Forum Machete,Modelism,Hobby: Spitfire Mk1 - WIP - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Spitfire Mk1 - WIP

#1 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 17 January 2012 - 08:51 PM

Am tot lucrat la un Spitfire Mk1 de la Tamiya, scara 1/48, inceput cu ani in urma. M-am decis sa-l fac cat mai "din cutie", dar la momentul la care m-am apucat de el se pare ca aveam alte planuri asa ca suprafetele de comanda din coada au fost desprinse. A trebuit sa profilez si sa completez pentru a le pozitiona usor 'relaxat'.
Am mai facut o serie de modificari asupra machetei:
- pilit coafa elicei pentru o aduce mai aproape de elicea DeHavilland cu care se pare ca era echipat avionul
- decupata comanda profundorului, care in stilul clasic al kiturilor de plastic era figurata 'plina' desi in realitate este o bara de comanda la ceva distanta de fuselaj.

Partea de documentare e destul de interesanta, pentru ca nu prea exista poze cu acest avion (eu stiu doar de una singura). A trebuit sa ma bazez pe documentatie si poze cu avioane din aceeasi unitate luate in aceeasi perioada.
Schema de camuflaj la care am ajuns a fost:
- extradosul in schema B standard
- pe burta aripile alb/negru cu demarcatia continuand si pe priza de aer
- restul intradosului in "silver dope"

Decalurile de la Victory Productions - Aces of the Empire. A trebuit sa fac acasa un decal lipsa, nu era dat decalul pentru litera P de sub bot.

Imagine atasata: IMG_0391.jpgImagine atasata: IMG_0393.jpgImagine atasata: IMG_0395.jpg

Inca nu e gata, inca stau sa ma gandesc cum as putea sa fac 'uzura' de pe burta avionului in asa fel incat sa obtin ceva natural. Problema este ca suprafata aripilor e in doua culori la extreme, alb/negru. Mai studiez...

#2 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 17 January 2012 - 09:36 PM

Foarte fain lucrat Gaby! In sfirsit ai revenit la "Plastice"! :-)
Singurul lucru ce nu este great sunt culoarea cauciucurilor! Ce vopsea ai folosit? Nu prea arata a gume ! :-)

#3 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 17 January 2012 - 10:07 PM

Sincer, nici eu nu-s 100% convins. Acum, in poza, sunt si lacuite cu Future, si asta le-a mai schimbat aspectul. O sa vaz... Capacele rotilor sunt demontabile, asa ca n-ar fi o problema sa revin daca nu sunt multumit.

#4 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 17 January 2012 - 11:03 PM

Acum este clar, de asta bate in poza mai albastrui pentru ca reflecta in future fundalul...
Daca te ajuta o informatie - Gunze face o vopsea foarte buna si ai zice Tyre Black. Nu stiu numarul pe de rost dar gasesti la xaba.
Succes in continuare!

#5 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum

Postat 17 January 2012 - 11:11 PM

Mersi, Tibi. Si asta-i tot un soi de "tyre black", adica un negru nu chiar asa de negru :) Mai dureaza pana ajung la cauciucuri...

#6 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 18 January 2012 - 09:00 AM

M-am uitat pe sit-ul lui Csabi si am gasit codul de culoare pentru Tyre Black =>> GS-H077, este acrilic dar foarte bun si se usuca repede.
Daca compar piesele vopsite cu cauciucurile de la Motociclete sau masini Tamiya, arata perfect identic. ;-)

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 18 January 2012 - 09:02 AM

#7 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 18 January 2012 - 10:07 AM

Si Tamiya a scos recent o vopsea pentru simularea cauciucului, in opinia Ursului, foarte potrivita : XF-85 RUBBER BLACK
Banuiesc o compozitie chimica, absolut similara cu cea Gunze.
Pe de alta parte, tot in acest scop, pana acum Ursul a fost suficient de multumit de vopseaua Tamiyota XF-69 NATO BLACK

Foarte fain Spit-ul tau, Gabi.
Si Ursul se bucura, ca te-ai reintors la chestii stirenoase !

Aceasta postare a fost editata de GRIZZLEA: 18 January 2012 - 10:11 AM

#8 Userul este online   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 18 January 2012 - 11:44 AM

Frumoasa lucrate.
Poate nu ar strica sa pui in santurile tablariei de pe aripa neagra putin gri diluat bine, ca sa mai fure putin din negrul intins peste tot.

#9 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior
  • Postari: 471
  • Inregistrat: 31-May 08

Postat 18 January 2012 - 05:02 PM

Super lucrare, in sfarsit mai vedem si noi pe boss la lucru. Eu zic sa ne prezinti in mare detaliu cum o sa faci 'uzura', nu de alta dar am un Hurricane care va fi vopsit la fel dar inmatriculat romanesc.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi