Marder III H Italeri 1/72
Postat 07 January 2012 - 12:15 AM
In al doilea rand ,va prezint prima mea "modelire" din noul an,aproape terminat.
Cateva cuvinte despre kitul Italeri:un kit nasol,interiorul complet gresit,piesele nu se "imbuca" cum trebuie,senile L@l dezastruoase,tunul incorect si incomplet,mitraliera de bord urat reprezentata,locatia antenei gresita si...cireasa de pe tort,instructiunile de montaj ale cutiei blindate complet eronate.Pt cei care vor sa "build"-uiasca un H frumos,le recomand Marder III H de la UM,in nici un caz asta de la Italeri...
Dupa cateva modificari nesemnificative, al meu arata cam asa,vopsit cu acrilice in culoarea de baza[panzer gri]:
Dar,dup-un vis de iarna [fara zapada],m-am hotarat sa-i fac un camo de iarna,alegand o inmatriculare din batalia Harkov-ului,un vehicol apartinand Batalionulului 1 Vanatori de tancuri LAH.Deocamdata arata cam asa:
Cheers!
Postat 07 January 2012 - 11:16 AM
dani, la 07 January 2012 - 12:15 AM, a spus:
Perfect adevarat, fratioare. Kitul UM, desi nu este nici el f'un giuvaier, are cateva clase peste anticul kit ESCI.
Faptul ca te-ai chinuit cu aceasta ''fosila'' si, ai reusit sa ajungi la o concluzie modelistica decenta si placuta ochiului, poate doar sa-ti faca cinste !
Mai ales ultima varianta de camuflaj, cea de iarna, reuseste sa acopere cumva lipsurile acestui foarte vechi kit.
Pentru rezultatul fain al acestui proiect... Ursul te saluta !
Cei care vor mai dori sa abordeze acest kit, poate ar trebui sa ia in considerare, macar posibilitatea de a schimba tunul cu unul mai nou si mult mai corect.
Optiuni, sunt astazi, numeroase : UM, Roden, Dragon, etc.
Tot pentru ei, poate ar trebui amintita si aceasta veche recenzie, a lui Stephen Brezinski :
http://www.onthewaym...iMarder3rev.htm
Atasez mai jos, cutia reinbutelierii de la Italeri :
Precum si cutia originala ESCI, impreuna cu instructiunile aferente acestei prime editii :
Postat 07 January 2012 - 11:30 AM
Din punctul meu de vedere, vopsirea pe masina asta ti-a iesit BRICI. Un mare BRAVO din partea mea !
Imi plac acele mici tente de verzui subtil aplicat, efectul "de iarna aspra" ce mascheaza unele defecte ale kitului, culoarea pe teava armei si binenteles efectele de la numerele tactice.
Insa, cu permisiunea ta, vreau sa zic si despre ce nu-mi place.
Nu sunt de acord cu unghiul mare al aripilor masinii - cel putin pe stanga (in dreptul rolei 1) senila freaca in aripa; pe rola 2 (ambele parti) se vede imbinarea tronsoanelor senilei, precum si toba care e mult prea apropiata cromatic de restul masinii.
Mi-ar fi placut sa fi acoperit "goliciunea" puntii spate, prin amplasarea macar a unei prelate, cutii, ceva, care sa completeze acea zona (insa aici sunt mai mult decat subiectiv).
- Una peste alta, o zic din nou: Imi place; felicitari si la mai multe !
Postat 07 January 2012 - 04:07 PM
Asa cum spuneam la inceput,kitul e aproape terminat.Urmeaza un dry-brush cu metal,alte wash-uri finute,accesorizarea si ...inca, caut ceva figurine pt a le converti.Totodata mai am de facut 10 dungi albe pe teava tunului si sa scriu T-34 pe teava...vehicolul pare sa fi avut 10 T-34-uri distruse,pana in momentul pozarii.
Spor s-aveti!
Postat 08 January 2012 - 08:48 AM
dani, la 07 January 2012 - 12:15 AM, a spus:
Ma gandesc ca ar fi poate util, pentru cei care vor pohti sa-ti calce pe urme (in mod particular, cu acest kit), sa dezvolti oleaca cele zise mai sus...
Corectia si rafinarea acestei "fosile", cred ca nu a fost chiar asa de simpla... de aceea, cel putin Ursul, ar fi extrem de interesat sa citeasca povestea lucrarii tale, spusa mai pe larg.
Ar fi fost faine si niste imagini ale lucrarii "in progres"... poate ca la un viitor proiect, o sa consideri si aceasta posibilitate.
Ca intrebare punctuala : care dintre kiturile actuale de PaK 40, ar fi mai nimerit pentru inlocuirea mizerabilei reprezentari, oferita de ESCI/Italeri ?
Postat 08 January 2012 - 03:33 PM
Citeaza
Da ..., cel putin decalurile macar or fost faine ( ) .
Si mie imi place tare mult cum ti-a iesit iernaticul " Murder "( cum ai zic parca cei de la UM ).
Apropos fata de UM , am impresia ca acele suporturi laterale ( in forma de covata gaurita) pe care sta echipajul sint mai bine reprezentate decat cele ale esticilor , iar scuturile blindajului lateral au o grosime mai de bun simt decat cea a ucrainenilor .
Btw . tunul e ala reprezentat in recul ?
pt. Bravos!
Aceasta postare a fost editata de dany: 08 January 2012 - 03:48 PM
Postat 12 January 2012 - 08:00 PM
Grizzlea,eu am punctat lipsurile kitului,iar care il v-a mai face ,poate sa il corecteze cum vrea muschiuletul lui,desi ,ca o parere personala,kitul UM e o baza de plecare mult mai grozava.Totusi cea mai buna "afacere",ca raport calitate -pret,pt inlocuirea Pak -ului 40,ar fi cel scos de firma Roden.
Dany,decalurile sunt super faine,dar sunt ceva ramasite de la un kit Dragon[nrele] si un kit ICM[insemnul divizional-LAH].
"scuturile blindajului lateral au o grosime mai de bun simt decat cea a ucrainenilor . "-daca le pilesti cum trebuie ,intr-adevar.
Tunul nu e in recul,l-am schimbat cu altul.
Hind,mare multumesc,mi-ai fost profesor bun!
Thanks si spor s-aveti!
Aceasta postare a fost editata de dani: 12 January 2012 - 08:02 PM