopsire...

Chiar nu conteaza cum o speli... pur si simplu poti sa o speli in apa curgatoare nu foarte calda, la chiuveta, cu detergent de vase pensulat cu o pensula mare si moale.
O clatesti apoi foarte bine, in aceeasi apa curgatoare.
O lasi sa se usuce pe un prosop curat de bucatarie, acoperita eventual de o caserola (sa nu se depuna praf, pana vopsesti).

Citeaza

...exista ceva alternativ folosirii unei ansa din metal...

Cerinta ca vopseaua sa fie bine amestecata inainte de aplicare, are o importanta capitala, asa cum se argumenteaza in acel articol.
Cele trei componente ale ei, trebuie sa fie perfect omogenizate, iar asta se obtine cel mai sigur prin folosirea unui instrument dintr-un material care nu interactioneaza cu ea.
Atunci cand vrei sa produci o gustoasa mamaliga mioritica, procedezi la fel cu omogenizarea malaiului... altfel rezulta doar o oroare plina de cocoloase.
Eu folosesc o surubelnita foarte mica, cromata, cu varful retezat si tija rotunjita la capat.

Sa ai spor !

Aceasta postare a fost editata de GRIZZLEA: 21 January 2012 - 04:42 PM

#3 Useril este offline   TanchistulT34 

• Membru deplin

Postat 21 January 2012 - 04:57 PM

iti multumesc mult pentru sfaturi, chiar mai lamurit complet, multumesc! Si cum m-ati sfatuit dumneavoastra, o sa fac un topic pentru fiecare lucrare in parte.Iar in legatura cu email-urile, ati spus ca cele de la revell au o calitate indoielnica, atunci ce email-uri folositi?Ce email-uri mi-ati recomanda?

Aceasta postare a fost editata de TanchistulT34: 21 January 2012 - 05:00 PM

#4 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior

Postat 21 January 2012 - 05:43 PM

Vezi postareaTanchistulT34, la 21 January 2012 - 04:57 PM, a spus:

... atunci ce email-uri folositi?Ce email-uri mi-ati recomanda?

Nu mai folosesc vopseluri enamel, de mai bine de zece ani.
Folosesc acrilice.
In opinia mea, TAMIYA si GUNZE SANGYO, sunt de departe cele mai bune. Chiar daca, sunt "doar un fel de acrilice"...
Se dilueaza cu apa, sau alcool izopropilic, sau nitrodiluant.
Le poti cumpara local, de la "HobbyX" (Tamiya) si de la magazinul online al Jupanului Csabi, adica "XABA" (Gunze).
Si Jupan Pavel Cornescu s-a laudat ca o sa aduca niste Gunze, la magazinul sau, adica "Parc Models".

#5 Useril este offline   TanchistulT34 

• Membru deplin

Postat 22 January 2012 - 12:16 PM

Vezi postareaGRIZZLEA, la 21 January 2012 - 04:33 PM, a spus:

Eu folosesc o surubelnita foarte mica, cromata, cu varful retezat si tija rotunjita la capat.

Daca folosesc o surubelnita cap cruce foarte subtire, merge? sau o furculita? Puteti sa-mi aratati o imagine cu acel tip de surubelnita de care mi-ati spus, ca nu stiu cum arata, si pe net n-am gasit imagini, multumesc anticipat!

Aceasta postare a fost editata de TanchistulT34: 22 January 2012 - 12:19 PM

#6 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior

Postat 22 January 2012 - 03:22 PM

Vezi postareaTanchistulT34, la 22 January 2012 - 12:16 PM, a spus:

...Puteti sa-mi aratati o imagine cu acel tip de surubelnita ...

Imagine atasata: Blender_1.jpg

#7 Useril este offline   TanchistulT34 

• Membru deplin

Postat 22 January 2012 - 03:29 PM

Aha , stiu modelul asta de surubelnita doar ca nu stiu cum se chema:)Multumesc mult pentur imagine.

#8 Useril este offline   TanchistulT34 

• Membru deplin

Postat 22 January 2012 - 04:46 PM

Am inca o intrebare, caut un tutorial pentru camuflaje de blindate pe forumul acesta dar nu gasesc, puteti sami dati un link ceva daca stiti?

#9 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior

Postat 22 January 2012 - 05:23 PM

Vezi postareaTanchistulT34, la 22 January 2012 - 04:46 PM, a spus:

... caut un tutorial pentru camuflaje de blindate pe forumul acesta dar nu gasesc, puteti sami dati un link ceva daca stiti?

http://www.cartula.r...Panzerilor.html

http://www.cartula.r...Panzerelor.html

http://www.cartula.r...lindatelor.html

http://www.missing-l...anzer_facts.htm

http://www.missing-l...int/jlpaint.htm

http://www.missing-l...int/awpaint.htm

http://www.missing-l...lationmr_1.html

#10 Useril este offline   TanchistulT34 

• Membru deplin

Postat 22 January 2012 - 07:06 PM

Multumesc mult din nou!O sa "devorez" un pic tutorialele:)

#11 Useril este offline   Buss 

• Membru senior
  • Postari: 504
  • Inregistrat: 25-December 09

Postat 23 January 2012 - 10:56 AM

Salut.

Daca vopsesti la pensula - Vallejo este de departe cea mai indicata vopsea, parerea mea. Eu personal cu Tamiya nu ma descurc deloc la pensula (si multa alta lume :p )

Daca folosesti aerograf, cu tamyia o sa-ti fie cel mai usor.

cel mai bine cumpara cate 3-4 sticlute culori principale (nu costa mult - 7-9 lei sticluta) din marcile ce se gasesc pe la noi si experimenteaza si vezi care ti se par tie cel mai ok. Si apoi completeaza cu restul de nuante necesare ale vopselei cu care te impaci cel mai bine.

Spor.:drinks:

#12 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior

Postat 23 January 2012 - 11:48 AM

Vezi postareaBuss, la 23 January 2012 - 10:56 AM, a spus:

... Vallejo este de departe cea mai indicata vopsea, parerea mea. Eu personal cu Tamiya nu ma descurc deloc la pensula (si multa alta lume :p )

Ma rog...
In opinia mea, vopselurile japoneze sunt net superioare, din absolut toate punctele de vedere, fata de acele zemuri spaniolesti.
Dar, bineinteles, opinia mea poate sa fie gresita... deci, nu vreau sa dezorientez pe nimeni si nici nu pohtesc sa contrariez, gusturile cuiva.
Si "acrilicele" Tamiya & Gunze, se comporta miraculos la aplicarea pensulista, atunci cand le mixezi cu asa ceva :

http://www.hobbyx.ro...detalii&id=5550

In lipsa unui retarder original, se poate folosi cu succes o picatura/doua, dintr-un detergent de vase mai de calitate.

#13 Useril este offline   Buss 

• Membru senior
  • Postari: 504
  • Inregistrat: 25-December 09

Postat 23 January 2012 - 12:12 PM

Eu zic, in cazul meu, de vopseaua tamiya ca nu poate fi aplicata la pensula pentru ca odata ce incerc sa dau al doilea strat, se lipeste de primul si se scorojeste. Am incercat cu toate nuantele care le am si toate se comporta la fel. Cu izopropilic, cu diluantul tamiya, cu nitro, cu apa, nimic nu impiedica acel efect la al doilea strat. Poate nu stiu eu sa le folosesc cu pensula dar din propria mea experienta nu recomand tamiya pt pensula. Pt aerograf sunt poate cele mai bune si cel mai comod de folosit de pe piata. De-asta am zis sa incerce mai multe firme pt ca sunt relativ ieftine si la indemana. Si ca in situatia de fata, poate el se impaca excelent cu tamiya la pesula si i se pare o porcarie vallejo, fiecare cu tehnica si gustul lui. Ideea ramane aceeasi - daca te-a muscat tantarul cu boala machetelor nebune, asta e, ne ingrosi randurile :diablo:

Spor! :drinks:

Aceasta postare a fost editata de Buss: 23 January 2012 - 12:34 PM

#14 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior

Postat 23 January 2012 - 12:50 PM

Vezi postareaBuss, la 23 January 2012 - 12:12 PM, a spus:

... - daca te-a muscat tantarul cu boala machetelor nebune, asta e, ne ingrosi randurile :diablo:

Spor! :drinks:

Corect !

#15 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 23 January 2012 - 12:52 PM

Eu folosesc,in exclusivitate,vopseluri Tamiya.
Pentru emailuri apelez la gama TS (vopsea spray) ,iar pentru detalii folosesc acrilice (gama X sau XF).
Nu am intampinat probleme,nici macar la aplicarea peste piesele din rasina.
Aici http://www.cartula.r...rican-trucks-i/ este cel mai recent exemplu de folosire a acestor vopseluri.
Rotile,ca sa ofer de exemplu,au fost vopsite cu negru mat acrilic (Tamyia),fara nici un fel de probleme INTR-UN SINGUR STRAT.
Ce-i drept ca le diluez cu solvent de la acelasi producator.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 23 January 2012 - 01:24 PM

#16 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 23 January 2012 - 04:30 PM

Salutare!
Din start,eu iti sugerez sa renunti la emailuri si sa treci pe acrilice,daca ramai la scara asta mica [1/72],si daca vopsesti la pensula.
Personal iti recomand acrilicele ModelMaster,Agama ,Vallejo,Tamiya.Folosite in regim dry-brush vei obtine aceleasi rezultate ca si cu aerograful:
http://www.cartula.r...26-e3-pershing/
http://hinemogura.at...p/meisai3E.html

Vizavi de montaj,eu iti sugerez sa te opresti la galeti si senile,pe care e mai bine sa le vopseti inainte de montare...la fel si cu aparatoarele [fustele] laterale.In stadiul in care se afla acum Jagd-ul tau,nu stiu cum vei putea sa-i vopsesti trenul de rulare...
Spor!

#17 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12672
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 24 January 2012 - 08:37 AM

Pentru vopsit cu pensula sunt indicate vopselele cu uscare mai lenta. Din aceasta cauza acrilicele, cu mici exceptii, nu sunt indicate.
Buss, peste cit timp ai aplicat al doilea strat? Peste o ora sau peste trei zile? Pentru ca una este "uscarea" vopselii si alta "maturarea" ei.
Vopselele Vallejo au un neajuns: adereanta la plastic este inferioara fata de Agama, Tamiya, Humbrol, Revel, Gunze. Din pacate. Asta obliga la un strat de grund care, dat cu pensula, poate "ineca" unele detalii fine.

#18 Useril este offline   Ares 

• Membru deplin
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 03-June 11

Postat 25 January 2012 - 11:43 PM

salutare.
cauta l pe youtube pe "hamilkarbarkas". are cateva videoclipe in care explica babeste ce si cum sa faci.scriu de pe telefon, altfel iti postam direct tutorialele cu pricina.

A. Vlad

#19 Useril este offline   TanchistulT34 

• Membru deplin

Postat 27 January 2012 - 05:30 PM

Va multumesc pentru sfaturi, am ajuns la aplicarea decalurilor, am vopsit tancul, maine cred ca o sal termin si o sa postez poze.Personal imi place mult ce-a iesit, mai ales ca e primul meu tanc, prima mea macheta construita si vopsitaImagine postata

#20 Useril este offline   TanchistulT34 

• Membru deplin

Postat 29 January 2012 - 03:54 PM

Salutare, am citit articolul despre decaluri, si am o intrebare:ce inlocuitor pot gasi pentru o bucata de pasla, o bucata de lana e buna? Pot sa pun decalul pe vopsea lucioasa fara sa mai fie nevoie de alte ajustari, cum e nevoie la cea mata?Acel produs "decal set" de la model master este un fel de lac lucios?Pentru a pune decalul pot folosi doar bucata de pasla pentru a face o suprafata mata, lucioasa?sau imi trebuie neaparat si un lac lucios?

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi