Forum Machete,Modelism,Hobby: C-130J Hercules la 1/72 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

C-130J Hercules la 1/72

#1 Useril este offline   KAF2002 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 348
  • Inregistrat: 22-September 10

Postat 09 January 2012 - 01:49 PM

Salut. Deschid acest topic cerand ajutorul colegilor pentru transformarea unui kit Italeri la 1/72 C-130J in H, varianta romaneasca.Kitul v-a fi acesta: http://kits.kitrevie...5reviewgp_1.htm
As vrea sa stiu care sunt diferentele vizibile la exterior, si ce ar trebui sa modific sau sa adaug..Inmatricularea romaneasca pe care vreau sa o fac,v-a fi cred asta :
http://www.airliners...c7a75a997c1e411 sau daca aveti alte sugestii, sunt deschis la orice idee.

#2 Userul este online   1-0-9 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 4959
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 09 January 2012 - 04:40 PM

Oof, poate Romi te va putea ajuta aici, dar nu sint sigur ca ai cea mai buna baza de plecare...uitandu-ma numai in zona motoarelor, sint ceva diferente, si nu mici..elicele au 6 pale la J, 4 la H. Din cite imi amintesc, Italeri facea un kit de H, care ar putea fi un inceput mai bun pentru modelul Romales.

Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 09 January 2012 - 04:45 PM

#3 Useril este offline   goposaurus 

• Membru senior
  • Postari: 2091
  • Inregistrat: 22-June 06
  • Interests:Aviatia, in general

Postat 09 January 2012 - 04:46 PM

Pai in primul rand ai alte dimensiuni:
- la J: http://cc-130j.ca/dimensions-en/
- la H:http://en.wikipedia.org/wiki/Lockheed_C-130_Hercules

J are alte motoare, nu stiu daca are si nacelele schimbate, dar elicele sunt sigur altele.

Cred ca cel mai in masura sa spuna cate ceva e Romi, daca gaseste acces la Net pe acolo pe unde se afla :whistle:

#4 Useril este offline   KAF2002 

• Membru senior

Postat 09 January 2012 - 05:10 PM

Vezi postarea1-0-9, la 09 January 2012 - 04:40 PM, a spus:

Oof, poate Romi te va putea ajuta aici, dar nu sint sigur ca ai cea mai buna baza de plecare...uitandu-ma numai in zona motoarelor, sint ceva diferente, si nu mici..elicele au 6 pale la J, 4 la H. Din cite imi amintesc, Italeri facea un kit de H, care ar putea fi un inceput mai bun pentru modelul Romales.

Da, Italeri face un kit de H dar vorba romanului: calul de dar nu se cauta la dinti. Asa ca.. La elici cred ca pot scoate din 6 pale si sa fac 4, iar carenajul motoarelor din ce am gasit in poze si desene difera dar nu prea mult. Pot umple pe alocuri cu kit si apoi sa scrachuiesc. Cat despre dimensiuni si caracteristici stiu ca sunt diferente, dar incerc sa "trec" peste asta. Va multumesc foarte mult pentru sprijin.

#5 Useril este offline   KAF2002 

• Membru senior

Postat 10 January 2012 - 02:33 PM

Am primit kitul si se pare ca am fost cam prea increzator ca il voi putea transforma din varianta J in varianta H romaneasca. Asa cum stiam, elicele au 6 pale la J si 4 la H dar sunt total diferite ca forma de la unul la celalalt. Consolele motoarelor sunt mai lungi cu circa 9 mm la H decat la J. Acum nu stiu ce sa fac, sa fac J-ul sau sa risc sa fiu dezaprobat si sa fac o varianta "what if". Adica un J romanesc. Chiar nu stiu ce sa fac.

#6 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 10 January 2012 - 04:17 PM

Pai ai doua solutii:
- una usoara - faci una din variantele date de kit si iti iei gindul de la varianta mioritica;
sau
- una grea - cauti pe net piese din rasina.

Succes!

PS. Sper sa ia noroc si sa faci un Hercules frumos :-)

#7 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 14-March 08
  • Interests:Rock ,modelism,bere

Postat 11 January 2012 - 10:09 PM

Pentru 6191, eu am ales varianta asta :http://hobbyx.ro/det...detalii&id=1302
Uite si o poza : http://www.airpics.n...Air-Force/18176
Eu asa o sa-l "fac"Imagine postata
Probabil ca nu este varianta corecta, dar...Imagine postata ...o sa-mi asum raspunderea...(ca acum este la modaImagine postata)

Aceasta postare a fost editata de anakinu: 11 January 2012 - 10:18 PM

#8 Useril este offline   vishzu 

• Membru senior
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 15-November 10

Postat 11 January 2012 - 10:36 PM

Eu zic sa faci varianta J cu decalurile din cutie iar daca iti place asa mult varianta romaneasca...baga-i camuflaj + decaluri romanesti. Daca macheta iti iese bine dpdv al constructiei crede-ma ca nimeni nu o sa te critice ca de ce are 6 pale si nu 4.

Aceasta postare a fost editata de vishzu: 11 January 2012 - 10:36 PM

#9 Useril este offline   KAF2002 

• Membru senior

Postat 12 January 2012 - 10:00 AM

Va multumesc pentru sfaturi si informatii.
Am hotarat ca voi face varianta din kit dar din motive sentimentale voi comanda un H ca sa pot sa-l fac pe cel romanesc.Si pentru asta as vrea sa stiu care ar fi culori (verde deschis, verde inchis si gri) pentru camunflajul romanesc. Kitul arata bine, nu are bavuri prea multe, piesele se potrivesc, nu este foarte detaliat in interior (aparatura, tubulatura,scaune) de aceea voi incerca sa le mai adaug eu cateva, iar plasticul este foarte casant. Daca nu esti atent, atuci cand desprinzi piesa de pe culee, risti sa o ciobesti.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCF2879.JPG
  • Imagine atasata: DSCF2882.JPG
  • Imagine atasata: DSCF2880.JPG
  • Imagine atasata: DSCF2884.JPG

#10 Useril este offline   Romi 

• Membru senior
  • Postari: 1933
  • Inregistrat: 05-September 05
  • Interests:Aviation

Postat 13 January 2012 - 06:14 AM

Cum spunea si "109" solutia e la mine :rolleyes:
Cele 2 chituri italeri J si H au la baza aceiasi matrita, dar in kitul de j nu ai eliciile si gondolele motoarelor de H
Gondolele nu sunt cgiar greu de modificat.
Cum spuneam nu ai eliciile dar ai coifurile pt elicii
Usile de parasutisti sunt cu geam rotund, parca sunt ambele variante
Cu eliciile de H te pot ajuta eu cred
E cam chinuiala sa torni 16 buc. dar se poate.
Gopo sunt intr-adevar diferente dar ambele variante se fac in configuratie scurta sau lunga.
Spor

#11 Useril este offline   KAF2002 

• Membru senior

Postat 13 January 2012 - 10:08 AM

Romi, multumesc pentru informatii si sprijin. Ai dreptate, kitul pe care-l am are si coifurile pentru H, dar fara elici. In schimb, usile pentru parasutisti sunt cu geam patrat la J si rotund la H.Tot asa kitul de J, nu are deflectoarele de aer. De geamul rotund imi aduc aminte ca ma uitam prin el cand eram primul la salt. Deci, kitul asta il voi face dupa instructiuni iar urmatorul care sper sa fie la 1/48 (din pacate este tot J) il voi face in varianta romaneasca. Asa ca atunci cand ma voi apuca de el voi avea nevoie de ajutorul tau referitor la elici si la variantele de culori (verde deschis, verde inchis si gri). Mai ales ca acela sper sa-l pot detalia cu mai multe elemente in interior, gen paleti cu materiale prinse cu plase, scaunele de chinga, ceva tubulatura pe fuselaj, ceva figurine, extinctoare,rafturi,poate si un vehicul in interior, etc.Multumesc inca o data si fi sigur ca voi apela la tine atunci cand voi mai avea nevoie de sprijin.

#12 Useril este offline   KAF2002 

• Membru senior

Postat 14 January 2012 - 09:54 AM

Am avut putin timp si mai lucrat cate ceva la Hercules. Cele 6 pale ale elicelor sunt dintr-o bucata si au ceva bavuri, mai ales in zone greu acesibile. Acelasi lucru pot spune si despre gondolele motoare la prizele de aer si la locasul in care se fixeaza elicea.Piesele se potrivesc bine (lucru de asteptat la Italeri), instructiunile sunt clare. Am avut ceva probleme la imbinarea ansamblului trenului principal in locasul lor, deoarece era mai lat decat spatiul, adica stateau lipite de ambele margini si a trebuit sa le pilesc cam 1 mm pe interior.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCF3466.JPG
  • Imagine atasata: DSCF3468.JPG
  • Imagine atasata: DSCF3473.JPG
  • Imagine atasata: DSCF3474.JPG
  • Imagine atasata: DSCF3476.JPG

#13 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 14 January 2012 - 01:03 PM

Salutare camarade . Ti-am urmarit topicul de cand l-ai deschis dar nu ma a-ti spune detalii tehnice , am intervenit in idea de al face si pe asta romanesc , am vazut pe un alt site o idee cum sa fie inzestrata armata romana si la fortele aeriene pe langa spartan se doreste si 10 C 130 J stiu ca e cam de sf dar dece nu oricum nestiute sunt planurile chiorului si oparitului , ar fi interesant romanesc chiar daca vei face si un h mai ales ala in 1/48 cu ce mentionai pt interior . Ai sarit si pe la trapa din asta. In rest iti doresc spor si satisfactie pe un Cer senin . B-)

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi