Forum Machete,Modelism,Hobby: Marder III H - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Marder III H Italeri 1/72

#1 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 07 January 2012 - 12:15 AM

In primul rand ,la multi ani tuturor,si mult spor in noul an!
In al doilea rand ,va prezint prima mea "modelire" din noul an,aproape terminat.
Cateva cuvinte despre kitul Italeri:un kit nasol,interiorul complet gresit,piesele nu se "imbuca" cum trebuie,senile L@l dezastruoase,tunul incorect si incomplet,mitraliera de bord urat reprezentata,locatia antenei gresita si...cireasa de pe tort,instructiunile de montaj ale cutiei blindate complet eronate.Pt cei care vor sa "build"-uiasca un H frumos,le recomand Marder III H de la UM,in nici un caz asta de la Italeri...

Dupa cateva modificari nesemnificative, al meu arata cam asa,vopsit cu acrilice in culoarea de baza[panzer gri]:
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Dar,dup-un vis de iarna ;-) [fara zapada],m-am hotarat sa-i fac un camo de iarna,alegand o inmatriculare din batalia Harkov-ului,un vehicol apartinand Batalionulului 1 Vanatori de tancuri LAH.Deocamdata arata cam asa:
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Cheers!

#2 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 07 January 2012 - 11:16 AM

Vezi postareadani, la 07 January 2012 - 12:15 AM, a spus:

...Pt cei care vor sa "build"-uiasca un H frumos,le recomand Marder III H de la UM,in nici un caz asta de la Italeri...

Perfect adevarat, fratioare. Kitul UM, desi nu este nici el f'un giuvaier, are cateva clase peste anticul kit ESCI.
Faptul ca te-ai chinuit cu aceasta ''fosila'' si, ai reusit sa ajungi la o concluzie modelistica decenta si placuta ochiului, poate doar sa-ti faca cinste !
Mai ales ultima varianta de camuflaj, cea de iarna, reuseste sa acopere cumva lipsurile acestui foarte vechi kit.
Pentru rezultatul fain al acestui proiect... Ursul te saluta !

Cei care vor mai dori sa abordeze acest kit, poate ar trebui sa ia in considerare, macar posibilitatea de a schimba tunul cu unul mai nou si mult mai corect.
Optiuni, sunt astazi, numeroase : UM, Roden, Dragon, etc.
Tot pentru ei, poate ar trebui amintita si aceasta veche recenzie, a lui Stephen Brezinski :

http://www.onthewaym...iMarder3rev.htm

Atasez mai jos, cutia reinbutelierii de la Italeri :

Imagine atasata: 01.jpg

Precum si cutia originala ESCI, impreuna cu instructiunile aferente acestei prime editii :

Imagine atasata: 01ESCI.jpg Imagine atasata: 02.jpg

Imagine atasata: 03.jpg Imagine atasata: 04.jpg Imagine atasata: 05.jpg

#3 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 07 January 2012 - 11:30 AM

Salut Dani

Din punctul meu de vedere, vopsirea pe masina asta ti-a iesit BRICI. Un mare BRAVO din partea mea !
Imi plac acele mici tente de verzui subtil aplicat, efectul "de iarna aspra" ce mascheaza unele defecte ale kitului, culoarea pe teava armei si binenteles efectele de la numerele tactice.

Insa, cu permisiunea ta, vreau sa zic si despre ce nu-mi place.
Nu sunt de acord cu unghiul mare al aripilor masinii - cel putin pe stanga (in dreptul rolei 1) senila freaca in aripa; pe rola 2 (ambele parti) se vede imbinarea tronsoanelor senilei, precum si toba care e mult prea apropiata cromatic de restul masinii.
Mi-ar fi placut sa fi acoperit "goliciunea" puntii spate, prin amplasarea macar a unei prelate, cutii, ceva, care sa completeze acea zona (insa aici sunt mai mult decat subiectiv).
- Una peste alta, o zic din nou: Imi place; felicitari si la mai multe !

#4 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 07 January 2012 - 04:07 PM

Mare multumesc,ma bucur ca va place! :hi:
Asa cum spuneam la inceput,kitul e aproape terminat.Urmeaza un dry-brush cu metal,alte wash-uri finute,accesorizarea si ...inca, caut ceva figurine pt a le converti.Totodata mai am de facut 10 dungi albe pe teava tunului si sa scriu T-34 pe teava...vehicolul pare sa fi avut 10 T-34-uri distruse,pana in momentul pozarii.
Spor s-aveti!

#5 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 08 January 2012 - 08:48 AM

Vezi postareadani, la 07 January 2012 - 12:15 AM, a spus:

...Cateva cuvinte despre kitul Italeri:un kit nasol,interiorul complet gresit,piesele nu se "imbuca" cum trebuie,senile L@l dezastruoase,tunul incorect si incomplet,mitraliera de bord urat reprezentata,locatia antenei gresita si...cireasa de pe tort,instructiunile de montaj ale cutiei blindate complet eronate...

Ma gandesc ca ar fi poate util, pentru cei care vor pohti sa-ti calce pe urme (in mod particular, cu acest kit), sa dezvolti oleaca cele zise mai sus...
Corectia si rafinarea acestei "fosile", cred ca nu a fost chiar asa de simpla... de aceea, cel putin Ursul, ar fi extrem de interesat sa citeasca povestea lucrarii tale, spusa mai pe larg.
Ar fi fost faine si niste imagini ale lucrarii "in progres"... poate ca la un viitor proiect, o sa consideri si aceasta posibilitate.
Ca intrebare punctuala : care dintre kiturile actuale de PaK 40, ar fi mai nimerit pentru inlocuirea mizerabilei reprezentari, oferita de ESCI/Italeri ?

#6 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4818
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 08 January 2012 - 03:33 PM

Citeaza

...Cateva cuvinte despre kitul Italeri:un kit nasol,interiorul complet gresit,piesele nu se "imbuca" cum trebuie,senile L@l dezastruoase,tunul incorect si incomplet,mitraliera de bord urat reprezentata,locatia antenei gresita si...cireasa de pe tort,instructiunile de montaj ale cutiei blindate complet eronate...

Da ..., cel putin decalurile macar or fost faine ( :-D ) .
Si mie imi place tare mult cum ti-a iesit iernaticul " Murder "( :lol: cum ai zic parca cei de la UM ).
Apropos fata de UM , am impresia ca acele suporturi laterale ( in forma de covata gaurita) pe care sta echipajul sint mai bine reprezentate decat cele ale esticilor , iar scuturile blindajului lateral au o grosime mai de bun simt decat cea a ucrainenilor .
Btw . tunul e ala reprezentat in recul ?

:clapping: pt. Bravos!

Aceasta postare a fost editata de dany: 08 January 2012 - 03:48 PM

#7 Useril este offline   HIND 

• Membru senior
  • Postari: 624
  • Inregistrat: 02-October 06

Postat 09 January 2012 - 10:13 AM

Frate, acum am reusit si eu sa-ti vad lucrarea si nu pot decat sa :hi: :hi: :hi: in fata ta.
Ultima vopsire arata tare bine si nu stiu daca ar fi indicat sa-i mai faci alte wash-uri. Oricum asta ramane la latitudinea ta.
Inca o data FELICITARI!

#8 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 12 January 2012 - 08:00 PM

Din pacate saptamana asta a fost prea incarcata ca sa mai mesteresc ceva,sorry...

Grizzlea,eu am punctat lipsurile kitului,iar care il v-a mai face ,poate sa il corecteze cum vrea muschiuletul lui,desi ,ca o parere personala,kitul UM e o baza de plecare mult mai grozava.Totusi cea mai buna "afacere",ca raport calitate -pret,pt inlocuirea Pak -ului 40,ar fi cel scos de firma Roden.

Dany,decalurile sunt super faine,dar sunt ceva ramasite de la un kit Dragon[nrele] si un kit ICM[insemnul divizional-LAH].
"scuturile blindajului lateral au o grosime mai de bun simt decat cea a ucrainenilor . "-daca le pilesti cum trebuie ,intr-adevar. :rofl:
Tunul nu e in recul,l-am schimbat cu altul.

Hind,mare multumesc,mi-ai fost profesor bun! :friends: :hi:

Thanks si spor s-aveti!

Aceasta postare a fost editata de dani: 12 January 2012 - 08:02 PM

#9 Useril este offline   OldHammer 

• Membru senior
  • Postari: 852
  • Inregistrat: 23-March 12
  • Interests:Blindate

Postat 13 April 2012 - 11:51 AM

gospodaresc model!

Arata acest topic