Nevoie de ajutor, planuri, indrumari...
Postat 04 January 2012 - 09:09 PM
Postat 04 January 2012 - 11:13 PM
Aceasta postare a fost editata de dj-bobo: 04 January 2012 - 11:15 PM
Postat 05 January 2012 - 03:16 PM
Postat 05 January 2012 - 03:46 PM
gobi71, la 05 January 2012 - 03:32 PM, a spus:
sunt inca mic si se pare ca nu pot trimite pm.., mail: cursaru.laurentiu@yahoo.com. Clubul pe unde prin galati este si in ce zile e cineva pe acolo, eu sunt la facultate la galati deci am drum si pe acolo:)
Postat 13 January 2012 - 11:16 PM
gobi71, la 05 January 2012 - 03:32 PM, a spus:
Buna seara! am o rugaminte ,daca nu iti este cu "banat" avand in vedere mentiunea de mai sus,venita in sprijinul colegului de la Galati,am si eu o rugaminte in limita posibilului{referire la cei 2metri cubi de planuri}.In nr 23 de la Sib ,mi-a atras atentia o nava usoara olandeza numita"BOTTER"care mi-a placut si as dori sa o realizez.In acest sens,as dori sprijin ,daca este si iti permite timpul si placerea de a ma ajuta cu planurile aferente sau din orice alte surse.Multumesc anticipat ,indiferent de rezultat.Stima ,Christian!
Aceasta postare a fost editata de ACHRISTIAN: 13 January 2012 - 11:18 PM
Postat 14 January 2012 - 03:59 PM
Postat 14 January 2012 - 08:28 PM
gobi71, la 14 January 2012 - 03:59 PM, a spus:
Da ,asta este!Multumesc si astept.
Postat 14 January 2012 - 10:02 PM
Postat 15 January 2012 - 08:03 PM
Fisiere atasate
-
16724-botter-old-dutch-fishing-ship1.html (43.85K)
Numar de descarcari: 5879
Postat 22 January 2012 - 03:21 PM
Laur_91, la 04 January 2012 - 09:09 PM, a spus:
Salut Laur,
Planuri si pentru incepatori si mai complicate am postat in urma cu ceva timp pe blogul meu http://planurinavomodele.blogspot.com . Un model numa' bun pentru inceput este yachtul America. Tot aici gasesti si un mic ghid tehnic, elaborat de bine, care, desi nu este cine stie ce s-ar putea sa te ajute mult fiind la inceput.
Spor la lucru
Postat 25 January 2012 - 11:14 AM
sunt si eu un novice in ale navomodelismului si am nevoie de putin ajutor.
Vreau sa construiesc Fregata ESSEX (1799) si nu stiu cum trebuie procedat. In planurile ce le am (sunt dintr-un chit) la punte nu imi arata decat ca trebuie sa filez cu baghete de 2 x 6 mm. Din ce am mai vazut pe forum, multe machete au prinsa puntea si apoi filata.
Intrebare: merge sa o acopar cu file avand in vedere ca intre coaste este o distanta maricica si lipirea se face doar pe ele sau trebuie sa ii fac punte?
Daca ii fac punte, cum o scot (sablon) pentru taiere in placaj, tinand cont ca este putin curba?
Daca pun puntea, banuiesc ca o sa afecteze constructia in viitor prin inaltarea ei. Punte + File.
Am mai vazut intr-o poza cu o lucrare de pe un site strain ca a pus traverse peste care a filat.
Cum sa procedez?
Multumesc pentru un eventual raspuns si scuze daca am postat gresit in acest topic.
Postat 25 January 2012 - 11:33 PM
Nick_of_Time, la 25 January 2012 - 11:14 AM, a spus:
sunt si eu un novice in ale navomodelismului si am nevoie de putin ajutor.
Vreau sa construiesc Fregata ESSEX (1799) si nu stiu cum trebuie procedat. In planurile ce le am (sunt dintr-un chit) la punte nu imi arata decat ca trebuie sa filez cu baghete de 2 x 6 mm. Din ce am mai vazut pe forum, multe machete au prinsa puntea si apoi filata.
Intrebare: merge sa o acopar cu file avand in vedere ca intre coaste este o distanta maricica si lipirea se face doar pe ele sau trebuie sa ii fac punte?
Daca ii fac punte, cum o scot (sablon) pentru taiere in placaj, tinand cont ca este putin curba?
Daca pun puntea, banuiesc ca o sa afecteze constructia in viitor prin inaltarea ei. Punte + File.
Am mai vazut intr-o poza cu o lucrare de pe un site strain ca a pus traverse peste care a filat.
Cum sa procedez?
Multumesc pentru un eventual raspuns si scuze daca am postat gresit in acest topic.
Am avut si eu aceasi problema ca tine cand am facut black prince-ul dupa planurile dintrun kit. Eu am filat puntea in 2 straturi, primul strat din file de 3 mm grosime si nu extrem de finisate iar stratul final din file de 1 mm care au acoperit perfect stratul inferior. A iesit foarte bine si nu m-am chinuit sa tai o punte.