Pagina 1 din 1
Spitfire Mk1 - WIP
Postat 17 January 2012 - 08:51 PM
Am tot lucrat la un Spitfire Mk1 de la Tamiya, scara 1/48, inceput cu ani in urma. M-am decis sa-l fac cat mai "din cutie", dar la momentul la care m-am apucat de el se pare ca aveam alte planuri asa ca suprafetele de comanda din coada au fost desprinse. A trebuit sa profilez si sa completez pentru a le pozitiona usor 'relaxat'.
Am mai facut o serie de modificari asupra machetei:
- pilit coafa elicei pentru o aduce mai aproape de elicea DeHavilland cu care se pare ca era echipat avionul
- decupata comanda profundorului, care in stilul clasic al kiturilor de plastic era figurata 'plina' desi in realitate este o bara de comanda la ceva distanta de fuselaj.
Partea de documentare e destul de interesanta, pentru ca nu prea exista poze cu acest avion (eu stiu doar de una singura). A trebuit sa ma bazez pe documentatie si poze cu avioane din aceeasi unitate luate in aceeasi perioada.
Schema de camuflaj la care am ajuns a fost:
- extradosul in schema B standard
- pe burta aripile alb/negru cu demarcatia continuand si pe priza de aer
- restul intradosului in "silver dope"
Decalurile de la Victory Productions - Aces of the Empire. A trebuit sa fac acasa un decal lipsa, nu era dat decalul pentru litera P de sub bot.
Inca nu e gata, inca stau sa ma gandesc cum as putea sa fac 'uzura' de pe burta avionului in asa fel incat sa obtin ceva natural. Problema este ca suprafata aripilor e in doua culori la extreme, alb/negru. Mai studiez...
Am mai facut o serie de modificari asupra machetei:
- pilit coafa elicei pentru o aduce mai aproape de elicea DeHavilland cu care se pare ca era echipat avionul
- decupata comanda profundorului, care in stilul clasic al kiturilor de plastic era figurata 'plina' desi in realitate este o bara de comanda la ceva distanta de fuselaj.
Partea de documentare e destul de interesanta, pentru ca nu prea exista poze cu acest avion (eu stiu doar de una singura). A trebuit sa ma bazez pe documentatie si poze cu avioane din aceeasi unitate luate in aceeasi perioada.
Schema de camuflaj la care am ajuns a fost:
- extradosul in schema B standard
- pe burta aripile alb/negru cu demarcatia continuand si pe priza de aer
- restul intradosului in "silver dope"
Decalurile de la Victory Productions - Aces of the Empire. A trebuit sa fac acasa un decal lipsa, nu era dat decalul pentru litera P de sub bot.
Inca nu e gata, inca stau sa ma gandesc cum as putea sa fac 'uzura' de pe burta avionului in asa fel incat sa obtin ceva natural. Problema este ca suprafata aripilor e in doua culori la extreme, alb/negru. Mai studiez...
Postat 18 January 2012 - 09:00 AM
M-am uitat pe sit-ul lui Csabi si am gasit codul de culoare pentru Tyre Black =>> GS-H077, este acrilic dar foarte bun si se usuca repede.
Daca compar piesele vopsite cu cauciucurile de la Motociclete sau masini Tamiya, arata perfect identic.
Daca compar piesele vopsite cu cauciucurile de la Motociclete sau masini Tamiya, arata perfect identic.
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 18 January 2012 - 09:02 AM
Postat 18 January 2012 - 10:07 AM
Si Tamiya a scos recent o vopsea pentru simularea cauciucului, in opinia Ursului, foarte potrivita : XF-85 RUBBER BLACK
Banuiesc o compozitie chimica, absolut similara cu cea Gunze.
Pe de alta parte, tot in acest scop, pana acum Ursul a fost suficient de multumit de vopseaua Tamiyota XF-69 NATO BLACK
Foarte fain Spit-ul tau, Gabi.
Si Ursul se bucura, ca te-ai reintors la chestii stirenoase !
Banuiesc o compozitie chimica, absolut similara cu cea Gunze.
Pe de alta parte, tot in acest scop, pana acum Ursul a fost suficient de multumit de vopseaua Tamiyota XF-69 NATO BLACK
Foarte fain Spit-ul tau, Gabi.
Si Ursul se bucura, ca te-ai reintors la chestii stirenoase !
Aceasta postare a fost editata de GRIZZLEA: 18 January 2012 - 10:11 AM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1